188Channel

標題: 一直唔開關 [打印本頁]

作者: hochan513    時間: 2020-8-15 22:16     標題: 一直唔開關

本主題需向作者支付相應積分才能瀏覽
作者: andy_2008    時間: 2020-8-15 22:37

引用:
原帖由 hochan513 於 2020-8-15 22:16 發表 查看引用來源
而家又唔去得大陸,香港又無乜娛樂場所開,咁大家近來去邊度玩呢?
無得玩,因香港亦多確診
作者: hochan513    時間: 2020-8-15 22:49

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-8-15 22:37 發表 查看引用來源
無得玩,因香港亦多確診
而家真係被趕絕,過去十幾年都係去大陸玩,就算家陣香港個啲仲有開門都唔識去,由年頭吽到今日,成8個月,再係咁落去,真係會抑鬱
作者: ngtungsee    時間: 2020-8-15 23:07

引用:
原帖由 hochan513 於 2020-8-15 22:49 發表 查看引用來源

而家真係被趕絕,過去十幾年都係去大陸玩,就算家陣香港個啲仲有開門都唔識去,由年頭吽到今日,成8個月,再係咁落去,真係會抑鬱
我都係,過去十年都係去內地玩.之前就去油尖旺桑拿玩.十年冇去油尖旺桑拿,而家都唔知變成點?
作者: 龜公楊濤    時間: 2020-8-15 23:40

你班死柒頭淨係識得番大陸打飛機,我係香港日日扑o靚模,唔得閒番大陸呀,柒頭,仆街,刁你老母!!!!!!!
作者: nod32d    時間: 2020-8-16 00:20

你班柒頭淨係識得番大陸打飛機,我係香港日日扑o靚模,唔得閒番大陸呀,柒頭,仆街,刁你老母!!!!!!!
作者: Kit9191    時間: 2020-8-16 03:56

只有返工放工,無地方去
作者: ngtungsee    時間: 2020-8-16 13:01     標題: 回覆 5# 龜公楊濤 的帖子

你隻縮頭龜仲沒死呀....愛滋病發咗沒
作者: 高文    時間: 2020-8-16 17:21

引用:
原帖由 nod32d 於 2020-8-16 00:20 發表 查看引用來源
你班柒頭淨係識得番大陸打飛機,我係香港日日扑o靚模,唔得閒番大陸呀,柒頭,仆街,刁你老母!!!!!!!
如果有版主喺度,你條柒頭連分身都開唔L到
作者: andy_2008    時間: 2020-8-16 18:37

引用:
原帖由 高文 於 2020-8-16 17:21 發表 查看引用來源
如果有版主喺度,你條柒頭連分身都開唔L到
版主, 應不會有了
作者: andy_2008    時間: 2020-8-16 18:38

好像很久沒見過 canon123 在188channel 出現
作者: hochan513    時間: 2020-8-16 19:38

引用:
原帖由 Kit9191 於 2020-8-16 03:56 發表 查看引用來源
只有返工放工,無地方去
就係只有返工放工咁先慘,之前一到星期五放工就過去,食埋飯就去酒吧或唱k, 跟住揼骨,星期日先返嚟,差不多個個星期如是,而家星期五晚7點零已經坐係屋企等睇“愛回瓜”,8個月啦,幾時先見到希望?開下香港個啲夜總會都好吖,雖然好耐未去過,唔識路,但扔幾千蚊出嚟,總有得玩下吖,而家都唔知算係點
作者: Y仔GARY    時間: 2020-8-16 22:32

引用:
原帖由 hochan513 於 2020-8-16 19:38 發表 查看引用來源

就係只有返工放工咁先慘,之前一到星期五放工就過去,食埋飯就去酒吧或唱k, 跟住揼骨,星期日先返嚟,差不多個個星期如是,而家星期五晚7點零已經坐係屋企等睇“愛回瓜”,8個月啦,幾時先見到希望?開下香港個啲夜總會都好吖,雖然 ...
最慘依家連正常同朋友食飯吹水嘅聚會都無埋, 真係人都癲
作者: emau1    時間: 2020-8-17 13:07

