188Channel

標題: 人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449 [打印本頁]

作者: dragonbone    時間: 2020-8-12 14:13     標題: 人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

本主題需向作者支付相應積分才能瀏覽
作者: 天剎沽星    時間: 2020-8-12 14:20

第一
好野!霸頭位.........
作者: 史隆教練    時間: 2020-8-12 14:48

新舖😎留低腳毛先😎🤠
作者: 史隆教練    時間: 2020-8-12 14:50

引用:
原帖由 bcm 於 2020-8-12 13:33 發表
成日在家唔去街真係人都癲~https://img.o-pass.com/shiehcho22/onion/onion%20(2).gif
工照返
街照出
步照跑
作者: dragonbone    時間: 2020-8-12 15:07

引用:
原帖由 天剎沽星 於 2020-8-12 14:20 發表 查看引用來源
第一
好野!霸頭位.........
師兄好野,最近點先??
有無新新新解?

P. 1326 鬥牛術(上)
https://www.188channel.com/viewthread.php?tid=70066386&extra=page%3D1&page=1326

P. 1329 鬥牛術(下)
https://www.188channel.com/viewthread.php?tid=70066386&extra=page%3D1&page=1329

P. 1333 愛我別走
https://www.188channel.com/viewthread.php?tid=70066386&extra=page%3D1&page=1333

P. 1393 兩個你
https://www.188channel.com/viewthread.php?tid=70066386&extra=page%3D1&page=1393

P. 1449 時候不早
https://www.188channel.com/viewthread.php?tid=70066386&extra=page%3D1&page=1449

作者: dragonbone    時間: 2020-8-12 15:08

引用:
原帖由 史隆教練 於 2020-8-12 14:48 發表 查看引用來源
新舖😎留低腳毛先😎🤠
師兄出面大乳,你都要外勤嗎?
作者: 史隆教練    時間: 2020-8-12 15:23

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-8-12 15:08 發表 查看引用來源

師兄出面大乳,你都要外勤嗎?
今日唔洗😂😂😂
作者: bcm    時間: 2020-8-12 15:24

推呀推呀推呀!!入呀入呀入呀!
作者: dragonbone    時間: 2020-8-12 15:31

引用:
原帖由 史隆教練 於 2020-8-12 15:23 發表 查看引用來源

今日唔洗😂😂😂
師兄仲有無跑步??即會唔會真係戴口罩跑?
作者: dragonbone    時間: 2020-8-12 15:33

引用:
原帖由 bcm 於 2020-8-12 15:24 發表 查看引用來源
聽講今次疫情,dom dom都好好賣,因為好多人都WFH同MLFH嘛。
果D推呀入呀.......每星期可能好多次
作者: 天剎沽星    時間: 2020-8-12 15:42

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-8-12 15:07 發表 查看引用來源

師兄好野,最近點先??
有無新新新解?
無啦!
疫情下都無識新既
作者: hongkongboy2046    時間: 2020-8-12 15:55

新舖開張。坐下。日日坐屋企返工實在太重複…
作者: dragonbone    時間: 2020-8-12 16:01

引用:
原帖由 天剎沽星 於 2020-8-12 15:42 發表 查看引用來源

無啦!
疫情下都無識新既
疫情下都唔知點見..........
但無可否認,戴住口罩既女仔,好多望上去都靚左,HAHA...................
作者: dragonbone    時間: 2020-8-12 16:02

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2020-8-12 15:55 發表 查看引用來源
新舖開張。坐下。日日坐屋企返工實在太重複…
師兄之前唔該晒~~~~
麻煩多D上黎,HAHA......
作者: anthonychan    時間: 2020-8-12 16:09

新舖開張 入黎支持先
作者: 史隆教練    時間: 2020-8-12 16:27

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-8-12 15:31 發表 查看引用來源

師兄仲有無跑步??即會唔會真係戴口罩跑?
有跑呀
會帶口罩跑,飲水先除
作者: 史隆教練    時間: 2020-8-12 16:28

引用:
原帖由 bcm 於 2020-8-12 15:24 發表 查看引用來源
推盡佢
入晒未😂😂😂
作者: dragonbone    時間: 2020-8-12 16:47

引用:
原帖由 anthonychan 於 2020-8-12 16:09 發表 查看引用來源
新舖開張 入黎支持先
大家輪入啦~~~~
我都係不定時得閒架喳,HAHA
作者: dragonbone    時間: 2020-8-12 16:48

引用:
原帖由 史隆教練 於 2020-8-12 16:27 發表 查看引用來源

有跑呀
會帶口罩跑,飲水先除
咁堅,呢段時間我都無跑了,玩HIIT代替算。
帶口罩跑........ 我會死架。
師兄神人喎......
作者: 史隆教練    時間: 2020-8-12 16:53

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-8-12 16:48 發表 查看引用來源

師兄神人喎......
好多人都有帶口罩跑
跑慢d 就可以
同埋條氣透得唔順要搵d少人路段拉開透透氣
作者: dragonbone    時間: 2020-8-12 17:04

引用:
原帖由 史隆教練 於 2020-8-12 16:53 發表 查看引用來源

好多人都有帶口罩跑
跑慢d 就可以
同埋條氣透得唔順要搵d少人路段拉開透透氣
我果度好多人將個口罩拉係下巴底度跑,其實戴住跑堅唔講笑。
我係爆汗人,個口罩濕加個人濕真係好難頂。
作者: 史隆教練    時間: 2020-8-12 17:18

