188Channel

標題: 泰國舊聞(更新#19,#49,#55,#71,#89) [打印本頁]

作者: voking    時間: 2016-8-16 21:21     標題: 泰國舊聞(更新#19,#49,#55,#71,#89)

本主題需向作者支付相應積分才能瀏覽
作者: ADUCK1    時間: 2016-8-16 22:28

多谢楼主讲下歴史,回看一下
作者: ho94132002    時間: 2016-8-16 22:37

支持師兄講芭提雅歷史!
小弟都係玩開芭提雅,不過係2000年開始玩!以前1:7堅扺玩!
作者: voking    時間: 2016-8-16 23:12

多謝兩位ching支持。我會繼續寫啲趣聞大家開心下。

但有個火星人係我另一帖度搞搞震,吾知想點?:smile_42:
作者: voking    時間: 2016-8-16 23:15

引用:
原帖由 ho94132002 於 2016-8-16 22:37 發表
支持師兄講芭提雅歷史!
小弟都係玩開芭提雅,不過係2000年開始玩!以前1:7堅扺玩!
2000年,我泰國收山囉,我95年改咗北上。發現新大陸,平靚正。因普通話我好過泰文,吾使花4-5個鐘先到芭提雅。最主要,我怕坐飛機。:smile_30:
作者: 一等閑人    時間: 2016-8-16 23:17

正就真係好正啦:smile_o12: !
可惜差少少相點綴一下
但依然係近期夜遊三版中少見嘅精文。

火車兄榮休了,還有voking兄吧!

作者: 一等閑人    時間: 2016-8-16 23:23

引用:
原帖由 voking 於 2016-8-16 11:12 PM 發表
多謝兩位ching支持。我會繼續寫啲趣聞大家開心下。

但有個火星人係我另一帖度搞搞震,吾知想點?:smile_42:
放心!已處理了。

其實我都唔知佢想表達乜嘢?!
作者: CACTUS11    時間: 2016-8-17 00:08

作者: 最緊要定    時間: 2016-8-17 07:21

作者: temple    時間: 2016-8-17 10:08

作者: 羊泰    時間: 2016-8-17 11:22

作者: kk_2011    時間: 2016-8-17 11:25

作者: 羊泰    時間: 2016-8-17 11:45

作者: chui115    時間: 2016-8-17 17:35

支持好文
作者: voking    時間: 2016-8-17 17:42

引用:
原帖由 一等閑人 於 2016-8-16 23:17 發表
正就真係好正啦:smile_o12: !
可惜差少少相點綴一下
但依然係近期夜遊三版中少見嘅精文。

火車兄榮休了,還有voking兄吧!
多謝靚女版主支持。小弟見開咗個亞洲夜遊,係度借個地方寫下從前逸事,懷勉過去荒唐。如有違規或文不對題,請手下留情。:smile_o05:
作者: voking    時間: 2016-8-17 17:48

引用:
原帖由 羊泰 於 2016-8-17 11:22 發表

Voking兄
真喺精彩
我數過你篇文章,可能有兩仟字
版主都出post加許,真喺唔簡單
如果睇完只做cdrom,真喺過意唔去
建議長期置頂
大家一番心意支持,小弟無言感激,會繼續寫寫舊事同大家分享。啱啱諗起件事。因我識人係嗰邊同價錢跟外人係天共地。我不便再説出底價,免會有影響當地人生意及行情。雖年隔多年,但總會有影響。

希望大家明白,在此先抱歉。
作者: 任_我_行    時間: 2016-8-17 17:49

作者: voking    時間: 2016-8-17 20:04

引用:
原帖由 任_我_行 於 2016-8-17 17:49 發表
估唔到voking兄除咗留腳毛在大陸外, 泰國都有留過喎; 我最近都考慮緊轉去泰國玩, 大陸越來越唔好玩喇
我返大陸叫雞係95年既事。之前去都係去香密湖玩小型賽車。吾知邊度叫雞。到95年,交咗啲好朋友帶我去沙咀,崗廈KTV(1-3-5)同食街玩先開始返大陸。
作者: voking    時間: 2016-8-17 20:48

再繼續献醜。

有次,同A君去芭提雅,夜晚食完飯,因佢想搵下有冇新雞竇,截咗架兩排車(在芭提雅主要交通公具),見冇客,佢就問司機邊度有雞叫,但説明要local既及話佢知芭提雅啲雞仔屋已熟晒。個司機話包車100匹,因該地方較遠,同乜雞都有。100匹算多錢,因當時坐一程約2匹-5匹/人。爲探險,冇計啦,豪俾佢。坐咗約20分鐘,到咗一個露天茶座,冇乜燈。司機帶我哋入去,mama-san出嚟招呼,只有兩台客,都係泰國人,既來之,則安之。叫mama-san帶女,mama即叫七八個女嚟,雖然暗,但啲女冇個得。但A就睇中一個似樣啲既坐低,我就求其一個,因一定吾會帶走。司機就坐埋一邊等我哋。飲咗兩枝啤酒,A君見我冇乜癮,識做,叫埋單,mama-san話女收1000匹,要即俾,後講價到700匹帶走。同A君一齊返Mike Hotel途中,司機話佢有雞仔屋可以帶我去,因包車,免費送我去,揀到雞仔後再送返酒店。A君話睇下冇妨。司機再帶去另一間雞仔屋我哋未去過既。入到去,有約40隻雞仔係度。呢間一定冇旅行社幫襯,否則到晚上10點,應該淨返幾隻先啱。但啲女冇乜正貨,一場嚟到,叫返隻啦。問價,開1500匹,我同個老版講,某幾間雞仔屋,我成日去都係500匹,有冇搞錯。跟住,老版同司機講咗幾句,我就明係司機抽佣。但價錢都係差太遠,老版後來減到一千,我話吾制,再減到700匹。算啦,求其揀個一齊走,跟手一齊返酒店,各自返房。我個件吾係索,所以執濟可以走,我可以再去飲酒。之後過去A君房,睇佢搞掂未,如搞掂,睇佢去吾去飲野。點知原來A君賴野,出事了。

