188Channel

標題: ★★★★★【教主】留言信箱★★★★★ [打印本頁]

作者: dehum    時間: 2006-12-23 01:01     標題: ★★★★★【教主】留言信箱★★★★★

本主題需向作者支付相應積分才能瀏覽
作者: dehum    時間: 2006-12-23 01:27

賽馬數據表最終修訂本
各大馬房出賽成績、配搭、路程、馬名,已處理歡迎參巧,如有錯漏儘快更改。

暑期最新評分表
http://space.188channel.com/index.php/467981/action_viewspace_itemid_205240

睇吓呢個可吾可以幫到你:071:
要 了 解 甚 麼 是 轉 腳 、 首 先 要 分 辨 馬 匹 在 出 甚 麼 腳 。 遠 看 , 馬 匹 競 跑 時 好 像 一 雙 前 腳 一 起 彈 前 , 一 雙 後 腳 則 一 起 踢 後 , 並 無 先 後 之 分 。 但 只 要 細 心 觀 察 , 你 會 發 覺 牠 們 每 跑 一 步 , 兩 隻 前 腳 彈 出 時 , 都 有 先 有 後 , 不 信 你 用 慢 鏡 多 看 幾 遍 。 如 果 前 面 的 左 腳 首 先 踢 出 , 我 們 便 叫 出 左 腳 , 相 反 則 叫 出 右 腳 。

分 辨 了 出 甚 麼 腳 , 那 換 腳 的 問 題 便 顯 而 易 見 。 一 隻 馬 出 右 腳 跑 了 某 段 路 程 之 後 , 其 中 一 步 收 腳 後 轉 出 左 腳 跑 , 這 便 是 轉 腳 了 。 當 然 , 用 開 左 腳 之 後 轉 右 腳 , 也 屬 轉 腳 啦 。 好 了 , 現 在 知 道 甚 麼 是 轉 腳 , 那 為 何 馬 匹 在 競 跑 途 中 要 轉 腳 呢 ?

可 以 想 像 一 下 你 用 擔 挑 擔 水 , 行 了 若 干 路 程 , 覺 得 很 疲 倦 , 但 又 不 能 停 下 休 息 , 你 會 怎 樣 ? 當 然 是 換 另 一 邊 膊 頭 了 。 不 錯 , 這 就 是 馬 匹 換 腳 的 原 因 。 如 果 出 同 一 隻 腳 跑 畢 全 程 , 很 易 跑 壞 腳 。

另 一 個 換 腳 的 原 因 , 是 要 令 轉 彎 更 暢 順 , 例 如 香 港 跑 順 時 針 , 轉 彎 時 便 要 出 右 腳 , 若 是 外 國 逆 時 針 , 則 轉 彎 要 出 左 腳 。 最 好 你 可 以 教 到 隻 馬 , 轉 彎 用 右 腳 , 到 最 後 二 三 百 米 才 用 左 腳 , 那 就 very good 了 。 其 實 馬 兒 天 生 就 懂 得 轉 腳 , 但 牠 不 知 何 時 轉 何 時 不 轉 , 所 以 你 要 教 牠 。 有 些 人 以 為 換 腳 不 好 , 其 實 誤 解 。 馬 兒 明 明 要 換 腳 , 反 被 教 到 不 敢 換 , 也 非 鮮 見 , 結 果 當 然 是 跑 壞 腳 。 不 過 在 短 距 離 , 如 三 四 百 米 內 , 頻 頻 換 腳 , 那 就 當 然 不 好 了 , 這 是 疲 累 的 表 現 。

附件: [賽馬數據表最終修訂本] 2007-2008贏馬有方.rar (2007-12-18 18:25, 227.66 KB) / 該附件被下載次數 190
作者: 燕京王    時間: 2006-12-23 01:31

