188Channel

標題: 觀塘康寧 [打印本頁]

作者: mosepapa    時間: 2021-11-15 17:24     標題: 觀塘康寧

本主題需向作者支付相應積分才能瀏覽
作者: ho501501    時間: 2021-11-15 21:56

引用:
原帖由 mosepapa 於 2021-11-15 17:24 發表 查看引用來源
剛才經過見到好多企企!
全部犀牛咁
作者: Neumann    時間: 2021-11-15 22:59

引用:
原帖由 ho501501 於 2021-11-15 09:56 PM 發表 查看引用來源

全部犀牛咁
犀牛咁得人驚!?
作者: YuanYuan    時間: 2021-11-16 00:05

康0道全部肥丑熟婦啱心水魚半有膠液
作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-16 13:53

引用:
原帖由 YuanYuan 於 2021-11-16 00:05 發表 查看引用來源
康0道全部肥丑熟婦啱心水魚半有膠液
官塘我讀中学地方,仁安大廈卅多年前中出過一百隻泰閪屌過五個泰屎忽,卅多年前一陣屌閪百二文,個時公記叫鸡可以唔戴套
作者: totowai    時間: 2021-11-16 21:54

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-11-16 13:53 發表 查看引用來源
官塘我讀中学地方,仁安大廈卅多年前中出過一百隻泰閪屌過五個泰屎忽,卅多年前一陣屌閪百二文,個時公記叫鸡可以唔戴套
戰績彪炳,令人拜服.
作者: voking    時間: 2021-11-17 03:37

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-11-16 13:53 發表 查看引用來源
𨳒吖。真係作大冇得醫。成九日係度作。
三十幾年前,$250 執一制。$120,老廟都吾得啦。仲話輸入外勞。邊個話公記可以吾帶袋?邊個俾你中出?當年愛滋盛行,啲雞吾戴袋吾做。80年代亦係我叫雞盛期,夜總會,馬纜,私竇叫12-14歳初妓留吾少腳毛。

大話精!

作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-17 07:41

引用:
原帖由 voking 於 2021-11-17 03:37 發表 查看引用來源

三十幾年前,$250 執一制。$120,老廟都吾得啦。仲話輸入外勞。邊個話公記可以吾帶袋?邊個俾你中出?當年愛滋盛行,啲雞吾戴袋吾做。80年代亦係我叫雞盛期,夜總會,馬纜,私竇叫12-14歳初 ...
,86年平均人工3千。爱滋係81年美國確立第一宗,hk係84年先有,而H K公記全行要帶套係80年代尾,
我玩仁安係80年代中,仁安公记泰妹120,吹加20,陀地160,旺角賓賓160,180,北妹,陀地220
90年代開始北上,第一次石龍過夜,囡300,鸡頭一百(人仔)
玩单Q布吉,洗頭,布帳按摩,輪流入房屌靚妹帶套100,中出就叫阿姊100
90年代係迷城捉件北妹500都可以中出

圖片附件: IMG_20211117_071346.jpg (2021-11-17 07:41, 321.75 KB) / 該附件被下載次數 31

作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-17 08:48

引用:
原帖由 voking 於 2021-11-17 03:37 發表 查看引用來源

三十幾年前,$250 執一制。$120,老廟都吾得啦。仲話輸入外勞。邊個話公記可以吾帶袋?邊個俾你中出?當年愛滋盛行,啲雞吾戴袋吾做。80年代亦係我叫雞盛期,夜總會,馬纜,私竇叫12-14歳初 ...
叫鸡價錢,就廟亍,近南京亍,有鸡頭,250,牌坊150,質素望落一樣,150食過,O K,唔知250点,未食過,中出?
作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-17 08:51

引用:

大話精,点及你,80年代己北上唱K,濕鸠仔,飛圖第一隻卡拉O K碟90年出
作者: 無敵電車男    時間: 2021-11-17 20:44

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-11-17 07:41 發表 查看引用來源
40064700,86年平均人工3千。爱滋係81年美國確立第一宗,hk係84年先有,而H K公記全行要帶套係80年代尾,
我玩仁安係80年代中,仁安公记泰妹120,吹加20,陀地160,旺角賓賓160,180,北妹,陀地220
90年代開始北上,第一次石龍過夜,囡30 ...
你條L樣老作都做下功課先好冇,以前返大陸叫雞邊使比錢雞頭,肉金只係比囡囡就可以,雞頭事後自己會問返囡囡攞錢。
作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-17 21:24

引用:
原帖由 無敵電車男 於 2021-11-17 20:44 發表 查看引用來源I

你條L樣老作都做下功課先好冇,以前返大陸叫雞邊使比錢雞頭,肉金只係比囡囡就可以,雞頭事後自己會問返囡囡攞錢。
石龍鸡頭時代你條老作賓州仔未出世
作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-17 21:42

引用:
原帖由 無敵電車男 於 2021-11-17 20:44 發表 查看引用來源

老作賓州仔,叫鸡屌完先俾錢,以前廟亍收左錢先,我又老作
作者: coboko123    時間: 2021-11-18 03:49

引用:
原帖由 無敵電車男 於 2021-11-17 20:44 發表 查看引用來源

條老野冇野做,成鳩日post垃圾出來,最好搵人同佢嘈,理鳩佢做乜q,你話東佢話西,跟唔到佢channel兼年紀架啦
作者: 無敵電車男    時間: 2021-11-18 06:41     標題: 回覆 12# 西九理性的羊羊 的帖子

