188Channel

標題: 高級新商場設計係唔同 D [打印本頁]

作者: 平衡生活    時間: 2020-11-25 14:53     標題: 高級新商場設計係唔同 D

本主題需向作者支付相應積分才能瀏覽
作者: 艾拉傑    時間: 2020-11-25 15:01

係唔係香港嚟 ? 而家見好多尿兜底下漏到一地都係, 行埋啲都差啲踩尿, 講番圖片, 睇高度, 個洗手盆查實係唔係用嚟洗條嘢用 ? 發到上去就洗得...  當然小弟冇呢個本事.
作者: tml0398    時間: 2020-11-25 15:58     標題: 回覆 2# 艾拉傑 的帖子

緊係有這款厠所,如你瀨濕D尿落地上,有專人用地拖清潔你企過的地方.例如:K11,國際廣場 isquare,V WALK,V city,etc.還有大解完,有自動沖水裝置.

作者: 艾拉傑    時間: 2020-11-25 16:07

引用:
原帖由 tml0398 於 2020-11-25 15:58 發表 查看引用來源
緊係有這款厠所,如你瀨濕D尿落地上,有專人用地拖清潔你企過的地方.
小弟鄉下佬一名, 少有去呢啲嗨卡地方, 見笑...
作者: 平衡生活    時間: 2020-11-25 16:07

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2020-11-25 15:01 發表 查看引用來源
係唔係香港嚟 ? 而家見好多尿兜底下漏到一地都係, 行埋啲都差啲踩尿, 講番圖片, 睇高度, 個洗手盆查實係唔係用嚟洗條嘢用 ? 發到上去就洗得...  當然小弟冇呢個本事. ...
真係香港,可以媲美五星級酒店, 有所長站崗專人清潔。
洗手盆高度應該係一般高度, 當然唔係比你洗 J ,我只係打個比喻,搞掂完可以喺裏面洗乾淨先走出嚟。
如果男仔洗就要擔櫈仔,如果幫女朋友洗就可以成個抱起佢坐落個洗手盆清潔。
作者: 艾拉傑    時間: 2020-11-25 16:23

引用:
原帖由 平衡生活 於 2020-11-25 16:07 發表 查看引用來源

真係香港,可以媲美五星級酒店, 有所長站崗專人清潔。
洗手盆高度應該係一般高度, 當然唔係比你洗 J ,我只係打個比喻,搞掂完可以喺裏面洗乾淨先走出嚟。
如果男仔洗就要擔櫈仔,如果幫女朋友洗就可以成個抱起佢坐落個洗手盆 ...
平師兄好熟架步咁喎...

咁嗨卡屙篤尿可能要張紅底, 屙屎五舊....

作者: hkg369    時間: 2020-11-26 12:29

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2020-11-25 16:23 發表 查看引用來源

平師兄好熟架步咁喎...

咁嗨卡屙篤尿可能要張紅底, 屙屎五舊....
今時今日, 商場廁所呀叔無收小費了. 30年前落新文華地庫大富豪, 屙篤尿, 接毛巾後就放低$10.
作者: 艾拉傑    時間: 2020-11-26 13:13

引用:
原帖由 hkg369 於 2020-11-26 12:29 發表 查看引用來源
今時今日, 商場廁所呀叔無收小費了. 30年前落新文華地庫大富豪, 屙篤尿, 接毛巾後就放低$10.
只係講笑, 大哥你講嘅十蚊年代我只係掉低兩皮即閃....  <走慢啲會俾個兩蚊掟番..
作者: 平衡生活    時間: 2020-11-26 13:22

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2020-11-26 13:13 發表 查看引用來源

只係講笑, 大哥你講嘅十蚊年代我只係掉低兩皮即閃....   
記得以前去酒店食buffet,廁所有位所長企喺洗手盆側邊負責遞毛巾,見到旁邊個兜全部都係十蚊廿蚊都冇神沙, 最後放低五蚊走人, 真係好鬼肉赤。
作者: hkg369    時間: 2020-11-27 16:49

引用:
原帖由 平衡生活 於 2020-11-26 13:22 發表 查看引用來源

記得以前去酒店食buffet,廁所有位所長企喺洗手盆側邊負責遞毛巾,見到旁邊個兜全部都係十蚊廿蚊都冇神沙, 最後放低五蚊走人, 真係好鬼肉赤。
27/11. 92單, 大家又無心情?
作者: taipoman    時間: 2020-11-27 16:58

引用:
原帖由 hkg369 於 2020-11-27 16:49 發表 查看引用來源
27/11. 92單, 大家又無心情?
唔係無心情去,而係唔敢去,中咗招俾人歧視兼家變
作者: hkg369    時間: 2020-11-30 12:08