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-8-12 17:04 發表 查看引用來源

買個跑步神器就解決口罩痴面既問題😎
作者: bcm    時間: 2020-8-12 17:36

引用:
原帖由 史隆教練 於 2020-8-12 16:28 發表 查看引用來源

推盡佢
入晒未😂😂😂
入到好High
作者: bcm    時間: 2020-8-12 17:37

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-8-12 16:48 發表 查看引用來源

師兄神人喎......
其實tabata同hiit有咩分別??
作者: bcm    時間: 2020-8-12 17:38

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-8-12 17:04 發表 查看引用來源

個口罩濕左無用架喎!
作者: dragonbone    時間: 2020-8-12 17:58

引用:
原帖由 史隆教練 於 2020-8-12 17:18 發表 查看引用來源

買個跑步神器就解決口罩痴面既問題😎
下,有呢D野架咩喂??
作者: 失常少女    時間: 2020-8-12 17:58

引用:
原帖由 bcm 於 2020-8-12 17:37 發表 查看引用來源
hiit 高運動量兼好力....tabata 輕鬆好多...sorry 我搭咗嘴....
作者: 失常少女    時間: 2020-8-12 17:59

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-8-12 17:58 發表 查看引用來源

下,有呢D野架咩喂??
好似有個嘢隔一隔..膠黎架...好肉酸😂
作者: dragonbone    時間: 2020-8-12 17:59

引用:
原帖由 bcm 於 2020-8-12 17:37 發表 查看引用來源
HAHA.....為免講錯,我搵俾妳。

那TABATA跟HIIT真的不同嗎?簡單來說HIIT要求在兩輪之間有更多的恢復時間(通常運動時間與休息時間的比例為1:3),就是說當你用高強度運動1分鐘後;就能用低強度或中強度運動3分鐘;甚至於可以休息3分鐘,這都是在容許的範圍內,這個比例的設計考慮到了人體肌肉在最大努力下的表現方式,以及他們在再次對他們施加最大需求之前充分恢復的持續時間。

但,TABATA是採用運動20秒休息10秒的訓練模式來進行,在加上它要求的心率及最大攝氧量(VO2 MAX)要達到170%,對於許多非專業級運動員的我們來說,要達到TABATA的訓練效果真的非常不容易。雖然,這兩者有著這些的差異性,但TABATA跟HIIT對於時間不多但又想要快速燃脂與保持肌肉量的人來說,是一種非常好的訓練方式。
作者: 失常少女    時間: 2020-8-12 18:00

我嗰度直頭好多人唔戴口罩跑......一街都跑步人
作者: dragonbone    時間: 2020-8-12 18:01

引用:
原帖由 bcm 於 2020-8-12 17:38 發表 查看引用來源

個口罩濕左無用架喎!
裡面濕外邊見唔到,勁唔舒服已經。
我講緊口罩呀下。
但都係自己D水,有用架嘛。
作者: dragonbone    時間: 2020-8-12 18:02

引用:
原帖由 失常少女 於 2020-8-12 17:59 發表 查看引用來源
隔住既膠?各大超市有得賣果D?
作者: anthonychan    時間: 2020-8-12 18:17

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-8-12 16:47 發表 查看引用來源

大家輪入啦~~~~
我都係不定時得閒架喳,HAHA
有你就好多人氣嫁啦
作者: dragonbone    時間: 2020-8-12 18:21

引用:
原帖由 anthonychan 於 2020-8-12 18:17 發表 查看引用來源
有你就好多人氣嫁啦
師兄講笑,呢度又唔係我既,係大家架嘛。即大家係指有心傾計既一班人,HAHA........
作者: hongkongboy2046    時間: 2020-8-13 00:14

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-8-12 16:02 發表 查看引用來源

師兄之前唔該晒~~~~
麻煩多D上黎,HAHA......
唔使客氣。
呢排忙到冇氣抖。有時間就上來坐下。
作者: 型爸    時間: 2020-8-13 08:46

支持新舖!龍兄繼續fit爆。
作者: 史隆教練    時間: 2020-8-13 10:10

引用:
原帖由 bcm 於 2020-8-12 17:36 發表 查看引用來源
入到好High
成地濕晒😂😂😂😂😂😂
作者: 史隆教練    時間: 2020-8-13 10:11

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-8-12 17:58 發表 查看引用來源

下,有呢D野架咩喂??
有呀
深水埗有得買呀
十蚊三個
之前五蚊三個
作者: 史隆教練    時間: 2020-8-13 10:12

引用:
原帖由 失常少女 於 2020-8-12 17:59 發表 查看引用來源
之後帶口罩
作者: dragonbone    時間: 2020-8-13 10:44

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2020-8-13 00:14 發表 查看引用來源
唔使客氣。
呢排忙到冇氣抖。有時間就上來坐下。
師兄係WFH嗎?如果係會唔會MFH呢?即Makelove From Home
作者: dragonbone    時間: 2020-8-13 10:45

引用:
原帖由 型爸 於 2020-8-13 08:46 發表 查看引用來源
支持新舖!龍兄繼續fit爆。
家陣搵食艱難,係無啖好食就真........
作者: dragonbone    時間: 2020-8-13 10:48

