上一頁下一頁
發新話題

13年的點滴 (UPDATED 27/DEC P.179 #2677)

收藏  |  訂閱
2.7k  631.3k

引用:
原帖由 Seductive 於 2013-12-11 01:04 PM 發表 查看引用來源
這陣子放工後有點天寒,下班後能拖著另一半,暖烘烘吃一頓飯,這已是一種幸福。雖然夫妻間有千百種「未如所願」,但,沒有大家,那有這份溫暖?只有愛情小說中的神鵰俠侶才會熱戀一生,我等凡夫俗子,學懂互相包容便 ...
Well said! 當愛情變成親情,既熟悉但卻欠缺曾令人心動的火花. 日子久了,一切變得理所當然. 互相包容体諒對方是一生的學問,或者這才是婚姻的意義?

引用:
原帖由 Alden72123 於 2013-12-11 02:16 PM 發表 查看引用來源

可能暫別, 並唔代表我會離開這裡, 我只係想借引版, 多D機會去談男/女, 唔一定為性, 只係想係網上空間, 找一班平日無法向人啟齒的師兄/師姐, 在此暢所欲言:smile_o05:
咁就好啦,咁你可以快d啦(唔係order呀)...haha

引用:
原帖由 zozoxxx 於 2013-12-11 02:25 PM 發表 查看引用來源

Well said! 當愛情變成親情,既熟悉但卻欠缺曾令人心動的火花. 日子久了,一切變得理所當然. 互相包容体諒對方是一生的學問,或者這才是婚姻的意義?
已往婚姻是為了傳宗接代, 現在的婚姻是為了學習包容, 年代不同, 意義亦不同.

正如已前, 分手是世紀大病, 現在則變了成一場小流感, 三兩天就可以好返:smile_27:

引用:
原帖由 Venusbb1031 於 2013-12-11 02:26 PM 發表 查看引用來源

咁就好啦,咁你可以快d啦(唔係order呀)...haha

咁你都努力升下LEVEL, 唔好成日停留在新手之行列啦:smile_45:

引用:
原帖由 鬆高 於 2013-12-11 01:43 PM 發表 查看引用來源

很同意迷人姐姐所言, 懂得惜福, 已是很大的一種福氣, 可惜我還未能完全做到這個境界, 未能完全做到去珍惜身邊的人, 失去才覺難得, 想作出補救卻已太遲......:'):'):')
人, 唉! 為何總是知易行難的呢:smile_24:
累積左經驗,珍惜下一個就是了:smile_o12:

引用:
原帖由 Seductive 於 2013-12-11 02:35 PM 發表 查看引用來源

累積左經驗,珍惜下一個就是了:smile_o12:
對對, 師姐你也是..............:smile_o01:

佩服,佩服,身歷其中咁!

引用:
原帖由 Alden72123 於 2013-12-11 01:50 PM 發表 查看引用來源

好明顯, 你今日同我鬥感性:smile_o14:
交流下啫,點敢係Alden兄地頭班門弄斧:smile_13: :smile_13: :smile_13:

其實點升level呀,要勁講嘢呀,我驚你哋會覺得我好煩喔(真係之前無係討論區開過ac@@)

引用:
原帖由 Seductive 於 2013-12-11 02:39 PM 發表 查看引用來源

交流下啫,點敢係Alden兄地頭班門弄斧:smile_13: :smile_13: :smile_13:
你叻過我啦, 要弄斧你一定弄得好過我:smile_o12:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