作者: 燕京王    時間: 2006-12-23 01:32

作者: dehum    時間: 2006-12-23 02:15     標題: 2007-2008-----第一級搵食馬匠

2007-2008【下季搵食武器】

好耐力---小弟唔係幾睇好此駒下季既前景,因為小弟認為此駒係一匹退化甚多巳站在引退邊沿之馬,而上季連拼11場至季尾第581場遇到8逃3差1追既(經典形勢)之助,方可勝回一仗巳屬十分僥幸,相信以上亦係大部份普羅馬迷的表面睇法。但(教主)既然揀得佢做(搵食追擊馬)小弟相信一定必有見地,可否詳細公開主因一起分享。:023:  
獲利多---估計能力於此評分尚有一至兩場頭馬在手,而由於鬥心、及負重能力特強,即使遇上負超重磅或狀態回落時亦經常可交出9成左右的競賽水準,故下季每當因以上不利因素而令賠率上升之時,則更有留心及兼顧價值了。:041:

無極---下季非常睇好之馬,亦係[戰狂33]目標馬之一,稍後會詳盡講解小弟之個人睇法。:131:
好聲氣---小弟對於此駒無甚特別睇法,感覺上於此評分硬拼亦巳無必勝把握,即賭W要補P之馬,並非小弟[雷霆追擊]目標所在。:027:
無敵神駒---如無意外巳經係全港最強既兩匹中短距離馬之一,雖然下季再戰[蓮華生輝]小弟依然認會係未知鹿死誰手之局,但相對其所屬馬房之優勢而言,確係下季[國際賽--短途杯]當然之選。:023:
福星拱照---正宗搵食馬,能力較一般估計的可能更高,而從今季得手既一場賽事水準應該可見一斑,但於小弟而言此駒巳變得甚難捉摸,而自問亦對其了解亦不夠深,並無把握於下季可以一擊或兩擊必中,所以只會抱觀望態度視之。:041:
一號種籽---快地1400米既能力特強,應較現時評分尚有10以上的上升空間,但養於此較喜歡搏殺前勤操猛拍的馬房,每仗之間體力損耗甚大,而此駒體質不強故不太利勤拼,估計熱身後的第二場巳經係出擊之時,但如一擊得手後短期應不宜再追了。:097:
再勝多---快地一哩能力極之強橫之馬,而只要健康正常下季出戰1400-1800米,只要同場出現大樹遮陰之像,亦正是此匹搵食馬出擊之時,而當佢真正要開飯既時候,係現時既評分區域內係甚難遇上對手的。:025:
大圓機---評分於此只屬夠而不超之馬,而小弟對於(沈先生)既練馬功夫既睇法係較大多數朋友都負面的,而一般此系馬踏入5歲後最多只能保持水準或出現輕微退化,但可幸此駒性能比較廣泛,下季度還可在谷草賽事中於有利形勢下交出一定成績的。

多謝kuskit 博士幫助教主分析,以上馬匹為上季練馬師及騎師,在杯賽及同日騎練起孖馬匹,想引證下季呢堆馬既能力,是不是深藏不露,亦為下季如見此堆馬出賽,配合練馬師及騎師搏殺既指標馬!

圖片附件: dehum.gif (2007-7-9 18:18, 33.3 KB) / 該附件被下載次數 105

作者: dehum    時間: 2006-12-23 12:22     標題: 2007-2008第二級搵食馬匹

得眾.......................
綠野神駒................
銀鑰匙...................
歡笑星..................
常山鎮寶...............
鋼意....................
酒勝....................
開心假日..............
鐳老虎................
雷風恒................
勝利鑽石.............
嘉駿寶................
齊齊開心.............
好好食................
智勝寶................
大師傅...............
勇威星................
跑得好快.............
活力驍.................
首瞻一線..............
開心小子..............
奇寵....................
千萬福星...............
耀目....................
時尚風采..............
乖巧...................
南華精英.............
萬事盈................
永旺財...............
綠茵飛駒............
蓮華生輝............
海中寶..............
雙喜孖寶............
叻百利................
靚得精彩.............
好芝味................
旅遊領隊.............
玉蜻蜓................
哈哈霸................

柏樹林................