嗰時你未投胎添呀,柒碌!!
作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-18 08:10

引用:
原帖由 coboko123 於 2021-11-18 03:49 發表 查看引用來源
條老野冇野做,成鳩日post垃圾出來,最好搵人同佢嘈,理鳩佢做乜q,你話東佢話西,跟唔到佢channel兼年紀架啦
係呀,以前尚有咸記出下火,而家死能等死
作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-18 08:11

引用:
原帖由 無敵電車男 於 2021-11-18 06:41 發表 查看引用來源
嗰時你未投胎添呀,柒碌!!
我好想投胎
作者: 無敵電車男    時間: 2021-11-18 13:37     標題: 回覆 17# 西九理性的羊羊 的帖子

咁你快d去啦,仲等咩呀,柒頭!!
作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-18 14:39

引用:
原帖由 無敵電車男 於 2021-11-18 13:37 發表 查看引用來源
咁你快d去啦,仲等咩呀,柒頭!!
我希望快快樂樂去投胎
作者: voking    時間: 2021-11-18 15:54

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-11-17 07:41 發表 查看引用來源
40064700,86年平均人工3千。爱滋係81年美國確立第一宗,hk係84年先有,而H K公記全行要帶套係80年代尾,
80年代旺角有北姑?係邊呀?
北姑係90年代後期先有。你又學隻貓有時光機?
北上係90年代先開始。啲北姑先開始入香港。

你繼續作啦。

大話精
作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-18 18:01

引用:
原帖由 voking 於 2021-11-18 15:54 發表 查看引用來源

80年代旺角有北姑?係邊呀?
北姑係90年代後期先有。你又學隻貓有時光機?
北上係90年代先開始。啲北姑先開始入香港。

你繼續作啦。

大話精 ...
北妹仔,剛揸每日150来港做鸡
作者: voking    時間: 2021-11-18 18:40

引用:

佢出名講大話吾眨眼,但成日被人踢爆。跟住只有左襟右襟,冇解釋,冇理據。
作者: voking    時間: 2021-11-18 18:43

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-11-18 18:01 發表 查看引用來源
我問緊你80年代旺角邊度有北姑呀?

係香港人90年代後北上後,啲北姑先遊落嚟開始賣。80年代大陸仲未開放,啲北姑點落嚟吖?

大話精
作者: coboko123    時間: 2021-11-18 19:50

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-11-18 18:01 發表 查看引用來源
150,當時冇申請6.7年時間跟本落不下來
作者: voking    時間: 2021-11-19 00:42

引用:
原帖由 coboko123 於 2021-11-18 19:50 發表 查看引用來源
150,當時冇申請6.7年時間跟本落不下來
所以佢話80年代有北姑係講緊大話。
作者: voking    時間: 2021-11-19 00:47

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-11-17 08:48 發表 查看引用來源
叫鸡價錢,就廟亍,近南京亍,有鸡頭,250,牌坊150,質素望落一樣,150食過,O K,唔知250点,未食過,中出?
你講緊乜野呀?請重組再回我問題。

作者: voking    時間: 2021-11-19 00:51

引用:
90年代開始北上,第一次石龍過夜,囡300,鸡頭一百(人仔)
90年代,我去石龍多次。私竇雞仔250過夜。係KTV搵既就450。從來冇俾雞頭錢。
究景你有冇去過石龍呀!

大話精
作者: voking    時間: 2021-11-19 00:57

引用:
當年配額每日150人。係俾啲夫妻/子女來港團聚。吾係俾啲單身女申請落嚟做雞!

當年黃霏申請竇睛童落嚟就係其中一個名額。吾通佢又係落嚟做雞?

亂作野。
作者: coboko123    時間: 2021-11-19 03:46

引用:
80年代原來香港已經有泰妹,佢地點來架,偷渡定150定難民,旅遊,探親,公干?
作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-19 04:44

引用:
原帖由 voking 於 2021-11-19 00:57 發表 查看引用來源

當年配額每日150人。係俾啲夫妻/子女來港團聚。吾係俾啲單身女申請落嚟做雞!

當年黃霏申請竇睛童落嚟就係其中一個名額。吾通佢又係落嚟做雞?

亂作野。 ...
團聚,每年五萬人,無人做鸡!
作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-19 06:47

引用:
原帖由 coboko123 於 2021-11-19 03:46 發表 查看引用來源
80年代原來香港已經有泰妹,佢地點來架,偷渡定150定難民,旅遊,探親,公干?
個的泰妹有旅遊,有假結婚,120元,做鸡分到100,吹簫現收廿元,平價好玩,囡一日做廿粒,2000,14日28000,吹簫錢夠伙食,机票,泰國人工唔夠1000/月佢地冇馬伕,宿舍就係四樓,边賓館全係二.三樓,有call就帶住要去賓館相,做完賓館就会俾粒大鈕,衫鈕的鈕,俾佢返宿舍
作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-19 07:00

引用:
原帖由 voking 於 2021-11-19 00:57 發表 查看引用來源

亂作野。 ...
每日150名額,80年代用盡配額,唔理佢幾時申請,150人/日,中一定有十八廿二女,依的就係當年北妹房心來源
作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-19 07:18

引用:
原帖由 voking 於 2021-11-19 00:51 發表 查看引用來源

90年代,我去石龍多次。私竇雞仔250過夜。係KTV搵既就450。從來冇俾雞頭錢。
究景你有冇去過石龍呀!

