上一頁下一頁
發新話題

公告 - 有關解除置頂

收藏  |  訂閱
269  12.8k

引用:
原帖由 浪__子 於 2005-9-1 01:07 AM 發表
老實講句
我係呢度ge新人

但我真係有決心搞好D呢個區
如果唔係我又何必申請做版主?
又何必冒比人鬧ge險推動cut置頂貼?

首先我想講,
所謂置頂區, 應該係某些topic對本區最息息相關, 最必不可少ge.
我 ...
或者在回應前,大家應先平心靜氣,理性同客觀咁分析問題。以下係我做咁耐cd-rom少少意見!

1) 同意。太多置頂對於網站及版面發展的確有影響,適當的調整有時未嘗不是一件好事。

2) 吹水區太多形成分黨分派,理由亦可接受,但一個版面最少都可以容納到一個聚腳地點,如果以現時情況睇,點解唔將三大吹水區合併呢?歸一處理又方便,吹水的巴打亦會集中在此容易搵到人。依家咁處理唔係叫公平,係叫分化。

3) 各個版面有佢自己的風格,有無必要一定人地係咁你地又係咁呢?諗野時可唔可以因應情況而彈性處理呢?

4) 你話對所有會員一視同仁,我就睇唔到係咁喇!就算唔講強哥,我自己當日初嚟步到,開個主題都俾人追住殺,你地有無版主出嚟講個句公道說話?連再殺我果個都做埋版主,結果係點?依家咪有料都唔post在呢度囉!

5) 至於置頂與否,並唔係在乎呢點,要計反而係你地做一d好似呢類影響咁深遠嘅決定前,點計唔先同有關人士溝通,而事後被質疑時又前言不對後語,所有責任推落超版處(可能佢鐘意食死貓),你地做版主除左執行任務時,有無責任將會員的意見反映?我就見唔到囉,如果有都唔會出現呢個局面。

6) 你諗法係你小人之心,邊個話有吹水區就等如搞小圈子架,點解你唔去諗下其實吹水區係一個凝聚會員嘅地方呢?三個太多咪一個搞掂哂囉。

7) 你唔係詞不達意,你都係想件事用最平和的方式解決,只係正如咪少所講,呢個版你初嚟步到就坐到咁高,咩都唔知俾人擺上檯,各位巴打都會好了解同明白。

引用:
原帖由 lalalalan 於 2005-9-1 01:46 AM 發表
要停啦!

我覺得識唸?人都唔會再繼續係到
扇風點火、加鹽加醋!
人地唔再出聲係唔想件事複習化!!
(人地當事人都話會三口六面傾!)
你再繼續加鹽加醋,
徐非你想扇風點火........Sample Te ...
兄弟你係新手好多野唔明唔怪你,你咪咁天真以為人地話三口六面傾就得架。唔係想話你,只係希望你清楚點解大家會討論呢個問題,如有得罪請勿見怪

引用:
原帖由 你老公 於 2005-9-1 02:20 AM 發表

兄弟你係新手好多野唔明唔怪你,你咪咁天真以為人地話三口六面傾就得架。唔係想話你,只係希望你清楚點解大家會討論呢個問題,如有得罪請勿見怪
可能佢吾係新手呢..開個新手acc講野嗟..嗄嘛..

引用:
原帖由 弗弗 於 2005-9-1 02:23 AM 發表

可能佢吾係新手呢..開個新手acc講野嗟..嗄嘛..
又有道理!呢度d人好鍾意一人分飾幾個角色,床頭露尾成隻過街老鼠咁,特別係職位高果d

引用:
原帖由 你老公 於 2005-9-1 02:14 發表

或者在回應前,大家應先平心靜氣,理性同客觀咁分析問題。以下係我做咁耐cd-rom少少意見!

1) 同意。太多置頂對於網站及版面發展的確有影響,適當的調整有時未嘗不是一件好事。

呢個的確係我地ge唸法

2) 吹水區太多形成分黨分派,理由亦可接受,但一個版面最少都可以容納到一個聚腳地點,如果以現時情況睇,點解唔將三大吹水區合併呢?歸一處理又方便,吹水的巴打亦會集中在此容易搵到人。依家咁處理唔係叫公平,係叫分化。

呢個建議其實幾好, 我地都想問下大家好唔好以超版或網主ge名義開一個全員吹水區?

3) 各個版面有佢自己的風格,有無必要一定人地係咁你地又係咁呢?諗野時可唔可以因應情況而彈性處理呢?

有道理,

4) 你話對所有會員一視同仁,我就睇唔到係咁喇!就算唔講強哥,我自己當日初嚟步到,開個主題都俾人追住殺,你地有無版主出嚟講個句公道說話?連再殺我果個都做埋版主,結果係點?依家咪有料都唔post在呢度囉!

嗯...呢個問題我唔清楚內情, 我本人亦無針對過你同強哥
唔方便評論.........

5) 至於置頂與否,並唔係在乎呢點,要計反而係你地做一d好似呢類影響咁深遠嘅決定前,點計唔先同有關人士溝通,而事後被質疑時又前言不對後語,所有責任推落超版處(可能佢鐘意食死貓),你地做版主除左執行任務時,有無責任將會員的意見反映?我就見唔到囉,如果有都唔會出現呢個局面。

可能我地表達能力不足, 溝通不足的確係大問題......
我唸要同紅版主傾下再答啦......

6) 你諗法係你小人之心,邊個話有吹水區就等如搞小圈子架,點解你唔去諗下其實吹水區係一個凝聚會員嘅地方呢?三個太多咪一個搞掂哂囉。

我講小圈子可能令你地誤會, 我係指, 每個人係一個團體裡面,
都梗有某D相熟ge好友, 同某D唔係甘熟ge人,
而家3個吹水區就令到3group人能夠係個自不相干ge環境下吹水,
但3個個人名義吹水區置頂實在太多啦, 所以一係全部解除, 一係以超版名義, 開一個中立全體吹水區

7) 你唔係詞不達意,你都係想件事用最平和的方式解決,只係正如咪少所講,呢個版你初嚟步到就坐到咁高,咩都唔知俾人擺上檯,各位巴打都會好了解同明白。
我相信咪少ge意思同你差唔多,
所以我希望能同時解答到咪少某D問題.

引用:
原帖由 mikechan833 於 2005-9-1 02:26 AM 發表

紅兄既一段轉貼超版對話!

引述高層一番說話:

我覺得係必須解除置頂的
如果因為有好多人反而唔去左的話
咁都好多人反對有扣分制度啦
其實依家你地面對呢個情況同之前吹水閒聊面對的一樣
有好多組織都 ...
咪好似我之前咁講,有人眼紅妹仔大過主人婆囉,好聽d就叫做功高蓋主呀

引用:
原帖由 mikechan833 於 2005-9-1 02:33 AM 發表

咁你又可否解答到!!

哩個消取置頂既提議係出自邊個人既口中呢?
咪少算啦,你叫浪__子答你呢個問題,佢作為版主之一,仲要係新近埋街飲水,你即係叫佢做金手指,佢都好難做架!

再講你自己分析當中都知,有咁good嘅idea最終決定權喺邊度,都心中有數啦!正所謂司馬昭之心路人皆見。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