188Channel

標題: [原創作品] [文迪作品] 悲情咸古 – 鱷有惡報/孤雛淚/永遠的約會 (共三十章節完) [打印本頁]

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-14 17:27     標題: [文迪作品] 悲情咸古 – 鱷有惡報/孤雛淚/永遠的約會 (共三十章節完)

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-14 17:28

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-14 17:38

作者: 鋒馬故如雲    時間: 2014-8-14 18:38

作者: simonjsc    時間: 2014-8-14 18:46

作者: manwai73    時間: 2014-8-14 19:46

👍👍👍

作者: andyqqb    時間: 2014-8-14 19:58

支持!開張大吉

作者: loyanpai100    時間: 2014-8-14 21:14

作者: freepic1iman_dc    時間: 2014-8-14 21:40

支持創新,
支持新版,
加油。

感謝。

作者: leekaho4351    時間: 2014-8-14 22:22

作者: loyanpai100    時間: 2014-8-14 23:14

作者: 風中愛探花    時間: 2014-8-14 23:20

作者: evolopex    時間: 2014-8-14 23:34

支持新古

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-14 23:37

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-15 00:06

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-15 00:06

作者: loyanpai100    時間: 2014-8-15 08:45

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-15 14:00

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-15 14:01

作者: 杰..    時間: 2014-8-15 15:37

支持原創師兄
作者: 廣東-蠻子    時間: 2014-8-15 21:43

作者: loyanpai100    時間: 2014-8-15 21:51

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-16 00:35

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-16 00:36

作者: leekaho4351    時間: 2014-8-16 01:58

作者: loyanpai100    時間: 2014-8-16 07:03

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-16 09:09

作者: waiwai25    時間: 2014-8-16 11:05

support! 新作
作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-16 12:05

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-16 12:05

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-17 02:05

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-17 02:06

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-17 21:41

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-17 21:42

作者: loyanpai100    時間: 2014-8-17 22:38

作者: nestse    時間: 2014-8-18 11:02

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-18 14:00

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-18 14:00

作者: loyanpai100    時間: 2014-8-18 20:02

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-19 08:48

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-19 08:49

作者: nestse    時間: 2014-8-19 09:36

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-19 10:13

作者: loyanpai100    時間: 2014-8-19 10:14

作者: nestse    時間: 2014-8-19 11:33

作者: 廣東-蠻子    時間: 2014-8-19 21:57     標題: 回覆 40# 的帖子

作者: mandy2013    時間: 2014-8-20 01:18

(卷二 孤雛淚) 【Mandy 執筆】

第十章

時間飛逝, 五年之後, 地點, 新界某個公共屋村, 時間, 晚上八點左右。

我搭 lift 上樓之後, 到左某一個公屋單位門外, 我襟住門鐘, 叮噹, 叮噹, 好快, 開門果個正係美惠。

「張先生, 請入黎啦!」 我入左呢間小小嘅公屋單位之內, 亦如常咁坐響枱邊呢張好殘舊嘅木櫈之上, 美惠個細佬正睇緊電視, 「子健, 做完功課未呀?」子健望住我點一點頭。

我響公事包內攞左一的文件出黎填寫, 美惠倒左一杯水比我, 我謝過佢後, 「又要填寫呢個月嘅福利報告比政府嘞, 係呢美惠, 下個月妳好似就已經滿十八歲囉, 響法例上, 妳已經算係成年人, 到時妳就唔再需要受到福利部上嘅監管, 而我再上黎都只剩係填寫子健的資料就得!」

美惠望住我填住文件, 「好嘞, 攪掂, 妳地響份文件呢度簽個名, 咁就完成左呢個月嘅報告嘞!」

自我五年前結束左工廠之後, 詠宜亦因為果件事之後而離我而去, 當時嘅我意志上的確係消沉左好一段日子, 輾轉間, 我認識左而家呢個女朋友, 再經佢嘅鼓勵同介紹之下, 我就入左政府入面嘅社福處度做事。

呢幾年間, 經我接觸同協助過無數嘅各種悲慘個案之後, 我先發覺, 比起佢地, 我嘅經歷都未算係最差, 亦可能係因為咁, 我對而家每一件負責嘅個案都會盡心盡力咁幫佢地。

就好似而家我負責緊嘅呢件個案咁, 美惠同子健呢兩姊弟, 兩年前, 某木屋區半夜發生左一場大火, 大量嘅木屋被烈火一夜之間全部焚毀, 美惠兩姊弟當時僥倖地獲救, 但雙親則響呢次火災之中不幸地葬身火海。

事後, 政府為左呢對孤雛安排左一間公共房屋比佢地入住, 並定期為佢地作出心理輔導同物資供應援助。

文件經已簽妥, 我收拾一切之後, 就開始同佢地兩姊弟閒聊, 「係呢美惠, 仲記唔記得上次同我一齊黎果個姐姐呀? 呢, 即係我嘅女朋友麗芳姐姐呢, 佢話有一的已經唔啱著嘅衫裙, 但總算仲比較新淨, 今次佢專登叫我攞黎轉送比妳, 叫妳試吓睇吓啱唔啱身同鍾唔鍾意喎?」

美惠面上露住一絲微笑, 接過我比佢袋衣裙之後, 美惠即時打開膠袋望吓入面的衫裙款式, 我留意住佢嘅表情, 跟住我知佢個心係好鍾意, 雖然只係一的舊衫, 但對美惠黎講, 已經係一的好難得嘅物件。

「子健, 輪到你嘞, 快的過黎先, 張叔叔上次見到你個書包已經開始有的爛, 所以張叔叔今次特登買左個新嘅比你, 嗱, 睇吓你鍾唔鍾意呢個款式?」 睇緊電視嘅子健聽到後, 即時好緊張咁跑住過黎, 「嘩, 個書包好靚呀, 我好鍾意呀, 多謝張叔叔!」

電話響起, 係女友麗芳打黎, 「志宏, 我想睇吓你收工未之嗎? 喂, 一陣等你收工之後, 我地不如去旺角度食薄餅囉, 好不好呀?」 我望望手錶, 哦, 原來已經成九點幾鐘。

我應左麗芳之後, 呢度的野都攪得差唔多嘞, 我企起身, 「好嘞, 今次嘅家訪又要完結嘞, 我地又要響下個月先至再見面囉!」

我摸住子健個頭, 美惠亦放低手上袋衫, 正準備要送我離開, 「張先生, 真係…好多謝你同麗芳姐姐…」 美惠好似仲有的野想講咁,  「呢兩年….你除左為我地安排社褔嘅事, 仲幫左我地兩姊弟做左好多其他額外嘅事情, 我同子健….真係…好多謝你!」

