上一頁下一頁
發新話題

13年的點滴 (UPDATED 27/DEC P.179 #2677)

收藏  |  訂閱
2.7k  631.3k

引用:
原帖由 Alden72123 於 2013-12-11 03:03 PM 發表 查看引用來源

唔係"新奇事"啦..........大把人係咁:smile_44:
我未收過喎

引用:
原帖由 Seductive 於 2013-12-11 03:01 PM 發表 查看引用來源

係呀,生日蛋糕都係啦,whatsapp個蛋糕icon比你,當送左仲當你食左添呀
咁我遲下要唔要PM個美男比你呢???:smile_40:

引用:
原帖由 阿晴0312 於 2013-12-11 03:03 PM 發表 查看引用來源

我未收過喎

你收左其他野無講就真......:smile_45:

引用:
原帖由 Seductive 於 2013-12-11 02:47 PM 發表 查看引用來源

可惜,現代人私婚姻,當無了火花既時候,會去找尋另一些火花,而不是去互相包容和扶持:smile_39: :smile_39:
這就是做人的難處,有些做事堅有原則的人冇論如何真的不會違背自己;
但底缐較低的人就會取易捨難了.
火花來得美艷,真的看得人發麻,包容和扶持是對人性的考驗,似乎太難了.

引用:
原帖由 Alden72123 於 2013-12-11 03:04 PM 發表 查看引用來源

你收左其他野無講就真......:smile_45:
吓?收咩呀?點解我都唔知?

而家分手確實只好似一場小流感,以前細時初初分手真係會喊足成個月,唔係豪哭但諗起都會不期然眼濕濕,但而家可能醉一晚第2日就let it go Lu...

引用:
原帖由 Alden72123 於 2013-12-11 02:59 PM 發表 查看引用來源

已前見朋友病會買袋新奇士去探病, 家下朋友病會係FB送袋新奇士既照片比佢.................. :smile_o16:
Send新奇士相比佢?呢個新招喎!
上次我媽咪病,我朋友嚟探我媽咪,佢係fb check in咋,無係fb送橙!(講笑~ 佢有買生果上嚟,不過唔明點解探我阿媽都要check in) :p
不過算啦,依家係唔係都check in…

引用:
原帖由 zozoxxx 於 2013-12-11 03:04 PM 發表 查看引用來源

這就是做人的難處,有些做事堅有原則的人冇論如何真的不會違背自己;
但底缐較低的人就會取易捨難了.
火花來得美艷,真的看得人發麻,包容和扶持是對人性的考驗,似乎太難了.
火花雖短暫但確實燦爛吸引,所以才會咁多人邊享受著暖爐的安全窩心,仍然去玩火,最重要是唔好燒親大家吧...

果晚同A相約係一間西餐廳見面聚舊, 佢好準時到達, 一身吊帶ONE PIECE短裙, 3寸高跟鞋. 婀娜多姿. 我眼前一亮. 佢見到我先來個擁抱親面. 佢坐左係我對面, 係燭光下, 的確好吸引, 週邊男士目光到投到佢身上, 我心入面亦自豪起來. :-

我 : 拜託, 你今天晚上眼前一亮耶~
A : 是呀, 今晚WEEKEND呀, 等一下飯後約了朋友去CLUBBING
我 : CLUBBING!? 那麼好玩 (我心入面當堂再醒一醒, CLUBBING我岩)
A : 是呀, 剛有朋友生日, 就在那邊訂了包廂, 你今晚有什麼節目? 要不要一起去
我 : 這個呀...也好呀, 反正我今天晚上也伯無聊, 但得等我回去換過衣服.......
A : 就這樣就可以啦, 這邊的男生都是T-SHIRT加JEANS
我 : 這邊的男生帥呀, 我不帥, 只有依靠衣裝 (我講真.............)
A : 對啦, 你這次要待多久? 怎麼現在要你跑來台灣
我 : 我升職啦, 現在要負責其他點的業務, 沒辦法, 為了生計, 就是要到處跑
A : 也是, 男生應該在年輕時多跑點, 那比較好
我 : 先叫食物吧, 你想吃什麼?

就係咁, 我地享用左一頓豐富晚餐, 晚餐後見時間還早, 就去了一家紅酒店來一個PRE-DRINK, 大家談天說地, 話題很廣, 之間距離亦拉近了一點 :-

我 : 怎麼你還單身
A : 這邊的男生, 沒一個像樣
我 : 怎說?
A : 太軟弱啦, 我最怕, 工作又沒認真, 都是混飯吃
我 : 那你多大啦?
A : 我呀!? 30啦, 反正也不急, 我都養得起自己
我 : 現在工作怎樣?
A : 很好呀, 反正我的目標一步步達到 (佢就係一個好有目標既人)
我 : 那很好, 我可沒有你那種衝勁! (真心話)
A : 那會, 你在我看來, 你的工作態度也實在太吸引了吧
我 : 不會吧, 你嘴巴比我甜呢 (我有D唔相信)
A : 真的啦, 之前共事, 我真的很欣賞你的工作表現, 那時你是我偶像, 哈哈
我 : 來啦, 跟我這個偶像乾杯吧

係一個休閒環境下, 把酒談歡, 係人生快事, 係適當的酒精下, 去CLUBBING更加係一個快事. 我跟住A來到台北其中一間知名CLUBBING點. 外面已經排滿人等進場, 係A引領下, 我地直入會場, 因為佢已經包左廂, 來到包廂前, 佢班朋友已經到左, 加埋都十幾廿人. 有男有女, 女性比較多. 大家見到我, 即時跟A歡乎, A明白固中原因, 忙加解釋"不是啦, 你們想多了, 香港來的朋友, 那個女生沒男朋友的, 快來跟我報名", 我有D唔好意思, 有D面紅.

係包廂中, 我感受台灣人那種豪氣...........乾杯, 男生們跟我威士忌一杯接一杯, 女生就一直對我在香港來特別有興趣, 不停給我問題. 熟悉之後, 自然打成一片, 大顆兒就帶我到舞池, 那個場面及人數, 相信香港的clubbing是沒法比. 我們十幾人就在那熱鬧的環境下忘我起來, 那時A亦一直在我身邊起舞.............待續

引用:
原帖由 Venusbb1031 於 2013-12-11 03:10 PM 發表 查看引用來源
而家分手確實只好似一場小流感,以前細時初初分手真係會喊足成個月,唔係豪哭但諗起都會不期然眼濕濕,但而家可能醉一晚第2日就let it go Lu...

已前同P分手我都唔會喊足成個月, 但係會醉足成個月.....................:smile_27:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