A君開門俾我入去,個樣殺死人咁。個女仔坐係度,頭嗒嗒,吾敢出聲。後見A君趕佢走。條女鬆口氣,以9秒9跑出去,之後吾見人。我問A君乜事。佢話老貓燒鬚,行走泰國十幾年,第一次瀨野。爲咗同佢減壓同開解佢,同佢去酒吧飲野再問佢乜事。

係bar 坐低叫杯啤酒後,佢話同條女入房後,各自冲涼,出嚟條女未除毛巾馬上同佢含,因條女吾係玩69,所以A君瞓係度享受,條女一直含冇放口,A君諗住含得爽就先吹爆再執濟。吹爆後,A君就去洗洗條JJ,出嚟再帶袋上馬,除咗條毛巾,發現條女飛機場,都吾緊要,睇吓下面。xyz(所有粗口不能形容)。我以爲條女有嚴重性病?吾係,原來係帶槍的女人。我聽到之後,笑咗十分鐘。

芭提雅係多人妖,所以大家搵時要小心。可以問明係咪ladyboy?佢哋吾介意既。因好多鬼都係gay。同好多直既都想試下搞PP既感覺,有啲人妖比女人更嬌悄,做埋手術,仲靚過啲女,同佢哋本身係男人,會知男人要乜。有時,試下冇妨。但吾好瀨野就得喇。
作者: temple    時間: 2016-8-17 21:05

作者: fatchin    時間: 2016-8-18 00:09

作者: Hostclub123    時間: 2016-8-18 11:40

作者: 愛人結婚了    時間: 2016-8-18 13:49

作者: dchome    時間: 2016-8-18 15:04

引用:
原帖由 voking 於 2016-8-17 08:48 PM 發表
再繼續献醜。

有次,同A君去芭提雅,夜晚食完飯,因佢想搵下有冇新雞竇,截咗架兩排車(在芭提雅主要交通公具),見冇客,佢就問司機邊度有雞叫,但説明要local既及話佢知芭提雅啲雞仔屋已熟晒。 ...
多謝師兄精彩详细報告

吾該繼續更新
作者: ho94132002    時間: 2016-8-18 19:18

引用:
原帖由 voking 於 2016-8-17 08:48 PM 發表
再繼續献醜。

有次,同A君去芭提雅,夜晚食完飯,因佢想搵下有冇新雞竇,截咗架兩排車(在芭提雅主要交通公具),見冇客,佢就問司機邊度有雞叫,但説明要local既及話佢知芭提雅啲雞仔屋已熟晒。 ...
所以我去親芭提雅,都甚少去探險,去返最穩陣嘅agogo , soi 3嘅 body massage ,啲女健康有保証啲!不過依家agogo真係好貴,st+bar fine 要2500-3000,Lt 5000-6000, 真係唔抵屌!大陸又嚴打!所以我轉戰澳門四年!
作者: 我變成你的回憶    時間: 2016-8-18 21:00

作者: voking    時間: 2016-8-18 22:14

引用:
原帖由 ho94132002 於 2016-8-18 19:18 發表

所以我去親芭提雅,都甚少去探險,去返最穩陣嘅agogo , soi 3嘅 body massage ,啲女健康有保証啲!不過依家agogo真係好貴,st+bar fine 要2500-3000,Lt 5000-6000, 真係唔抵屌!大陸又嚴打!所以我轉戰澳門四年!
soi3個邊有成3/4間body massage。仲有合你口味既女仔。

Agogo 價st都差不多係咁,我見過有啲要成3500匹。另外有俄羅斯既,叫價成6-7千匹ST。我對鬼妹冇興趣,2000匹都吾會要。我只鐘情亞洲妹,尤其係日本妹。
作者: voking    時間: 2016-8-18 22:15

引用:
原帖由 dchome 於 2016-8-18 15:04 發表

多謝師兄精彩详细報告

吾該繼續更新
呢兩日較忙,下一集講溝女。
作者: jjfun    時間: 2016-8-19 12:23

Try Chiangmai, it is peace and quiet and cheaper than Bangkok.      1400b to 1700b for 90 minutes of xxx soapy massage.

作者: jjfun    時間: 2016-8-19 12:28

For first timers, the xxx places in Thailand are easy to find, but not Vietnam.  For Bangkok, the small massage shops around  phrom phong BTS station, has much repeat customers and fair prices.  Average 2500b complete price for 90 minutes of xxx service.  The small rooms are clean enough to meet Japanese standards.
作者: jjfun    時間: 2016-8-19 12:34

引用:
再繼續献醜。

Some of the ladyboys are actually taller and more muscular than me,  I am afraid my virgin asshole might get rape.
作者: jjfun    時間: 2016-8-19 12:37

引用:
原帖由 voking 於 2016-8-17 05:48 PM 發表

大家一番心意支持,小弟無言感激,會繼續寫寫舊事同大家分享。啱啱諗起件事。因我識人係嗰邊同價錢跟外人係天共地。我不便再説出底價,免會有影響當地人生意及行情。雖年隔多年,但總會 ...
A papasan in Chiangmai actually asked me in English,  are you going to learn Thai so you can pay Thai price ?