美惠雙眼有的泛紅, 我彎低膝頭拍住佢嘅膊頭笑住講, 「唔好咁講, 呢的係我嘅職責黎啫, 我見到妳地而家咁懂事同生性, 就已經係我最大嘅安慰, 嗱記住, 應承張叔叔, 將來最重要就係要同子健好好咁生活落去!」 美惠點一點頭, 講完我就離開左佢地屋企。

(待續)

作者: mandy2013    時間: 2014-8-20 01:18

第十章圖述

一場火災, 令人間又多添上一對苦海孤雛

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-20 02:14

作者: loyanpai100    時間: 2014-8-20 08:13

作者: mandy2013    時間: 2014-8-20 12:01

第十一章

同麗芳響旺角食緊薄餅, 「志宏, 今日去探果兩姊弟嘅時候, 有無將我袋衫攞比果個家姐呀?」 我食住薄餅點住頭, 「唉, 話咁快佢地就無左父母成兩年幾, 一個女仔從此就要同個細佬相依為命, 諗起都覺得佢地好慘!」 我仲係食住薄餅咁點住頭。

「講真, 果個家姐雖然而家仲係好細, 但我睇得出, 將來佢會係一個靚女黎嘅, 上次第一次見到佢, 嘩, 對眼生到好似識講野咁, 個鼻又夠高, 咀唇又生得靚, 瓜子口臉, 長長嘅頭髮, 真係有條件第時去做明星呀!」我又係食住薄餅咁點住頭。

麗芳望住我, 「我講親咩你都剩係識點頭, 咁…不如…一陣間…我地食完…就再上你屋企...」 我知麗芳嘅意思, 呢次我仲更加大力咁點住頭。

到左我屋企, 麗芳同我講, 「喂, 志宏, 今日我買左一條新裙, 個款雖然係好靚, 但試響身度總係覺得有的唔係咁妥, 不如而家我換比你睇, 等你幫我睇吓到底有的咩問題吖!」

講完麗芳就攞住條裙入我房度, 好快, 麗芳已經換左條裙咁行番出黎, 係一套有的低胸嘅薄薄粉紅色吊帶連身短裙, 麗芳整住胸前同裙腳嘅位置, 「點呀志宏, 好似比較窄身左的, 但呢個款又真係好靚喎, 點呢….?」

衣料好薄, 麗芳明顯上身係無戴到胸圍, 兩粒果實正響胸前嘅薄布料內微微咁凸起住, 裙嘅下截身後正緊緊咁包裹住麗芳嘅豐滿臀部, 一對修長嘅腿正盡情咁表露無遺。

「點呀, 好唔好睇呀?」 麗芳仲響度轉住身欣賞緊條裙, 冷不防, 我已經從後將佢一手攬住, 「好睇, 我女朋友著的咩我都會覺得好睇…」 我已經忍唔住咁就錫住佢條頸, 錫左一陣, 麗芳已經捉實我響佢條腰部嘅手, 跟住就慢慢…慢慢咁正向上咁拉動住。

對手已經響佢腋下咁伸住到佢胸前, 我已經開始輕輕搓揉住呢一對誘人嘅雙峰, 麗芳挨住我咁咪埋對眼, 正享受住呢一刻胸前被搓住嘅感覺, 硬柱已經隔住褲朗咁頂住佢身後嘅蘿柚, 麗芳亦開始輕輕咁扭動住 pat pat咁磨住我嘅褲朗。

兩個人都開始進入狀態, 麗芳響我身前好細聲咁講,「志宏, 不如….我地入房囉!」

房內, 我同麗芳已經正面對面咁擁吻住, 我開始拉低佢膊頭上嘅肩帶, 跟住麗芳亦配合住咁將成件連身裙除下, 我亦解緊身上嘅衣褲, 好快, 我同麗芳已經爬到上床, 正肌膚緊貼住咁再繼續擁吻住。

我摸住麗芳身上各處, 而麗芳亦握住我條硬物正輕輕咁搖動住, 「志宏, 好硬呀, 比我, 我想要嘞!」

我責住麗芳, 身下二人亦互相配合住咁作緊準備, 我邊搓住兩團胸肉不停咁吸啜住, 麗芳亦握住我條硬物, 正上下掃住佢自己條縫罅, 我已經 feel 到佢嘅入口處已經好濕同好滑, 麗芳開始拉住我條硬物, 正示意我要馬上行動。

「噢噢噢…呀…..」 沒頂嘅動作令到麗芳緊緊咁將我攬實, 我開始衝刺住佢, 呢一刻, 互相極度需要對方嘅我地, 正心無雜念咁享受住呢一刻嘅靈慾一致嘅感覺。

濕滑嘅通道, 白哲而充滿彈性嘅肌膚, 誘人嘅面部表情, 一切一切, 都好快咁將我地帶到飛昇之地, 濃精穴水經已融為一體, 正開始由川洞之內, 一直響河口之處咁緩緩地流住出黎。

(待續)
作者: mandy2013    時間: 2014-8-20 12:02

第十一章圖述

懷中的人軟玉溫香, 但同時亦有著一顆漂亮的心

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-20 20:10

作者: loyanpai100    時間: 2014-8-20 21:58

作者: mandy2013    時間: 2014-8-21 01:12

第十二章

一個月後, 呢個星期, 麗芳同佢的同事一齊去左外遊, 我響公司做緊野之際, 福利部主任正走埋黎同我講, 「志宏, 你 handle 緊果單兩姊弟嘅 case, 個家姐今日已經滿左十八歲, 按規定, 佢已經到左脫離政府監管嘅年齡, 所以你得閒就要將佢個檔案做埋最後嘅處理嘞!」

我望住屏幕上美惠嘅照片同檔案, 心中又再想起佢兩姊弟嘅身世, 資料整理過後, 我攞埋公事包, 跟住準備一陣又要再去美惠嘅屋企度一趟。

離開福利處, 已經到左傍晚時份, 正向住美惠屋企行緊途中之際, 我經過左一間精品店, 一陣悅耳清脆嘅音樂聲正響精品店入面傳出, 突然, 我諗起今日係美惠嘅生日, 我行入左精品店內, 跟住我揀左一個比較精緻嘅音樂盒, 比左錢後, 我就帶住呢份禮物繼續向住美惠屋企度進發。

到左佢地屋企, 我按住門鈴, 又係美惠開門比我, 一切又係如常咁我要填寫佢地呢個月嘅資料報告, 但今次有的特別, 我同美惠講, 由今日開始佢已經到達脫離政府監管嘅年齡, 雖然係咁, 但物資發放援助就唔會話立即就停止嘅, 通常都會有一段時間嘅緩衝期, 就視乎唔同嘅情況而去處理嘅。