引用:
原帖由 hochan513 於 2020-8-16 19:38 發表 查看引用來源

就係只有返工放工咁先慘,之前一到星期五放工就過去,食埋飯就去酒吧或唱k, 跟住揼骨,星期日先返嚟,差不多個個星期如是,而家星期五晚7點零已經坐係屋企等睇“愛回瓜”,8個月啦,幾時先見到希望?開下香港個啲夜總會都好吖,雖然 ...
香港d NC 唔識玩
驚要交好多錢學費

前果排試過
好失敗,唔去了
作者: reddoor    時間: 2020-8-17 13:39

引用:
原帖由 emau1 於 2020-8-16 21:07 發表 查看引用來源
香港d NC 唔識玩
驚要交好多錢學費

前果排試過
好失敗,唔去了
有錢都冇得玩,唔知停到幾時,早排開番二個星期,日日爆棚,要排隊等房,新女又多。轉頭又唔比開,開番睇怕好多塲执笠。
作者: hkg369    時間: 2020-8-17 16:26

引用:

大半年都系去相熟足仔&一樓一, 佢地從來無休息, 只不過關門做預約熟客
作者: yayawu    時間: 2020-8-18 10:41

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2020-8-15 23:07 發表 查看引用來源

我都係,過去十年都係去內地玩.之前就去油尖旺桑拿玩.十年冇去油尖旺桑拿,而家都唔知變成點?
香港有得玩都係超唔抵,同大陸冇得比。
求撚其賺你錢。
作者: hkg369    時間: 2020-8-18 13:57

引用:
原帖由 yayawu 於 2020-8-18 10:41 發表 查看引用來源

香港有得玩都係超唔抵,同大陸冇得比。
求撚其賺你錢。
同意! 服務水準普遍低水平.
作者: andy_2008    時間: 2020-8-19 08:59

引用:
原帖由 hkg369 於 2020-8-18 13:57 發表 查看引用來源
同意! 服務水準普遍低水平.
大陸ktv, much better than HK
作者: hochan513    時間: 2020-8-19 11:34

我個同事尋日先大陸返嚟,佢話隔離都係屋企隔,搞掂啲正經事後,玩咗1星期先返,都唔知幾爽,羨慕死我
作者: hkg369    時間: 2020-8-19 13:01

引用:
原帖由 hochan513 於 2020-8-19 11:34 發表 查看引用來源
我個同事尋日先大陸返嚟,佢話隔離都係屋企隔,搞掂啲正經事後,玩咗1星期先返,都唔知幾爽,羨慕死我
相信幾個大國已經量產緊疫苗, 不過大家都吾出聲. "正字"考慮吧.
作者: ngtungsee    時間: 2020-8-19 17:36

今日只有23個本地確診+3個輸入確診.睇來確診人數開始回落,希望月尾可以落到零確診
作者: hochan513    時間: 2020-8-19 19:57     標題: 回覆 22# ngtungsee 的帖子

有咩用?之前都成日零啦!再唔正常,好快就痴線啦
作者: trumpgood    時間: 2020-8-19 22:11     標題: 回覆 11# andy_2008 的帖子

個含家產生花柳兼含林鄭塊臭閪中毐 就死
作者: JL0510    時間: 2020-8-20 13:47     標題: 回覆 21# hkg369 的帖子

有疫苗又點,到時又會話打大陸疫苗只可入境大陸,去歐洲要打美國疫苗,唔係唔比入境
作者: hkg369    時間: 2020-8-20 13:51

引用:
原帖由 JL0510 於 2020-8-20 13:47 發表 查看引用來源
有疫苗又點,到時又會話打大陸疫苗只可入境大陸,去歐洲要打美國疫苗,唔係唔比入境
所以"尾各"就算有疫苗, 都先存系貨倉, 等機會做"正字籌碼"
作者: JL0510    時間: 2020-8-20 14:24     標題: 回覆 26# hkg369 的帖子