引用:
原帖由 史隆教練 於 2020-8-13 10:11 發表 查看引用來源

有呀
深水埗有得買呀
十蚊三個
之前五蚊三個
今日返工,見好多人都跑步,但係甩罩架下。(口罩我指)
我諗係唔係多人WFH,所以走左去跑步。
作者: 史隆教練    時間: 2020-8-13 11:01

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-8-13 10:48 發表 查看引用來源

又黎行山銀行🤭🤭🤣🤣
作者: 史隆教練    時間: 2020-8-13 11:02

出面好鬼大雨😓😓😓😓😓
作者: dragonbone    時間: 2020-8-13 11:41

引用:
原帖由 史隆教練 於 2020-8-13 11:01 發表 查看引用來源

又黎行山銀行🤭🤭🤣🤣
Haha....... 果幾位係天才黎架喎,最搞笑係仲一齊影相添。

黎緊都會大雨,但我見好多人都會堅持外跑~~~~
有時係屋企實在太悶..............

作者: hongkongboy2046    時間: 2020-8-13 11:55

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-8-13 11:41 發表 查看引用來源

Haha....... 果幾位係天才黎架喎,最搞笑係仲一齊影相添。

佢地brainstorm 緊自己既存在意義。
作者: hongkongboy2046    時間: 2020-8-13 11:56

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-8-13 10:44 發表 查看引用來源

師兄係WFH嗎?如果係會唔會MFH呢?即Makelove From Home
搵新鮮感很傷腦筋呢。
作者: dragonbone    時間: 2020-8-13 12:31

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2020-8-13 11:55 發表 查看引用來源

佢地brainstorm 緊自己既存在意義。
無錯,佢地好有啦,至少令佢地高層知道先啦~~~~
作者: dragonbone    時間: 2020-8-13 12:32

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2020-8-13 11:56 發表 查看引用來源

搵新鮮感很傷腦筋呢。
嘩~~~~
師兄慢慢搵~~~~
作者: dragonbone    時間: 2020-8-13 12:36

香港大部份人既工作同消遣模式,可能都會係一星期工作、周末就和另一半輕鬆渡過,睇戲、行街、食飯、買野、仲有時間嘛,可能報個course進修,找自己興趣,去做個運動。而我因為女朋友忙,性生活不算密,那麼一年中安排去既旅行,就會使我份外期待。

我?我係邊個?我係Dragon,非常貪玩,愛挑戰,有點壞,只係………而家既我仲未清楚另一個自己。係旅行後,和女友鬧得不愉快,因為性生活上,我地非常之不咬弦,當時既我,會責怪自己,為什麼令唔到她更愛我,我係唔係真係太大食,我係唔係唔吸引唔夠魅力,性方面我應該點做先好?好多好多問題,我都搵唔到答案,直到上網睇左篇文章後,我發現,原來網上可以有好多野都會搵到我想知我需要既答案,分別在於…….有無答錯。

同女朋友有唔開心,唔出奇,慢慢磨合嘛。她始終是我將來打算一起既人,其實,結左婚會係點既呢?關係同感情應該會更好嗎?如果唔係,咁點算呢?一個人時,特別鐘意問埋d白痴問題,而家唔夾既性生活,日後先解決,定而家就要諗定呢?

某天……係網上看了一份討論,大概傾既就係講緊2個感情好好既人,結左婚,先發現性生活好唔協調,慢慢更影響感情,同日後相處。文中樓主並不活躍,反而當中討論既人就相當啜核抵死,真係咩野都講得出。做咩埋單前唔試清楚件貨、功能不符,QC把關不力、樓主唔係7天,係幾年試用期都未搞清,怪不得人等等。講真,當中有些講中我的要害,令我份外留意各人的意見,其中有部份,提出既更開始令我懷疑自己,所以,開始左我留言既第一步。

我:
耐左,真係會淡而唔想行埋嗎?
點樣知道對方無興趣?
如果我想,對方唔想,可以點做?
其實點為之……. 有技巧?真係可以令到對方想同自己搞野呢?
咁家陣究竟太快唔好,定太耐唔好啊?

太多太多白痴既問題,由於網上唔見樣,大家又唔識,反而令我更肆無忌憚地發問,直到問:

如果感情係好,但性方面真係唔夾,好想一齊應該點做,唔好講咩戒口或分手,有無實際意見呢?        當問題提出後,大家都無點玩野,都會提出意見,而Cherry,更會反問好多野,令我去反省同埋檢討。Cherry,後生人妻,有一個小朋友,大型連鎖店度做Sales,我所知佢既事不多,只知感情上佢比我見多識廣,好後生就結婚。及後我發現佢字裡行間,原來同老公亦鬧不和。我點知?因為係佢身上,我發現我仲有好多唔了解既兩性問題可以問到,所以決定同佢email來往,係,係email,Oh…….sorry,呢件回憶,係發生係……..智能電話還未發達的年代、亦即遠古之時…………… 當年,溝通其實係勁唔方便,但係無比較下,感覺又OK喎。

由於大家會PM同email,一開始既對話,好多時一來一往成粒鐘先果幾句,大致開場白都係:

您好,哦?妳已結婚多年?我?我未結啊……
其實結婚耐左,係會咁樣? ( 講緊既係,Cherry同佢老公耐左,咩都變得例行公事,而家更慘既係,佢老公原來有左第2個。 )

我地既網上傾談,維持左一段頗長時間,直到一個問題,
我: 妳成日講我無問題,但有咩方法,可以令我更有吸引力,令我女朋友有釘一聲既新鮮感呢?
Cherry: 都唔係無方法既,如果你真係想知,就要睇你肯唔肯。
我: 唔好賣關子啦,妳知我一定肯架?定你想講,要去健身變大隻先?
Cherry: 無聊,我意思係,如果你真係想知,我地約出黎見啊。
我: 哦?妳OK?
Cherry: Why not?