大話精
我去石龍真係唔知早過或遲過你,又冇你咁叻,唔識去私竇揾250鸡仔過夜,我地當年十二点幾火車到,飲完茶,租完房,幾件一齊去的成行成市成十間8間地下舖仔,揀完囡要俾一百鸡頭帶走,上房試Q,當時公價囡過夜三百,一Q一百,啱嘅屌完瞓陣,六点半一齊帶囡食飯,唔啱或根本想屌多件咪俾一百囡,再落原本舖仔揾多件,再揾就唔使俾鸡頭錢,我講真嘅經歷,边過大話精由網友判

作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-19 07:29

引用:
原帖由 voking 於 2021-11-18 18:43 發表 查看引用來源

我問緊你80年代旺角邊度有北姑呀?

係香港人90年代後北上後,啲北姑先遊落嚟開始賣。80年代大陸仲未開放,啲北姑點落嚟吖?

大話精
你講90代由馬伕帶住週圍走北姑我講80代中係公記做房心北妹仔(依的係正式150/日配額來港,誤入歧途,賣肉養家?)
作者: coboko123    時間: 2021-11-19 07:30

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-11-19 07:00 發表 查看引用來源
每日150名額,80年代用盡配額,唔理佢幾時申請,150人/日,中一定有十八廿二女,依的就係當年北妹房心來源
當時係唔會有18.22女女落到來,當時限左幾歲先批,落得來既全是小朋友加大人,更冇北妹尼個說法,我聽都未聽過
作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-19 14:42

引用:
原帖由 coboko123 於 2021-11-19 07:30 發表 查看引用來源
當時係唔會有18.22女女落到來,當時限左幾歲先批,落得來既全是小朋友加大人,更冇北妹尼個說法,我聽都未聽過
當時成年十八歲就唔批跟父母,而家這批就批照顧落左嚟做左老父母,當年只係旺角廣東道公記玩房心有北妹仔,冇成行成市
作者: 生生不息2014    時間: 2021-11-19 14:52     標題: 回覆 33# 西九理性的羊羊 的帖子

話時話我九幾年上去玩從未試過另外俾錢雞頭。百三蚊一Q。
作者: coboko123    時間: 2021-11-19 18:47

引用:
原帖由 生生不息2014 於 2021-11-19 14:52 發表 查看引用來源
你冇試過唔等於佢冇玩過,你聽過北妹這個說法未呀,未聽過!唔咁要,佢玩過埋添。
作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-19 23:08

引用:
原帖由 生生不息2014 於 2021-11-19 14:52 發表 查看引用來源
而家叫完鸡先俾錢,我以前廟街叫鸡俾錢先,你今日叫鸡屌完先俾錢,唔同而家,就唔会係事實?

作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-19 23:18

引用:
原帖由 coboko123 於 2021-11-19 18:47 發表 查看引用來源
你冇試過唔等於佢冇玩過,你聽過北妹這個說法未呀,未聽過!唔咁要,佢玩過埋添。
我去石龍唔知有250私竇兼未聽過,就否定?未玩過北妹仔兼未聽過,同一樣事實,各人說法唔同
好似有錢老作紅門老牌K仔,講成会所
K中囡講成会所妹仔
依家個的尚存,可以講依的  大話精
昨日己不存嘅嘢
世事好多未見未聽
你雖然唔係坐井,但不可以观晒天,知嘛!

作者: voking    時間: 2021-11-20 04:20

引用:
原帖由 coboko123 於 2021-11-19 03:46 發表 查看引用來源
80年代,泰國仲係窮,好多女仔(幾歳時)一早俾屋企人賣咗,到12歳就跟雞頭走,20歳可以返屋企。香港雞頭同泰國雞頭有聯絡。到啲雞仔20歳後,佢地將啲雞仔介紹俾香港雞頭帶嚟香港搵快錢,中間收介紹費。我係泰國都蒲咗幾年,同啲雞頭都熟。當年佢哋都有問我要吾要做中間人。或同佢地帶啲雞仔嚟香港交俾香港雞頭(主要係係泰機場帶上機,落機帶過境,出到機場就有馬夫係度接機)。
作者: voking    時間: 2021-11-20 04:21

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-11-19 04:44 發表 查看引用來源
團聚,每年五萬人,無人做鸡!
講緊80年代呀。大話精。
吾係講緊90年代呀。

作者: voking    時間: 2021-11-20 04:30

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-11-19 06:47 發表 查看引用來源
個的泰妹有旅遊,有假結婚,120元,做鸡分到100,吹簫現收廿元,平價好玩,囡一日做廿粒,2000,14日28000,吹簫錢夠伙食,机票,泰國人工唔夠1000/月佢地冇馬伕,宿舍就係四樓,边賓館全係二.三樓,有call就帶住要去賓館相,做完賓 ...
你繼續作啦,啲泰雞係香港冇雞頭,冇馬夫可以上到鐘!
雞費120可以分到100。你真係天方夜談!
80年代英文都吾識,吾好話中文,護照都係啱啱攞,人在異鄉,係香港冇人冇物,夠膽冇後台做雞!遇到啲麻煩友,變態既,請問點收科?冇雞頭,冇馬夫,點搵地方?點拉客?
吾識人,點去賓館見工?