圖片附件: dehum.gif (2007-7-9 18:19, 33.3 KB) / 該附件被下載次數 66

作者: dehum    時間: 2006-12-23 23:23     標題: 第三級搵食馬匠

雙妙星...................
駔驍之首...............
陽明統帥...............
新勝威..................
嘉嘉醒..................
查士丁尼..............
叫關領.................
一眼神通.............
南莊好運..............
好真意................
靈光七號............
多樂寶................
新添馬................
暗飛聲................

圖片附件: dehum.gif (2007-7-9 18:19, 33.3 KB) / 該附件被下載次數 93

作者: tony多多    時間: 2006-12-23 23:40

作者: dehum    時間: 2006-12-24 00:20

唔明,莫非有內定?
作者: ooappleoosm    時間: 2006-12-24 00:33

作者: ooappleoosm    時間: 2006-12-24 00:35

作者: ooappleoosm    時間: 2006-12-24 15:00

作者: ooappleoosm    時間: 2006-12-24 15:01

作者: ooappleoosm    時間: 2006-12-24 15:04

作者: dehum    時間: 2006-12-25 01:32

引用:
原帖由 ooappleoosm 於 2006-12-24 03:04 PM 發表

總之支持dehum兄做啦:041: :041: :041: :041:
我都係想挑戰自已,整個虛銜,放係度,等於有可性信同權威性,唔係放流料,
同埋教育兄弟賭錢係無必贏,点樣用最少資本,贏取最高回報,亦教育兄弟多啲交流,等
兄弟唔好盲目去賭,集中研究,唔好攪到隻隻有人買,要蠃都要有策略,馬
比較高賠率,只要貼中冷馬,幾乎可以穩入三甲,但在有限積分,要係一月
發揮威力,恐怕有啲難度,希望係頭三次捉到冷門,咁就勝算大增。

作者: vickysoo    時間: 2006-12-25 01:42

作者: dehum    時間: 2006-12-25 02:17

買p你估可保幾次本呢,賭馬吸引之處,就係可以一本萬利,明唔明。
唔係走去賭波好過啦,唔係上就係下盤,唔駛咁《徒腦》。
作者: dehum    時間: 2006-12-26 00:26

頂一頂唔好以為消失咗:097:
作者: dehum    時間: 2006-12-26 13:55     標題: 第三場提供

3.精選拖4.一眼神通、8開心財星、11.玩一世
作者: dehum    時間: 2006-12-26 14:29     標題: 第四場提供

10.叫關領拖2.凱旋煌1.暗飛聲
作者: dehum    時間: 2006-12-26 14:52     標題: 第五場提供

11.威勝拖4.乖巧5.紅藍精英
作者: dehum    時間: 2006-12-26 15:27     標題: 第六場提供

2 龍馬精神13 多樂寶Q&PQ
作者: dehum    時間: 2006-12-26 15:58     標題: 第七場提供

11.蓮華生輝搵唔到可以輸理由膽拖3.聲威旺(不明物体)7.太極之光
作者: dehum    時間: 2006-12-26 16:24     標題: 第八場提供

1.功力勝6. 加得勁pQ
作者: dehum    時間: 2006-12-26 17:06     標題: 第九場提供

10.不老傳奇8.同一夢想9.打邊爐7.冠軍廊
七國咁亂,臨場7.冠軍廊形格有頂班資格,啲飛都係幕後居多,揸住做膽。
作者: dehum    時間: 2006-12-26 17:45

14.時尚風采8.包裝英雄2.加州巔峯3.錦鎏
作者: dehum    時間: 2006-12-26 18:02

引用:
原帖由 dehum 於 2006-12-26 02:29 PM 發表
10.叫關領拖2.凱旋煌1.暗飛聲
派彩

彩池

勝出組合

派彩 (HK$)

獨贏1021.00
位置1012.00
117.50
219.00
連贏1,1080.50
位置Q1,1031.50
2,1042.00
1,277.50
三重彩10,1,2406.00
單T1,2,10134.00

作者: dehum    時間: 2006-12-26 18:05

引用:
原帖由 dehum 於 2006-12-26 03:58 PM 發表
11.蓮華生輝搵唔到可以輸理由膽拖3.聲威旺(不明物体)7.太極之光
派彩

彩池

勝出組合

派彩 (HK$)