作者: jjfun    時間: 2016-8-19 12:49

[quote]原帖由 任_我_行 於 2016-8-17 05:49 PM 發表
估唔到voking兄除咗留腳毛在大陸外, 泰國都有留過喎; 我最近都考慮緊轉去泰國玩, 大陸越來越唔好玩喇 [/quote

You might find Thailand cheaper then China.  In Shenzhen, a 60 minutes airplane meal in a small windowless room by a 28 year old topless lady cost  280rmb / 1450b.  In Chiangmai, 1450b get you an 80 minutes airplane meal by a fully naked 20 year old in a clean sunny room.   I do not speak Thai, otherwise, it gets even cheaper.
作者: jjfun    時間: 2016-8-19 12:54

引用:
原帖由 愛人結婚了 於 2016-8-18 01:49 PM 發表
而家北上玩到悶悶地,好想去泰國或越南玩,就係搵唔到識途老馬帶隊。
泰國 very open, don't need 識途老馬帶隊.         In 越南 HCM city, I need 識途老馬帶隊。
作者: ho94132002    時間: 2016-8-19 13:13

以我所見,依家越女質數可與泰女睇齊,越午好貪靚,佢地賺到錢會肯比錢去整眼整鼻,整到靚就再賺到更多錢!兩年前喺馬交食咗件平平無奇嘅越女,今時今日佢已經喺場內最索嘅紅牌……
作者: rwcy    時間: 2016-8-19 23:36

作者: 7boy04    時間: 2016-8-20 10:14

好精彩,近排辭左工休息緊都想去下旅行,不過無伴一起去,我都想去thailand玩下,大陸依家就算玩都要擔驚受怕又貴哂都好耐無去了。
作者: 志見    時間: 2016-8-20 11:35     標題: V 兄重遊泰國

現在芭堤雅重有無雞仔屋?
V兄帶隊我地一齊去
作者: Hostclub123    時間: 2016-8-20 18:03

作者: Hostclub123    時間: 2016-8-20 18:04

作者: Hostclub123    時間: 2016-8-20 18:07

作者: pabx    時間: 2016-8-22 17:30

500匹,但另要俾bar 150匹出台費 :smile_14:
抵到呀,而家果D 2500加600出台費 仲要ST 。。。
早出黎玩真好~
作者: pabx    時間: 2016-8-22 17:33

未玩過雞仔屋,其實雞仔屋算唔算比而家既gogogo bar 取代左?
因而滅亡
作者: jjfun    時間: 2016-8-23 12:17

引用:
原帖由 pabx 於 2016-8-22 05:33 PM 發表
未玩過雞仔屋,其實雞仔屋算唔算比而家既gogogo bar 取代左?
因而滅亡
雞仔屋 has many underage girls and is mostly for local Thai men, 雞仔屋 never open for non Thai speaking tourist, many gogogo bars cater specially for non Thai speaking tourist.
作者: 豆腐dove    時間: 2016-8-23 12:32

師兄:smile_15:其實單身真的難能可貴:smile_38:可以到處玩:smile_o12:
作者: garytshung    時間: 2016-8-23 16:22

作者: garytshung    時間: 2016-8-23 16:26

作者: mmt2    時間: 2016-8-25 12:38

作者: voking    時間: 2016-8-26 22:44

因去得多泰國同熟芭提雅,Mike hotel啲reception個個都識。所以一直住係嗰度。Mike hotel reception 係2樓,地下及後面到4樓係百貨公司。地下有個小超市及賣衫既。我成日去超市會買啲零食同啤酒擺係房,冇嘢做可以係房睇下電視,飲下啤酒。會經過啲賣衫既地方,啲女售貨員見得多自然聊兩句。當時,香港好多團去芭提雅,所以啲售貨員要學廣東話。我又識啲泰文,所以佢哋想搵我教。順理成章,等夜晚放工11點然後出嚟見面,飲下嘢,教下廣東話。其中有幾個妹仔吾錯架。睇中幾個就開次溝佢哋,睇下邊個受溝先。佢哋通通都好窮,所以話請佢哋食海鮮,佢哋隻眼會放光。佢哋每餐大約吾會超過 20匹。請佢一隻龍蝦300匹,佢哋會當你神。有條女叫long,跟我食咗幾次海鮮後,我知佢受溝,我俾咗我隻錶佢(當時係香港買 50蚊)。佢開心到不得了,佢從來未擁有過一隻錶。後來我帶佢上房,佢話吾得,因佢係度做sales,吾上得mike hotel。當時我叫佢由後樓梯上,我坐lift。順利偷渡成功。

返入房就卿卿我我,我叫佢冲涼先,我偷睇佢銀包,見佢得20匹同有張男仔相係度。即係有仔啦,吾理,佢又冇call 機,當時冇手提,有佢都冇錢買。我會注意,如果佢吾打電話出去就冇事。跟住我冲涼,出嚟當然搞嘢啦。搞完,瞓覺,第二朝佢十點半要去開舗,所以九點半起身同佢食早餐。第二朝早上佢去廁所時,我再睇佢銀包,張男仔相吾見咗。嗐,祝佢條仔好運,因我同佢肯定玩玩下。