以下呢段,係我等左好耐想打,但一直都無機會打既對白。我同Cherry,最初只係朋友傾,無諗其他野,無諗住有機會,完全只係朋友為出發點,試問又點會知,係佢身上,令我學到咁多野呢………. ( 通常打得呢段野,最終都係會講食到曉飛,食唔停口呢。 )

女下屬

同Cherry傾計,其實每日只係佔我好少時間,因為當年我地仲係用pm或email而已。而當時好老實講句,工作可以帶俾我好大滿足感,所以我算是非常投入工作,時間上也頗緊張同忙的人,由於公司唔夠人用情況下,我要求多一位幫手。
        好快,公司就請到了一位新人俾我,好記得新人黎報到時,男同事都在討論,到我助手入我房來介紹時,
Amanda: Dragon,佢係Bella。
Bella: 你好,早晨………. ( Bella有點戰戰兢兢。 )
我: 妳唔使太緊張喎,輕鬆D,Amanda同妳講左妳要做既野未?
Amanda: 仲未,介紹埋Bella俾其他同事識之後,就開始。
我: OK,黎緊有個展覽,跟住落黎因為要趕份Catalogue,同時個新design要放埋落去但又未完成,都幾多野整,醒目D,唔明就問Amanda啦……
Bella: 係,知道,我會努力既。 ( 講完,Amanda示意Bella係門外等她,Bella就行返出去,Amanda就關好門坐下。 )
我: 妳覺得新人點?
Amanda: 我覺得OK既,講野爽朗,人都好快反應同細心。 ( Amanda係我好幫手,佢有種能力就係,可以好短時間摸清對方個性8,9既能力,而且仲幾準。 )
我: 哦?咁高評價?
Amanda: 你覺得呢?
我: 我只睇到佢靚喳,希望真係幫到手啦,妳知啦,佢要頂到妳返黎喎,預產期係2個月後? ( Amanda同我拍住上已2年,佢有左BB,2個月後放產假,令工作量百上加斤既情況下,我不得不請人。 )
Amanda: 係啊,放心啦,我會係請假前教晒Bella野,再唔係叫埋另一部門Mani黎幫手跟都仲得。
我: 都OK既,仲有時間,我都唔係太緊張。
Amanda: HAHA…….時間既野從來都係我幫你緊張左你唔知遮。 ( Amanda說完笑笑口就走了,她再帶Bella介紹俾其他人識,而我都忙工作了。 )
        工作是繁忙的,黎緊因為公司有展覽,設計部的同事要忙為公司產品影相作新Catalogue用之餘,同時亦要盡快完成新產品,好讓展覽期間作主打招徠。設計部門連埋我都是男性為主,我不在時,過往都是靠Amanda的老練食住班同事,雖然設計的人不是有點宅,就是有點脾氣,但對手是Amanda,他們都會客客氣氣。那麼換來的是Bella,又會如何呢?講真,我沒有太理會,始終這是辦公室最基本的生存技巧,要懂求存更要懂自發。
        做我地呢行,晚飯後還要OT,對設計部的人來說早已見怪不怪,以往都是Amanda留下做一些執漏工作的,而我就把守最後一關。今晚我從自己房行出來,望住Catalogue上做核對同時,頭沒抬起望人就叫。

我: Amanda,妳俾我呢幾份都OK了,無錯,其他呢? ( 此時有人遞上接下來的頁數給我。 )
Bella: Dragon,收住多5張先得嗎?其他既我仲check緊。 ( 哦?係Bella?我心想。 )
我: 點解妳係度既?啊,係喎,呢個星期開始,Amanda OT唔到喎。咁夜仲未收工既妳?
Bella: 其實我OT左成個星期架啦,係你無留意我之嘛。 ( Bella在笑住說,我卻尷尬地心想倒沒發現。 )

做我地呢行,零食係唔少得既,我會私下俾錢Amanda,買返多少軍糧以備OT之用。設計部的同事,都會俾腦袋放空,抖抖氣,就去茶水房度飲下野,食少少當take個break。今晚我都走左去搵野食,係走廊時,就聽到有講有笑既聲音,再入到門口前之際,聽見既係,我設計部2大Cool Man係度笑,要呢兩條友笑,可謂非常之難相處,唔係佢地要求高,而係佢地好騎呢。

柒男: 妳都學得幾快,唔係人人聽得明我地呢行D術語。 ( 柒男,宅男設計師,非常騎呢,唔鐘意人掂佢D野,更討厭外行人聽唔明佢講野。邊個咁醒俾佢讚呢? )
Lawman: 啱,跟Da姐好,全公司我係服佢同Dragon。 ( Lawman,唔係真係叫Lawman,而係轉數快既設計師,串咀,但做事有要求,超~攞命。Da姐係Amanda,咁邊個同佢咁好傾呢?我好奇。 )
我: 哦,唔怪之得個位唔見你地兩個,原來係晒度。 ( 此時我入到房,見Bella正正遞上零食俾佢地。原來兩大怪人讚既係Bella。)
Bella: Dragon,咁夜真係仲飲咖啡? ( 此時Bella邊問邊取去我手上既杯。 )
我: 係,夜晚我飲咖啡唔會瞓唔著架,放心。 ( Bella見我入黎,識問呢樣,足證佢做過下功夫,Amanda教得好。而Bella可以駕馭到兩大傻佬,亦真係唔錯。 )
當我返自己房時,此時傳來收email既信息,係Cherry send來。大意就係,後天中環某地鐵站出口見。
我的回覆係: OK。