獨贏1115.00
位置1112.00
218.50
785.00
連贏2,1167.00
位置Q2,1129.50
7,11169.00
2,7585.00

作者: ooappleoosm    時間: 2006-12-26 18:10

作者: ooappleoosm    時間: 2006-12-26 18:14

作者: dehum    時間: 2006-12-26 18:24

今日無咩輸贏,係度搏緊入圍,錢銀事少虛銜緊要,得果一票好難生存,

不過唔緊要咪玩一月份貼士賽囉,有實力駛嘜驚,点會有懷才不遇,終有一日會有虛銜出現,

不過真係好辛苦,賭波無咁大鑊,功課多十倍兼無人回,多謝兄弟回,繼續苦命落去。:028: :028: :028:
作者: dehum    時間: 2006-12-26 21:09     標題: 【賽馬備忘紀錄】

蓮華生輝、冠軍廊超級份子

一月十六日有場千四米杯賽,睇下姚本輝會唔會把握機會,替馬主攞威,配合變倍器一齊贏錢

作者: dehum    時間: 2006-12-26 21:35

引用:
原帖由 dehum 於 2006-12-26 09:09 PM 發表
蓮華生輝、冠軍廊超級份子

一月十六日有場千四米杯賽,睇下姚本輝會唔會把握機會,替【蓮華生輝】馬主攞威,配合變倍器一齊贏錢。

兩隻馬希望係一月十六日一齊出現,打電話俾馬主聽記得題練馬師同【蓮華生輝】、【冠軍廊】報名先。

作者: dehum    時間: 2006-12-26 23:43

依家養馬唔係要為練馬師贏多幾場,馬主要威唔整隻杯仔,好難留到呢隻馬,1400-1600米完全無問題,

【蓮華生輝】係1400米,表現會俾1000米有更佳發揮,步署未來杯賽靈活性會比較大,馬主都期待緊進軍

最佳殊榮,隻馬都需要學習適應高班馬步速,【蓮華生輝】憑天生速度競跑,未試過回氣競跑,隻馬長跑1000米執多3場1000米win,先考慮試轉彎路程.

當增程轉跑較長路程,隻馬未必能夠適應,入直路可能出現打落都冇,果時對【蓮華生輝】有冇好處先。

作者: 橫眉冷看干夫指    時間: 2006-12-27 02:28

作者: dehum    時間: 2007-1-1 12:18

唔玩現場提供,冇反應休息吓先。
作者: dehum    時間: 2007-1-1 14:49

:097: 13.寰宇風情晨課見好,99倍有得唸。pQ拖2、5
作者: 一燈    時間: 2007-1-1 23:36

作者: vickysoo    時間: 2007-1-2 00:19

作者: dehum    時間: 2007-1-2 19:00

滙豐卓越理財洋紫荊短途錦標(讓賽)
(滙豐卓越理財賽事系列 - 第三關)(香港三級賽)
HK$2,300,000 (US$295,000)
1000米

日期 二○○七年一月七日(星期日)  
馬場 沙田  
參賽資格 評分90及以上之馬匹  
報名費 $6,900  
獎金 $2,300,000
第一名 $1,311,000
第二名 $506,000
第三名 $264,500
第四名 $138,000
第五名 $80,500  
特別獎金 「滙豐卓越理財賽事系列」的「最佳練馬師」及「最佳騎師」,可各獲得特別獎金二十萬港元。(詳情參閱賽事程序)  
負磅 最高可編配負磅為133磅。  
優先出賽資格 報名時評分較高之馬匹將可獲優先出賽。必要時將以抽籤方式決定。  