大話精

作者: voking    時間: 2021-11-20 04:35

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-11-19 07:29 發表 查看引用來源
你講90代由馬伕帶住週圍走北姑我講80代中係公記做房心北妹仔(依的係正式150/日配額來港,誤入歧途,賣肉養家?)
80年代,每日名額係全中國得150人,吾係全部俾晒深圳。全國個個城市打崩頭搶名額。邊有咁多雞落到嚟!!
用下腦諗下啦。大話精。
作者: voking    時間: 2021-11-20 04:49

引用:
原帖由 coboko123 於 2021-11-19 07:30 發表 查看引用來源
佢一開始就係度作野,好多人都踢爆佢。佢講啲野,有經歷過既ching都知佢老作。
都吾係今日,係呢幾年都仲係作。
幾年前話自己死撚,前兩年突然間可以一日幾獲,仲要鑊鑊高潮鑊鑊金。跟住之後又話自己食偉哥都吾識起頭。
佢講野,有常識既都可以判斷。

80年代有北姑。當年都未開放,邊有咁多人識申請名額落嚟香港做雞吖!係90年後落咗嚟,發覺老公搵吾夠,冇錢寄返大陸,先開始有啲會走私鐘,瞞住老公出嚟做。後期先多咗北嫂。後生既,都幾難。華南既多數去晒深圳做工廠,之後發覺去KTV做,瞓一晚可以搵到一個月人工,之後啲工廠妹就轉行KTV。
作者: voking    時間: 2021-11-20 04:53

引用:
佢通常係聽人講當去過。
吾好怪佢。
我去石龍多次,都未俾過錢雞頭。通通都係俾雞。除咗私竇,250直接俾雞頭就帶女走,一毫子都吾使俾隻雞。
作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-20 07:35

引用:
原帖由 voking 於 2021-11-20 04:53 發表 查看引用來源

佢通常係聽人講當去過。
吾好怪佢。
我去石龍多次,都未俾過錢雞頭。通通都係俾雞。除咗私竇,250直接俾雞頭就帶女走,一毫子都吾使俾隻雞。
聽人講就只会識講俾錢隻鸡唔会識講要俾一百鸡頭,去返原本個食換囡唔使再俾鸡頭費
作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-20 07:48

引用:
原帖由 voking 於 2021-11-20 04:49 發表 查看引用來源

佢一開始就係度作野,好多人都踢爆佢。佢講啲野,有經歷過既ching都知佢老作。
都吾係今日,係呢幾年都仲係作。
幾年前話自己死撚,前兩年突然間可以一日幾獲,仲要鑊鑊高潮鑊鑊金。跟住之後又話自己食偉哥都吾識起頭。
佢講 ...
當年梗唔会申請名額落HK做鸡,但每年五萬人中適齡做鸡嘅有冇一些須要生活做鸡佢講話一陣我自說一陣死能,一陣幾鑊,唔知佢記錯我幫老作貓計廿四小時九鑊,
而家打左針,死能,真係試過一次食100威哥起唔到頭,當時心境如果起到,就狂食偉仔博馬上風
但依家又平服返
作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-20 08:00

引用:
原帖由 voking 於 2021-11-20 04:30 發表 查看引用來源

80年代英文都吾識,吾好話中文,護照都係啱啱攞,人在異鄉,係香港冇人冇物,夠膽冇後台做雞!遇到啲麻煩友,變態既,請問點收科?冇雞頭,冇馬夫,點 ...
當年120,賓館20,鸡100,鸡点同宿舍分就唔知,的泰鸡係揸住賓館相上鐘,落鐘俾粒鈕,亦試過叫完,賓館叫佢打电話返宿舍,叫隻過第二間做,當年仁安的泰鸡係家庭式一個帶一個以旅遊或做假結婚留低,當年HK人工平均女二千男三千,而賓館仔係半默許妓寨,後經90年代馬伕式集体經營,再經毒果東方風月版吹噓,天成大廈賓妹事件先大力打壓,告keeper倚靠妓女為生,賓館定性為妓寨,先打沉馬檻

作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-20 08:18

引用:
原帖由 voking 於 2021-11-20 04:30 發表 查看引用來源

80年代英文都吾識,吾好話中文,護照都係啱啱攞,人在異鄉,係香港冇人冇物,夠膽冇後台做雞!遇到啲麻煩友,變態既,請問點收科?冇雞頭,冇馬夫,點 ...
大話精講你自己,80年代北上唱K
己經不折不扣大話精,科技未到,不如講埋手电点歌,大話精
80年代又北上唱K,又去泰国玩,咁能有米同時空穿梭,將未來當80年代,你真:紅門分身,徒弟
作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-20 08:22

引用:
原帖由 voking 於 2021-11-20 04:20 發表 查看引用來源

80年代,泰國仲係窮,好多女仔(幾歳時)一早俾屋企人賣咗,到12歳就跟雞頭走,20歳可以返屋企。香港雞頭同泰國雞頭有聯絡。到啲雞仔20歳後,佢地將啲雞仔介紹俾香港雞頭帶嚟香港搵快錢,中間收介紹費。我係泰國都蒲咗幾年,同啲雞 ...

