188Channel

標題: 活在當下 + 更新part 3在page 5 #48(全文完) [打印本頁]

作者: little_princess    時間: 2024-3-31 02:45     標題: 活在當下 + 更新part 3在page 5 #48(全文完)

本主題需向作者支付相應積分才能瀏覽
作者: CTAN2Y33    時間: 2024-3-31 06:38

引用:
原帖由 little_princess 於 2024-3-31 02:45 發表 查看引用來源
同主人一起十幾年。由剛畢業的後生女到現在,開始感覺到生命的脆弱,生老病死,生離死別是人生必經的階段。只是無想過來得這麼快。

我以前已經覺得我地每一次見面都係賺返來,所以每一次見面我都當係最後一次。每次見面 ...
好耐冇見過你更新 支持
作者: licklickson    時間: 2024-3-31 07:38

引用:
原帖由 little_princess 於 2024-3-31 02:45 發表 查看引用來源
同主人一起十幾年。由剛畢業的後生女到現在,開始感覺到生命的脆弱,生老病死,生離死別是人生必經的階段。只是無想過來得這麼快。

我以前已經覺得我地每一次見面都係賺返來,所以每一次見面我都當係最後一次。每次見面 ...
多謝分享,等你繼續update!😉
作者: 小Koey    時間: 2024-3-31 08:41

我比较好奇的是,你的主人是患上了什么疾病呢?还有为什么要移民呢?
作者: little_princess    時間: 2024-3-31 09:52

引用:
原帖由 小Koey 於 2024-3-31 08:41 發表 查看引用來源
我比较好奇的是,你的主人是患上了什么疾病呢?还有为什么要移民呢?
主人做了大手術。身上有一條十幾寸的疤痕。

你打簡體字,可能真的不明白香港人移民的原因。如不是父母,單身的他都應該移民了,去一個適合自己生活的地方。主人說,移民可能會長命些…我哭了

作者: 小Koey    時間: 2024-3-31 12:44

引用:
原帖由 little_princess 於 2024-3-31 09:52 發表 查看引用來源

你打簡體字,可能真的不明白香港人移民的原因。如不是父母,單身的他都應該移民了,去一個適合自己生活的地方。主人說,移民可能會長命些…我哭了 ...
嗯嗯,我是马来西亚人所以用的是简体中文,但是我是能够明白繁体字的哦
移民是为了更好的生活品质吧?也许就像你说的,移民可能会更长命一些,我不明白香港的医疗设备是到了什么程度,但他那样说的话,应该是国外 (特别是西方国家) 有更完善的医疗,也许能够帮助他也说不定吧?

不管怎样,就如你的标题一样,活在当下,珍惜当下,抓住现在的一切美好,祝你们幸福!
作者: CTAN2Y33    時間: 2024-3-31 12:50

引用:
原帖由 little_princess 於 2024-3-31 09:52 發表 查看引用來源

你打簡體字,可能真的不明白香港人移民的原因。如不是父母,單身的他都應該移民了,去一個適合自己生活的地方。主人說,移民可能會長命些…我哭了 ...
政治原因移民就算吧
作者: 人夫愛人妻    時間: 2024-3-31 14:11

引用:

你跟埋佢移民囉
作者: little_princess    時間: 2024-3-31 16:00

引用:
原帖由 小Koey 於 2024-3-31 12:44 發表 查看引用來源
嗯嗯,我是马来西亚人所以用的是简体中文,但是我是能够明白繁体字的哦
移民是为了更好的生活品质吧?也许就像你说的,移民可能会更长命一些,我不明白香港的医疗设备是到了什么程度,但他那样说的话,应该是国外 (特别是西方国 ...
香港人移民並非追求生活品質
去外國移民的大多是高薪厚職的中產階級
去外國未必找到一樣的工資

去外國生活水平可以說提升了
也可以說是說下降了
看你從哪角度去看

主人已經算康復了
香港醫療一流,
只要有錢,肯定是世界上最先進的地區之一。
他意思會長命一些是因爲外國生活壓力較細
主人在港的工作時間很長很長的
很辛苦
作者: R.Gonzalez    時間: 2024-3-31 16:00

引用:
原帖由 人夫愛人妻 於 2024-3-31 14:11 發表 查看引用來源

你跟埋佢移民囉
唔係你講咁容易啊,葉師傅⋯⋯
作者: little_princess    時間: 2024-3-31 16:06

引用:
原帖由 CTAN2Y33 於 2024-3-31 12:50 發表 查看引用來源
政治原因移民就算吧
他想去一個可以開開心心生活的地方。
他想買定樓當投資,近海的小屋
將來或者過去住
現在什麼都未開始,他只是構思中
作者: little_princess    時間: 2024-3-31 16:09

