戰國真殘酷XD(更新了)

收藏  |  訂閱
21  7.6k

整個遊戲最難打就是魔軍
其他的也還好說...
我個人覺得多用大滿祝內的下降敵對國一個階段實力猷其重要
另外速度也很重要...太久的話那些還未宣戰的國家最少也有4至5萬,很麻煩.

引用:
原帖由 xeonq 於 2006-12-22 01:01 PM 發表
整個遊戲最難打就是魔軍
其他的也還好說...
我個人覺得多用大滿祝內的下降敵對國一個階段實力猷其重要
另外速度也很重要...太丹郭釵隃晴U,很麻煩.
其實LEE 樣野唔係咁明佢GE 作野~
但我用左之後~(我升到76)
發現佢地D 兵少得好可憐~錯覺

引用:
原帖由 JINGPLUS 於 2006-12-22 01:03 PM 發表

其實LEE 樣野唔係咁明佢GE 作野~
但我用左之後~(我升到76)
發現佢地D 兵少得好可憐~錯覺
其實睇佢用咩兵,
例如天志教,成日6萬兵
但佢D武士既兵成日得400左右,
反而農民隊過2000,
有次見到佢用4500農民隊同我主角700武士隊打...
當然一下佢冇2000啦...
所以我覺得佢係有咁多兵,只不過佢地少,兵隊上限少
所以出唔到咁多兵

大大們,點解3G唔比我打上杉.............
差一個城吧了= =

引用:
原帖由 stephen1213 於 2006-12-22 03:47 PM 發表
大大們,點解3G唔比我打上杉.............
差一個城吧了= =
劇情問題  = =   聽說 第一周目  上杉是必定死在魔軍手上 - -   原因是初玩時根本沒人有能力達成攻破上衫的條件

引用:
原帖由 geminass4000 於 2006-12-22 04:20 PM 發表

劇情問題  = =   聽說 第一周目  上杉是必定死在魔軍手上 - -   原因是初玩時根本沒人有能力達成攻破上衫的條件
唔係呀
我尋日先拎左,佢唔俾你打係因為要搞掂本能寺先可以

引用:
原帖由 geminass4000 於 2006-12-22 04:20 PM 發表

一周目只能正史路线..2周目可其他路线..应该甘讲..

有无人打赢出云个黄泉平板迷宫??18层加最后一个boss hp7777..落到去都半身残.
就算试足17次..一开头就打他..都未必赢..80级主角全力一刀 + -500血..
加上他全攻每人100-200..速度快..一人轮一回..

引用:
原帖由 藍*~ 於 2006-12-22 12:55 PM 發表

冇改野情況下叫好快@@因為一RD先得2~4行動力,而且要過劇情
平均2~3RD先攻到一個城
最快都要35左右,34叫快

如果有改野,最快可以
10~15RD內,
一RD只可以攻一個城
就算用左自動攻城既道具最快都要10RD ...
那会快??直攻伊贺..足利..雪姬..军神..搞店..打本能寺..你改码??

引用:
原帖由 ccboy 於 2006-12-22 11:44 PM 發表

那会快??直攻伊贺..足利..雪姬..军神..搞店..打本能寺..你改码??
2+ round才有剧情破印....3+ 打本能寺只算正常..

前往最後回覆