上一頁下一頁
發新話題

沉船地 (繼續沉船交流討論) ~ 10

收藏  |  訂閱
1.5k  65.8k

引用:
原帖由 龍虎亂舞 於 2010-1-6 10:23 AM 發表 查看引用來源

你見條女同條友糾纏緊...你應該第一時間衝埋去幫手先係...你條女可能唔會受傷...:smile_38: :smile_38:
或者咁講啦.... keith 那時應該系手足無措... 都唔知點算好.

系香港, 就算有人搶野, 你都知咩環境做d咩既野.

但系去到大陸, 真系會「企」左系度呀.

有時d frd 成日以為大陸好危險,
我只會答佢地, 大陸危險在你唔知系咩情況做d咩既事姐.

系香港, 有人搶野你夠膽追, 有人揀交打你識衡量.
但系系大陸, 你根本都無所識從. 就算一個10歲靚仔撩你打, 你都唔知佢真正背後有咩人撐....

我同佢講.....我會一直同佢一齊......反而佢叫我諗清楚......佢話大家都知道喺邊度認識......佢無想過話可以一生一世......只有而家開心就可以......就算我唔介意....佢話我D朋友到時都會叫我唔好一齊.......可能有D師兄會陰謀論咁諗....條女可能係攻心計.......我覺得佢無需咁做.......

引用:
原帖由 keithlck 於 2010-1-6 10:39 AM 發表 查看引用來源
條女可能係攻心計.......我覺得佢無需咁做.......
可能會有 ching 會講「個司機根本就系佢條狼狗, 全程做戲不得止, 仲搶埋你幾千銀添」:smile_30:

是真是假, 你自己心中有數就可以啦.

不過呢.. 結婚呢樣野, 我就覺得你唔駛急過佢囉. :smile_13: :smile_44:

引用:
原帖由 KevinPo 於 2010-1-6 10:50 AM 發表

可能會有 ching 會講「個司機根本就系佢條狼狗, 全程做戲不得止, 仲搶埋你幾千銀添」:smile_30:

是真是假, 你自己心中有數就可以啦.

不過呢.. 結婚呢樣野, 我就覺得你唔駛急過佢囉. :smile ...
明白.......

引用:
原帖由 KevinPo 於 2010-1-6 10:36 AM 發表 查看引用來源

或者咁講啦.... keith 那時應該系手足無措... 都唔知點算好.

系香港, 就算有人搶野, 你都知咩環境做d咩既野.

但系去到大陸, 真系會「企」左系度呀.

有時d frd 成日以為大陸好危險,
我只會答佢地, 大 ...
我明你所講的野...但問題係當你見到條女比人打緊的時候...無論你身在何地...你當時只會諗點樣去保護條女...還會咁理智去諗埋咁多客觀的因素嗎...

引用:
原帖由 keithlck 於 2010-1-6 10:39 AM 發表 查看引用來源
我同佢講.....我會一直同佢一齊......反而佢叫我諗清楚......佢話大家都知道喺邊度認識......佢無想過話可以一生一世......只有而家開心就可以......就算我唔介意....佢話我D朋友到時都會叫我唔好一齊.......可 ...
係咪攻心計/陰謀論...要靠你自己去判斷...旁人難以分析...你條女講得啱...我勸你都係諗清楚先...唔好因為今次事件而妄下判斷...因為今次事件可能樓曲左你對結婚的定義...當然今次事件也可以試明到佢有幾愛你...但要去到結婚的階段...還有很多野要諗...包括大家的性格...生活習慣等等...

引用:
原帖由 龍虎亂舞 於 2010-1-6 11:35 AM 發表 查看引用來源

我明你所講的野...但問題係當你見到條女比人打緊的時候...無論你身在何地...你當時只會諗點樣去保護條女...還會咁理智去諗埋咁多客觀的因素嗎...
:smile_13:  人總有怕死怕事既時候.

可能... keith 仲未算好愛條女瓜.... :smile_13:

講真, 呢d野始終未體驗過真系唔敢亂講自己當時會做到d咩出黎. :smile_13:

強出頭可能命仔都無... 而且... 都算系不幸中之大幸吧. :smile_39:

引用:
原帖由 龍虎亂舞 於 2010-1-6 11:51 AM 發表 查看引用來源

係咪攻心計/陰謀論...要靠你自己去判斷...旁人難以分析...你條女講得啱...我勸你都係諗清楚先...唔好因為今次事件而妄下判斷...因為今次事件可能樓曲左你對結婚的定義...當然今次事 ...
英雄所見略同.

結婚, 真系跟一個自己喜歡的人一起.

仲要諗埋以後是否真的可以一起走完這條人生路.

單單靠一兩件事情就去決定以後幾十年的路, 我怕有點兒戲啊. :smile_39:

當然....我都係一時既想法......我同佢一齊咁耐.....一年喇....大家都有懷疑過....迷網過....我真係無諗過佢會冒死救我......人同此心.....我仲可以點???點會唔動容???再者......單單一件事......都唔會可以令我咁做.....
不過...要是真的結婚......還要面對其他........

引用:
原帖由 keithlck 於 2010-1-6 01:48 PM 發表 查看引用來源
當然....我都係一時既想法......我同佢一齊咁耐.....一年喇....大家都有懷疑過....迷網過....我真係無諗過佢會冒死救我......人同此心.....我仲可以點???點會唔動容???再者......單單一件事......都唔會可以令我咁做 ...
結婚好多時就係呢D一刻既感動,我相信Keith兄應該係感性既人…

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