引用:
原帖由 R.Gonzalez 於 2024-3-31 16:00 發表 查看引用來源

唔係你講咁容易啊,葉師傅⋯⋯
係啊,我無可能跟他走
或者可以what’s app 關心下大家的生活
但應該永遠都唔會再見
想到這裡,我又哭了
作者: 小Koey    時間: 2024-3-31 16:12

引用:
原帖由 little_princess 於 2024-3-31 16:00 發表 查看引用來源

也可以說是說下降了
看你從哪角度去看

主人已經算康復了
香港醫療一流,
只要有錢,肯定是 ...
原来是这样~我觉得活得开心是最重要的,如果移民可以让他活得更愉快,那我是非常建议的。工资什么的,我是觉得只要足够,不会影响日常作息就可以了。另外,我现在才知道原来香港的医疗是顶级的啊!虽然我偶尔会看tvb,但是好像都很少看到关于医疗的,警匪的就很多很多,也很好看(PS: 我是比较喜欢坏人那一边的)
作者: CTAN2Y33    時間: 2024-3-31 17:56

引用:
原帖由 little_princess 於 2024-3-31 16:06 發表 查看引用來源

將來或者過去住
買樓當投資 9成都係蝕住錢返香港
仲有適應當地生活 除非以前住過一段長時間
簡單生活 香港都一樣做到 都係睇人 追求
作者: little_princess    時間: 2024-3-31 18:49

引用:
原帖由 小Koey 於 2024-3-31 16:12 發表 查看引用來源

原来是这样~我觉得活得开心是最重要的,如果移民可以让他活得更愉快,那我是非常建议的。工资什么的,我是觉得只要足够,不会影响日常作息就可以了。另外,我现在才知道原来香港的医疗是顶级的啊!虽然我偶尔会看tvb,但是好像都 ...
有錢有頂級醫療
無錢等政府要輪候(不過老實說都比外國免費醫療好)
作者: little_princess    時間: 2024-3-31 18:58

引用:
原帖由 CTAN2Y33 於 2024-3-31 17:56 發表 查看引用來源
買樓當投資 9成都係蝕住錢返香港
仲有適應當地生活 除非以前住過一段長時間
簡單生活 香港都一樣做到 都係睇人 追求
呢版始終係引人入性版
就唔討論太多經濟
我同主人都做外資公司。
工作都全英文,去外國就應該唔會唔適應
主人表面好social (內心好內斂)
他不會融入不到外地生活

主人無話走,只係構思緊
作者: 小Koey    時間: 2024-3-31 21:55

引用:
原帖由 little_princess 於 2024-3-31 18:49 發表 查看引用來源

有錢有頂級醫療
無錢等政府要輪候(不過老實說都比外國免費醫療好)
跟马来西亚这边一样,有钱就去私人医院,没钱就排队政府医院,但不管是哪一个,我相信国外的医疗会更好一些吧
作者: degree06    時間: 2024-4-2 02:54

引用:
原帖由 little_princess 於 2024-3-31 16:06 發表 查看引用來源

將來或者過去住
以城市的客觀條件來講,香港已係世界數一數二既好地方了
作者: degree06    時間: 2024-4-2 02:54

引用:

將來或者過去住
以城市的客觀條件來講,香港已係世界數一數二既好地方了
作者: little_princess    時間: 2024-4-2 20:55     標題: 回覆 19# degree06 的帖子

有錢來講就係。香港住屋較差
作者: degree06    時間: 2024-4-2 21:29

引用:
原帖由 little_princess 於 2024-4-2 20:55 發表 查看引用來源
有錢來講就係。香港住屋較差
但外國治安、種族歧視、文化差異都係問題來架
作者: little_princess    時間: 2024-4-3 20:24

引用:
原帖由 degree06 於 2024-4-2 21:29 發表 查看引用來源
但外國治安、種族歧視、文化差異都係問題來架
我自己細個都試過移民,外國大,唔覺有呢d問題。我地華人係外國勢力都好大。始終人多
可能澳洲種族歧視大d (唔好去呢度囉)
治安就個個國家地區不同 (美國我都唔喜歡)
所以英國都係比較好的選擇
總會找到適合的居所既

作者: licklickson    時間: 2024-4-4 07:48

引用:

好sweet呀!等睇你嘅戲玉!😉
作者: 蛇貴妃    時間: 2024-4-4 08:13

每次睇到公主既post, 字裡行間都有種好沉重既氣氛...