報名截止時間為二○○七年一月二日星期二上午十一時正

呢場無資格

作者: dehum    時間: 2007-1-2 19:02

百週年紀念短途盃 (短途錦標系列首關賽事)
(香港一級賽)
HK$4,500,000 (US$577,000)
1000米

日期 二○○七年二月四日(星期日)  
馬場 沙田  
參賽資格 三歲及以上之馬匹  
報名費 $13,500  
獎金 $4,500,000
第一名 $2,565,000
第二名 $990,000
第三名 $517,500
第四名 $270,000
第五名 $157,500  
特別獎金 連勝短途錦標系列全部三關賽事之頭馬馬主將可獲得二百萬元特別獎金。  
負磅 年齡/性別 北半球出生馬匹 南半球出生馬匹
四歲及以上 - 雄馬及閹馬 126 磅 126 磅
四歲及以上 - 雌馬 122 磅 122 磅
三歲 - 雄馬及閹馬 116 磅 120 磅
三歲 - 雌馬 112 磅 116 磅

自由身騎師及見習騎師將不獲減磅。

優先出賽資格 倘報名出賽馬匹之數目,超過有關賽事之出賽馬匹最高限額,各駒之優先出賽資格將由賽馬事務執行總監及評磅、賽事策劃及國際賽馬事務部主管組成之甄選小組決定。甄選小組所採用之標準包括但並不限於以下各項(次序不分先後):

•馬匹在國際分級賽及表列賽,以及香港分級賽之表現
•馬匹之國際及香港評分
•馬匹最近之賽績
•馬匹在有關場地作賽時之表現  

報名截止時間為二○○七年一月二十二日星期一上午十一時正

跑呢場前1月20日沙田有場1000米,贏埋呢場跑百週年紀念短途盃 (短途錦標系列首關賽事),咪知隻馬有幾多料囉?

作者: 橫眉冷看干夫指    時間: 2007-1-3 01:49

作者: dehum    時間: 2007-1-6 21:12

283.爆炸
282.創惑
282.人緣好馬
281.俊歡騰
273.時尚風采
273.勇善勝
272.冠軍廊
270.連華生輝
269.錢順來
268.凱風
267.叫關領
266.紅運精英
265.南華精英
262.萬勝輋
262.妙妙星
261.幸運小子
261.新馬威
259.榮進寶寶
259.駕馭
258.輕易取勝
258.北區之星
256.包裝大師
256.大師傅
256.高高的
唔得閒加評語,代出賽再研究。
作者: dehum    時間: 2007-1-6 23:10     標題: 2007-1-7 第9場

292...第9場     蒲公英讓賽 , 17:10 , 第3班, 草地, "B" , 2000米

4.萬勝峯勝後無走樣,狀態勇銳,換柏寶信心更强WP之選。

腳拖1.金碧滿湖5.新馬威

第3場2.勁精神馬主鬥志好,上次已試準,WP之選。
作者: dehum    時間: 2007-1-7 12:04     標題: 2007-1-7

第1場:5拖1、7
第2場:1拖7、11
第3場:2拖4、5
第4場:3拖10、13
第5場:5拖1、3
第6場:9拖4、5
第7場:5拖2、6
第8場:6拖4、13
第9場:4拖1、5
第10場:5拖2、8
馬膽拖兩腳,重心紅色。
作者: dehum    時間: 2007-1-12 22:51

引用:
原帖由 dehum 於 2007-1-6 09:12 PM 發表
283.爆炸
282.創惑
282.人緣好馬
281.俊歡騰
273.時尚風采
273.勇善勝......................下場即勝
272.冠軍廊
270.連華生輝
269.錢順來
268.凱風
267.叫關領
266.紅運精英
265.南華精英
262.萬勝輋........................死咗冇得搵錢
262.妙妙星
261.幸運小子 ...
作者: dehum    時間: 2007-1-12 23:01     標題: 14/01/2007 , 星期日 , 沙田

273.勇善勝...上次輸在信心不足全程外叠,入直路反應佳,今次排外檔早段唔好咁老襯,今次馬膽wp之選
259.駕馭狀態番緊嚟,唔想露光冇賠率,今次冷p
258.輕易取勝狀態番緊嚟,輸路程短,換牌仔搏你唔信,又係冷p