食完早餐,我送佢返工我就返香港。我當時成日飛芭提雅,所以成日都見佢,有時買下嘢俾佢,有時俾一千幾百匹佢(當叫雞費)。開頭佢吾收錢,我話,需然我成日過嚟,我係度可以照顧佢,但我可能忙,成個月先嚟一次,叫佢留啲錢係身邊,咁佢先收。後來知道佢條仔係鄉下,係同學,吾會係芭提雅。佢都知同我冇結果,不過佢覺得我對佢好,同可以有生活享受,買衫,食好嘢。佢放假有我陪。如是者過咗四個月,公司要調佢去泰南。佢冇辦法係芭提雅搵到工,所以之後未見過佢。

下一段講我買屋及構骨妹既事。
作者: voking    時間: 2016-8-26 22:55

引用:
原帖由 志見 於 2016-8-20 11:35 發表
現在芭堤雅重有無雞仔屋?
V兄帶隊我地一齊去
而家冇雞仔屋啦。
sorry,我喜單人或一兩個朋友同行。

我從前做過芭提雅導遊(冇牌)。有機會會分享一下。
而家冇乜興趣帶囉,自覺上咗年紀,精力吾夠。帶團,需要人面及地形熟,應變快,經驗夠。否則累大家玩得吾開心就吾好啦。話晒機票酒店,時間吾係去次深圳咁簡單。如有人水土不服更麻煩。:smile_35:
作者: voking    時間: 2016-8-26 22:56

引用:
原帖由 mmt2 於 2016-8-25 12:38 發表
原來師兄鐘意玩幼齒,12-13歲未發育,15-16歲岩岩發育就好玩
我嗰時都係廿幾歳,玩親吾會過20歳既。通上都係15-6左右,12-3既好少。
作者: Hostclub123    時間: 2016-8-27 16:24

作者: j-e2603    時間: 2016-8-29 18:57

我應該係樓主後期d時間先去芭堤亞玩,同個老死一齊去,最癫係一個月去左三星期,的士高個d古惑仔都問我哋係咪係香港著草過黎,點解日日都見到你地係到鈎女。諗反起都好耐冇去,以前d女純樸d!同樓主一樣,到e十幾年就北上玩,玩到e十無得玩。最近去左越南,我覺得現在越南女勝過泰國女。不過各Ching去越南真係最好有當地人帶,吾係實一頸血。(泰國因為有好多資料容易揾到,越南好少揾到)或者我自己揾吾到。
作者: voking    時間: 2016-9-2 02:34

引用:
原帖由 j-e2603 於 2016-8-29 18:57 發表
我應該係樓主後期d時間先去芭堤亞玩,同個老死一齊去,最癫係一個月去左三星期,的士高個d古惑仔都問我哋係咪係香港著草過黎,點解日日都見到你地係到鈎女。諗反起都好耐冇去,以前d女純樸d!同樓主一樣,到e十 ...
越南我都想去行下。不過人生路不熟。未敢一個人去啫。
泰國話晒都去過咁多次。調轉行都冇問題。要搵次機會行下越南先。
作者: voking    時間: 2016-9-6 23:26

今期講下買屋同溝骨妹嘅事。

因常去芭提雅,後來見Jomtinen入口起一棟condominium。該位置一行落嚟就係沙灘,啲檔口我又熟。當時賣一百萬匹(三十萬港紙)高層,對海。成千呎。心動就買返間。係泰國,非泰國人係不能買屋,因連地買,所以外國人只可以買apartment。我在當時有做freelance 帶團,專帶台灣散客,冇行程,純叫雞吃喝團。多係4-5個,晚晚浦,早餐午餐一齊食個啲。所以正常團吾啱佢地。有機會再講點解會做freelance 同一些逸事。

因帶團,帶去按摸係必然既。賺錢之餘,導遊係免費既。我多數帶去Paxxxxxm個間,係人妖騷格離。去得多,啲JS都熟,佢地啲人工低到嚇死你。所以我都會俾小費佢地,所以受JS歡迎。因爲人工少,有時佢哋都會有意冇意暗示可以搞野開大(只有少部份),但要係外面搞,不能係公司搞,但抽水就冇問題。開大費用都係幾百匹啫。所以係嗰度食吾少JS,當然俾錢啦。除非係溝,否則我吾會食佢免費餐,一來錢少,二來免手尾。最緊要口密,食咗吾好周圍講,否則,好難再有JS俾你食。驚你唱佢。

係按摸院見一清秀JS,想卜佢,搵佢按幾次,想抽水吾俾抽,知道吾買。所以對佢有好感,就約下佢放餐時間請佢食飯,傾下計。可能佢收到風,我花心,起初有啲擴距。但後來見我一直搵佢,係香港嚟又帶禮物俾佢,係芭提雅又帶佢食好野,我小費又俾吾少(其實當時俾100匹佢哋當好多)。邊個女仔可以擋得住啲金錢引誘吖。等佢放假個日,同佢去玩,再帶佢返我間condominium,話佢知,我打算移民泰國。等佢覺我有意鐘情於佢,同會係泰國長住。當晚就順理成章搞掂佢。但為咗一惈樹,要放棄個花園。變咗 Pxxxxxm啲JS以後吾掂得。好彩芭提雅我識既按摸院吾只一間。其他仲有雞仔屋。所以少咗個花園,仲有個森林。如是者玩咗幾個月。突然,佢要返鄉下,我當然想分手啦,我俾咗啲錢佢,開心和平分開。