正事做完哂, 跟住我就響公事包入面攞左頭先買嘅音樂盒出黎, 「呀, 美惠, 今日係妳十八歲嘅生日, 張叔叔有份小小禮物要送比妳, 美惠, 祝妳生日快樂!」 美惠見到我個音樂盒, 面上居然好似呆左一呆咁, 跟住就開始流露住一個好怪嘅表情出黎。

突然, 美惠雙眼開始通紅, 眼角亦開始流住淚水出黎, 美惠嚥住喉咁同我講, 「張先生…呢盒禮物….真係送….比我嘅?」 我以為佢係太開心得滯, 跟住我就笑住咁同佢講, 「梗係啦, 今日係妳嘅生日, 呢份禮物, 當然就梗係送比妳架啦!」

美惠伸手接過我個音樂盒之後, 見佢係咁低頭呆住左咁, 突然, 美惠就好似崩潰左一樣咁喊住出黎, 我唔知發生左咩事, 我望吓子健, 子健又望吓我咁, 呢一刻, 我地真係唔知應該點算至好。

美惠喊左一陣, 跟住終於都開口同我講, 「張先生, 對唔住, 我…我只係…諗番起, 細個果陣, 每馮到左我生日呢個時候, 嗚….., 爸爸…媽媽…佢地…都總會買份生日禮物送比我, 但…響兩年之前…開始, 嗚…., 我知…我永遠都….唔會…再收到…佢地送比我嘅禮物嘞, 嗚 ~」

哎呀, 呢次死火嘞, 估唔到我咁樣做, 居然會令到美惠挑起左佢嘅思親情緒, 一陣陣心酸嘅感覺, 即時就響我個心度湧現住出黎, 攪到連我都眼濕濕埋一份, 正當我都唔知點好之際, 美惠個情緒似乎開始有的平伏番落黎咁。

美惠抬起頭, 正帶淚微笑住咁同我再講, 「張先生, 多謝你!」 呼, 終於都叫做鬆左一口氣, 我諗左一陣, 「呀, 美惠, 不如咁啦, 今日係妳嘅生日, 張叔叔就同妳地兩個出去食番餐飯黎慶祝一吓, 唔知咁好唔好呢?」

子健聽到之後, 即時就好興奮咁大叫住出黎, 「好野, 張叔叔同我地一齊出去食飯!」 美惠呆望住我, 跟住諗左一陣就同我講, 「咁…不如…等我入去換過件衫之後, 我地…先至一齊行囉…..」

我同子健響廳度睇住電視咁等住, 好快, 美惠已經響房度換左件衫行緊出黎, 眼前嘅美惠簡直令我呆左一呆, 美惠居然換左麗芳送比佢嘅其中一件白色吊帶露肩嘅連身短裙。

裙下嘅一對長腿, 窄窄嘅腰, 唔算好大但就好挺嘅雙胸, 點解好似咁啱身咁嘅, 美惠真係著得條裙好靚, 但美中不足嘅係, 美惠腳下仍著住一對好殘舊嘅波鞋, 「麗芳姐姐送比我嘅呢條裙真係好啱我身, 好嘞張先生, 我地可以行得架嘞!」

(待續)
作者: mandy2013    時間: 2014-8-21 01:13

第十二章圖述

痛失雙親, 但仍要堅強地活著下去

作者: loyanpai100    時間: 2014-8-21 06:41

作者: mandy2013    時間: 2014-8-21 12:18

第十三章

我地三個到左屋村附近一間比較特式嘅西餐廳度, 子健同美惠好似有的興奮嘅感覺咁, 見佢地攞住個餐牌係咁不斷研究住, 咁又真係好難怪嘅, 比著平時, 佢地又邊有機會同閒錢, 可以黎呢的咁嘅地方度食野吖。

呢一晚, 我見到呢兩個小朋友, 為左一的對其他人黎講, 根本就係一件好普通嘅事情, 但就已經可以過到一個咁開心嘅晚上, 我覺得今晚我所做嘅一切都係好有意義嘅。

嘻嘻哈哈咁大家据完扒後, 飽肚嘞, 我地三個正準備要行番去屋村之際, 呀, 我公事包入面有個相機帶左黎喎, 我提議不如我地一齊去河堤旁邊度影吓相, 美惠兩姊弟都表現得好開心咁大嗌住好。

河堤旁邊之處, 我同佢地影左幾張相後, 跟住我再將部相機放響石壆上面, 較左倒數十秒自拍之後, 我雞咁腳就向住佢地二人方向走去, 「張叔叔, 快的啦, 個相機就影嘞!」 咔嚓, 「呀, 我仲未企定呀!」 三個人正哈哈大笑住。

終於, 我都影到一張叫做幾靚嘅三個人合照, 影完嘞, 突然, 美惠同我講, 「張先生, 唔知…我可唔可以….同你影一張…剩係得我地兩個人嘅合照咁呢?」 我又走去較好部相機, 跟住就跑到美惠嘅身邊, 差唔多就到十秒, 呢個時候, 美惠突然將我隻手臂撓住, 一陣軟棉棉嘅感覺正響我嘅手臂上傳來。

咔嚓, 閃燈過後, 我見美惠塊面居然有的紅紅地咁, 但好快佢就蹦蹦跳住咁行去前面嗌住子健, 「子健, 我地番屋企囉!」

夜嘞, 我送左呢兩個小朋友番左屋企之後, 子健已經攰到跑左入房張床度瞓, 似乎佢真係攰得好犀利咁, 我都要走嘞, 我正要同美惠講拜拜嘅時候, 突然, 美惠好似有野想同我講咁, 「張先生….」

我望住美惠欲言又止嘅樣, 「美惠, 仲有的咩野呀?」 美惠望左房內已經瞓左嘅子健一眼, 突然, 美惠衝左上黎將我抱住, 頭正緊緊咁伏響我嘅胸前, 我比佢咁嘅舉動嚇左一跳, 一陣少女嘅氣息正響美惠嘅身上撲鼻而黎, 胸前果對小包包就正緊壓住我。

懷中嘅美惠係我工作上需要照顧嘅人, 我唔敢造次, 「美惠, 妳唔好咁樣啦, 夜嘞, 我…我真係要走架嘞!」 美惠仲係緊緊咁將我攬住唔放, 「張先生…」 攬左一陣, 美惠終於慢慢咁開始將我放開, 但就見佢正紅住面咁低住頭, 隻手就不斷扯住兩邊裙腳好唔自然咁企住。