唉…這樣只係苦左我地d小市民
作者: hkg369    時間: 2020-8-21 12:09

引用:
原帖由 JL0510 於 2020-8-20 14:24 發表 查看引用來源
唉…這樣只係苦左我地d小市民
完全同意. 唯有自求多福, 有得屌閪就要屌.
作者: hochan513    時間: 2020-8-21 16:43

https://orientaldaily.on.cc/cnt/ ... 0821_00176_034.html

呢啲真係官逼民反,逼人犯法😓
作者: Y仔GARY    時間: 2020-8-21 21:11

引用:
原帖由 hochan513 於 2020-8-21 16:43 發表 查看引用來源
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200821/mobile/odn-20200821-0821_00176_034.html

呢啲真係官逼民反,逼人犯法😓
咁又唔係咁講, 你估以為拍飛虎出征, 今晚坐大飛去澳門偷跳, 另一朝早返嚟返工咁簡單咩! 依家全港都抗緊疫, 如果有人偷渡, D人有無帶病毒都無人知, 如果好似第3波咁, 野到全香港都係就大0樂, 所以一定要好好守住, 唔可以俾人唔依正規途徑入境先啱

作者: 無敵電車男    時間: 2020-8-21 21:39     標題: 回覆 29# hochan513 的帖子

呢班蛇頭係咪當d水警係傻閪,要搵都搵隻有暗格既船o黎載啦。
作者: hochan513    時間: 2020-8-21 22:03     標題: 回覆 31# 無敵電車男 的帖子

其實如果行水路,當你廣州落船,最快50分鐘就到,仲要暗格做乜?
作者: hochan513    時間: 2020-8-21 22:10     標題: 回覆 30# Y仔GARY 的帖子

就係唔明點解抗個疫要咁耐?2岸4地,其他3地都無事,點解香港完全搞唔掂?根本就唔係要你政府做好哂。好似澳門咁,攞個健康碼過關得唔得?,咁都做唔到?同逼人偷渡有咩分別?
作者: Y仔GARY    時間: 2020-8-21 23:15

引用:
原帖由 hochan513 於 2020-8-21 22:10 發表 查看引用來源
就係唔明點解抗個疫要咁耐?2岸4地,其他3地都無事,點解香港完全搞唔掂?根本就唔係要你政府做好哂。好似澳門咁,攞個健康碼過關得唔得?,咁都做唔到?同逼人偷渡有咩分別? ...
唉! 真係唔識講, 否則Andy 哥就唔洗改咁多次標題啦! 但依家第3波已快完, 政府又放風快推過境健康碼, 咁梗係唔希望再節外生枝啦!(我有正經事上大陸搞, 真係希望最遲12月可上大陸)
作者: siew1203    時間: 2020-8-22 06:08     標題: 回覆 20# hochan513 的帖子

你應該長駐大陸工作。。。
或長駐做生意。。。
可以慢慢全國玩,有必要先回港。。。
作者: hkg369    時間: 2020-8-24 13:19

引用:
原帖由 Y仔GARY 於 2020-8-21 23:15 發表 查看引用來源

唉! 真係唔識講, 否則Andy 哥就唔洗改咁多次標題啦! 但依家第3波已快完, 政府又放風快推過境健康碼, 咁梗係唔希望再節外生枝啦!(我有正經事上大陸搞, 真係希望最遲12月可上大陸) ...
健康碼要上網攞籌, 再排隊做檢測. 假如一開始有30萬人排隊, 每日做5000人, 都要排超過兩個月.
作者: Y仔GARY    時間: 2020-8-24 21:45

引用:
原帖由 hkg369 於 2020-8-24 13:19 發表 查看引用來源
健康碼要上網攞籌, 再排隊做檢測. 假如一開始有30萬人排隊, 每日做5000人, 都要排超過兩個月.
希望國家隊做完全民檢測都唔走住, 到時就算有幾十萬人排隊, 都應該好快搞掂, 否則如果單算本地, 1日做得果幾仟個, 咁就唔該慢慢等啦!

