上一頁下一頁
發新話題

[簡報]再遊SSP髮廊 #7

收藏  |  訂閱
768  77.3k

引用:
原帖由 iamsamuel 於 2013-6-14 04:31 PM 發表 查看引用來源
睇乜野客,小弟有 D 客都係有效期一年,左右做人難
正常嚟講,你肯客都未必肯 ... 經濟唔明朗,原材料價格可能跌 ...變成買貴貨:smile_27: ... 其間又無得再格價 ...
如果正面睇,都有好處 ... 厰全年有保証產量墊底,原料上落大家都唔知,可能賺到錢 (反之亦然),可能養到個長期客 ... 如果客有份量,可以用嚟省招牌 sell 其他客 ... 不過,如果新人都可以報價,又唔係先由o靚計價,主任批價 ... 公司根本無系統,能夠做咁多年,雖然唔知係乜,都梗有過人之處 :smile_34:

引用:
原帖由 ScoutDant 於 14-6-2013 18:42 發表 查看引用來源

正常嚟講,你肯客都未必肯 ... 經濟唔明朗,原材料價格可能跌 ...變成買貴貨:smile_27: ... 其間又無得再格價 ...
如果正面睇,都有好處 ... 厰全年有保証產量墊底,原料上落大家都唔知,可能賺到錢 ...
依家報價太多不明朗因素,原料,成本同人仔?率,客就只會壓永無加價

引用:
原帖由 iamsamuel 於 2013-6-14 07:14 PM 發表 查看引用來源
依家報價太多不明朗因素,原料,成本同人仔?率,客就只會壓永無加價
所以報價個 quote 一般都 good for 幾耐 (一段短時間), shipment before 幾時 ... 無人會 open end
同埋一般都先出 PO ... 落齊細 terms, 簽番翻嚟,先叫做 confirmed order ...:smile_45: ... 再等 L/C ...
其實,而家d客都轉變唔少,唔會買得以前咁散 ... 驚你將貨就價,或者價太賤無 shipment ...
生存到嘅 reliable shippers 好多都價好番d兼多咗單 :smile_34:

箭豬回來了, :smile_44:
那份文件我比老闆, 有出廠/到港/標準銷售/經理價
佢話我誤導, 千錯期萬錯是我問題, 與其他人無關
佢要我更正價錢, 但要保留客戶1年訂單(分12個月送)
我返家去補洞, 否則飲水都會漏水:smile_30:

溫馨提示
1. 明白有47MILLION多寶六合彩:smile_34:
2. 夠50頁, 要開新POST

你老細做開老細都知乜野料,人地係黃馬你係箭豬(係中箭),節哀順變。:smile_39:
引用:
原帖由 silverseven 於 2013-6-14 08:04 PM 發表 查看引用來源
箭豬回來了, :smile_44:
那份文件我比老闆, 有出廠/到港/標準銷售/經理價
佢話我誤導, 千錯期萬錯是我問題, 與其他人無關
佢要我更正價錢, 但要保留客戶1年訂單(分12個月送)
我返家去補洞, 否則飲水都會漏水:sm ...

引用:
原帖由 silverseven 於 2013-6-14 08:04 PM 發表 查看引用來源箭豬回來了, :smile_44: 那份文件我比老闆, 有出廠/到港/標準銷售/經理價佢話我誤導, 千錯期萬錯是我問題, 與其他人無關佢要我更正價錢, 但要保留客戶1年訂單(分12個月送)我返家去補洞, 否則飲水都會漏水:sm ...
知道要開新帖
用大機就會開

引用:
原帖由 iamsamuel 於 2013-6-14 05:41 PM 發表 查看引用來源一間公司多黃馬褂就係咁最麻煩係影響士氣
最衰系有破壞冇建設

我試過特登走上去睇女,車模同入場既女,有D主婦去睇車,都幾得力架。

不過我只係帶dc 去咋
引用:
原帖由 deepwellplayer 於 2013-6-8 10:23 AM 發表 查看引用來源
咁都得?

陣間上深圳車展影車模
有無師兄有同好:smile_41:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