三隻馬睇下幫唔幫到我搵到食

http://www.188channel.com/viewthread.php?tid=3211202

作者: dehum    時間: 2007-1-14 16:52

引用:
原帖由 dehum 於 2007-1-12 11:01 PM 發表
273.勇善勝...上次輸在信心不足全程外叠,入直路反應佳,今次排外檔早段唔好咁老襯,今次馬膽wp之選
259.駕馭狀態番緊嚟,唔想露光冇賠率,今次冷p
258.輕易取勝狀態番緊嚟,輸路程短,換牌仔搏你唔信,又係冷 ...
唔錯嘛.......俾啲反應呀.....香港人:046:
作者: 百事威    時間: 2007-1-14 17:02

作者: dehum    時間: 2007-1-14 17:19

引用:
原帖由 百事威 於 2007-1-14 05:02 PM 發表
支持下先~其實分析得唔錯~以後我會多D入黎同你研究研究:036:
不過好配服你,邊有咁多時間場場分析,我都係抽幾場唸:097:
作者: dehum    時間: 2007-1-14 17:44     標題: 第10場 元朗讓賽 , 17:45 , 第2班, 草地, "C" , 1800米 , 好至快

5.活力金剛睇下有冇決心係呢場做野腳拖2.9.14冷T腳12
作者: dehum    時間: 2007-1-14 18:12

引用:
原帖由 dehum 於 2007-1-14 05:44 PM 發表
5.活力金剛睇下有冇決心係呢場做野腳拖2.9.14冷T腳12
場次
名次
日期
馬場/跑道/
賽道
途程
場地
狀況
賽事
班次
檔位
評分
練馬師
騎師
頭馬
距離
獨贏
賠率
實際
負磅
完成
時間
賽日
體重
配備
賽事重播
田草地"C+3"
好至快
第2班
蘇保羅
柏寶
3-1/2 21.0123
1.48.20
B
[td]  [td]56k [td]  [td] [td]  [td]寬頻

留意活力金剛上次點跑,唔好講咁多,明咪掂攞。
作者: 百事威    時間: 2007-1-14 18:15

作者: 百事威    時間: 2007-1-14 18:16

作者: dehum    時間: 2007-1-14 18:20

上次入直路都冇認真騎過,一便都冇開過,買唔到工程塑料 ,個人認為係長途馬,今次嫌短
作者: 百事威    時間: 2007-1-15 14:27

作者: dehum    時間: 2007-1-15 23:19

引用:
原帖由 百事威 於 2007-1-15 02:27 PM 發表

呢隻我冇認真睇過~揀佢只係因為蘇大師搏開~你下次揀馬如果有比埋揀選原因同大家一齊討論應該會多好多回應~

咁當然我都好歡迎你去我tp度一齊傾~好多時賽績真係會睇漏架:097:
下次一定會,唔駛自彈自唱:028:
作者: himlees    時間: 2007-1-15 23:23

打個招呼先,你好dehum 兄,威兄:030:
作者: dehum    時間: 2007-1-15 23:32

下次交流下,輸咗唔好瓜瓜叫就得,完全免費不收入場費:097:
作者: himlees    時間: 2007-1-16 00:25

引用:
原帖由 dehum 於 2007-1-15 11:32 PM 發表
下次交流下,輸咗唔好瓜瓜叫就得,完全免費不收入場費:097:
一定一定,到時比d毒特料你:096:
作者: cth0116    時間: 2007-1-16 01:23

作者: dehum    時間: 2007-1-16 18:48

引用:
原帖由 cth0116 於 2007-1-16 01:23 AM 發表
hi dehum兄
is me cth0116
race 10 thanks
i win $1760 :071:
5*2,9,14 Q,PQ$200
but yestday  i lose $2240:043: :043: :043:
賭錢唔係中緊,執番少少已經好好彩:036:
作者: dehum    時間: 2007-1-16 19:07     標題: 17/01/2007 , 星期三 , 跑馬地

第7場     香港會挑戰盃(讓賽) , 22:15 , 第3班, 草地, "B" , 1800米
今日揀呢場研究,:034: 初步集中睇3.馬友寶、6.千禧之光、8.跑得快、10.喜樂趣、12.百利旺
睇帶後再挑邊隻最鬼馬:025: ,歡迎兄弟提供寶貴意見,自問財疏學淺,有高人打通任篤二脈,
分分鐘木屋搬豪宅:097: ,請不要齋睇冇交流,我係度真係學識好多嘢,不過孤軍作戰真係好難
作者: hjhjk2005    時間: 2007-1-16 19:07

