188Channel

標題: 酒店落地大玻璃 [打印本頁]

作者: 做我自己987    時間: 2020-10-5 00:12     標題: 酒店落地大玻璃

本主題需向作者支付相應積分才能瀏覽
作者: 1frankz    時間: 2020-10-5 02:10

浴缸應該唔會有落地大窗, 除非去超貴嘅5星酒店

如果想要有落地大玻璃嘅, 上次試過天文台圍個間史X福山景酒店, 不過宜家夜條街好少人, 打開窗簾都未必有人見到

作者: 艾拉傑    時間: 2020-10-5 10:38

去過台灣某啲溫泉酒店, 個池有大玻璃直望出外, 唔落簾真係睇到哂, 有次係低層, 有人跑步可以孖佢哋 say  hi, 但唔係本地唔介紹...
作者: 蛇貴妃    時間: 2020-10-5 12:21

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2020-10-5 10:38 發表 查看引用來源
去過台灣某啲溫泉酒店, 個池有大玻璃直望出外, 唔落簾真係睇到哂, 有次係低層, 有人跑步可以孖佢哋 say  hi, 但唔係本地唔介紹...
無錯本地好難...
專登book貴價酒店搞一晚有d奇怪囉
外地o既話我反而中意motel, 一兩層高o既排屋, 旺季都幾多人所以門外經常都人來人往o架
而且鬼佬夜晚好似幾中意坐o係門外飲酒吹水, 俾人聽到睇到機會大過酒店加上隔音差d
曾經有試過我地o係房入面搞, 外面行過d 鬼仔學我呻吟
作者: 艾拉傑    時間: 2020-10-5 14:15

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2020-10-5 12:21 發表 查看引用來源
無錯本地好難...
外地o既話我反而中意motel, 一兩層高o既排屋, 旺季都幾多人所以門外經常都人來人往o架
而且鬼佬夜晚好似幾中意坐o係門外飲酒吹水, 俾人聽到睇到機會大過酒店 ...
晌外地係會癲啲 , 孖熟人同遊又會避忌啲, 切忌聲浪過大.
作者: 平衡生活    時間: 2020-10-5 16:14

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2020-10-5 14:15 發表 查看引用來源

晌外地係會癲啲 , 孖熟人同遊又會避忌啲, 切忌聲浪過大.
呢樣嘢又真係,只要喺外地就玩得特別放,就算明知佢係香港人只要唔係香港,就當佢地係當地人, 做乜嘢都放啲開心啲。
作者: ACT    時間: 2020-10-5 22:06

可以試下去搵D港島南區酒店
作者: guthrie    時間: 2020-10-6 12:01

想平玩,荃灣「小甜甜」海景房諗得過。地點一般,但幾舊水包車位,浴缸有海景大窗。

將床推埋窗口,效果落地玻璃差唔多。

推薦玩法:窗簾全開。大字形企上窗台,波貼窗咁扑。嚟料時,頭貼近窗口全海景顏射,感覺豪華!

雙床房同價。

作者: 做我自己987    時間: 2020-10-6 12:47

引用:
原帖由 1frankz 於 2020-10-5 02:10 發表 查看引用來源
浴缸應該唔會有落地大窗, 除非去超貴嘅5星酒店

如果想要有落地大玻璃嘅, 上次試過天文台圍個間史X福山景酒店, 不過宜家夜條街好少人, 打開窗簾都未必有人見到 ...
上網睇冇乜相,怕去到冇得玩😟
作者: 做我自己987    時間: 2020-10-6 12:49

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2020-10-5 12:21 發表 查看引用來源
無錯本地好難...
而且鬼佬夜晚好似幾中意坐o係門外飲酒吹水, 俾人聽到睇到機會大過酒店 ...
睇左間5星級,係露台有浴缸,一睇就知會好刺激,不過好似太開陽,怕俾人拍片😢
作者: 做我自己987    時間: 2020-10-6 12:51

引用:
原帖由 guthrie 於 2020-10-6 12:01 發表 查看引用來源
想平玩,荃灣「小甜甜」海景房諗得過。地點一般,但幾舊水包車位,浴缸有海景大窗。

將床推埋窗口,效果落地玻璃差唔多。

推薦玩法:窗簾全開。大字形企上窗台,波貼窗咁扑。嚟料時,頭貼近窗口全海景顏射,感覺豪華!

