上一頁下一頁
發新話題

情色文學創作交流

收藏  |  訂閱
224  11.0k

沙漠神童君的《淫妹日記》點擊率已破10萬!:smile_o13:

接著,黑人司機出場,不要錯過!!
:smile_o12:

「喂,唔好咁呀, 唔得架, 你比我起番身先吖!」 呀 John 已經用力將我攬住, 而佢下身亦正再繼續用力插入, 好痛, 好痛‥‥‥

引用:
原帖由 Tina33c 於 2017-9-3 01:23 PM 發表 查看引用來源

:smile_35: 小妹有一點心得分享, 是關於選女角的問題.

小妹認為太多角色, 特別是女角, 反而會破壞故事的主線!
但又不可以只靠一/兩女角來負起所有性戲的,
所以長篇的色文都有必要加入其他女角的,
也會令整 ...

角色多,不是『破壞主題』的問題,而是『駕馭能力』的問題。
一部長篇小說,角色自然多。
所以,寫一部長篇小說,作者要有一定駕馭人物的能力。
作者要提升自己的描寫人物的能力,做到每個人物都有自己的性格特徵,讓他活生生的出現在小說裏,這樣,小說就能成功。
提升能力,不外乎多看別人的作品,(多看電視劇和電影也有用)多寫。

寫人物我認為浪花十三的《傲慢的女音樂敎師》三部曲都好正,將偽中產死八婆的品性寫得好入。

仲有個盧校長,真係好成功。

可惜十三兄愈來愈似富樫義博,希望佢出多D稿。

我仲等緊佢的艾瑪同米娜

引用:
原帖由 劉金發作品 於 2017-9-3 07:00 PM 發表 查看引用來源

角色多,不是『破壞主題』的問題,而是『駕馭能力』的問題。
一部長篇小說,角色自然多。
所以,寫一部長篇小說,作者要有一定駕馭人物的能力。
作者要提升自己的描寫人物的能力,做到每個人物都有自己的 ...
:smile_35: 謝謝師兄的意見, 小妹自知還有很多要學習,
描寫人物的能力是小妹很弱的一環,
說真的, 小妹大部份的人物描寫,
都是由原著中抄錄下來的, 這樣便可以省卻不少時間,
並可以多著力在劇情上花心思.

另外, 小妹暫時都是以女性的角度出發來寫故事,
男友很多的意見都被我拒絕,
我想是時候多採納他的見意了,
以增加男性讀者的投入感!

描寫人物性格弱就要多多練習喇!

看了dcat20君的《性沉溺之路》,寫得很好,正如一位讀者的留言︰風花雪月,流水行雲,好貼!:smile_o12:

由於之前屌過一次,呢次我可以屌得更耐。佢高潮嘅時候叫得更加大聲,好似殺咗佢咁。
我完全想像唔到一個平日斯斯文文、講嘢溫柔嘅女仔,做愛嗰陣可以嘈到拆天咁。於是越做越獸性大發。‥‥‥

揭露真相君貼出了他的新故《報應》 ,很好,文筆通順,期待更新!:smile_o12:

引用:
原帖由 劉金發作品 於 2017-9-4 07:53 PM 發表 查看引用來源

看了dcat20君的《性沉溺之路》,寫得很好,正如一位讀者的留言︰風花雪月,流水行雲,好貼!:smile_o12:

http://upload.lsforum.net/user ...
:smile_13::smile_19: 睇到小妹心癢癢, 穴痕痕...

我多嘴一下 ... 我岩岩發現 , 原來係文區首頁 , 幾乎有一半作品 ,
都係女性向作品~~
(T姐1 : 絕色雙嬌)
(T姐2 : 劏房牆震)
(欣欣 : 欣欣日記)
(D姐1 : 性沉溺之路)
(阿蛇 : 一家四奴)
(大文 : 網絡女作家的網戀)
(揭姐 : 報應)
(浪花 : 傲慢的女音樂教師)

即係話係不知不覺間 , 文區己經進入左 "女性向" 盛世 ... 唔知 ,
劉兄對於呢個轉變 , 有咩睇法???

引用:
原帖由 劉金發作品 於 2017-9-3 06:52 PM 發表 查看引用來源
沙漠神童君的《淫妹日記》點擊率已破10萬!:smile_o13:
接著,黑人司機出場,不要錯過!!:smile_o12:
:smile_o12::smile_o12::smile_o12:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