有間屋,好方便,想點就點。請個打掃,一星期嚟一次都係幾百匹。所以冇帶團我都會去芭提雅休息下,扑下女,最主要係去聯絡啲店主,因要收回佣。有時夜晚我會去雞仔屋搵屋主傾下計,攞啲大麻食下。啲大麻又係平到可以放係煙灰缸都燒,吾使捲嚟吸。飲下,吸下,有時有啲雞仔冇人要,屋主都會大減價,我就捉幾隻返間屋度玩多P。啲雞仔好鐘意跟我,因宿舍冇冷氣同去到我度,雪櫃一定有野食。有時我會買啲宵夜返上去,飲飽食醉先扑野。

你哋既回覆係我發帖動力。見近期少人睇,請得閒留個言。謝謝。

作者: 任_我_行    時間: 2016-9-7 03:04

作者: mchide    時間: 2016-9-8 18:31

作者: voking    時間: 2016-9-8 19:55

引用:
原帖由 任_我_行 於 2016-9-7 03:04 發表
越南妹真係好正, 可惜冇門路去玩;
KING兄玩法有啲似90年代尾, 我係大陸嘅玩法, 都係自己有地方, 可惜嗰時小弟剛打工冇耐, 只有能力租屋, 如果唔係今日發左逹啦
哇,做咗king。多謝先。:smile_35:

我係泰國蒲係1992年前既事,93-95北上探下路。95年開始正式北上,深圳長駐崗廈,間吾中上東莞,番禺行下。
作者: voking    時間: 2016-9-8 20:03

引用:
原帖由 mchide 於 2016-9-8 18:31 發表
支持樓主!真系好精彩
多謝,下次小心被版主以灌水刪帖。
作者: mchide    時間: 2016-9-8 23:27

作者: fullball    時間: 2016-9-9 11:58

師兄的精彩報告令人向往, 真是人生一大樂事,謝分享
作者: fatchin    時間: 2016-9-9 15:33

作者: voking    時間: 2016-9-9 18:44

引用:
原帖由 fatchin 於 2016-9-9 15:33 發表
樓主係夜遊老手,真係你出才玩的時候我仲係小学雞,羡慕
即係話我老啫:')

其實,時也名也。剛好某地區剛開發,港紙仲係高既時候就玩到平野。

1980年,泰國一個酒店掃地員工一個月薪金600匹(包食宿)。啲雞收500匹大約佢地一個月。所以雞價平,大把女做。佢地笑貧不笑娼。
係1995年,大陸深圳二綫廠仲係俾緊300人民幣一個月(包食宿)。我係KTV叫女都係1-3-6。一晚=兩個月人工。
相對當時做雞可以搵快錢,教育水平低,啲女搵吾到好工,所以大把女落海。而家大陸女,大把搵過萬。使鬼爲個一千俾人吊。

而家仲可以玩平雞既,可能係越南,斯理蘭卡..一啲落後國家。

不過,不同年代有不同玩法。
作者: 犯了錯的獅子    時間: 2016-9-9 22:49

樓主原來見人小回唔夠動力,咁我呢個CD ROOM都拿拿聲回下,你個POST我成日有留意有無更新,其實我上來都多數去引人入性睇下D帶甜,無意中過來呢板睇到你個Post,又奇怪無甜我都心思思等Update,可能因為係自己無機會咁玩過,而且就算依家去都無可能咁玩所以有興趣睇,因為正宗睇下都開心,我估都應該好多人有咁心態,亦好大機會好多人睇左無留言。希望樓主有時間就Update,千萬唔好唔寫。祝你事事順利。
作者: 一等閑人    時間: 2016-9-10 06:44

我個人都好欣賞樓主的帖文,
有趣味得來亦唔廣告feel,
明顯係事實而唔係老作抄文,
雖然只係往事歷史,
但過來人自有共鳴及會心微笑!

作者: voking    時間: 2016-9-11 01:41

多謝大家回帖及話俾小弟知你哋都有興趣睇下啲舊聞。我會繼續寫多幾回。

多謝靚女版主支持。我講緊廿幾三十年前舊事,賣廣告個啲店,分分鐘執咗十幾年。
作者: fatchin    時間: 2016-9-11 09:37

作者: zxzx333    時間: 2016-9-11 13:20

作者: kisshing    時間: 2016-9-12 12:07

Nice post
等睇更多既更新
作者: voking    時間: 2016-9-12 22:29

引用:
原帖由 fatchin 於 2016-9-11 09:37 發表

哈哈…樓主說笑,心態一点也不老。是的,小弟也開始留意越南,頗扺玩。

也請樓主繼續多多分享
得閒就分享下啦。
作者: voking    時間: 2016-9-13 22:44

多謝大家留言支持,又係時候講下古。

當年,我工作關係,識得好多旅行社,包括香港,台灣,泰國,菲律賓。因同A君熟,做過下part time領隊,所以泰國旅行社,店,hotel,餐廳都熟。一早聯絡好,我帶客入嚟就加大張單俾我既佣金。等啲客俾錢後,佢哋會計俾我。所以我去泰國當年係吾使帶錢去。1988年左右,台灣股票飛起,多咗好多暴發戶。飽暖思人肉,好多台灣人想去泰國玩女,但吾好話泰文,連英文都有限。但佢哋又吾想趕鴨仔一早起身睇風景,搞到夜晚都吾知幾點自由活動可以搵女。所以旅行社就有做散客,幾個人機票+宿+車+導遊。因通常只有幾個人,所以泰國導遊吾係幾想接,所以台灣方面問我有冇興趣,咁就當自己去玩,帶新仔試下。佢哋每個月都起碼一團,最高三團俾我。多數星期五到,星期日走,香港份工又冇壓力,我攞一日搞掂。

