上一頁下一頁
發新話題

沉船地 (繼續沉船交流討論) ~ 9

收藏  |  訂閱
1.5k  107.9k

引用:
原帖由 keithlck 於 2009-12-8 10:05 AM 發表 查看引用來源

師兄同我真係心意相通.....
尋晚同條女傾左好耐....我同佢講,幫人唔係咁幫既,要教育下佢個fd係唔係俾人呃呢?定係佢兩個一齊搵我著數呢?
佢開頭都唔肯聽....佢只係話如果我唔幫佢就無人幫佢,咁我就話不如生出黎 ...
  大家閱歷差不多, 想法當然都差不多而已.

而且... 我記得你「一萬蚊事件」, 而家甘做就最好.

佢講得岩, 而家系解決問題, 吾系討論問題.
不過.... 系解決問題前, 吾討論一下又怕佢吾明. :smile_30:
不過要教佢 (同佢個 frd), 就好似樂施會既廣告一樣.
「我地吾系送佢一條魚, 要做既應該教佢地點樣養魚」<-差不多意思啦.
問題當然沒有解決不了, 不過呢... 不過問題其實可以一早避免得到啊. :smile_38:

引用:
原帖由 KevinPo 於 2009-12-8 10:14 AM 發表

大家閱歷差不多, 想法當然都差不多而已.

而且... 我記得你「一萬蚊事件」, 而家甘做就最好.

佢講得岩, 而家系解決問題, 吾系討論問題.
不過.... 系解決問題前, 吾討論一下又怕佢吾明. :sm ...
嗯....我條女好有義氣仔女feel....出黎玩見Dfd唔掂就同D姐妹頂酒...佢自己就唔多識飲....
我只係怕佢遲早俾佢Dfd累到佢....
晚晚返到去,佢個fd(話有左果個)就一定喺到...(好似我包食包住咁)
講番佢條仔....正宗玩家一名...開頭又話自己做老細點點點攪到佢條女開頭信晒佢(所以我會明白,點解上面D女,有時候又有D會咁憎香港男人)
....後來至知係做司機,(當然唔關我事啦,我亦都無評論佢做咩)見我之前開車接我條女,就話跟我搵食,不知所謂....

引用:
原帖由 keithlck 於 2009-12-8 10:40 AM 發表 查看引用來源

嗯....我條女好有義氣仔女feel....出黎玩見Dfd唔掂就同D姐妹頂酒...佢自己就唔多識飲....
我只係怕佢遲早俾佢Dfd累到佢....
晚晚返到去,佢個fd(話有左果個)就一定喺到...(好似我包食包住咁)
講番佢條仔.. ...
聽你講... 你好似日日都上去喎.

車錢點計? 時間呢? 七點出門, 八點返到屋企未??? :smile_41:

引用:
原帖由 KevinPo 於 2009-12-8 11:33 AM 發表

聽你講... 你好似日日都上去喎.

車錢點計? 時間呢? 七點出門, 八點返到屋企未??? :smile_41:
無法啦.....條女想我陪.....我喺香港都係得我一條友....
我好多時都係搭地鐵.....一來一回都要80幾蚊....由羅湖再坐10蚊車上.....
都成2個鐘.....所以我想搬去水圍...

引用:
原帖由 keithlck 於 2009-12-8 12:34 PM 發表 查看引用來源

無法啦.....條女想我陪.....我喺香港都係得我一條友....
我好多時都係搭地鐵.....一來一回都要80幾蚊....由羅湖再坐10蚊車上.....
都成2個鐘.....所以我想搬去水圍...
同我一樣.... 無故唔返屋企條女會發脾4的 :smile_42:

住水圍車費都差無幾, 不過唔駛出到關再駁多一程車.
身心都舒服好多.
始終, 系大陸坐車你都吾夠膽訓啦. :smile_39:
我住水圍, 返中環, 一程車要個半小時.

引用:
原帖由 KevinPo 於 2009-12-8 12:44 PM 發表

同我一樣.... 無故唔返屋企條女會發脾4的 :smile_42:

住水圍車費都差無幾, 不過唔駛出到關再駁多一程車.
身心都舒服好多.
始終, 系大陸坐車你都吾夠膽訓啦. :smile_39:
我住水圍, 返中環, 一程車要個半小 ...
我都係返中環...:smile_44:

引用:
原帖由 keithlck 於 2009-12-8 12:52 PM 發表 查看引用來源

我都係返中環...:smile_44:
  以前系中環食個大家樂都成三四十蚊

我而家變左帶飯返工, 一個月圍起上黎又慳左幾舊水飯錢.

引用:
原帖由 KevinPo 於 2009-12-8 12:58 PM 發表

以前系中環食個大家樂都成三四十蚊

我而家變左帶飯返工, 一個月圍起上黎又慳左幾舊水飯錢.
長江果頭?
我就一定出街食.........:smile_42:

早晨呀....各位沉船客~~~

午安.....

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