「美惠, 我…我走嘞, 妳都…早的番上床去休息啦!」 講完, 我索性幫佢關埋度門, 跟住就沿住呢條靜靜嘅走廊開始離開佢地嘅屋企。

呢幾年, 穩定嘅工作令我都叫做儲到的錢, 一次偶然響報紙上睇到一則公司招頂廣告, 已經平復多年創業嘅心, 突然之間, 又試響心底入面再度湧現番出黎。

同麗芳商量過後, 麗芳似乎唔係咁贊成我去咁做, 更甚仲將擺響心底入面多時嘅說話都講埋出黎, 「志宏, 不如算啦, 唉, 唔怕坦白咁同你講, 你根本就唔係做生意嘅材料黎嘅, 你仲記唔記得你講過響五年之前, 你同人夾份做生意做野果陣時的苦況同經歷呀? 志宏, 不如唔好再考慮啦, 你就繼續好似而家咁, 正正經經, 安安定定咁去做番呢份政府工咪仲好!」

我唔服氣, 以前只係因為同左一個奸人夾份, 所以果陣時先至會攪成咁樣, 但今次, 我就無打算再同人夾份去做, 我要間公司所有嘅野, 都係由我自己全權咁去話哂事。

就由呢日開始, 麗芳就成日都係為左我呢件事,而經常同我發生唔少嘅拗撬。

一句我唔係做生意嘅材料, 就更激發我立志要去証明比其他人睇, 我聯絡左登呢段招頂廣告嘅老闆, 約過幾次見面, 理解過所有嘅細節, 計過條數, 我覺得應該係有得去做嘅, 唔理麗芳嘅反對, 我決意辭退福利官嘅工作, 立心就要向外再闖另一番嘅事業。

(待續)
作者: mandy2013    時間: 2014-8-21 12:19

第十三章圖述

河堤之處, 平靜堤坡表面, 正不知不覺地泛起著絲絲愛的漣漪

作者: mandy2013    時間: 2014-8-22 08:50

第十四章

終於, 我辭退左福利官嘅工作, 再跟住就真係頂左呢間公司黎開始我嘅另一番事業, 好快地, 三年過後, 經我一番破斧沉舟嘅努力, 呢間公司亦總算比我做到都叫係有的小成, 但最可惜嘅, 就係我同麗芳亦因為呢間公司嘅事, 最終都係攪到意見不合, 而最後大家仲要分手收場。

呢日晚上, 供應商嘅貨物遲遲都仲未送黎, 伙記又已經準時收哂工, 我唯自己留響公司度等的貨物送黎, 已經成九點幾, 貨物終於都等到送黎, 工人正將車上的貨物搬緊落地, 「唔該幫我將全部的貨搬去地下舖頭入面個倉度吖!」

搬貨工人正好心急咁同我講, 「喂老細, 真係唔好意思, 今日全世界都遲哂, 而且我地仲有成半車貨要趕住去送, 其他公司的老細都咋緊我地型, 所以, 呢次我地真係無時間咁幫老細你搬入去嘞!」 我未及發火, 工人已經跳番上車度咁好快就開車絕塵而去。

望住地上呢一大堆貨物, 我開始自言自語咁發住晦氣, 唉, 一個人搬似乎無個幾鐘頭都搬唔哂入個倉度, 呢次慘嘞, 仲未食飯添架, 但又唔可以就咁擺哂的貨響街邊呢度, 都仲係快的郁手開工好過, 如果唔係, 到今晚十二點都唔知搬唔搬得哂入去添架。

已經搬左成個鐘頭, 又攰又餓嘅感覺已經攪到我想死咁滯, 仲有一半貨度未搬, 我繼續咬住牙關咁頂硬而上, 就響呢個時候, 路邊好似有個人正企左響度望住我呢個方向, 係一個著住長裙仲生幾靚嘅長髮後生女仔, 個女仔係咁望住我, 而我又覺得佢好似好面善咁, 但就硬係諗唔起佢會係邊個。

「張生…」 哦, 個女仔響度叫緊我喎, 「妳係…」 「張生, 咩原來真係你黎呀, 黎, 等我幫你一齊將呢度的貨搬哂入去吖!」 講完, 個靚女居然真係走黎搬住我的貨入去我舖頭度, 我仲呆左咁企度, 「張生, 做咩仲停哂手呀, 我係美惠呀, 仲唔快的郁手一齊幫手搬哂入去!」

係美惠? 佢真係美惠, 已經無見美惠三年度, 估唔到佢個樣而家居然變得成熟左唔少咁, 而且, 真係可以講係愈大仲愈靚女添, 我地兩個開始夾手夾腳, 好快, 其餘所有嘅貨物都已經搬哂入去個倉度。

我已經餓到想死, 我嗱嗱林拉埋度閘, 跟住美惠話要陪我一齊行去食飯, 我地去左附近街頭嘅麵擋度食麵, 我二話不說就已經狼吞左兩碗麵, 美惠就只係微笑住咁坐響我對面凝望住我。

終於飽肚嘞, 我開始問住美惠, 「無見咁耐, 真係差的就唔認得妳咁滯, 係呢, 點解無端端妳會響呢度出現嘅?」 原來美惠啱啱同的同事一齊去睇完戲, 咁啱成班人經過呢度, 突然見到我覺得有的面善, 但就估唔到呢個響街度搬緊貨嘅人, 居然真係就會係我。

「係呢, 子健佢幾好吖嗎?」 我關心咁問住, 「幾好呀, 尋日佢仲參加左學校嘅遊學團去左外地, 今年佢都中學畢業囉, 係呢, 你同麗芳姐姐都幾好嗎?」 我苦笑住咁搖住頭, 跟住我地就接住互相講左響呢三年嘅近況出黎。

美惠原來都已經出黎社會度做事, 而家係響中環度番緊寫字樓工, 我笑佢而家生得咁靚, 一定係有大把男仔想追佢架啦, 美惠聽到之後, 就搖住頭咁做左一個奇怪嘅苦笑。

好嘞, 都要埋單走人嘞, 突然, 美惠一個箭步咁就跑左過去幫我比錢, 我話比番錢佢, 美惠搖住頭講, 「唔使嘞, 張生以前成日都咁幫我地兩姊弟, 而家我總算可以有機會第一次請番張生食野, 應該係我開心至啱!」 既然佢都咁講到, 咁我亦都唔再勉強佢嘞。

美惠仲係住緊以前果間屋村單位度, 我揸住公司部客貨車車佢番去屋企, 好快, 已經到左佢屋企嘅樓下, 「到嘞, 咦, 呢度四圍都好似無咩點變到咁, 呀係呢, 有時間嘅, 妳咪得閒就搵吓我出去食飯囉, 我個電話都無改到架!」