引用:
原帖由 taipoman 於 2020-11-27 16:58 發表 查看引用來源

唔係無心情去,而係唔敢去,中咗招俾人歧視兼家變
明白! 仲要死都吾可以講, 堅持"源頭不明".
作者: 艾拉傑    時間: 2020-11-30 19:36

引用:
原帖由 hkg369 於 2020-11-30 12:08 發表 查看引用來源
明白! 仲要死都吾可以講, 堅持"源頭不明".
聽講有婆婆玩鴨仔群組領咗嘢歸埋 "源頭不明" , 係咪堅嘅呢 ?  
作者: hkg369    時間: 2020-12-1 12:55

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2020-11-30 19:36 發表 查看引用來源

聽講有婆婆玩鴨仔群組領咗嘢歸埋 "源頭不明" , 係咪堅嘅呢 ?  
一定系! 打死都話無去過叫鴨群組.
作者: 平衡生活    時間: 2020-12-1 13:05

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2020-11-30 19:36 發表 查看引用來源

呢啲嘢點可以畀人知。
作者: 平衡生活    時間: 2020-12-1 13:06

引用:
原帖由 hkg369 於 2020-12-1 12:55 發表 查看引用來源
一定系! 打死都話無去過叫鴨群組.
叫完雞你都唔會話畀人知啦。
作者: hkg369    時間: 2020-12-1 13:27

引用:
原帖由 平衡生活 於 2020-12-1 13:06 發表 查看引用來源

叫完雞你都唔會話畀人知啦。
我通常會話, 約左人食宵夜. 肯定無可能話"我而家去叫雞屌閪"!!
作者: 平衡生活    時間: 2020-12-3 13:28

尋日經過公廁門口,尿急就走咗入去揸水,喺尿兜度屙緊一半隔離條友應該痾完走人,喺我側邊行過仲望咗我下面一眼, 跟住走咗去洗手, 我屙完之後去洗手途中,佢又走返去尿兜除褲好似想屙尿,個頭四圍望肯定喺度及嘢。
你哋有冇試過咁嘅情形發生?
作者: 艾拉傑    時間: 2020-12-3 13:51

引用:
原帖由 平衡生活 於 2020-12-3 13:28 發表 查看引用來源
尋日經過公廁門口,尿急就走咗入去揸水,喺尿兜度屙緊一半隔離條友應該痾完走人,喺我側邊行過仲望咗我下面一眼, 跟住走咗去洗手, 我屙完之後去洗手途中,佢又走返去尿兜除褲好似想屙尿,個頭四圍望肯定喺度及嘢。
你哋有冇試過 ...
可能想問師兄你 mat 唔 match 喎, 啱就入其中一格....
作者: 平衡生活    時間: 2020-12-4 09:32

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2020-12-3 13:51 發表 查看引用來源

可能想問師兄你 mat 唔 match 喎, 啱就入其中一格....
我呢啲 size 又短又幼唔啱佢哋嘅。
作者: hkg369    時間: 2020-12-4 13:11

引用:
原帖由 平衡生活 於 2020-12-3 13:28 發表 查看引用來源
你哋有冇試過 ...
近鴨寮街, 榕樹頭, 石塘咀公廁, 出晒名系基佬釣基仔"性地". 我有比佢地望過條賓州, 你吾比反應, 絕對無事.
作者: 艾拉傑    時間: 2020-12-5 07:54

引用:
原帖由 平衡生活 於 2020-12-4 09:32 發表 查看引用來源

我呢啲 size 又短又幼唔啱佢哋嘅。
可能揾師兄你做 "0"  , 唔關 J 大唔大..  
作者: 平衡生活    時間: 2020-12-7 13:21

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2020-12-5 07:54 發表 查看引用來源

可能揾師兄你做 "0"  , 唔關 J 大唔大..  
我係 ' 公 ' 絕對唔鍾意做 ' 乸 '
作者: hkg369    時間: 2020-12-7 13:30

基佬吾介意partner條鳩短. 一野含入口, 剛好頂住喉嚨.
作者: 艾拉傑    時間: 2020-12-8 09:39

引用:
原帖由 平衡生活 於 2020-12-7 13:21 發表 查看引用來源

我係 ' 公 ' 絕對唔鍾意做 ' 乸 '
咁阿基哥可能係 "0", 等師兄你做 "1" 哥...
作者: 艾拉傑    時間: 2020-12-8 09:41

引用:
原帖由 hkg369 於 2020-12-7 13:30 發表 查看引用來源
基佬吾介意partner條鳩短. 一野含入口, 剛好頂住喉嚨.
晌台灣真係見過呢類畫面, 頂佢哋個肺.
作者: hkg369    時間: 2020-12-8 13:03