飛机未坐過,如果未去過唔識点出机場,買机票講定,可以同未成年要護送坐埋一齊,跟埋一齊攞行李,出關,不過仁安個的隻帶隻,同係泰國做過一輪鸡,除左弱智,我绝对相信唔使人帶,
老作閪
80年代又北上唱K,又去泰国玩,咁能有米同時空穿梭,將未來當80年代,你真:紅門分身,徒弟

作者: voking    時間: 2021-11-21 00:50

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-11-20 08:18 發表 查看引用來源
80年代又北上唱K,又去泰国玩,咁能有米同時空穿梭,將未來當80年代,你真:紅門分身,徒弟 ...
我幾撚時講過我80年代北上叫雞?
80年代我一直泡泰國。係芭提雅租屋同後期買咗個apartment。我有本事搵到錢關你撚事。我當年個個月都飛泰國。我係香討都有寫我泰國史。使撚作!有可能有ching會記得。

我開始北上係93年左右。係大陸有廠。
作者: voking    時間: 2021-11-21 00:51

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-11-20 08:22 發表 查看引用來源

80年代英文都吾識,吾好話中文,護 ...
你自己就大話精。冇藥救。
去献世啦。
作者: voking    時間: 2021-11-21 00:53

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-11-20 08:00 發表 查看引用來源
當年120,賓館20,鸡100,鸡点同宿舍分就唔知,的泰鸡係揸住賓館相上鐘,落鐘俾粒鈕,亦試過叫完,賓館叫佢打电話返宿舍,叫隻過第二間做,當年仁安的泰鸡係家庭式一個帶一個以旅遊或做假結婚留低,當年HK人工平均女二千男三千 ...
你繼續作啦,大話精。
作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-21 12:46

引用:
原帖由 voking 於 2021-11-21 00:50 發表 查看引用來源

80年代我一直泡泰國。係芭提雅租屋同後期買咗個apartment。我有本事搵到錢關你撚事。我當年個個月都飛泰國。我係香討都有寫我泰國史。使撚作!有可能有ching會記得。

我開始北上係93 ...
93年先北上,你繼續作啦,大話精。石龍係初北上叫鸡,93年大把地方,!!唔:会去石龍,,鍾意坐五個鐘頭火車,250過夜私竇!

作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-21 13:32

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-11-21 12:46 發表 查看引用來源
93年先北上,你繼續作啦,大話精。石龍係初北上叫鸡,93年大把地方,!!唔:会去石龍,,鍾意坐五個鐘頭火車,250過夜私竇!
93年已經去沙咀,環頭有件師兄同雪鉄城高管親戚,組隊上去打波,跟住就漁村食飯,叫批囡,食完一人整件就治安隊樓上過夜,93年冇人上石龍,鐘意坐五個鐘火車,你繼續作啦,屌你大話精。
作者: voking    時間: 2021-11-21 23:30

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-11-21 12:46 發表 查看引用來源
我話93年北上叫雞,我幾撚時話我93年去石龍。

你幾時改姓屈!
大話精。

我第一次去石龍係1983年。同朋友十幾人去旅遊,食荔枝。包2架麵包車去既。冇叫雞。

後期係有高鐵先去叫雞。
作者: voking    時間: 2021-11-21 23:32

引用:
原帖由 voking 於 2021-11-21 00:50 發表 查看引用來源

我開始北上係93年左右。係大陸有廠。

睇撚清楚未呀!!我幾時話93年去石龍!
作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-22 05:19

引用:
原帖由 voking 於 2021-11-21 23:32 發表 查看引用來源

睇撚清楚未呀!!我幾時話93年去石龍!
大陸有廠,使去叫鸡,大把囡屌到補唔返,浪費叫鸡,你繼續作啦,93年代,大陸有廠,使能去叫鸡,大把囡等屌,最怕屌到補唔返,浪費米青俾鸡!講得好能清楚,有高鐵先去石龍叫鸡,咁250私竇囡,450卡拉0K囡過夜,同老作紅門9千請私人司机一能樣,時空老作,天方夜譚,高鐵時代,生客過夜,難的,有!天價,係啊,尚有的大媽,姥姥同我爭食!!!
咁就唔屌唔得!!!屌你作大:大話精。

作者: voking    時間: 2021-11-23 03:39

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-11-22 05:19 發表 查看引用來源
大陸有廠,使去叫鸡,大把囡屌到補唔返,浪費叫鸡,你繼續作啦,93年代,大陸有廠,使能去叫鸡,大把囡等屌,最怕屌到補唔返,浪費米青俾鸡!講得好能清楚,有高鐵先去石龍叫鸡,咁250私竇囡,450卡拉0K囡過夜,同老作紅門9千請私人 ...
我之前開帖都有講過,我當年都有食廠妹。但我亦鐘意叫雞。我喜好,關你撚事。大把人有小三,小密,一樣去叫雞。吾通你話佢地講大話!

你講石龍既事,證明你未去過石龍叫雞。生客過夜有幾難呀?你繼續俾一百蚊雞頭啦。呢度另外有ching都踢爆你。

我再問你我幾時話我93年去石龍呀?
你係咪老屈我吖!!!

大話精!答我!