作者: hjhjk2005    時間: 2007-1-16 19:08

作者: dehum    時間: 2007-1-16 19:49

引用:
原帖由 hjhjk2005 於 2007-1-16 07:08 PM 發表
你會唔會現場討論架??????????????
之前有不過好似傻佬一條友自吹自擂:029:
作者: dehum    時間: 2007-1-16 19:51

引用:
原帖由 dehum 於 2006-12-23 12:22 PM 發表
:097: 呢度啲人真係零交流,中咗先識問你仲有冇好料,當你係神,唔中冇人討論及研究,
要贏錢都要一齊做功課,咁先達到事半功倍,邊啲人做收料、晨操、線路、馬主動熊,
咁先做到一齊贏錢,我專係睇賽後評,有 ...
呢啲咪係傻佬自吹證據第一篇:029:
作者: dehum    時間: 2007-1-16 19:54

引用:
原帖由 dehum 於 2006-12-26 03:58 PM 發表
傻佬現場第二篇,自我陶醉:122:
作者: dehum    時間: 2007-1-16 19:59

引用:
原帖由 hjhjk2005 於 2007-1-16 07:08 PM 發表
你會唔會現場討論架??????????????
邊度可以現場討論呀:028:
作者: dehum    時間: 2007-1-16 20:21     標題: 初步集中3.馬友寶、6.千禧之光、8.跑得快、10.喜樂趣、12.百利旺

本人屬意8.跑得快上次216滇仔跑2200沿途走外叠,前面又冇遮擋,攪到擺係前面跑,
滇仔都識執生,轉彎就加速入直路,末段頂唔住都頂個第三,表現唔差滇仔再騎,值
得信任。隔夜12倍岩我口味,我打算每次提供一場,中的話再提供尾場,廢事害人:122:
作者: cth0116    時間: 2007-1-16 20:22

作者: mega2006    時間: 2007-1-16 20:27

引用:
原帖由 dehum 於 2007-1-16 07:07 PM 發表
第7場     香港會挑戰盃(讓賽) , 22:15 , 第3班, 草地, "B" , 1800米
今日揀呢場研究,:034: 初步集中睇3.馬友寶、6.千禧之光、8.跑得快、10.喜樂趣、12.百利旺
睇帶後再挑邊隻最鬼馬:025: ,歡迎 ...
勁彩寶蹄, I follow many times and this times will cold. Very Good! Pls comment!
作者: dehum    時間: 2007-1-16 21:00

引用:
原帖由 mega2006 於 2007-1-16 08:27 PM 發表

勁彩寶蹄, I follow many times and this times will cold. Very Good! Pls comment!
你唔覺得勁彩寶蹄017場次熱至2.1倍唔掂、080場次5.7倍都唔掂,跟住兩場仲告誡騎師,今季
五次出賽換咗四個騎師,呢啲真係估靈精怪,贏得上次都出招9.5倍,有P我當佢贏。
個人意見,不可盡信,最怕被人傷害果個係我。
作者: dehum    時間: 2007-1-16 21:06

引用:
原帖由 cth0116 於 2007-1-16 08:22 PM 發表
hi dehum兄
我真係吾識分析啲馬:026:
我都係信報紙d評論,及賠率我
上次一睇你啲tips,知道中咗,
就立即睇你過往的分析,十分準:098:
由今曰起小弟 會曰日上來,跟你學習
你重鬼馬吾識都賭幾千,識就大檸樂:096:
我都係大屋轉細屋,小心兄弟、我都要學新知識,舊果套唔係一定掂,要配合好多嘢。
作者: dehum    時間: 2007-1-16 22:51