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2020-12-8 09:41 發表 查看引用來源

呆灣? 乜野場合??
作者: 平衡生活    時間: 2020-12-8 18:14

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2020-12-8 09:41 發表 查看引用來源

咁都比你見到,犀利 !
作者: 艾拉傑    時間: 2020-12-8 18:53

引用:
原帖由 平衡生活 於 2020-12-8 18:14 發表 查看引用來源

咁都比你見到,犀利 !
引用:
原帖由 hkg369 於 2020-12-8 13:03 發表 查看引用來源
呆灣? 乜野場合??
台灣唔少同志, 行為比以前 open 好多, 都係跟台灣大哥去溫泉時, 晌濕蒸房煙霧迷漫時見到呢啲畫面, 佢話大把基民係咁揾食, 有啲泳池更衣室淋浴間兩旁塊板某啲位置隨時開咗窿嚟𥄫隔離條柴, 因為沖涼時可能會硬咗, 男同會狼過女同, 但老虎話晌更衣室啲女人會好「欣賞」其他人個 body...., 阿台灣大嫂熟絡咗成日吼呢啲時候揸佢波波, 啲女人係咪都鍾意咁玩(唔係同志).
作者: hkg369    時間: 2020-12-10 12:12

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2020-12-8 18:53 發表 查看引用來源

台灣唔少同志, 行為比以前 open 好多, 都係跟台灣大哥去溫泉時, 晌濕蒸房煙霧迷漫時見到呢啲畫面, 佢話大把基民係咁揾食, 有啲泳池更衣室淋浴間兩旁塊板某啲位置隨時開咗窿嚟𥄫隔離條柴, 因為沖涼時可能會硬咗,  ...
又長見識了.
作者: 艾拉傑    時間: 2020-12-10 13:05

引用:
原帖由 hkg369 於 2020-12-10 12:12 發表 查看引用來源
又長見識了.
香港九公都巧出名多基基, 連埋其他泳池都遇過啲基仔基佬基伯, 另外仲有基桑拿, 試過俾個 friend 老銀點戇兜兜差啲舂咗入去幫襯.
作者: hkg369    時間: 2020-12-11 13:16

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2020-12-10 13:05 發表 查看引用來源

香港九公都巧出名多基基, 連埋其他泳池都遇過啲基仔基佬基伯, 另外仲有基桑拿, 試過俾個 friend 老銀點戇兜兜差啲舂咗入去幫襯.
經常去九公更衣室, 多南亞人. 無去泳池, 吾知基佬情況.
作者: 艾拉傑    時間: 2020-12-16 08:46

引用:
原帖由 hkg369 於 2020-12-11 13:16 發表 查看引用來源
經常去九公更衣室, 多南亞人. 無去泳池, 吾知基佬情況.
九公泳池出名多基基, 特別係最低嗰層, 你除佢就大模廝樣𥄫, 而家唔知係乜情況, 已兩三年冇去, 仲有個地方係巧多基基, 就係中灣, 感覺過半數都係.....
作者: hkg369    時間: 2020-12-16 13:29

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2020-12-16 08:46 發表 查看引用來源

九公泳池出名多基基, 特別係最低嗰層, 你除佢就大模廝樣𥄫, 而家唔知係乜情況, 已兩三年冇去, 仲有個地方係巧多基基, 就係中灣, 感覺過半數都係..... ...
系泳池旁, 有d麻甩佬著條緊身白色泳褲, 一路望住你, 似望女的眼神, 多數系基民.
作者: 艾拉傑    時間: 2020-12-16 14:00

引用:
原帖由 hkg369 於 2020-12-16 13:29 發表 查看引用來源
系泳池旁, 有d麻甩佬著條緊身白色泳褲, 一路望住你, 似望女的眼神, 多數系基民.
係呀, 著淺色或白色係基基特徵, 有啲狼到晌更衣室沖身位置坐定定等人光脫脫行出嚟喪𥄫, 有啲仲會喺你面前玩自己條柴, 多咗職員後收歛啲.
作者: hkg369    時間: 2020-12-17 13:00

90宗, 大家又無心機上黎
作者: 艾拉傑    時間: 2020-12-17 13:49

引用:
原帖由 hkg369 於 2020-12-17 13:00 發表 查看引用來源
90宗, 大家又無心機上黎
驚啲師兄師姐入咗跳老舞群組要硬性自閉想上嚟都冇心情...
作者: hkg369    時間: 2020-12-18 12:24

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2020-12-17 13:49 發表 查看引用來源

驚啲師兄師姐入咗跳老舞群組要硬性自閉想上嚟都冇心情...
1月1 日開始, 相信有好多188會員, 加入失業大軍. 大家更加無心機.
作者: 艾拉傑    時間: 2020-12-28 19:38

引用:
原帖由 hkg369 於 2020-12-18 12:24 發表 查看引用來源
1月1 日開始, 相信有好多188會員, 加入失業大軍. 大家更加無心機.
受疫情影響冇前景嘅早啲轉行, 近呢幾年開始八運轉九運巧多嘢會改變.
作者: hkg369    時間: 2020-12-29 13:39

引用:
原帖由 艾拉傑 於 2020-12-28 19:38 發表 查看引用來源

受疫情影響冇前景嘅早啲轉行, 近呢幾年開始八運轉九運巧多嘢會改變.
人到中/老年, 轉行太難.

歡迎光臨 188Channel (https://www.188channel.com/)