我正想同美惠講拜拜嘅時候, 美惠就有的唔係好自然咁同我講, 「張生...不如...可以嘅話, 而家就上黎我屋企度坐一陣先走啦….!」 哦, 咁…都可以嘅, 況且美惠嘅屋企我又係咁熟, 咁我唯有先將部車泊好之後, 然後就同美惠一齊上去佢嘅屋企度坐吓咁啦。

(待續)
作者: mandy2013    時間: 2014-8-22 08:51

第十四章圖述

得人因果千年記, 有緣千里能相會
作者: mandy2013    時間: 2014-8-23 08:30

第十五章

入左屋後, 除左比起以前更為整潔之外, 其餘嘅感覺就一切依舊, 美惠斟左杯水比我, 我飲住水, 咦, 我好似望到的咩咁喎, 電視機旁正有兩個精緻嘅相架響度。

相架內嘅相, 正係我地三年前響河堤之處影果的相, 一張係我地三個人嘅合照, 另一張就係美惠撓住我手臂嘅合照, 而響相架旁邊, 美惠仲放住當日我送比佢嘅音樂盒響度。

我打開個音樂盒, 一陣悅耳清脆嘅音樂正響住起黎, 我望住呢張合照, 「估不到咁快就過左三年囉!」

我正想坐番埋櫈嘅時候, 美惠唔知幾時已經企左響我嘅後面, 我一轉身, 美惠突然就將我緊抱住, 我呆左一呆, 美惠伏在我懷內咪埋左對眼, 比佢抱左一陣, 我拍拍佢嘅膊頭, 「美惠, 美惠, 可以放開手嘞!」 美惠不斷係咁搖住頭, 我無奈咁同佢一齊繼續企響度。

我已經唔再係美惠佢地嘅福利官, 呢一刻, 懷中嘅美惠的而且確係變得幾咁美艷動人同吸引, 而我亦開始忍唔住, 雙手亦緩緩咁將佢抱番住, 呢個時候, 美惠突然抬頭咁凝望住我, 跟住就好快咁襟實我後尾枕黎深深咁錫住我個咀。

比佢錫左我一陣, 跟住美惠開始拉住我手咁行入房內, 我唔知佢想點, 房門關上之後, 美惠就雙手放後挨住房門咁擋住黎企左響度, 我同美惠正互相望住, 呢個時候, 美惠突然開始解緊自己身上嘅衫鈕, 我即時大驚咁上前捉住美惠雙手, 「美惠, 妳….」

美惠亦好快咁反過黎捉番住我隻手, 跟住另一隻手就已經按住我個咀示意我唔好出聲, 我地定左一陣, 美惠就繼續解開佢自己身上嘅其餘所有, 好快, 眼前嘅美惠已經一絲不掛咁企左響我嘅前面。

美惠對手開始有的微震住咁伸緊過黎, 正開始為我解緊身上嘅衣褲, 我輕捉住佢解緊我衫鈕嘅手, 望住佢呆左一樣同好專注嘅面部表情, 好快, 美惠已經將我身上嘅障礙盡除。

我依然企左響度, 唔敢對佢有所行動, 但美惠就開始主動咁將我抱住, 而我身下嘅陽物亦已不自控咁開始隆隆漲大住。

響呢一刻, 任憑你係邊個似乎都唔能夠把持得住, 我亦忍唔住咁將美惠攬住, 攬左一陣, 美惠已經同我移到床邊之處, 兩個人亦已經跌響床上開始擁吻住。

身上正緊壓住美惠胸前嘅一對, 充滿彈性而又比以前更大嘅一雙乳房, 我伸手一邊搓揉住, 跟住就已經忍唔住咁就要吸啜住峰頂上, 呢兩粒生得真係好靚嘅粒粉紅色花蕾。

美惠喉部正發住輕微嘅呻吟叫聲, 身體亦隨住我不斷嘅吸啜, 正輕輕咁不停左右擺動住, 我再伸手到美惠嘅胯下摸住, 美惠比我摸嘅時候, 有的好似唔係咁自然咁, 雙腳依然仲係微微咁緊夾住, 我用手指攝住入去輕輕咁掃住佢嘅縫罅。

緊夾住嘅小穴已經開始有的微濕嘅感覺, 呢個時候, 美惠亦開始有的生硬咁將對腳微微咁擘開, 我望到美惠條縫罅好靚, 完全唔見有任何外露嘅跡象, 我再摸多佢一陣, 縫罅亦變得有的濕滑起黎, 我亦開始要責住響美惠身上。

已經擠到佢嘅身下, 柱頭亦開始掃住佢條縫罅, 美惠似乎真係好緊張咁, 見佢呼吸已經有的急促, 僵硬嘅身正有的微微咁震住起黎, 我一路再錫住佢, 下身嘅硬物亦已作好準備, 柱頭亦要慢慢咁向住目標位置內開始進發。

(待續)
作者: mandy2013    時間: 2014-8-23 08:31

第十五章圖述

圖述一

能在茫茫人海中相遇, 已註定前世相約, 今世有緣

圖述二

無悔的所作, 一切皆於自願和傾慕

作者: loyanpai100    時間: 2014-8-23 09:29

作者: frosticebreaker    時間: 2014-8-23 14:12

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-23 17:03

作者: loyanpai100    時間: 2014-8-23 20:58

作者: mandy2013    時間: 2014-8-24 01:46

第十六章

就只係插入左少少, 美惠就已經好似苦不憾言咁, 再攪多一陣, 我已經有的忍唔住, 我腰下突然就再好用力咁向前一挺, 得左嘞, 硬物已經順利盡插入去, 一道緊窄而灼熱嘅通道, 正緊夾住我條硬柱, 但與此同時, 美惠正咬牙切齒咁緊捉實我兩邊嘅手臂, 淚水正響佢眼角之處不斷地流住。

我開始慢慢咁抽插住美惠, 每一吓抽插動作, 美惠都將我嘅手臂捉得更緊, 通道實在太過緊窄, 望住美惠一臉痛苦嘅樣, 我開始有的唔忍心, 我加快抽插速度, 務求盡快完事, 好快, 射意已現, 濃精已經盡數咁射哂響美惠嘅體內深處。

動作已經停止, 美惠正痛到皺住眉頭咁透住大氣, 我開始抆番條半軟陽物出黎, 但我驚覺莖邊同佢已經紅腫不憾嘅陰戶, 正沾住唔少白液同埋血絲, 憑經驗我覺得呢的唔似係女性月事嘅跡象, 咁唔通…..