和Cherry見面前知道對方咩樣嗎?唔知,今次係我第一次會約人見面,緊張嗎說不上,但心情是興奮的,因為第一次咁樣既型式見人嘛。我比原先的約會時間早到,這是否禮貌不重要,重點是……我在想,要是我太樣衰,佢見到唔對路,都可以走頭,再事後email我講忽然有事太忙黎唔到。希望唔會咁啦,點知,約會過了約10分鐘後,我真係電話響,是Cherry。

作者: dragonbone    時間: 2020-8-13 12:36

Cherry: 到左?
我: 到左啦,口咬紅玫瑰,白衫白褲,踎左係地鐵站門口等緊妳啊。
Cherry: 如果係咁………..我會走先架喎。
我: HAHA…….唔好,口咬住玫瑰點傾電話遮…….係咪? ( 此時有人從旁出現,快快手拍了我肩膊一下。我望向她時,有點呆一呆。 )
Cherry: 到左好耐?
我: 哦,一陣遮,比妳早少少。
Cherry: 想食甜品?
我: 喂喂,係妳講有好介紹架喎。 ( 大家唔好掉野住,我地第一次見,真係去食甜品架。大家將這星那星收番先啦。 )
Cherry: 好啦,咁出發。 ( 我地講好左,我開車,佢帶路。好快,我地就到左赤柱了。Cherry帶我去了一家甜品店,初次見面,是不是應該有些陌生或尷尬呢?一點也沒有,我地將網上傾既內容,以面談形式再傾一次,生動得多既係,我地今次可以睇住對方的表情,和反應。她的一舉一動,一如預期有趣。此時,她建議埋單行陣海邊,往碼頭方向走去。 )
Cherry: 我真係你第一個約見出黎既人?
我: 係啊。
Cherry: 同你預期既有出入嗎?
我: 有啊,都幾大。
Cherry: 有幾大先?
我: 我以為妳好老,點知唔係,我以為妳會好師奶,點知又無。 ( Cherry聽後在竊笑。 )
Cherry: 咁我無令你失望掛?
我: 哦,妳講笑咩,妳咁靚。但失望係有少少既,甜品妳就食左我架喇,但妳到家陣都未教我應該點做先有魅力吸引女仔。 ( Cherry先係怔一怔,再報以微笑。 )
Cherry: 你好心急喎。 ( 此時我倆已行到出碼頭旁,說實話,夜晚海霧非常之大,碼頭盡處居然是白濛濛一片。 )
我: 吓,因為我見妳提都無提過嘛。我地見既目的,唔係教我令人點眼前一亮既吸引咩? ( 此時Cherry望向我停頓了半秒,就將咀鍚向我咀,我係男人,當然不會避,其實亦不懂避。與此同時我後頸有被按著輕輕推前的感覺,是Cherry將我拉埋身去深吻,約半分鐘後……….. )
Cherry: 我唔吸引?
我: 吓,唔係呀,點解咁講。
Cherry: 但你條脷…….無反應既?
我: 吓,可能太突然掛,未黎得切啊,可唔可以黎多次? ( Cherry聽後輕笑了一下,就再迎上來吻我,今次我有反應了,但也過不了10秒鐘。 )
Cherry: 你就係咁鍚人架?
我: 吓…….係啊,有問題?
Cherry: 你條脷橫衝直撞喳喎,仲有,點解你唔攬住我既。 ( 當一個人被突襲式kiss時,全身硬崩崩,係可以理解的,只係……呢個解釋講唔出口遮。 )
我: Sorry,我無諗住係身教,我以為用口喳。
Cherry: 而家係用口………… ( 說畢,Cherry再吻過來,我就好似星矢咁,同一招式唔會打敗我兩次,今回,我學懂了反應,更將Cherry一抱入懷。我對手,攬的是腰,但當Kiss超過10秒以後,Cherry卻捉住我雙手,移向別的地方。在哪呢?不知,只知此時有腳步聲,我倆就停下。 )
我: 不如我地行陣碼頭囉。
Cherry: 好。 ( 此時剛聽腳步聲而來的情侶走過了。而我倆就緩慢的向前行。 )
我: 行慢少少………..唔該。
Cherry: 咩事?唔舒服?
我: 有野頂住左……唔好意思。 ( Cherry當然意會出是什麼,所以在笑。那晚我們行出去碼頭盡處,回望是一片迷霧,在這氣氛下,我和Cherry再吻起來,我大膽地一手攬著她的纖腰向我靠攏,另一手,卻是肆無忌憚地伸手往內進擊,Cherry被我吻得呼吸也急促起來,再下一步,就是我下半身往她輕壓,以示我對她的渴望和想進行的侵略……….就係呢個時候。 )
Cherry: 停………
我: 吓?咩事啊,我又做得唔好呀?
Cherry: 唔係,係太好,唔係,係太快遮……… ( Cherry好像沒想到這樣,她在冷靜,又在望向我同時在微笑。 )
我: 原來…….要goodbye class喇? ( 我望望手錶,Cherry說好了的時限快到,為免令她難做,我都冷靜落黎,同佢要快快去車場開車了。 )
        係車上,我播住輕快既音樂。大家沒有絲毫尷尬。
Cherry: 原來你講真架喎?
我: 咩講真架?
Cherry: 你真係咩都唔識囉。
我: HAHA…..真架。好出奇嗎?都無人教?
Cherry: 唔係,只係睇你外表,應該唔係高手都係好有經驗先係,點會好似而家咁,好似同你談緊初戀咁…………
我: 咩啊,我好多都好叻架………. ( Cherry聽後在笑,我知,我是有點死撐。 )