台灣方面會安排hotel,車。我講明只去芭提雅,因我熟同有屋。(係曼谷,當時塞車閒閒地兩個鐘,夠我單情去芭提雅)。其他如食,玩,女,我安排,我係冇人工,機票+洗費都係我自己,只係賺佣。

第一團5個人,我係泰國機場接機,接到後,上車。去開心樂園,芭提雅。係車度就講下歷史,趣聞咁啦。第一次,經驗有限。差啲出醜,好彩冇事。去到先去hotel,分房。帶去按摸,之後想帶去食海鮮。突然有個團友話要去某街邊大排檔,因佢去過,想再去,要我搵出嚟。大鑊,吾知佢講邊度。芭提雅話大吾大,話細吾細,要我搵某一點,真係r晒頭。唯有話個檔好似收咗,帶佢哋去另一檔。點知,錯有錯着,個檔係佢講同一檔,過骨,但冇回佣,蝕一餐(慘)。食完,帶佢啲去雞仔屋揀女。揀好就睇佢哋想去邊,如KTV唱歌或酒吧都得。冇驚冇險,咁就一day。再約第二日幾點等。通常都冇早餐,食晏,去下mini siam或人妖show,再去食飯。第二晚就會帶去有女既KTV。我多數去Formosa 2。當年都算幾豪華,多女,差不多200條。啲女通常收一千,但mami會加回佣俾我。啲女着晒晚禮服,化行粧,同東莞差不多。啲歌有國語,台語,廣東。所以啲台客玩得都好開心。啲女全部要過夜,冇限Q。第二朝,要啲客簽名關於佢哋既服務水準,所以啲女吾敢亂嚟或服務不佳。啲女要陪到起碼十一點或個客肯提前放佢走。

帶多幾次,熟好多同經驗好好多。識得出下口術同點去安排行程同食住啲客。吾好俾佢哋話事,由佢哋發版。啲回佣就吾會少。以前只帶一晚雞仔屋,後來我影定相畀佢哋揀,揀好就打電話畀屋主,叫啲雞仔去hotel lobby 等,費事佢哋去到雞仔屋,呀芝呀咗,吾啱又要去第間。第一晚,普通女,收1500匹。啲客會俾女,啲女一匹都落吾到袋,全數俾屋主。屋主就會俾返我個份我。第二晚,問啲客有冇興趣高級啲,要2500匹。通常都要。我就會攞另一輯相畀佢哋揀,揀好就去雞仔屋,俾500匹買啲新衫,粧扮下。再帶俾客。咁我就賺多500匹。啲女又開心,多套衫着。

有一次,帶6個台客,應係暴發戶,俾小費吾手軟。個晚落KTV,每條友都揀兩三條女。開咗幾枝XO(成6000匹 一枝),啲侍仔/侍女派兩個長駐係房(當晚佢哋小費起碼1000匹一個,開心死佢哋)。mami得閒就入嚟巡房,怕招呼吾好,當然,小費都吾小。原來個時係台灣酒店,係有小費文明。侍仔每15分鐘入一次,服務費100台幣。所以佢哋咁豪。誇將係去廁所,啲侍仔會同你按下肩,收10匹小費,但佢哋俾100!個晚KTV埋單10幾萬匹,我都飲到差不多。個次回佣吾少野。三日共賺多個月人工。但吾係次次都咁好彩。不過未蝕過。多數賺到啲零用同免費玩幾日。

作者: brianplay    時間: 2016-9-16 20:49

作者: fatchin    時間: 2016-9-19 09:47

作者: sonydog99    時間: 2016-9-19 14:00

waiting for updates
作者: voking    時間: 2016-9-19 22:03

謝謝大家,我希望這星期内再寫啲舊聞大家分享下。
作者: brianplay    時間: 2016-9-20 08:53

作者: hkcpong    時間: 2016-9-21 19:21

作者: saisuim6929    時間: 2016-9-22 14:16

作者: ohwhy    時間: 2016-9-24 02:45

作者: bennylung    時間: 2016-9-26 10:30

作者: voking    時間: 2016-9-26 19:48

引用:
原帖由 hkcpong 於 2016-9-21 19:21 發表
多謝樓主分享。而家泰國曼谷,巴提雅有咩好介紹?
曼谷多年未踏足,冇乜料俾你。

巴提雅可以到南部步行街。有酒吧,有go-go bar。要買女鐘(600-1000匹),加快餐或過夜錢(2000-6000匹)。北部巷仔都有好多酒吧,同係二街人妖show附近有幾間sauna(body massage)2000-3500匹。

好多巷仔都有按摸,如係後生靚女既,多係斜骨。

係泰國,小心,好多人妖。你可以問清楚,佢哋吾會呃你同佢哋好自豪係妖。但勿侮辱佢哋,你會死得好慘。當佢哋係女就得。
作者: voking    時間: 2016-9-26 19:50