作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-23 11:03

引用:
原帖由 voking 於 2021-11-23 03:39 發表 查看引用來源

我之前開帖都有講過,我當年都有食廠妹。但我亦鐘意叫雞。我喜好,關你撚事。大把人有小三,小密,一樣去叫雞。吾通你話佢地講大話!

你講石龍既事,證明你未去過石龍叫雞。生客過夜有幾難呀?你繼續俾一百蚊雞頭啦。呢度另外 ...
未去過石龍,点講坐五個鐘火車,89尾,90石龍係咁,真,一定真過, 高鉄時代,去石龍,有250私竇過夜,450卡拉囡過夜大話精:你講石龍既事,證明你未去過石龍叫雞。
高鉄時代生客過夜唔難呀,有錢!
但250私竇,0K囡450就好能難
大話精

作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-23 21:52

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-11-23 11:03 發表 查看引用來源
未去過石龍,点講坐五個鐘火車,89尾,90石龍係咁,真,一定真過, 高鉄時代,去石龍,有250私竇過夜,450卡拉囡過夜大話精:你講石龍既事,證明你未去過石龍叫雞。
高鉄時代生客過夜唔難呀,有錢!
但250私竇,0K囡450就好能難
大 ...
大話精:你講石龍既事,證明你未去過石龍叫雞。高鐵冇石龍站兼石龍高鐵後冇左客運,專做中歐货運,你間廠冇貨去歐洲?唔知!我屌你知唔知:
作大大話精

作者: voking    時間: 2021-11-24 03:50

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-11-23 21:52 發表 查看引用來源
大話精:你講石龍既事,證明你未去過石龍叫雞。高鐵冇石龍站兼石龍高鐵後冇左客運,專做中歐货運,你間廠冇貨去歐洲?唔知!我屌你知唔知:
作大大話精 ...
當年,我地叫和諧號做高鐵。得吾得呀!
講緊叫雞吖。你講啲貨去歐洲又關你撚事?
我間廠做乜野,貨去邊度。你邊位,點解要話你知?

我問緊你我幾時講我93年去石龍?點解屈我?
答我呀/
作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-24 07:25

引用:
原帖由 voking 於 2021-11-24 03:50 發表 查看引用來源

答我呀/ ...
76,高鐵.動車都唔識分,我問你我幾時食三粒X哥,開廠,食X你就有,唔知高鐵冇石龍,!我屌你知唔知:
作大大話精

作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-25 07:18

引用:
原帖由 voking 於 2021-11-24 03:50 發表 查看引用來源

答我呀/ ...
唔知高鐵冇石龍,!我屌你知唔知:
作大大話精答你:七頭,你話石龍私竇250,K450過夜,93年先北上,咁價,93年石龍可能有,跟住話高鉄先去石龍,石龍冇高鐵站,自暴其短,同分身老作紅門一能樣,唔作,76,

作者: voking    時間: 2021-11-25 18:31

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-11-25 07:18 發表 查看引用來源
唔知高鐵冇石龍,!我屌你知唔知:
作大大話精答你:七頭,你話石龍私竇250,K450過夜,93年先北上,咁價,93年石龍可能有,跟住話高鉄先去石龍,石龍冇高鐵站,自暴其短,同分身老作紅門一能樣,唔作,76,

...
答我呀/
作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-25 21:36

引用:
原帖由 voking 於 2021-11-25 18:31 發表 查看引用來源

答我呀/
點解屈我?話我食三粒偉哥,都死能,
答我呀食三粒偉哥,死能左,
去石龍边度有250過夜
你90年初未去過石龍屈我老作俾一百鸡頭講大话
你答我
作者: voking    時間: 2021-11-26 02:36

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-11-25 21:36 發表 查看引用來源
去石龍边度有250過夜
你答我
答我呀

我問你先。

答完我,我會答你。

作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-26 05:48

引用:
原帖由 voking 於 2021-11-26 02:36 發表 查看引用來源

答我呀

我問你先。

答完我,我會答你。
去石龍边度有250過夜
你答我90年未去過石龍,边有250過夜,450K囡

作者: voking    時間: 2021-11-27 04:43

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-11-26 05:48 發表 查看引用來源
去石龍边度有250過夜
你答我90年未去過石龍,边有250過夜,450K囡 ...
答我呀

我問你先。

答完我,我會答你。

作者: 咸濕褓姆賤嬰兒    時間: 2021-11-27 10:12

又鬧交!哈哈哈哈哈哈!
作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-28 08:04

引用:

答我呀/ ...
當年,我地叫和諧號做高鐵。得吾得呀!唔知高鐵列車
叫:復兴号

和諧号:係動車,电動火車,

綠皮係蒸汽頭
叫和諧号係高鐵

你唔叫房車係跑車
得唔得!!!
高鐵冇石龍,!我屌你知唔知:
作大,
93年先北上,咁能容易就開廠
作大:大話精

作者: voking    時間: 2021-11-28 22:08

大話精 ;P ;P ;P
作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-11-29 05:42

引用:
原帖由 voking 於 2021-11-28 22:08 發表 查看引用來源
大話精 ;P ;P ;P
當年,我地叫和諧號做高鐵。得吾得呀!唔知高鐵列車
叫:復兴号