我不知,我給Cherry的印象如何?我只知,她好像有點像享受著我,而我,當然喜歡和她一起的時光。這是有分別的……….. 到她落車時。

我: 我地仲會再見嗎?
Cherry: 唔……你係學得快既,但天才都唔可能一堂學晒所有野架喎。
我: 哦?係架係架。 ( 我意會出。 )
Cherry: 好喇,下次見。 ( Cherry回頭就是走。而我,習慣看著對方我再見不到才離去。Cherry,一個很爽快的人妻,今日的拜拜,令人期待明天的再遇見。 )
作者: 型爸    時間: 2020-8-13 13:44

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-8-13 10:45 發表 查看引用來源

家陣搵食艱難,係無啖好食就真........
呃到下人
作者: 型爸    時間: 2020-8-13 13:49

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-8-13 10:48 發表 查看引用來源

唉,唔戴罩跑步果班,唔係佢死佢事咁簡單呀。氣來氣喘,仲要高速移動,成個高速移動播毒站咁,完全無公德心。
唔通戴咗個口罩就唔識跑步?咁真係要檢討下。

作者: 史隆教練    時間: 2020-8-13 14:07

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-8-13 11:41 發表 查看引用來源

落雨我仲可以跑行人天橋😂😂
作者: dragonbone    時間: 2020-8-13 14:35

引用:
原帖由 型爸 於 2020-8-13 13:44 發表 查看引用來源
呃到下人
HAHA......師兄咁講,即時想番起以前大家keep得好fit既日子。
以前最有心機就係去旅行時show off,點知而家旅行都無埋........
作者: dragonbone    時間: 2020-8-13 14:37

引用:
原帖由 型爸 於 2020-8-13 13:49 發表 查看引用來源
唉,唔戴罩跑步果班,唔係佢死佢事咁簡單呀。氣來氣喘,仲要高速移動,成個高速移動播毒站咁,完全無公德心。
唔通戴咗個口罩就唔識跑步?咁真係要檢討下。 ...
HAHA,呢層真係唔知,只聽講佢地話戴住跑唔到。
我諗辛苦D就一定既,但唔關我事就算,我係屋企操都係一樣。
作者: dragonbone    時間: 2020-8-13 14:41

引用:
原帖由 史隆教練 於 2020-8-13 14:07 發表 查看引用來源

師兄好熱血。
一連幾日天氣都時好時壞,我停左跑,希望疫情好D先再黎料。
作者: GiveUpme    時間: 2020-8-13 15:24

引用:
原帖由 史隆教練 於 2020-8-13 14:07 發表 查看引用來源

跑行人天橋?
點跑呀,啲人行嚟行去,好難跑喎
作者: 咀賤心太軟    時間: 2020-8-13 16:33

我以為我思覺失調添,明明已經睇過,好似講到啤酒妹,點解又睇番轉頭咁?!
幾時打埋落去?
作者: dragonbone    時間: 2020-8-13 16:38

引用:
原帖由 GiveUpme 於 2020-8-13 15:24 發表 查看引用來源

跑行人天橋?
我估師兄係講好長,主道行車,側邊有行人路果D,即跑果度唔跑晒全程都唔得果隻。
作者: dragonbone    時間: 2020-8-13 16:41

引用:
原帖由 咀賤心太軟 於 2020-8-13 16:33 發表 查看引用來源
我以為我思覺失調添,明明已經睇過,好似講到啤酒妹,點解又睇番轉頭咁?!
幾時打埋落去?
Haha....... 唔好意思師兄,因為早知麻煩數字兄代post,而家小弟出番,咁會慢慢順序出到去尾。
如果師兄之前原來已經捧場,咁可能真係要等等。
但我應承會盡快。
唔好意思。
作者: anthonychan    時間: 2020-8-13 17:42

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-8-13 16:41 發表 查看引用來源

Haha....... 唔好意思師兄,因為早知麻煩數字兄代post,而家小弟出番,咁會慢慢順序出到去尾。
如果師兄之前原來已經捧場,咁可能真係要等等。
但我應承會盡快。
唔好意思。 ...
等你出post
作者: mui1892    時間: 2020-8-13 18:22

一次過睇晒了師兄👍🏻快啲再更新
作者: GiveUpme    時間: 2020-8-13 18:37

我都好耐無上嚟
見到久違咗嘅dragon 師兄出post,不得不打聲招呼。
咁多位師兄師姐,你哋好。
作者: anthonychan    時間: 2020-8-13 18:42

