《戀戀馬教授》-全十二章連載完畢- 【7/8-後記】

收藏  |  訂閱
8  30.0k

引用:
原帖由 鋒馬故如雲 於 2016-7-5 10:17 AM 發表 查看引用來源
桃花島主黃老邪愛女 ,  俏黃蓉,聰明伶俐,博學多才,好儭你,揀得好

http://m1.sinaimg.cn/maxwidth.640/m1.sinaimg.cn/901612c703d29c60 ...
我鐘意呢件多D:smile_47:

引用:
原帖由 祝伊欣 於 2016-7-8 10:07 AM 發表 查看引用來源
《戀戀》第一章响.7,第二章前晚貼咗,响.9。

今晚貼第三章,大家會知道上回最尾講嗰本「雅舍情書」,到底有乜咁特別㗎喇。(雲哥哥,唔好成日同迪迪諗咁多「後門」啦,伊欣始終 ...
跳開兼好奇咁問下 , 祝姐姐係咪睇開大陸劇???(見你個頭像係E神)

引用:
原帖由 鋒馬故如雲 於 2016-7-5 09:00 PM 發表 查看引用來源

鐘意呢件多啲? J 過佢未 :smile_47:
J過拉 ... 佢應該係呢期最紅既PIZZA臉 , 林E神年紀大左少少:smile_35:

引用:
原帖由 鋒馬故如雲 於 2016-7-10 08:02 PM 發表 查看引用來源
我。。錯了 ,我應該問「你有邊個未 J 過」
咁又唔好咁講 ... 我本身淫力己經不如各位師兄 ,
可以J得幾多個丫???

而且我份人又念舊 , 所以太新果D囡囡 ,
我都仲未接受到 ... 我J開果D好多都做左十幾年 ,
好似杏兒  李C  定欣  智雯  阿滕果D ,
90後其實都只係J過兩三件~~

引用:
原帖由 祝伊欣 於 2016-7-8 11:50 PM 發表 查看引用來源

(03) 情迷月色下

《雅舍情書》,我視之為我文學偶像一系列作品之中嘅「最溫柔的藝術」,箇中記載嘅係一個「反世俗」嘅愛情故事,感人,但未必人人明白,⋯⋯「寫信人」梁 ...
睇左一半 ... 仲以為自己睇緊文學史:smile_35:

見祝姐姐咁有文學味 , 又好奇下 , 祝姐有無睇<月滿威尼斯> ,
我覺得好有文學架 ... 不過講真 , 我睇文真係睇唔出 ,
祝姐係 "棄引從文" , 因為通常引果邊都係啖啖肉 ,
好少好似祝姐咁清新

小弟唔身唔係文學出身 , 試寫過但係都係寫唔出長文 ,
今次睇祝姐呢篇 , 我反而睇得好舒服 ... 我文學唔叻打唔到咩特別
但衷心支持祝姐 !!!

引用:
原帖由 鋒馬故如雲 於 2016-7-13 09:41 AM 發表 查看引用來源

撈哥盤數,果然夠辣。。:smile_o12:
之不過到過馬雲屋企「戰房」/(war room)⋯⋯(唔係睡房,睡房攞嚟瞓覺同。。:smile_o05:既)
都知我用四個「芒」既,一「芒」四件,四四一十六 ...
如果由開始識J計起 , 咁小弟都有上百個 "J女郎"

但係歲月如刀 , 細細個J開既海味  恬妞  ELLA , E+你都唔J拉
小弟既 "J女郎" 後宮好細 , 而且好本土 , 長期維持係唔夠十人
而且我一周J力得三次 , 一次只可以一個 ... 點有得同馬兄比???

至於90後 , 我其實只J過兩個 ... 一個係顏卓靈 , 咪係因為上次
玩接龍文果陣 , 上一手話個LADYBOY臉圓圓  又有對虎牙 ,
好似顏卓靈咁既樣 , 我先幻想住佢咁續寫咋 ...

引用:
原帖由 祝伊欣 於 2016-7-11 06:56 PM 發表 查看引用來源

(04) 「你試過未?」

自從嗰晚之後嘅兩星期,我同教授雖然無確實約定對方,但每晚一到11點,燈火闌珊,夜色朦朧,响campus度無無聊遊離浪盪嘅亞茂都差唔多走晒嘅時候, ...
哇 , 個教授係教溝女架???:smile_47:

引用:
原帖由 祝伊欣 於 2016-7-15 05:26 PM 發表 查看引用來源

荊兄講緊湯唯同歌神呢套「月滿軒尼詩」哩? 我仲未睇呀。 其實湯唯主演嘅戲我都冇特登去追晒,除咗「北京遇上西雅圖」兩集,就只係睇過「色戒」同「黃金時代」 ...
祝姐果然識野 , 咁小弟就繼續跳開講電影拉

1,係<月滿軒尼詩>呀 , 不過呢套戲我係衝住學友去睇 , 而唔係湯少姐
... 歌神識唱歌就係人都知拉 , 但我覺得佢D戲其實都好好 ,
尤其係演小男人 , 我大膽咁講演小男人 , 係香港根本無出其右 !!!

2,杜SIR D戲係唔錯 , 不過我唔係好岩佢果種風格 ... 太少對白拉 ,
我反而OK爾冬陞 , 佢既<門徒><新宿事件>我一直奉為經典

引用:
原帖由 鋒馬故如雲 於 2016-7-21 10:35 AM 發表 查看引用來源

( 哈,今章玩到咁大,大有「風雨故人來」之感,我都忍唔住,就玩大啲啦。。
上次欣兒玩簫弄笛可以寫得咁長,
今次我玩「門」玩「字」,再露些少「第—技掚」,對射番你篇簫笛陪你—齊長。。
...
後門???
玩後門點解唔通知我--香討首席後門控???:smile_47:

係咪第八章??? 即睇

前往最後回覆