上一頁下一頁
發新話題

矮佬之道1129 R8 嫡愛心 雪勇神駒 魅力寶駒 電氣騎士

收藏  |  訂閱
53  1.3k

其實現時唔係老人與海時期, 只靠吊蟹為生, 而係老人與藥而活喎

引用:
原帖由 矮佬 於 2023-11-29 12:58 發表 查看引用來源
其實現時唔係老人與海時期, 只靠吊蟹為生, 而係老人與藥而活喎
膫靠血來充
血靠腦來控
腦靠人去勞
人靠錢來養
錢靠老頭來
老靠人保養
人靠人而活

引用:
原帖由 矮佬 於 2023-11-29 13:01 發表 查看引用來源
膫靠血來充
血靠腦來控
腦靠人去勞
人靠錢來養
錢靠老頭來
老靠人保養
人靠人而活
無老者又就能會贏馬呀?

The old hometown looks the same
As I step down from the train
And there to meet me is my mama and papa
Down the road I look and there runs Mary
Hair of gold and lips like cherries
It's good to touch the green, green grass of home
馬會睇嚟同以前一樣
當我下了火車時, 見到應總同佢班同事
我落到跑道時見到馬王,
佢頭上有一束髮, 好似架車離子一樣
最好就是摸一摸馬會草皮, 因為你同我都有份舖.

科摩多: 亞沈, 你唔恨得咁多喎! 我同老陳係好老友架!

附件

引用:
原帖由 矮佬 於 2023-11-29 15:47 發表 查看引用來源
表情王: 你哋同我定, 無階磗都係要有平常心架!

附件

引用:
原帖由 矮佬 於 2023-11-29 15:49 發表 查看引用來源
表情王: 你哋同我定, 無階磗都係要有平常心架!
表情王: 我問過條女, 佢話好難好有機會接我寶喎! 因為無咗BB上馬.

附件

引用:
原帖由 矮佬 於 2023-11-29 15:47 發表 查看引用來源
有馬問我呢條友仔是否否前世入係條龍呀?

附件

黃面佬祖先有兩樣野都好勁, 一是陰陽學說, 一是經絡說, 連外國都要學習. 陰陽學就是有高有低, 有光有暗, 有貧亦有富, 唔係掃街揾鬼去做, 所以應無因果的存在, 因有遺存基因, 上代係壞人, 下一代就差不, 上一代是善者, 下一代應差不多, 因為人死邊處那人咁行閒去判審你的前世是好還是壞呢?

引用:
原帖由 矮佬 於 2023-11-29 16:32 發表 查看引用來源
黃面佬祖先有兩樣野都好勁, 一是陰陽學說, 一是經絡說, 連外國都要學習. 陰陽學就是有高有低, 有光有暗, 有貧亦有富, 唔係掃街揾鬼去做, 所以應無因果的存在, 因有遺存基因, 上代係壞人, 下一代就差不, 上一代是善者 ...
蘇哥係人唔係神, 因為十戒中係無一條係戒賭.
佛陀都係人, 唔係神, 只不過後世好多人信候. 我都有一啲信候, 因我係觀音兵, 上床時觀音成晚係我上面Racing.

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