無人幫手今析唔通個個都揀1.加州巔峯小朋友,都咁有信心?
作者: dehum    時間: 2007-1-16 23:31

呢啲咪係自彈自唱羅,潮洲音樂、自已.............自已:122:
作者: 馬仔05    時間: 2007-1-16 23:33

作者: cth0116    時間: 2007-1-17 01:33     標題: 回覆 #74 dehum 的帖子

作者: barcoma    時間: 2007-1-17 06:57

作者: doedoe    時間: 2007-1-17 08:23

作者: vickysoo    時間: 2007-1-17 12:30

作者: doedoe    時間: 2007-1-17 16:30

作者: dehum    時間: 2007-1-17 18:55

引用:
原帖由 馬仔05 於 2007-1-16 11:33 PM 發表
加州巔峰
磅輕利放,但我估計拒放唔到.
217場次武豐都放唔到,都唔信牌仔掂,p士當贏:122:
作者: dehum    時間: 2007-1-17 19:04

引用:
原帖由 barcoma 於 2007-1-17 06:57 AM 發表
我試下講我的分析,
有聲氣檔位好, 騎師好, 谷草1800 B OK, 今次操練比上次積極, 評分76分是新高, 有飛!
馬友寶 , 檔位 OK, 谷草1800 少跑, 但估計 OK, 上次 谷草 1650 C 1檔 120磅受讓3磅贏
          有聲 ...
多謝分享心得,就要跑完睇下你既分析對唔對:036:
作者: cth0116    時間: 2007-1-17 19:09

作者: dehum    時間: 2007-1-17 19:13

引用:
原帖由 cth0116 於 2007-1-17 01:33 AM 發表
why?
我都要學新知識,舊果套唔係一定掂,要配合好多嘢
馬房動態出賽日有冇出擊意途,騎師手風,臨場賠率變化,有冇古怪飛,場地、數據好多好多:028: :028: :029:
作者: dehum    時間: 2007-1-17 19:14

引用:
原帖由 cth0116 於 2007-1-17 07:09 PM 發表
hi dehum
i come back :122:
你好:036: 今日賭第七場:046:
作者: cth0116    時間: 2007-1-17 19:22

作者: dehum    時間: 2007-1-17 19:24

第七場暫時堅持揀8.跑得快因葉廄有手影,仲要睇阿賀同阿方有冇料到。
場地你睇落內檔好似佔優,好過我睇好似外欄泥頭少過內欄。
作者: dehum    時間: 2007-1-17 19:28

引用:
原帖由 cth0116 於 2007-1-17 07:22 PM 發表
yes sir:131:
唔好咁講我都要去學野,我打字慢,不如去百事威倒吹吓水,唔駛咁悶:097:
作者: cth0116    時間: 2007-1-17 19:29     標題: 回覆 #70 dehum 的帖子

作者: dehum    時間: 2007-1-17 19:30

古怪孖寶飛,新勝威射落隻11.新勝利蝕水達四成
作者: dehum    時間: 2007-1-17 19:34

引用:
原帖由 cth0116 於 2007-1-17 07:29 PM 發表
dehum兄
馬房有動靜,對不對?:034:
對,不過之後葉廄睇下仲有冇馬入位置先:046:
作者: cth0116    時間: 2007-1-17 19:38

作者: dehum    時間: 2007-1-17 19:40

隻1.一降落四班就有飛,咁熱等多場先啦。
初出10.有飛,唔係你買咗?,咁我都跟啲先。
作者: dehum    時間: 2007-1-17 19:41

引用:
原帖由 cth0116 於 2007-1-17 07:38 PM 發表
個人心水
race 2
1,11PQ$300
真係唔駛咁急:028: :046:
作者: cth0116    時間: 2007-1-17 19:44

作者: dehum    時間: 2007-1-17 19:45

1.8.10.11.
作者: dehum    時間: 2007-1-17 19:50

引用:
原帖由 dehum 於 2007-1-17 07:24 PM 發表
第七場暫時堅持揀8.跑得快因葉廄有手影,仲要睇阿賀同阿方有冇料到。
場地你睇落內檔好似佔優,好過我睇好似外欄泥頭少過內欄。
你睇下即刻就外欄上贏馬,鬼佬先係真:028:
作者: dehum    時間: 2007-1-17 19:53

過去威兄學下野先:071:

歡迎光臨 188Channel (https://www.188channel.com/)