上一頁下一頁
發新話題

沉船地 (繼續沉船交流討論) ~ 9

收藏  |  訂閱
1.5k  107.6k

引用:
原帖由 temp4321 於 2009-12-14 11:00 AM 發表 查看引用來源
終於去左女女老家, 一個好細既鎮附近一條得十幾戶既村, 估唔到屋企係無熱水爐:smile_27:
佢係咁問我會唔會住唔慣, 其實都無乜野, 好似細個時返鄉下咁咯.
最唔慣既反而係不斷有佢既親朋戚友黎, 我又唔係熊貓, 有乜好 ...
bold 住兩句身同感受. :smile_30:

我七月去過...
有熱水鍋, 好似系燒左d熱水$落去既.
d熱水根本吾夠熱..... 好彩系夏天都頂得住. (香港人就算夏天都唔多人會沖凍水涼啦.)

冬天真系吾好預我返去. :smile_42:

我最頂吾順就系無沖水廁所, 搞到我幾日都忍住無開大. :smile_44:

引用:
原帖由 ohnavi 於 2009-12-14 12:46 PM 發表 查看引用來源

師兄感覺如何?我去過兩隻船老家,覺得自己原來好幸福...:smile_13:
我地香港人真系好幸福. :smile_13:

引用:
原帖由 keithlck 於 2009-12-14 04:30 PM 發表 查看引用來源

佢話個fd想返老家生bb...唔再返黎......所以要錢.....咁關我咩事先?
下下都話幫朋友.....我有幾多錢可以幫呢?更何況係人地條女......?
我就同佢講....錢我有..但唔會再俾.......再咁攪落去.......你d朋友會一個一 ...
龍兄說得對, 你條船性格太剛烈了.
甘同對住班港女有咩分別.

甘辛苦既話, 不如留港消費仲好啦. :smile_38:

唔好信d 大陸妹阿.....

引用:
原帖由 ohnavi 於 2009-12-14 12:46 PM 發表 查看引用來源

師兄感覺如何?我去過兩隻船老家,覺得自己原來好幸福...:smile_13:

引用:
原帖由 KevinPo 於 2009-12-14 10:16 PM 發表 查看引用來源

bold 住兩句身同感受. :smile_30:

我七月去過...
有熱水鍋, 好似系燒左d熱水$落去既.
d熱水根本吾夠熱..... 好彩系夏天都頂得住. (香港人就算夏天都唔多人會沖凍水涼啦.)

冬天真系吾好預我返去. :smil ...
無錯, 起香港出生其實真係好幸福, 就算讀書唔成要搵份能夠糊口既工都唔難, 我女女同我講佢果度做服務員唔會超過500一個月. 整體既生活質數跟內地城市比較已經相距甚遠.

ching有水你沖涼算好架啦, 我女女屋企水喉係駁去山上既水井, 隨時會無水供應:smile_27:
無熱水, 無沖水廁所, 無高床軟枕我都無所謂, 我最怕係無冷氣, 所以我寧願冬天去.

我以前接觸過一些性格比較剛烈的女仔...她們的自主性好強...甚少接受別人的意見同批評...好多時都係一意孤行...自己認為對的事情就會去做...她們好講義氣...姊妹有事一定會竭盡所能去幫佢地...義無反顧...民族意識也相當強烈...

由於她們係比較有性格個批...同其他一般女仔唔同...看她們的行為/表情...你會覺得好charm好吸引...所以有唔少男人的心都會被她們俘虜了...但係由於她們太有性格的關係...某程度上會較難相處同溝通...對於我來說...這類型的女仔只可遠觀而不可共處...

引用:
原帖由 temp4321 於 2009-12-15 10:18 AM 發表 查看引用來源
無錯, 起香港出生其實真係好幸福, 就算讀書唔成要搵份能夠糊口既工都唔難, 我女女同我講佢果度做服務員唔會超過500一個月. 整體既生活質數跟內地城市比較已經相距甚遠.

ching有水你沖涼算好架啦, 我 ...
冷暖都唔系太怕, 我最怕無熱水咋.

老實講, 真系走入內陸一睇,
你真系會明白點解有人為左搵錢去做d不好的行業. :smile_42:

引用:
原帖由 龍虎亂舞 於 2009-12-15 10:25 AM 發表
我以前接觸過一些性格比較剛烈的女仔...她們的自主性好強...甚少接受別人的意見同批評...好多時都係一意孤行...自己認為對的事情就會去做...她們好講義氣...姊妹有事一定會竭盡所能去幫佢地... ...
師兄講得一D都無錯....當初就係咁樣俾佢吸引.....估唔到佢可以為左姐妹做到咁激.....今朝又發左sms俾我.....問我做咩唔要佢.....唉......咁又何苦呢?
果晚攪到我要連夜call我公司司機......車番我D野返香港.......:')

引用:
原帖由 keithlck 於 2009-12-15 11:08 AM 發表 查看引用來源

師兄講得一D都無錯....當初就係咁樣俾佢吸引.....估唔到佢可以為左姐妹做到咁激.....今朝又發左sms俾我.....問我做咩唔要佢.....唉......咁又何苦呢?
果晚攪到我要連夜call我公司司機......車番我D野返香港...... ...
佢既然甘問你.... 你就大大聲聲同佢講佢既不是啦.

幫人甘樣幫既咩?
我唔幫你就要發我脾氣?
你發脾氣就要亂掟野?
再要我漏夜 call 車走?

你有無想過我點解要走左去呀.

你自己用腦想一想吧. 你認為你本身沒問題既話, 甘我毫無言了.

對, 你講野一定要大大聲, 呢d女有 sm 症狀的 :smile_o01:

引用:
原帖由 KevinPo 於 2009-12-15 11:51 AM 發表

佢既然甘問你.... 你就大大聲聲同佢講佢既不是啦.

幫人甘樣幫既咩?
我唔幫你就要發我脾氣?
你發脾氣就要亂掟野?
再要我漏夜 call 車走?

你有無想過我點解要走左去呀.

你自己用腦想一想吧. 你認為你本 ...
到左呢一步...我唔想同佢有對話....我想佢先諗清楚自己所做既野......
對佢仲有感情???我唔知道......其實佢發脾氣都唔只一次....可能忍夠........而家唔會好似以前咁要生要死.......
只不過我會覺得可惜......佢唔珍惜我....
:') :') :')

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