引用:
原帖由 GiveUpme 於 2020-8-13 18:37 發表 查看引用來源
我都好耐無上嚟
真係好耐無見c 妹
作者: dragonbone    時間: 2020-8-13 18:46

引用:
原帖由 anthonychan 於 2020-8-13 17:42 發表 查看引用來源
等你出post
師兄吹住水先啦~~
作者: dragonbone    時間: 2020-8-13 18:48

引用:
原帖由 mui1892 於 2020-8-13 18:22 發表 查看引用來源
一次過睇晒了師兄👍🏻快啲再更新
茅問題~~
作者: dragonbone    時間: 2020-8-13 18:48

引用:
原帖由 GiveUpme 於 2020-8-13 18:37 發表 查看引用來源
我都好耐無上嚟
有時間就多D上黎囉~~~~
作者: mui1892    時間: 2020-8-13 18:53

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-8-13 18:48 發表 查看引用來源

茅問題~~
😏😏😏好睇好睇
作者: bcm    時間: 2020-8-13 19:10

又上黎推一推
作者: bcm    時間: 2020-8-13 19:11

引用:
原帖由 失常少女 於 2020-8-12 17:58 發表 查看引用來源
hiit 高運動量兼好力....tabata 輕鬆好多...sorry 我搭咗嘴....
傻豬,一齊傾啦,sor咩鬼
我係屋企跳下tabata咋~
作者: bcm    時間: 2020-8-13 19:13

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-8-12 17:59 發表 查看引用來源

HAHA.....為免講錯,我搵俾妳。

那TABATA跟HIIT真的不同嗎?簡單來說HIIT要求在兩輪之間有更多的恢復時間(通常運動時間與休息時間的比例為1:3),就是說當你用高強度運動1分鐘後;就能用低強度或中強度運動3分鐘;甚至於可以 ...
Hiit我覺得比較辛苦
作者: bcm    時間: 2020-8-13 19:13

引用:
原帖由 失常少女 於 2020-8-12 18:00 發表 查看引用來源
我嗰度直頭好多人唔戴口罩跑......一街都跑步人
唔得咁樣架好危險呀d人
作者: 史隆教練    時間: 2020-8-13 19:17

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-8-13 14:41 發表 查看引用來源

師兄好熱血。
一連幾日天氣都時好時壞,我停左跑,希望疫情好D先再黎料。
依家出去跑都係hea跑多
練唔到d乜,純粹消脂
作者: mui1892    時間: 2020-8-13 19:19

引用:
原帖由 bcm 於 2020-8-13 19:11 發表 查看引用來源

嘩,呢個爆汗都好累
作者: 史隆教練    時間: 2020-8-13 19:20

引用:
原帖由 GiveUpme 於 2020-8-13 15:24 發表 查看引用來源

跑行人天橋?
果條天橋好少人行😂
係去貨櫃場
上次玩過12k,總爬都有23x米😂😂
作者: 史隆教練    時間: 2020-8-13 19:20

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-8-13 16:38 發表 查看引用來源

我估師兄係講好長,主道行車,側邊有行人路果D,即跑果度唔跑晒全程都唔得果隻。
香港邊有咁長
台灣就可能有
作者: 史隆教練    時間: 2020-8-13 19:21

引用:
原帖由 bcm 於 2020-8-13 19:11 發表 查看引用來源

咩黎架
有冇片睇下
依家間唔中睇coffee d片收腹😂😂
作者: 型爸    時間: 2020-8-13 23:24

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-8-13 14:35 發表 查看引用來源

HAHA......師兄咁講,即時想番起以前大家keep得好fit既日子。
以前最有心機就係去旅行時show off,點知而家旅行都無埋........
果陣時fit但係偏瘦。呢兩年先叫儲返啲肉。
作者: 型爸    時間: 2020-8-13 23:28

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-8-13 14:37 發表 查看引用來源

HAHA,呢層真係唔知,只聽講佢地話戴住跑唔到。
我諗辛苦D就一定既,但唔關我事就算,我係屋企操都係一樣。
關呀!幻想有一日你行緊街,有條友he he her her喘晒氣又唔戴口罩向住你衝埋來,你話你驚唔驚😂
作者: dragonbone    時間: 2020-8-14 10:55

引用:
原帖由 bcm 於 2020-8-13 19:13 發表 查看引用來源

Hiit我覺得比較辛苦
其實兩樣都辛苦,但做完又好爽。
而且又多動作揀,好鬼好玩,但諗名果D人好勁,我真係睇左好多次都記唔啱個動作名
作者: dragonbone    時間: 2020-8-14 10:57

引用:
原帖由 史隆教練 於 2020-8-13 19:17 發表 查看引用來源

依家出去跑都係hea跑多
練唔到d乜,純粹消脂
我今日見一位跑上斜,戴口罩,其實都唔快架喇,但已爆晒汗,呢個天氣跑真係好吃力........
作者: dragonbone    時間: 2020-8-14 10:59

引用:
原帖由 史隆教練 於 2020-8-13 19:21 發表 查看引用來源

咩黎架
有冇片睇下
嘿嘿...... 師兄識揀,但好多韓妹同台妹D片都好有教學意義架。
作者: dragonbone    時間: 2020-8-14 11:01

引用:
原帖由 mui1892 於 2020-8-13 19:19 發表 查看引用來源
嘩,呢個爆汗都好累
成班人做就有挑戰性,
屋企自己一個人就睇片做都OK。
我指Tabata。
作者: dragonbone    時間: 2020-8-14 11:02