「美惠, 妳…係….第一次….」 美惠正一臉痛楚, 皺住眉頭咁向我點一點頭, 我呆望住眼前嘅美惠, 我估唔到美惠佢居然將女性最寶貴嘅第一次送交比我, 美惠正側住面咁流住淚, 而我仍仲唔相信眼前嘅呢個事實, 「美惠, 點解…妳要咁樣做吖?」

美惠開始爬起個身, 跟住就慢慢咁行左落床, 再向住浴室方向慢慢行住入去, 水聲響起, 美惠正清理緊自己嘅身體, 而我就仲呆住咁坐響床邊, 正不斷諗緊剛才發生嘅事, 美惠沖洗完畢, 見佢襟住牆邊咁正一步一步咁行住出黎, 我見到咁, 即刻就上前咁將佢攙扶住, 「美惠…..」

美惠正扶住我手, 再望住我咁搖住頭講, 「張生, 我…咁做…係自願架, 呢幾年黎, 雖然…有唔少人…不斷…向我追求, 但咁多年….響我心入面, 並實…我…一直…都只係…鍾意張生你一個咋!」 我聽到美惠呢番向我嘅表白之後, 我已經忍不住咁就將美惠緊抱響我懷中。

「美惠, 唔好擔心, 我會為今晚嘅事而對妳負責任嘅!」 美惠亦緊抱住我, 呢一晚, 我響美惠屋企度留宿住, 因為, 我要陪伴住呢個, 今晚又再一次失去另一樣寶貴物件嘅人。

呢晚以後, 我同美惠就正式咁開始交往起黎, 經過多年黎美惠對我嘅傾慕, 我地嘅感情亦都發展得一日千里, 呢日係美惠嘅假期, 今日天朗氣清, 風和日麗, 美惠就第一次咁陪我坐住公司架貨 van, 正四處去的客戶公司度送住貨物, 終於攪掂哂嘞, 我將架車駛番到舖頭門前。

美惠先行番入舖內, 我就泊好架車之後就跟住入去, 美惠同我講, 「宏哥, 做咩枱面同四圍都有一大堆單據放到亂哂咁嘅?, 咩呢度唔係有人負責做文職嘅野咩?」

我搖住頭, 「唉, 都係自己衰, 仲以為自己可以兼顧埋的文職嘅事, 諗住可以慳番請一個人嘅支出, 點知都仲係眼高手低, 睇黎都係要搵晚的起心肝去清一清呢度的野架嘞!」

美惠突然好似想到的野咁, 「宏哥, 不如咁啦, 我以後每日放工之後, 我都黎呢度幫你清理一吓的單據, 咁樣你咪可以唔使積積埋埋咁一次過先去處理囉!」 聽到美惠呢番說話, 我已經感動到想喊。

我抱住美惠, 突然, 一股衡動令我講出心中想講好耐嘅一句說話, 「美惠…., 我想妳…嫁比我呀, 好唔好呀?」

懐中嘅美惠居然好似有的震住咁, 突然, 美惠抬頭望住我, 我見到佢正面帶住幸福嘅笑容, 一雙明媚正眼泛淚光咁笑住係咁點住頭, 呢一刻, 我正深深咁吸左一口氣, 然後再緊抱住呢個剛剛已成為左我未婚妻嘅人。

(待續)

作者: mandy2013    時間: 2014-8-24 01:47

第十六章圖述

圖述一

片刻身體的痛楚, 無盡幸福的感覺,

圖述二

苦盡甘來, 最終都能修成正果

作者: 懶蛇    時間: 2014-8-24 13:29

作者: 懶蛇    時間: 2014-8-24 13:30

作者: maxchow    時間: 2014-8-24 13:43     標題: 回覆 70# 的帖子

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-24 14:49

作者: 小巨頭    時間: 2014-8-24 15:02

作者: loyanpai100    時間: 2014-8-24 15:04

作者: loyanpai100    時間: 2014-8-24 15:40

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-24 18:23

作者: loyanpai100    時間: 2014-8-24 19:24

作者: mandy2013    時間: 2014-8-25 08:32

第十七章

一星期後, 呢日係周未下午, 我響舖外正忙緊同新黎嘅伙記呀鴻一齊搬緊的貨物上車, 我邊食住飯盒邊一路搬住野, 突然, 呀鴻唔小心將我放響車旁嘅飯盒推跌左落地, 「鴻仔呀, 你做野小心的啦, 盒飯我先食左果兩啖, 就比你成盒咁同我掃哂落地, 我真比你激死我嘞!」

「宏哥老細, 鎖你, 唔好意思, 我唔係有心架, 鎖你, 鎖你!」 我地繼續將的貨物搬上車度, 好快, 終於都全部搬哂嘞, 呢個時候, 有一袋飯盒突然響我面前遞住, 哦, 原來係美惠黎左。

美惠下晝放左工之後, 原本諗住打算黎搵我食飯嘅, 點知黎到見到我響度忙緊, 個飯盒仲要比呀鴻整跌埋落地, 所以美惠就即刻走去附近同我再買過一次, 當然亦順便買埋自己果盒黎同我一齊去食啦。

美惠正甜甜咁向我笑住, 而呀鴻就係第一次見到美惠嘅, 但就比眼前美惠嘅驚艷吸引到佢好似呆左一樣, 天使嘅面孔, 魔鬼嘅身材, 一對好堅挺嘅胸肉正掛住響佢心口之處, 短裙之下一對靚到揼一聲嘅玉腿, 真係就咁著住衫企響度都已經令佢有的硬硬地, 呀鴻繼續用對眼係咁上下掃描住美惠。

我見到呀鴻咁, 我有的嬲, 「喂, 望夠未呀, 望夠仲唔快的同我開車走去送貨!」 呀鴻行左過去準備開車, 美惠見我好似咁嬲咁, 「宏哥, 算啦, 我地不如入去食飯先啦, 喂, 我買左盒焗飯比你呀, 咖喱雞飯, 啱唔啱呀?」 我笑住咁向美惠點一點頭, 跟住我地就一齊行入舖內開始食飯。

幾日之後, 呢一晚, 美惠又如常放工之後, 就黎到我公司度幫我清理住每日嘅單據, 「美惠, 我要先趕住送的貨物比個客, 呀鴻一陣番黎妳幫我叫佢唔好走住, 因為一陣供應商又會有貨物送黎, 我要佢幫手收貨架, 妳整完的單就坐度等我一陣, 等我番黎之後, 我地就叫埋子健一齊出去食飯吖!」