引用:
原帖由 ohwhy 於 2016-9-24 02:45 發表
幾好笑:smile_30::smile_30:~~係咪一九八幾年既事黎架?
話明舊聞,當然係咸豐年前啦。
冇錯,係80-90年代既舊事。
作者: 報喜報悲    時間: 2016-9-27 17:37

作者: smallcannon2002    時間: 2016-10-1 17:47

作者: earth008    時間: 2016-10-4 02:08

第一次去雞仔屋,我都系一九九九年,叫街邊雙條車車我去,過夜女收我千二,最攪笑之後去間鬼酒店住左一晚:smile_13:
作者: lkk9898    時間: 2016-10-4 02:39

作者: voking    時間: 2016-10-4 18:11

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2016-10-1 17:47 發表
樓主提及當年芭提雅四大雞仔屋,如果冇記錯,應該係Noree House, Lovely Home, D-Wan House 同埋 Nora Pussy Cat.
講得出呢啲名,閣下都係笆提雅留過腳毛。
Noree house,我同屋主都熟,成日去佢到。
Nora Pussy Cat 係中間路,我好少去。
之前仲有間Nora Karaoke,係北邊,呢間未收之前,我9成女都識。佢當時有供埋大麻,好平,500匹一大包。有次stone咗係房,條女開玩笑,擺係我個旅行袋叫我返香港賣。因stone咗,第二朝完全忘記有包草係行李就帶咗返香港。可能冇異樣,海關冇查,否則監都有得坐。後來個包賣咗千幾港紙。買返嚟都係500匹。賺咗。

ching,見你網名,閣下是否從前在CP出沒,effective 個位?我拜讀你文章不少。後期睇報紙知你被人炸型,不准再出post,我覺你非在上班時間,私人時間去找尋自己開心時刻,你冇故意去話俾人知你職業。我覺佢哋小題大做,我係支持你既。

多謝留言。如你喜歡,歡迎在此登出一些往事一同分享及懷勉一下。我都上年紀,有啲野,都會想當年。
作者: voking    時間: 2016-10-4 18:13

引用:
原帖由 earth008 於 2016-10-4 02:08 發表
第一次去雞仔屋,我都系一九九九年,叫街邊雙條車車我去,過夜女收我千二,最攪笑之後去間鬼酒店住左一晚:smile_13:
原來1999仲有雞仔屋。我已經北上幾年囉。
作者: voking    時間: 2016-10-4 20:52

多謝大家支持及推帖。sorry 呀,應該上星期已經發帖,年紀大,有啲吾舒服,所以遲咗。

今期講下當年點搵女同朋友發生既一件事。

當年,係芭提雅搵女,不外乎雞仔屋,go-go-bar,bar,club,body massage,流鶯。價錢各有不同。
Club最貴,1000-2000匹
Body massage 500匹(可以簽card)
Bar,500 匹+ bar fine
雞仔屋,500匹
流鶯 500 – 1000匹

所以我每次銷費都約1000 港紙度,係香港,一晚night club都兩三千,女1000,買鐘1000,消夜,酒店。所以當然去泰國,我機票平。

剛去芭提雅時,未熟路,淨係識係bar或搵流鶯。芭提雅當時行人街啲車仲可以行,我多數租架小型電單車100匹一日周圍去。有一晚大穫,飲完酒吾見咗架電單車。於是去報案,原來因違規泊車俾警察拖咗。當時泊車係分單雙日,單日泊左邊,雙日泊右邊。搞咗輪,雞同鴨講,say sorry先攞得返架車,好彩冇罰錢。

芭提雅當時最多流鶯係晒Marine Bar,有thai boxing 睇,之後表演玩蛇。啲雞就坐晒係度等人揀。多數500匹過夜,但要小心,因冇皇管,一定帶套,好易中招。有時,我會去Susan Bar,同佢老闆娘熟,馬來西亞人,會多種語言。後期多數去go-go-bar,因有好多都除top,有啲全脫光。着深色既,吾好揀,因姨媽到,呢個係佢哋嘅暗號。係度揀女要俾多150匹barfine。女都係500過夜。係go-go-bar,啲女會嘍你請飲酒,可以打魚旦。有時見你有煙係台面,會問你攞,我多數會話,揸波一次,攞一枝。佢哋一定制,所以擺包煙係度等啲女過嚟俾我揸。

除咗夜晚搵女,其實有啲靚妹,14-15歳會係下午出嚟搵食,但吾會過夜,可能係啲學生妹搵外快,吾畀屋企知。多數會係沙灘(Jomtien) 或Pattaya Park 泳池搵客。泰文叫做”岳岳”(雛妓)。有一次係沙灘,我同一個朋友,見到三隻雞仔吾錯,聊佢哋,佢哋陪我哋係沙灘玩,當然,飲飲食食我哋俾,又吾係多。後來佢哋話要返屋企食飯,我問佢哋可吾可以扑野,佢哋開價500匹一個,問我哋要邊兩個,我話要晒。咁就返酒店(當時未買屋),5個人一齊冲涼,搞5P。亦係我第一次搞多P。啲雞仔都好配合。搞掂就俾錢佢哋走。跟住去按摩回氣夜晚執多濟。