引用:
原帖由 型爸 於 2020-8-13 23:24 發表 查看引用來源
HAHA...... 我唔使太大隻,我儲少少夠。
作者: dragonbone    時間: 2020-8-14 11:04

引用:
原帖由 型爸 於 2020-8-13 23:28 發表 查看引用來源
關呀!幻想有一日你行緊街,有條友he he her her喘晒氣又唔戴口罩向住你衝埋來,你話你驚唔驚😂
HAHA....... 我有戴口罩,都好D既。
總言之同跑友點都要保持距離,佢地有戴口罩好多時都係濕晒...........
作者: bcm    時間: 2020-8-14 11:39

引用:
原帖由 mui1892 於 2020-8-13 19:19 發表 查看引用來源
嘩,呢個爆汗都好累
無計,成日在家只食唔郁我肥左成10磅,再係咁落去真係唔掂
作者: bcm    時間: 2020-8-14 11:39

引用:
原帖由 史隆教練 於 2020-8-13 19:21 發表 查看引用來源

咩黎架
有冇片睇下
你上網搵下,好多片
作者: mui1892    時間: 2020-8-14 11:43

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-8-14 11:01 發表 查看引用來源

成班人做就有挑戰性,
屋企自己一個人就睇片做都OK。
我指Tabata。
都係㗎,不過屋企,都係自己一個人做炸
作者: sam7211    時間: 2020-8-14 11:55

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-8-12 14:13 發表 查看引用來源
首先多謝數字兄之前既幫忙,它和之前的未婚夫日誌其實一樣,只是我再執好了時序,閑話少說,歡迎善意既大家自出自入。

呢篇回憶會簡單講我當年的情感,如果大家想睇情慾場面豐富既故事,而家就可以去另一個post了,因為她只是我用 ...
Dragon兄你好,你在人夫人妻舖做樓主,我當然要入來say個hi.😬
作者: dragonbone    時間: 2020-8-14 11:58

引用:
原帖由 bcm 於 2020-8-14 11:39 發表 查看引用來源
無計,成日在家只食唔郁我肥左成10磅,再係咁落去真係唔掂
果10磅肥左係邊個圍先?
作者: dragonbone    時間: 2020-8-14 11:59

引用:
原帖由 mui1892 於 2020-8-14 11:43 發表 查看引用來源
都係㗎,不過屋企,都係自己一個人做炸
自己一個人做正,試想下自己一個人操到FIT晒,再俾妳對象睇,佢當堂有煥然一新既感覺。
作者: sam7211    時間: 2020-8-14 12:00

引用:
原帖由 型爸 於 2020-8-13 23:24 發表 查看引用來源
放心啦!呢兩年我儲的肉必定比起型爸多。😂😂😂
作者: sam7211    時間: 2020-8-14 12:01

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-8-14 11:58 發表 查看引用來源

果10磅肥左係邊個圍先?
肥在上手圍好唔好先?🤭
作者: sam7211    時間: 2020-8-14 12:02

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-8-14 11:59 發表 查看引用來源

自己一個人做正,試想下自己一個人操到FIT晒,再俾妳對象睇,佢當堂有煥然一新既感覺。
咁就算我多努力,太太是否不會有煥然一新的感覺呢?因為佢日日都見到我。😅😅😅
作者: dragonbone    時間: 2020-8-14 12:02

引用:
原帖由 sam7211 於 2020-8-14 11:55 發表 查看引用來源

Dragon兄你好,你在人夫人妻舖做樓主,我當然要入來say個hi.😬
你個死仔包而家先出現,罰你以後日日都要上黎啦~~~~
講笑遮。
茅錯師兄又係我。

我見近排又靜空氣又清新咪出現囉,變差可能又會唔見人架。HAHA..........
作者: dragonbone    時間: 2020-8-14 12:03

引用:
原帖由 sam7211 於 2020-8-14 12:01 發表 查看引用來源

肥在上手圍好唔好先?🤭
HAHA........手圍都有架咩??上圍好喇~~
作者: dragonbone    時間: 2020-8-14 12:05

引用:
原帖由 sam7211 於 2020-8-14 12:02 發表 查看引用來源

咁就算我多努力,太太是否不會有煥然一新的感覺呢?因為佢日日都見到我。😅😅😅
師兄此言差矣,好日唔見,你唔搞都好易出現感覺唔同,煥然一新或一殘都唔出奇。
日日見都可以煥然一新先巴閉架嘛。
作者: sam7211    時間: 2020-8-14 12:07

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-8-14 12:02 發表 查看引用來源

你個死仔包而家先出現,罰你以後日日都要上黎啦~~~~
講笑遮。
茅錯師兄又係我。

我見近排又靜空氣又清新咪出現囉,變差可能又會唔見人架。HAHA.......... ...
其實我都有上下來,
但去到邊都係無朋友,
所以出下入下就無貨賣,
唯有就閃人囉!😂😂😂
作者: sam7211    時間: 2020-8-14 12:11

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-8-14 12:05 發表 查看引用來源

師兄此言差矣,好日唔見,你唔搞都好易出現感覺唔同,煥然一新或一殘都唔出奇。
日日見都可以煥然一新先巴閉架嘛。
難度不少,求師兄賜教。😬😂

歡迎光臨 188Channel (https://www.188channel.com/)