我揸左部 van離開左公司之後, 美惠就開始幫我整理住檯面嘅單據, 呀鴻已經番左黎, 「鴻哥, 宏哥話一陣會有貨黎, 叫你幫手收埋的貨後先至好收工喎!」 呀鴻見到剩係得美惠響度, 呵, 呢一刻, 佢簡直連老豆係姓咩都唔記得哂咁。

「鴻哥, 鴻哥….」 呀鴻如夢初醒,「知道, 知道, 一陣有貨黎吖嗎, 收埋貨先至收工吖嗎, 聽到, 聽到…..」

美惠交帶完畢, 跟住亦開始番去坐低工作, 呀鴻亦開始四圍咁執吓的位, 等一陣的貨到就可以有位去擺, 呀鴻正彎身搬開的貨物之際, 突然, 有一的野正極度深深咁吸引住佢嘅目光。

美惠正坐響出便張檯之處, 正專心咁整理緊檯面上嘅單據, 但檯嘅下方, 美惠嘅一襲白色短裙, 一雙玉腿正蹺住咁響檯底之下, 呀鴻見到咁, 雖然就仲係繼續執住位, 但視線就完全無離開過美惠嘅一雙美腿之處。

美惠繼續專心做野, 對腳蹺得太耐都會有的見攰, 美惠不經意咁放番隻腳落黎, 兩腿間中亦好自然咁微微擘開住都不自覺, 呵..., 美惠嘅胯下盡頭正清楚咁呈現住一片薄薄嘅白色布料, 更攞膽嘅就係薄布之下正隱約透住一團黑色嘅陰影出黎。

已經望到熱血沸驣嘅呀鴻, 正吞住口水咁不動聲色地正向住美惠嘅方向慢慢移近, 已經去到美惠對腳前嘅不遠之處, 呀鴻就繼續係咁扮哂野, 正跪響地下扮住執緊的貨物, 但對眼就正全神貫注咁喪鴿住身前美惠胯下盡頭嘅春色。

呀鴻早就垂涎住美惠嘅春色, 平時已經係咁偷偷注視住美惠嘅豐姿, 呢一刻正襯住我唔響度, 而眼前又難得有咁大好嘅機會, 家下仲唔博哂命咁盡情地去睇餐飽。

供應商嘅貨車終於黎到, 呀鴻正一面無奈咁就要開始出去收貨, 貨物似乎都唔少咁, 單純嘅美惠見到咁, 就一心諗住係幫我手咁同呀鴻講, 「鴻哥, 出面有咁多貨黎左, 不如等我又幫手搬的細件貨入黎啦!」 呀鴻聽到之後, 個心簡直就係求之不得添啦。

美惠同呀鴻正一齊響出便, 將的貨物逐箱逐箱咁搬到入黎, 搬運期間, 呀鴻不時將個身挨近美惠, 更甚仲有意無意咁撞到美惠身上嘅重要部位, 美惠不以為意, 仲以為呀鴻真係搬野時無心撞到佢咁。

(待續)

作者: mandy2013    時間: 2014-8-25 08:33

第十七章圖述

與狼共處, 危機已經一步一步地迫近

作者: loyanpai100    時間: 2014-8-25 10:13

作者: nestse    時間: 2014-8-25 11:05

作者: jessica413    時間: 2014-8-25 18:36

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-25 23:07

作者: jessica413    時間: 2014-8-25 23:40

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-26 00:33

作者: mandy2013    時間: 2014-8-26 08:37

第十八章

貨物終於搬哂入黎疊好哂, 呀鴻將門口度鐵閘拉下, 呢個時候, 美惠攞住的單過黎問住呀鴻, 「鴻哥, 呢張單上嘅貨物係放左響邊度架? 我見張單上面寫住數量不符, 待點數量, 咁我而家想點一點佢嘅數量, 跟住番黎咪可以話比宏哥知道個數量係幾多囉!」

呀鴻望望張貨單, 跟住就四圍咁摷左一陣, 「哦, 呢隻貨, 就係放左響入面果行最底果度, 但出面有咁多野頂住, 可能要烏個身入去先至可以望到過喎!」 美惠望左一望, 跟住居然試吓伸手入去, 睇吓掂唔掂到的貨物, 但似乎真係要烏個身入去先至可以掂到咁。

美惠俯身伏響前排嘅貨物之上, 跟住就真係烏左個身入去摷住入面第二排嘅底部貨物, 呀鴻企響美惠背後見到咁, 呵…呵…呵…呵…呵…, 望住美惠而家呢個姿勢, 誘人的蘿柚正響呀鴻面前翹起住, 俯身嘅動作亦令短裙順勢咁扯高住, 一對靚到近乎完美嘅玉腿正完全地表露無遺。

美惠繼續正在專心咁點算住貨物, 身後春光盡現嘅情況居然完全無為意到, 呀鴻見到咁, 就即時彎低個身, 正近距離咁欣賞住美惠呢個咁令人噴血嘅裙下春光。

薄薄嘅小邊白色絲質底褲, 正緊緊咁包裹住呢個咁誘人而豐滿的臀部, 兩腿盡頭之處正呈現住飽滿而隆起嘅兩片小穴唇瓣形態同一片髮絲嘅黑影, 更嚴重刺激住呀鴻嘅, 就係部份幾條又粗又黑嘅毛毛, 正響美惠微微張開嘅胯下盡頭底褲邊位處走左出黎。

呀鴻被眼前的情景攪到體內血液正不斷加速地運行, 身下嘅硬物已經響褲檔之內狠狠咁頂住起黎, 呼吸漸見低沉, 腦內已經充滿住淫念, 呢一刻, 呀鴻嘅獸性已經開始漸露。

雙眼已滿佈住紅筋嘅呀鴻, 已經響美惠身後開始企番起身, 手正解緊腰間嘅牛仔褲鈕, 褲鏈亦已經拉住落黎, 呀鴻隻手已經伸入褲擋之內, 正手握住自己已經硬到發熱嘅鐵柱。

呢個時候, 美惠正開始要爬番起身, 但就見到身後雙眼正緊盯住自己, 呼吸正極度低沉嘅呀鴻, 隻手正攝左入自己身下已解開左褲鈕嘅牛仔褲之內, 一陣極度驚恐同不安嘅感覺已經出現, 美惠邊向後退住, 邊震住口咁同呀鴻講, 「鴻…哥, 做..咩….你……」

美惠已經緊貼住身後嘅貨物, 突然間, 眼前嘅呀鴻已經開始失去常性, 獸性正大發嘅佢一手就將美惠反身咁襟住響堆貨物之上, 另一隻強而有力嘅手就正粗暴地咁伸入美惠身後裙下之內, 小巧而纖薄嘅絲質底褲, 迅間就變成為幾片爛布咁被拋到地上。