和諧号:係動車,电動火車,

綠皮係蒸汽頭
叫和諧号係高鐵

你唔叫房車係跑車
得唔得!!!
高鐵冇石龍,!我屌你知唔知:
作大,
93年先北上,咁能容易就開廠
作大:大話精

作者: voking    時間: 2021-11-29 17:58

大話精
作者: ho501501    時間: 2021-11-29 22:12

引用:
原帖由 咸濕褓姆賤嬰兒 於 2021-11-27 10:12 發表 查看引用來源
又鬧交!哈哈哈哈哈哈!
鬥屌帖🤣🤣🤣
作者: 沙田樹根    時間: 2021-12-1 14:46

现在深夏線高鐵,都是用和諧號,可能路軌彎度大,不能行走高速30O公里,但是都是叫高鐵,當年石龍站是搭和諧號去的。
作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-12-1 15:45

引用:
原帖由 沙田樹根 於 2021-12-1 14:46 發表 查看引用來源
现在深夏線高鐵,都是用和諧號,可能路軌彎度大,不能行走高速30O公里,但是都是叫高鐵,當年石龍站是搭和諧號去的。
搭和諧号,個陣叫動車(簡稱),电動火車,有高鉄,石龍揾大媽過夜250,K囡籮底橙450得唔得,
有93北上就話開廠,93年時代飲飲食食幾年都未開得成
作者: 沙田樹根    時間: 2021-12-2 09:19

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-12-1 15:45 發表 查看引用來源
搭和諧号,個陣叫動車(簡稱),电動火車,有高鉄,石龍揾大媽過夜250,K囡籮底橙450得唔得,
當年行走廣深線的和諧號,官方稱為準高跌,並非叫電動火車
作者: ryan2688    時間: 2021-12-3 03:33

引用:
原帖由 沙田樹根 於 2021-12-2 09:19 發表 查看引用來源
當年行走廣深線的和諧號,官方稱為準高跌,並非叫電動火車
當年未聽過有人叫電動火車。
叫和諧號人多,高鐵都有人叫。
作者: ryan2688    時間: 2021-12-3 03:34

引用:
原帖由 沙田樹根 於 2021-12-1 14:46 發表 查看引用來源
係吖,我都搭過。
作者: ryan2688    時間: 2021-12-3 03:37

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-12-1 15:45 發表 查看引用來源
90年代,大把人係大陸開廠喎,尤其係台灣佬。

作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-12-3 10:33

引用:
原帖由 ryan2688 於 2021-12-3 03:37 發表 查看引用來源

真係大把人係大陸開廠,但93年先上,遲唔遲的,大陸要搅幾年先掂
作者: 沙田樹根    時間: 2021-12-3 12:19

引用:
原帖由 ryan2688 於 2021-12-3 03:37 發表 查看引用來源

90年代是台灣廠佬東莞全盛時代,東莞也是港人性地,常平,長安,石龍好多香港人,但是公募員北上大陸要向政府申報,所公募員好少去咁遠東莞玩,只是在深圳羅湖偷跳居多,方便短間來回,免得向政府申報,而被上司發現

作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-12-3 13:31

引用:
原帖由 沙田樹根 於 2021-12-3 12:19 發表 查看引用來源
90年代是台灣廠佬東莞全盛時代,東莞也是港人性地,常平,長安,石龍好多香港人,但是公募員北上大陸要向政府申報,所公募員好少去咁遠東莞玩,只是在深圳羅湖偷跳居多,方便短間來回,免得向政府申報,而被上司發現 ...
80年代中己不用申報,寫假紙寫离港日期,係病假离港先要申請,二千年代連病假都可北上
作者: ryan2688    時間: 2021-12-4 03:57

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-12-3 10:33 發表 查看引用來源
真係大把人係大陸開廠,但93年先上,遲唔遲的,大陸要搅幾年先掂
有人辭官歸故里,有人漏夜趕科場。
而家都仲有人去大陸開廠,即係點吖?係咪遲晒呀?

不過都吾關我事,我冇錢開廠。我淨係夠錢去叫雞啫。
作者: 沙田樹根    時間: 2021-12-4 04:44

引用:
原帖由 ryan2688 於 2021-12-3 03:33 發表 查看引用來源

當年未聽過有人叫電動火車。
叫和諧號人多,高鐵都有人叫。
係呀!連九廣鐵路都叫火車做列車,非電動火車,電動火車,我都係第一次听聞。
作者: 沙田樹根    時間: 2021-12-4 04:56

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-12-3 13:31 發表 查看引用來源
80年代中己不用申報,寫假紙寫离港日期,係病假离港先要申請,二千年代連病假都可北上
所有紀律部門及普通公務员,回歸前,離境都要申報,除非是,不需要中學畢業的入職公務員可免。
作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-12-4 09:09

引用:
原帖由 沙田樹根 於 2021-12-4 04:56 發表 查看引用來源
所有紀律部門及普通公務员,回歸前,離境都要申報,除非是,不需要中學畢業的入職公務員可免。
你边度知的消息,有分不用中学畢業入職公務员,好多,登記護士,助理文员,佢升左職又点,真正返大陸我78年申請一次,去廣州,去玩四天,坐飛翔船成千元,大半個月人工,剛巧中國打越南,申請批,尚要上總部見件E.O.,此後放大假寫假纸,假纸有欄寫离港日期,你自願申報,後期假纸都冇左此欄,病假2000年前好明確要申請离港,有件同事ca,病假返大陸照批,後期病假离港要申報取消添
作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-12-4 09:13

