上一頁下一頁
發新話題

[轉貼] [1月超大作]𦱁�無煀~ドキッ★乙女だらけの三�志演義~[2.66G][0126新作]

收藏  |  訂閱
92  14.7k

安裝到一半就彈出一個要CD2的東東出來-.-

然後要怎麼:043:

我裝哂之後開個程式但係load左5秒都冇野彈出黎,點解會咁

引用:
原帖由 ◤泉◢ 於 2007-1-26 01:51 PM 發表
我轉了日文裝,裝了unicode和APP
但我開不到Game,我按了下面的檔,但甚麼都沒出現
我都係同你一樣,我已經將地區語言轉日文都係開唔到佢
之後用appl用english開佢等左好耐佢話個process 係唔合法要restart部機

谢谢大大分享。。。。。。。:035: :035: :035:

有冇人知點解決,好慘,裝哂冇得玩><

lee 隻GAME~
係有D 唔同~
我係繁中WINDOW XP SP2 有裝 APP 同埋 UNICODE
唔同在~ 如果彈左出GAME 出現LG_SCRIPT ERROR 就會
要等一陣~等WINDOW~自動刪左D CASHE 之後
再用APP 開返就冇事~

還有另一個很迷人的問題~~
你玩玩下~會彈ERROR (SOUND ERROR 但一部份有一部份冇)
可以無視~直到爆機~

引用:
原帖由 trisco 於 2007-1-26 12:28 PM 發表
我的種不是在這下的-.-
所以就不知道 是否完整-.-

CRC 錯誤是什麼

為何要改檔名 (是不是要把那2個壓檔都改名)

UNIcode 補完計劃又是什麼

我第一次玩HG 什麼也不知道:044:
CRC 錯誤是什麼 <===這個CRC (Cyclic Redundancy Check)
簡單來說...CHECK 一下...檔案有沒有在傳送中產生了數據上的錯誤
發現LEE 類問題大多是
1.下載時分割太多或者嘗試太多次下載得到的大部為垃圾DATA<===LEE 個高機會
2.空間問題 <===都有LEE可個可能性~多出現在 D.S.LITE 身上
3.你的LAN 卡有問題(這個我在無線LAN CARD 試過,是可以上網及下載東西但會出現CRC問題 ,換了另一張立即無事) <==可能性不高

再想知道是什麼~請自行在其他網找答案

為何要改檔名<====這個其實是因為你電腦是繁體中文電腦不太支援日文時需要~
把檔案名字改了為 你的機子~可以解讀的數字或英文字....
或者咁講~
你的XP可以看到日文字
但解壓軟體(WINRAR)認不到日文字~也出現這個可能性~
不過如果隻GAME 本身好似係 分開兩個獨立RAR 的話就唔需要一樣名字~
解壓到出黎就可以~

UNIcode 補完計劃又是什麼 <===自己去看
http://uao.cpatch.org/

引用:
原帖由 JINGPLUS 於 2007-1-26 12:22 PM 發表
我靠 那麼多人問解不到...

檢查是否完整下載
沒出現CRC 錯誤 便應該是沒問題
轉地區及語言為日文
OR
改檔案名字為 非日文字  part1 及part 2 要同樣的名字 即是 一定要是 001.part1.RAR 及 001.part2.R ...
我明白了.
將bt dl果個 file 改名成非日文字, 叫001
再將2個rar檔改名, 叫001.part1.rar & 001.part2.rar
然後再解

我而家解到disk 2了

引用:
原帖由 kaka1151 於 2007-1-26 02:35 PM 發表

我都係同你一樣,我已經將地區語言轉日文都係開唔到佢
之後用appl用english開佢等左好耐佢話個process 係唔合法要restart部機
選用日文...

咁多位 我早你地一步進入了:029:

加油吧:023:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