美惠正博命嘗試轉身反抗同大叫, 呀鴻此時已經惡向胆邊生, 跟住就狠狠地咁響美惠面上打左兩大巴掌, 美惠即時咀角同鼻都流住血出黎。

美惠繼續極力掙扎住, 發哂狂嘅呀鴻正邊按住美惠, 邊除緊自己條牛仔褲同底褲落黎, 邪惡嘅硬物已經露住青筋咁挺立住響呀鴻嘅胯下, 美惠極力嘗試掙脫住呀鴻嘅魔爪。

呀鴻單靠一隻手襟唔住正瘋狂扭動住嘅美惠, 美惠正爬住起身再要逃跑之際, 呀鴻好快就將美惠用力咁扯番埋黎, 跟住再將美惠又襟番響堆貨物之上。

兩手已被呀鴻單手咁緊捉住響小腹之處, 呀鴻正從後責實美惠嘅背脊, 兩腳正用力迫開美惠身下嘅兩腿, 美惠正瘋狂咁扭動住全身, 但兩人嘅力氣亦實在太過懸殊, 呀鴻已掀起美惠嘅短裙, 再手握住身下嘅鐵柱, 正向住美惠身後縫穴方向緊壓埋去。

(待續卷二完結篇)
作者: mandy2013    時間: 2014-8-26 08:39

第十八章圖述

圖述一

理志盡失, 一切皆已豁了出去

圖述二

呼叫無門, 就只有靜待被餓狼屠宰

作者: mandy2013    時間: 2014-8-27 08:41

第十九章 - 卷二完結篇

柱頭已經掂到美惠嘅陰道中央, 美惠驚覺侵犯在即, 恐懼感覺令到美惠正作住最後嘅瘋狂掙脫同大聲嗌住, 「唔好呀, 唔好呀, 宏哥, 救我, 宏哥, 救……」

已經驚到全身震住, 但好快…….

一陣刺痛嘅感覺已經響胯下傳來, 呀鴻已將淫棍夾硬插緊入美惠嘅陰道之內, 美惠即時撕破喉嚨咁大嗌住, 「哇……….嗚...嗚…嗚…唔好呀, 走開呀, 衰人, 放開我呀….嗚…!」

硬物經已盡插, 呀鴻亦已開始抽插住美惠, 邊再響佢身上不停亂摸住, 上衣背後正被撕住, 胸圍背帶亦被粗暴咁扯斷, 一隻淫爪正伸到被襟實嘅美惠胸前, 正好大力咁亂揸住美惠嘅一邊乳房, 呢一刻嘅美惠正感到痛不慾生。

小小嘅舖頭之內, 正同時響住被強姦緊嘅淒厲呼喊, 同令人毛骨聳然嘅淫獸叫聲, 呢個時候, 我已經揸住部貨 van 番到舖頭之外, 我見到有一兩個婆仔街坊正響我舖頭門外, 好似響度係咁指指點點住咁樣, 但同時, 我亦隱約聽到舖內好似傳黎美惠嘅呼叫聲咁。

一陣心寒嘅感覺已經湧現, 我即時開門急跳落車, 再好快咁跑去拉起舖頭度鐵閘, 一幕令我睛天霹靂, 心如刀割嘅場面正響我眼前出現住, 盛怒嘅我已經即時隨手就攞起木掍, 正火速咁衝過去呀鴻方向就打落去, 呀鴻亦好快咁放開美惠, 跟住一個轉身就向我作住還擊。

被放開嘅美惠好快就爬番起身跑到遠處, 跟住就縮埋一角咁望住我同呀鴻正在互毆, 打鬥十分激烈, 周圍嘅工具同貨物都已經被撞到跌哂落地, 我已經比發哂狂嘅呀鴻打到血流彼面, 而正赤裸住下身嘅呀鴻, 亦比正滿腔怒火嘅我係咁不停追打住, 而同時美惠亦正驚到不斷放聲大嗌住。

激烈嘅打鬥持續左一陣, 我同呀鴻已經打到響地下度正扭作一團, 呀鴻爬番起身開始想走, 而我就博命咁拉住佢黎繼續再追打, 我嗱住舊木正瘋狂咁扑住呀鴻, 呀鴻比我扑到正不斷用手擋住個頭, 情況已經非常混亂。

就響呢一刻…….

一把短柄羅絲批好快經已響我胸口位置度插住, 我腳下即時一軟, 跟住好快就咁跌左響地上。

呀鴻逞兇之後見到咁, 嚇到馬上走去執番條褲, 就邊著邊向住門口方向跌住咁走, 已經著番條褲嘅呀鴻, 正要發足逃走之際, 原來之前響我地打鬥期間, 早已驚動到附近嘅街坊路人, 有人亦已致電報警, 警察趕到黎嘅時候, 正好剛剛捉住響舖內狂奔緊出黎嘅呀鴻。

美惠響遠處見到我胸前嘅狀況, 驚到即時跑過黎將我抱住咁大嗌, 「(震住咁) 宏….宏哥, 唔…好呀…救命呀, (好大聲) 救命呀, 快的過黎救人呀!」

我嘅意識已經開始有的朦朧, 我望住美惠, 美惠正緊握住我隻已經軟弱無力嘅手正不斷喊住, 漸漸, 周圍嘅聲音已經開始逐漸變細, 而眼前正抱住我嘅美惠, 亦都開始變得有的模糊, 最後, 四周已經變得一片漆黑同寧靜, 我亦再聽唔到美惠響我面前嘅呼喊叫聲。

靈堂上, 美惠以未亡人嘅身份為我送別, 眼角正淌住淚嘅佢, 呢一刻, 正再一次為失去左身邊嘅至愛同自己遭遇而感到難過同痛楚。

卷二 孤雛淚 – 全文完
作者: mandy2013    時間: 2014-8-27 08:42

第十九章圖述

遍體鱗傷, 滿途荊棘, 回望一切盡是惡夢, 但願前路可見光明

作者: loyanpai100    時間: 2014-8-27 21:46

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-30 09:27

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-30 09:27

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-31 10:22

作者: 過路人文迪    時間: 2014-8-31 10:24

作者: 過路人文迪    時間: 2014-9-1 09:08

作者: 過路人文迪    時間: 2014-9-1 09:09

作者: loyanpai100    時間: 2014-9-1 11:57

作者: 過路人文迪    時間: 2014-9-2 06:22

作者: 過路人文迪    時間: 2014-9-2 06:23

歡迎光臨 188Channel (https://www.188channel.com/)