雙床房同價。 ...
上網揾唔到啊,有冇多d提示
作者: 平衡生活    時間: 2020-10-6 13:10

引用:
原帖由 做我自己987 於 2020-10-6 12:49 發表 查看引用來源

睇左間5星級,係露台有浴缸,一睇就知會好刺激,不過好似太開陽,怕俾人拍片😢
露台有浴缸?咁刺激,就算畀人拍咗片都抵啦。
作者: guthrie    時間: 2020-10-6 13:44

引用:
原帖由 做我自己987 於 2020-10-6 02:51 PM 發表 查看引用來源

上網揾唔到啊,有冇多d提示
以下呢個page可能幫到:

小甜甜酒店

指定要Tower 1港景房。平日帶條仔入去「一泊二日」,扑到腳都軟,5舊有找,包早餐。

家陣冇咗班煲煙強國客,煙環境更清幽。
作者: guthrie    時間: 2020-10-6 14:07

吖,係,小甜甜有得玩「海景浴中蕭」。

N年前小弟因公入住,同條貌似新垣結衣嘅散餐妹玩足兩晚,印象中,食宿使費二千幾,公司找數,小弟真係一等一cheap精。

扑到JJ痛。

作者: mui1892    時間: 2020-10-6 14:33

引用:
原帖由 guthrie 於 2020-10-6 14:07 發表 查看引用來源

N年前小弟因公入住,同條貌似新垣結衣嘅散餐妹玩足兩晚,印象中,食宿使費二千幾,公司找數,小弟真係一等一cheap精。

扑到JJ痛。

https://media-cdn.tripadvisor ...
嘩,呢道好正喎
作者: mui1892    時間: 2020-10-6 14:37

北角匯好正架😊😊😊

圖片附件: EF53C066-A116-4341-AA4D-C0C1CCC3B539.jpeg (2020-10-6 14:37, 671.25 KB) / 該附件被下載次數 19

作者: 艾拉傑    時間: 2020-10-6 16:38

之前去過啲純玩兩三天去過呢間有露台浴缸, 外面係向海, 自己都 set 哂機拍, 而家就算開番旅遊都唔知變成點.

睇片, 約 40 分鐘左右就係影個露台浴缸.

https://www.youtube.com/watch?v=BiggZsYpbrY
作者: 平衡生活    時間: 2020-10-7 11:36

引用:
原帖由 guthrie 於 2020-10-6 14:07 發表 查看引用來源

扑到JJ痛。

https://media-cdn.tripadvisor ...
真係好正,見到都好想去試返一晚。
作者: 平衡生活    時間: 2020-10-7 11:36

引用:
原帖由 mui1892 於 2020-10-6 14:37 發表 查看引用來源
北角匯好正架😊😊😊
景觀非常好值得一試
作者: mui1892    時間: 2020-10-7 11:50

引用:
原帖由 平衡生活 於 2020-10-7 11:36 發表 查看引用來源

景觀非常好值得一試
哈哈真係好正架
作者: 蛇貴妃    時間: 2020-10-8 08:06

係咪我諗o野污糟, 呢d 酒店設計就係預o左俾人搞o野o既
作者: ACT    時間: 2020-10-8 10:18

荃灣「小甜甜」酒店海景應該已經比"海之戀"擋晒了.............
作者: S3V30_GK9112    時間: 2020-10-8 10:19

引用:
原帖由 ACT 於 2020-10-8 10:18 發表 查看引用來源
荃灣「小甜甜」酒店海景應該已經比"海之戀"擋晒了.............
其實係咩價位呢
作者: ACT    時間: 2020-10-9 08:46

依家好似做緊優惠,4百幾一晚
引用:
原帖由 S3V30_GK9112 於 2020-10-8 10:19 發表 查看引用來源
其實係咩價位呢

作者: ACT    時間: 2020-10-9 08:47

W hotel 個景都是海景
作者: 做我自己987    時間: 2020-10-9 12:58

啱啱book左北角君綽,都係望海
作者: mui1892    時間: 2020-10-9 15:42

引用:
原帖由 做我自己987 於 2020-10-9 12:58 發表 查看引用來源
正呀👍👍👍
作者: ACT    時間: 2020-10-9 16:10

好似有間房露台有個按摩池~~~
引用:
原帖由 做我自己987 於 2020-10-9 12:58 發表 查看引用來源

作者: 幪面超人    時間: 2020-10-17 08:10

貴妃都敢取笑,拉條鬼仔入房打到佢呻吟
引用:
無錯本地好難...

歡迎光臨 188Channel (https://www.188channel.com/)