作者: 強仔316    時間: 2020-8-24 22:37

引用:
原帖由 hochan513 於 2020-8-21 22:10 發表 查看引用來源
就係唔明點解抗個疫要咁耐?2岸4地,其他3地都無事,點解香港完全搞唔掂?根本就唔係要你政府做好哂。好似澳門咁,攞個健康碼過關得唔得?,咁都做唔到?同逼人偷渡有咩分別? ...
問題係其他地方無反對派,香港政府好多野寸步難行,一有咩新政策,就大把人排隊嘈,咁又點推新政?
作者: hochan513    時間: 2020-8-25 09:21     標題: 回覆 38# 強仔316 的帖子

2睇啦,都要香港政府夠癈先幫到手既
作者: hochan513    時間: 2020-8-25 09:22

https://orientaldaily.on.cc/cnt/ ... 0825_00176_006.html

又做世界第一,今年想返大陸都難
作者: hkg369    時間: 2020-8-25 13:20

引用:
原帖由 Y仔GARY 於 2020-8-24 21:45 發表 查看引用來源

希望國家隊做完全民檢測都唔走住, 到時就算有幾十萬人排隊, 都應該好快搞掂, 否則如果單算本地, 1日做得果幾仟個, 咁就唔該慢慢等啦!
吾知點講, 弱勢正苦, 做乜都難.
作者: ngtungsee    時間: 2020-8-25 15:16

引用:
原帖由 hkg369 於 2020-8-25 13:20 發表 查看引用來源
吾知點講, 弱勢正苦, 做乜都難.
唔係喎,睇下政府派錢連班反政府黃屍都好合作噃
作者: hkg369    時間: 2020-8-25 17:10

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2020-8-25 15:16 發表 查看引用來源

唔係喎,睇下政府派錢連班反政府黃屍都好合作噃
又系喎. 仲流晒口水!
作者: Y仔GARY    時間: 2020-8-25 18:11

引用:
原帖由 hkg369 於 2020-8-25 17:10 發表 查看引用來源
又系喎. 仲流晒口水!
應該依家先派錢, 唔做檢測無得派, 咁話之乜絲物絲, 肯定全香港人都會仆倒去做自願檢測, 咁2星期就搵晒所有帶菌者出嚟, 之後一天都光晒, 出街唔戴罩都得, 仲會立即通關可以上大陸(可惜, 只係發夢).

作者: ngtungsee    時間: 2020-8-25 20:14

引用:
原帖由 Y仔GARY 於 2020-8-25 18:11 發表 查看引用來源

應該依家先派錢, 唔做檢測無得派, 咁話之乜絲物絲, 肯定全香港人都會仆倒去做自願檢測, 咁2星期就搵晒所有帶菌者出嚟, 之後一天都光晒, 出街唔戴罩都得, 仲會立即通關可以上大陸(可惜, 只係發夢). ...
如政府公佈每個去做自願檢測的會有1000元獎勵,肯定都會有好多香港人仆倒去做自願檢測
作者: 唯真唯善    時間: 2020-8-25 21:42

引用:
原帖由 Y仔GARY 於 2020-8-25 18:11 發表 查看引用來源

應該依家先派錢, 唔做檢測無得派, 咁話之乜絲物絲, 肯定全香港人都會仆倒去做自願檢測, 咁2星期就搵晒所有帶菌者出嚟, 之後一天都光晒, 出街唔戴罩都得, 仲會立即通關可以上大陸(可惜, 只係發夢). ...
馬仲儀那種會唔會為1萬蚊出來驗?
作者: Y仔GARY    時間: 2020-8-25 22:17

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2020-8-25 21:42 發表 查看引用來源

睇見佢個西樣就想打爆電視
作者: 唯真唯善    時間: 2020-8-25 22:27

引用:
原帖由 Y仔GARY 於 2020-8-25 22:17 發表 查看引用來源

睇見佢個西樣就想打爆電視
咁又唔好,用部電視撞爆佢個西算了。
作者: hkg369    時間: 2020-8-26 12:16

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2020-8-25 21:42 發表 查看引用來源

有一皮野攞, 佢比你驗埋個臭X都得呀.

歡迎光臨 188Channel (https://www.188channel.com/)