再一次不快經驗。該次同朋友(初期)夜晚飲酒搵女,撞到Susan,就係佢度飲酒,期間有幾條女都OK,就帶兩個返hotel。點知,第二朝一早我朋有走嚟搵我,話條女半夜佢瞓緊時,偷咗佢部相機(當時買要千幾),銀包有幾千匹,同條金鏈。我即刻捉住我個女叫佢幫我搵Susan。搵到Susan,Susan都大爲緊張,佢未試過佢啲女有啲咁事,立即去條女度剿佢。去到條女屋企,屋主話個女仔一早返嚟,執野同佢條仔走咗。跟住知道追吾返,唯有去報案等警察去理啦。

啲女有時一時貪念,會做出犯法行爲。係芭提雅,試過有雞毒死遊客攞晒啲財物走人。所以出門要小心。
作者: fatchin    時間: 2016-10-5 01:39

作者: smallcannon2002    時間: 2016-10-5 10:45

作者: Szyhwltg0909    時間: 2016-10-5 20:52

作者: voking    時間: 2016-10-7 02:26

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2016-10-5 10:45 發表
當年芭提雅除左雞仔屋,另外嘅選擇可以去卡拉OK.當年比較為人熟識嘅卡拉OK,有HEART TO HEART, SAKURA,等等。呢啲卡拉OK,一樣有女供應,過夜大約1000-1200銖。呢啲女,比較著重包裝,衣著會比雞仔屋好好多。揀左女,可 ...
除咗卡拉OK,都可以去disco搵女,一樣大把雞仔出沒。價錢都係500匹。不過打單泡既就小心衞生同偷野問題。

講起問巻,每間卡拉OK女第二朝走時會叫你填問巻。啲女通常家教都好,我會剔最好既俾佢哋同簽名我會簽中文。好多見我簽中文都會跪謝。因可以證明真係客簽,佢哋吾識中文。

作者: smallcannon2002    時間: 2016-10-7 09:53

作者: voking    時間: 2016-10-9 02:23

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2016-10-7 09:53 發表

講開八,九十年代嘅芭提雅,disco可以講係一處必定要去蒲嘅地方。當時比較出名同旺場嘅disco,有PALLADIUM, DISCO DUCK(DUCK PUB), MARINE 等等。至於Star Dice,Hollywood,Xite呢啲都係比較後期。正如樓主所講,呢啲 ...
Palladium 同Disco duck,我入場免費。守門既識晒,因我有帶團,導遊入去飲野都免。有一次個waiter攞杯啤酒俾我,我見佢幾得意,俾咗100匹小費,佢開頭吾敢收,話杯酒免費,都我話小費,佢手都震埋問我係咪打賞俾佢,我話係,佢開心到攞住100匹雞咁腳走咗,驚我問佢攞返。當時,100匹係佢一個星期人工。

Marine,有時睇完boxing會上去行下。不過,我都係鐘意Paladium多啲,隔離係按摩店,我條女係度,有時等佢放工過離跳下舞先返歸瞓覺。

個時吾係叫包二奶,叫租妻。我未試過食呢啲。我當時叫雞一定要雞仔,好少超過18歲。所以成日去雞仔屋。
而家返而喜歡約二三十歳既。有韻味。識服侍男人。因我都吾細,JJ有時會擺工。啲靚妹吾識搞,但有經驗嘅,死魚都俾佢搞返生。

歡迎你一齊語當年。你講得出既地方有啲都係歷史

作者: smallcannon2002    時間: 2016-10-9 09:35

作者: voking    時間: 2016-10-10 23:04

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2016-10-9 09:35 發表

冇錯,應該係叫"租妻",泰文叫เมียเช่า 當時芭提雅真係好多呢啲出租人妻,不過,呢啲女,有啲都好古惑,一個人食幾家茶禮。 講起Palladium,唔知樓主記唔記得,果 ...
當時好少亞洲人租妻,多數係啲鬼佬長駐出差,租一個返嚟煮飯,洗衫,陪瞓,當老婆用。但食幾家就未聽過。Triangle,我知邊間。我多數去Formosa 1 或 2,全部都係晚裝。價約1000-1500匹。有時會去golden beach 嗰間club。我識金沙灘老細。係個度飲野多數佢請,女就帶走俾500匹就得。當年,club,雞仔屋,全部有家教,好聽話。雞仔屋,我多數會帶埋佢哋食飯,多條女陪下吹水。club就食完飯先上去。我鐘意扑完女先去宵夜,回下氣,返房再執多Q先瞓。

真係多謝ching陪我講當年。大家一齊回憶下當年美好環境啦。有機會可以一齊去芭提雅玩返幾日。
作者: smallcannon2002    時間: 2016-10-11 09:53

作者: smallcannon2002    時間: 2016-10-11 14:16

作者: voking    時間: 2016-10-11 21:20

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2016-10-11 09:53 發表
Formosa呢個場,我都去過幾次。果到啲囡囡,平均質素都屬於中,上,而且著重包裝。睇到樓主呢個回覆,我即時睇返之前啲相片,時間過得好快,真係好多年前嘅事,當時仲係用緊膠卷菲林嘅年代。記得果次,我係Formosa揀 ...
我都聽你話去翻下啲舊相,十年人事幾翻新,不勝唏噓,希望相中啲女仔搵到頭好人家,享緊兒女福。

massage當年應該有sabai land 同sabai room。 另有一間係步行街橫行,好細間。而家就多咗darling,但我見佢哋而家生意一般,同當年比,客少咗。當年我多數下午去,搞完,夜晚回氣再搞雞仔或gogo bar。

歡迎光臨 188Channel (https://www.188channel.com/)