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-12-4 09:09 發表 查看引用來源
你边度知的消息,有分不用中学畢業入職公務员,好多,登記護士,助理文员,尤其助理文员升左大寫,佢升左職又点,真正返大陸我78年申請一次,去廣州,去玩四天,坐飛翔船成千元,大半個月人工,剛巧中國打越南,申請批,尚要上總部見件E.O.,此後放大假寫假纸,假纸有欄寫 ...
尚有公務员有第一標準薪级,你是否照講個的
作者: 沙田樹根    時間: 2021-12-4 09:27

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-12-4 09:09 發表 查看引用來源
你边度知的消息,有分不用中学畢業入職公務员,好多,登記護士,助理文员,佢升左職又点,真正返大陸我78年申請一次,去廣州,去玩四天,坐飛翔船成千元,大半個月人工,剛巧中國打越南,申請批,尚要上總部見件E.O.,此後放大假寫假纸,假纸有欄寫 ...
你作野呀!你呢亭minor staff 堂堂一個EO會見你,人唔笑,狗都吠啦!
作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-12-4 16:03

引用:
原帖由 沙田樹根 於 2021-12-4 09:27 發表 查看引用來源
你作野呀!你呢亭minor staff 堂堂一個EO會見你,人唔笑,狗都吠啦!
E.0.好能細,
差飛入職都3萬

我退休職級,人工同E0顶薪差不多

政府第一標準薪級都唔識,你識條七

圖片附件: IMG_20211204_160717.jpg (2021-12-4 16:13, 152.56 KB) / 該附件被下載次數 18

作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-12-4 17:54

引用:
原帖由 沙田樹根 於 2021-12-4 04:56 發表 查看引用來源
我時代,中学畢業英文c,可以做督插
作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-12-4 18:10

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-12-4 16:03 發表 查看引用來源
E.0.好能細,
差飛入職都3萬

我退休職級,人工同E0顶薪差不多

政府第一標準薪級都唔識,你識條七
你咁能七,影衰沙田,
改名:樹根話正七
作者: dogdogchiV    時間: 2021-12-4 18:23

引用:
原帖由 沙田樹根 於 2021-12-4 09:27 發表 查看引用來源
堂堂EO ?!

AO咩?
AO 就巴X閉
作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-12-4 19:02

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-12-4 18:10 發表 查看引用來源
你咁能七,影衰沙田,
改名:樹根話正七
樹根話正七:
E.0.人工

樹根話正七:

警察佐級人工

乜堂堂E.0.

圖片附件: IMG_20211204_160717.jpg (2021-12-4 19:02, 152.56 KB) / 該附件被下載次數 15

圖片附件: IMG_20211204_185158.jpg (2021-12-4 19:02, 218.59 KB) / 該附件被下載次數 16

作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-12-4 19:05

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2021-12-4 18:23 發表 查看引用來源

堂堂EO ?!

AO咩?
AO 就巴X閉
AO就巴閉的
我有親戚個女
一考到A0
即補人工即走
原住居屋
即買海景私樓
AO:真天子門生!

作者: 沙田樹根    時間: 2021-12-4 22:19

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-12-4 19:05 發表 查看引用來源
AO就巴閉的
我有親戚個女
一考到A0
即補人工即走
原住居屋
即買海景私樓
AO:真天子門生!
你字都唔識多個,用個2级行政主任EO2,即最低级行政主任同員佐级比,EO有幾多级你知唔知呀?SEO人工已經高過警隊一哥,最高级的EO,叫CEO,英文叫Chief Executive Officer, 中文名叫特首,公務员之首呀!七頭。公務員誰人工最高,最大權,CEO。AO在公務员扮一份乜工。
仲有舊制EO比新制公務員人工多3成。

作者: 西九理性的羊羊    時間: 2021-12-5 07:09

引用:
原帖由 沙田樹根 於 2021-12-4 22:19 發表 查看引用來源

你字都唔識多個,用個2级行政主任EO2,即最低级行政主任同員佐级比,EO有幾多级你知唔知呀?SEO人工已經高過警隊一哥,最高级的EO,叫CEO,英文叫Chief Executive Officer, 中文名叫特首,公務员之首呀!七頭。公務員誰人工最高,最大權 ...
講E.O,你講特首
講法庭書记,你咪講總書記習總
樹根正七:你條奶咀仔
你含七
唔啱,含七有米青,唔好益你
含我條死能,益你黄金液,傳的H P V,前列,肛門。兼有洗膀胱卡介苗餘韻

作者: 沙田樹根    時間: 2021-12-5 07:28

引用:
原帖由 西九理性的羊羊 於 2021-12-5 07:09 發表 查看引用來源
講E.O,你講特首
講法庭書记,你咪講總書記習總
樹根正七:你條奶咀仔
你含七
唔啱,含七有米青,唔好益你
含我條死能,益你黄金液,傳的H P V,前列,肛門。兼有洗膀胱卡介苗餘韻 ...
所以就話你字都唔識多個學人講EO。特首是最高级EO都未知,真係唅得L。
明明是和諧號第一代高鐵,又作叫電動火車。唔死都无用。

歡迎光臨 188Channel (https://www.188channel.com/)