188Channel

標題: [將軍極短文] 全部唔超過500字 #1~#3 [打印本頁]

作者: 淄青李氏    時間: 2016-12-30 09:59     標題: [將軍極短文] 全部唔超過500字 #1~#3

作者: 淄青李氏    時間: 2016-12-30 10:00

作者: 淄青李氏    時間: 2016-12-30 10:02

作者: JockeySmart    時間: 2016-12-30 11:00

Good ! Thanks sharing....
作者: 淄青李氏    時間: 2016-12-31 10:13

作者: 慢嘗君    時間: 2016-12-31 12:29

作者: hojoe1    時間: 2017-1-1 00:49

wait for new story
作者: 淄青李氏    時間: 2017-1-1 11:08

作者: 淄青李氏    時間: 2017-1-2 10:34

作者: 浪花十三    時間: 2017-1-2 12:19

何不加頭加尾成篇?定有佳作屢出,兄勿輕言放棄。
作者: tm3101805    時間: 2017-1-3 02:16

作者: 淄青李氏    時間: 2017-1-3 10:52

作者: spamna    時間: 2017-1-3 13:25

引用:
原帖由 淄青李氏 於 2-1-2017 10:34 發表
點解S兄  無巧兄  求兄都唔入來睇下???:smile_35:
哈哈!大將軍;我唔係唔入來睇,我慣性寫緊文時多數唔睇人地作品,免得個腦會攞咗人地D條橋,:smile_35:你三篇短文尚可,二三篇就有點睇頭,可觀性大D,你短文令我想起90年代生果日報色文,短小精湛,不過唔好處就係睇完後冇晒印象,:smile_13:較早前你又話寫兩個姊妹故事開始未呀:smile_45:,我等你。。。。。比較:smile_35:,你驚唔驚呀
作者: 淄青李氏    時間: 2017-1-4 10:22

作者: spamna    時間: 2017-1-4 13:04

引用:
原帖由 淄青李氏 於 4-1-2017 10:22 發表

係呀 , 我都記得生果報D咸文 , 但話睇完之後完全無印象 ,
我睇又未必喎 ... 我仲記得其中兩篇幾有特色 :

1,係講女主角減左幾個月肥 , 成功減出索BODY ,
於是BOOK左影樓 , 唸住留住自己善影 ... 佢果日化行晒 ...
哈哈!慢長歲月半年好快過,好的文章要慢慢來,最緊要唔好迫自己,劉sir作品都等待大半年啦,你姊妹文章收山作品,咁樣唔好寫啦,你唔寫咪唔使收山

,繼續再寫文,直到香討摺埋先好收山啦

作者: 淄青李氏    時間: 2017-1-5 11:04

作者: spamna    時間: 2017-1-5 13:05

引用:
原帖由 淄青李氏 於 5-1-2017 11:04 發表

其實都無咩唔同,因為除左收皮作,我最多都係寫下超短文。。。
咁之前都講左,系列作收皮之後,都係會寫下超短文架拉,
而且無論總字數,抑或質素方面,我唸都好回到2014年水平,
遲d我既年出文量,可能減到同無 ...
人要向前看,唔可以向後,你仲要退番2014年,你真係打手板啦,你寫短文好,唔好寫超短文,我驚到時睇你篇超短文係會咁作"一對血氣方剛男女上床,兩個肉虫在床上翻雲覆雨後收皮,完故事",真係超超超短文啦:smile_14:
作者: 淄青李氏    時間: 2017-1-6 10:09

作者: spamna    時間: 2017-1-6 14:09

引用:
原帖由 淄青李氏 於 6-1-2017 10:09 發表

唔 ... 我唸係小弟都太耐無出拉 ,
其實無S兄像咁短 , 本POST出既係 "極短文" ...
係呢D :
http://www.188channel.com/viewthread.php?tid=23942112&extra=page%3D3
http://www.188channel.com/viewthread.ph ...
你之前三篇舊文都有睇過,都唔算短文,你風格似單元故事式,一個故事完,新一年創作要求變,好故事會有回報:smile_15:
作者: 淄青李氏    時間: 2017-1-7 11:01

作者: spamna    時間: 2017-1-7 20:13

引用:
原帖由 淄青李氏 於 7-1-2017 11:01 發表

講開又講丫 , S兄你同無巧兄都勸過我 , 可以改寫長文 ...
不過我生性心急 , 好似呢篇 :
http://www.188channel.com/viewthread.php?tid=26174332&highlight=

(係喎 , S兄好似未回過喎 ... 賞面既話 ,
就比一 ...
👆🏻《宜情熱戀》聽個名幾有思意,依篇好有心度,點解爛尾呀,小軒俾大姐姐挑逗...跟住冇,吊癮喎

歡迎光臨 188Channel (https://www.188channel.com/)