上一頁下一頁
發新話題

沉船地 (繼續沉船交流討論) ~ 8

收藏  |  訂閱
1.5k  103.1k

回覆 78# 的帖子

“玩夠先再諗結婚”?这几乎是没又可能的!我身边所有的朋友就是最好的例子。当然也有例外的,但应该不多。

回覆 66# 的帖子

SK 師姐我想插個咀. :smile_35:
現今香港/ 中國係慾望的社會, 所有人都重視物質慾望. 女人愛虛榮, 愛金錢, 男人愛美女, 其實本質上無勿分別. 仲有在宗教無人信, 道德無人重視的情况下, 所有人都迷失. 我也只過着今朝有洒今朝醉的日子. 有女友有老婆反而都是千斤擔子, 人生苦短, 及時行樂. 你對我這種男人失去信心也是應該. 但現實就係咁:smile_19:

很多時「愛」不主動去把握,是會走得很快的,而且對女人來說需要更快,
到底要畏首畏尾,還是轟轟烈烈,根據每人性格都會有所不同,
而到最後所得到或失去的...甚至是殘留的回憶是甜是苦,也會因人而異

回覆 75# 的帖子

其實個女仔都驚架, 佢話過騖我始亂棄, 好多港仔都咁. 我本身都唔係咁集慣一腳踏幾船, 通常都係追一個, 唔會同時玩好多女. 同時我好怕傷害人, 所以有時唔得就算, 所从我成日食白果:')

個正骨女在深圳有屋企人, 又唔太寂寞同缺錢, 末必真係會為錢同人上床. 我諗佢真係覺得我個人唔錯想觀察一下. 你講得岩, 我都係唔好咁心急, 關心卞佢先. 其算就我付出左我已得到佢的温柔同Feel, 上唔上床都無所謂. :smile_35:

引用:
原帖由 spinosaurs 於 2009-4-7 12:29 AM 發表 查看引用來源
其實個女仔都驚架, 佢話過騖我始亂棄, 好多港仔都咁. 我本身都唔係咁集慣一腳踏幾船, 通常都係追一個, 唔會同時玩好多女. 同時我好怕傷害人, 所以有時唔得就算, 所从我成日食白果:')

個正骨女在深圳有屋企 ...
如果你真係好鍾意佢,你就要落多啲心機去追,你覺得佢係正經人家的話,就要慢慢來,不要諗住大陸女好易追(因為佢唔貪錢),你的態度正確,千祈咪成日諗住同人上床...呢條女最需要既係關心+安全感...記住慢火煎魚...用時間來告訴她你是個怎樣的人...

引用:
原帖由 ohnavi 於 2009-4-7 12:19 AM 發表 查看引用來源
很多時「愛」不主動去把握,是會走得很快的,而且對女人來說需要更快,
到底要畏首畏尾,還是轟轟烈烈,根據每人性格都會有所不同,
而到最後所得到或失去的...甚至是殘留的回憶是甜是苦,也會因人而異:loveliness ...
神獸師兄現在一定係愛得轟轟烈烈...:smile_35:

引用:
原帖由 volkluver 於 2009-4-6 05:22 PM 發表 查看引用來源
“玩夠先再諗結婚”?这几乎是没又可能的!我身边所有的朋友就是最好的例子。当然也有例外的,但应该不多。
這是一個負責任的行為,至於點為之玩夠,因人而異,我現在都唔知玩到幾時為之夠,我只知道我現在好享受單身個種感覺,唔想結婚...既然自己都未定性...無謂累人...我的左右銘-人生苦短,及時行樂...真係唔得咁多囉...

引用:
原帖由 龍虎亂舞 於 2009-4-7 09:46 AM 發表 查看引用來源

如果你真係好鍾意佢,你就要落多啲心機去追,你覺得佢係正經人家的話,就要慢慢來,不要諗住大陸女好易追(因為佢唔貪錢),你的態度正確,千祈咪成日諗住同人上床...呢條女最需要既係關心+安全感.. ...
我最近沈左個邪骨囡囡:smile_39:

引用:
原帖由 龍虎亂舞 於 2009-4-7 09:48 AM 發表 查看引用來源

神獸師兄現在一定係愛得轟轟烈烈...:smile_35:
轟烈式的時期已過了,現在應找個穩定舒服的

小弟最近都沉沉地, 希望有經驗既前輩們俾 D 意見小弟, 不勝感激。

人物介紹 :

我 : 三字頭、單身、斯文型、流利普通話、年幾 SN 經驗、一個月去兩三次。
囡囡 : 二字頭、CA 某 SN 囡囡、湖北人、眼大、長曲髮、之前有養狼狗。

過去兩個星期我搵過囡囡兩次。第二次之後某一日收到佢 SMS, 話「想我」。我就問佢下星期五可唔可以請假陪我一日, 五分鐘之後佢就應承左我。結果上星期五到星期日我都係 CA 陪佢。

第一日 : 食午飯 - 拖手行街 - 返酒店休息 - 做一次 - 食晚飯 - 行街 - 休息。

第二日 : 做一次 - 食早餐 - 休息 (我問佢想唔想我留多日, 佢話好) - 午飯 - 行街 - 返酒店。夜晚六點幾囡囡話約左朋友聚舊。(我聽到佢講電話, 佢之前都有同我提過呢件事, 加上佢第一晚已經推左另一個朋友既邀請, 所以我就俾佢去) 佢話好快會返, 結果要到第二朝 1:00PM 先見到佢。

第三日 : 見到囡囡, 問返尋晚究竟發生咩事, 佢話佢同屋姊妹同狼狗鬧交, 佢姊妹隻狼狗走去凶佢, 佢怕連累我所以唔敢搵我。呢件事完左之後佢今朝打算早 D 過黎, 點知出門果陣發覺張提款卡唔見左。(佢尋晚用張卡幫我俾住酒店錢先) 覺得自己好無用, 做咩都唔順利。心情唔好之下就返屋企訓較。

安慰返佢之後同佢再黎多次, 之後就返香港。(我走之前問佢今日請埋假得唔得, 佢話已經無返工兩日, 加上提款卡又唔見左 (後尾又話搵返), 所以要去開工。

下星期囡囡會放姨媽假, 到時我會再上去陪佢。

呢三日囡囡都無問我拎過一個仙 (我自己都係衰, 走之前都無留 D 錢俾囡囡) , 甚至兩程的士同一餐飯錢都係佢俾。行街亦都無話要買呢樣買果樣。同佢行街佢拖到我實一實, 連訓果陣都係要拖住我隻手。做果陣又要熄燈, 又要我除眼鏡, 仲要用張被蓋住我地......真係好有拍拖 feel。

我都知而家情況只有兩個可能 : (1) 囡囡放長線釣大魚。不過小弟只係窮窮地既打工仔, 財力有限。如果囡囡開始現形, 我會選擇離場。(2) 囡囡對我有 D feel, 所以唔同我計較錢銀, 只係希望有人關心佢同錫佢......

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