呢樣野真係知易行難, 但如果換左當事人係我, 我既最愛如果只能夠去外地先可以活下來,
或者活得較耐較久, 哪怕代表我再見唔到佢, 縱使自己一萬個唔願意, 我都會迫自己放佢走

我地做得女奴呢一行, 本身就應該將所有痛苦全部主動攬上身, 將所有快樂同享受都俾晒我地主人
作者: CTAN2Y33    時間: 2024-4-4 09:29

引用:

中出後 有左小朋友 但又唔想要 係個男人太不負責任
作者: little_princess    時間: 2024-4-4 14:38

引用:
原帖由 CTAN2Y33 於 2024-4-4 09:29 發表 查看引用來源
中出後 有左小朋友 但又唔想要 係個男人太不負責任
當年係我引主人中出。(可以看舊帖)他係好男人次次都用套。好安全。

我知道唔會有啦,仲有幾日就M 先叫他中出

主人當年係好驚,我覺得他會負責任所以咁驚… anyways 我都唔會同主人有bb …他係無腳的小鳥…唔要老婆唔要仔女
作者: CTAN2Y33    時間: 2024-4-4 14:52

引用:
原帖由 little_princess 於 2024-4-4 14:38 發表 查看引用來源

當年係我引主人中出。(可以看舊帖)他係好男人次次都用套。好安全。

我知道唔會有啦,仲有幾日就M 先叫他中出

主人當年係好驚,我覺得他會負責任所以咁驚… anyways 我都唔會同主人有bb …他係無腳的小鳥…唔要老婆唔要 ...
竟然享受中出 計安全期同食藥
掂都會好過話怕有BB又要中出說話
都幾傷害女方
作者: little_princess    時間: 2024-4-4 14:55

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2024-4-4 08:13 發表 查看引用來源
每次睇到公主既post, 字裡行間都有種好沉重既氣氛...

呢樣野真係知易行難, 但如果換左當事人係我, 我既最愛如果只能夠去外地先可以活下來,
或者活得較耐較久, 哪怕代表我再見唔到佢, 縱使自己一萬個唔願意, 我都 ...
主人要做的事無人阻到他
我亦不會是他考慮的因素
他要走我也沒有辦法
我只可以流著淚送他走
只要他身體健康就得了
科技發達
我地仲可以video call 既😢

主人未走的,只是構思一下
他有年邁的父母
或者百年歸老後
作者: degree06    時間: 2024-4-5 02:56

引用:
原帖由 little_princess 於 2024-4-3 20:24 發表 查看引用來源

我自己細個都試過移民,外國大,唔覺有呢d問題。我地華人係外國勢力都好大。始終人多
總會找到適合的居所既 ...
有快樂自會有唔快樂,有開心亦會有唔開心。
身處於邊度,都係一樣。

有個正向的頭腦,係會比較容易開開心心的。
作者: degree06    時間: 2024-4-5 02:56

引用:
原帖由 little_princess 於 2024-4-3 20:24 發表 查看引用來源

總會找到適合的居所既 ...
有快樂自會有唔快樂,有開心亦會有唔開心。
身處於邊度,都係一樣。

有個正向的頭腦,係會比較容易開開心心的。
作者: 蛇貴妃    時間: 2024-4-5 06:31

引用:
原帖由 little_princess 於 2024-4-4 14:55 發表 查看引用來源

主人要做的事無人阻到他
我亦不會是他考慮的因素
他要走我也沒有辦法
我只可以流著淚送他走
只要他身體健康就得了
科技發達

他有年邁的父母
或者百年歸老後 ...
With all due respect, 如果換轉當事人係我,
如果我依然深愛對方, 當然, 可以一路知道佢過得安好係件好事,
但呢種contact 無力感太強烈啦, 我覺得自己未必受得住
所以權衡利弊之後, 都係索性一刀兩斷唔再聯繫比較好囉
長痛不如短痛, 當日同sp 分開果種痛我呢個moment 都仲記得,
會比keep 住點到即止到喉唔到肺o既contact 難受好多
但時間會沖淡一切, 事過景遷之後, 你對該人o既記憶依然會存在
依然會記得昔日同佢o既一切互動, 可能會有一丁點咁多o既失落
但對你情緒o既牽動唔會話太大, 尤其是在你搵到下一個值得你真心為佢付出o既人時
你同故人之間o既往事點滴, 甚至可以成為以後人生伴侶之間閒聊o既話題

我係想講, "受傷一次終此一生不再相愛" 好多時只係自己俾自己o既假象
人要病過先會變強壯, 錯過先識得做好, 痛過才懂得珍惜快樂
感情路上每一次o既失意, 都會造就你成為下一次緣份到來o既時候, 做一個比上次更好o既戀人

好好思考一下本宮o既說話
作者: CTAN2Y33    時間: 2024-4-5 06:48

引用:
原帖由 little_princess 於 2024-4-4 14:55 發表 查看引用來源

主人要做的事無人阻到他
我亦不會是他考慮的因素
他要走我也沒有辦法
我只可以流著淚送他走
只要他身體健康就得了
科技發達

他有年邁的父母
或者百年歸老後 ...
咁多年都只係跟一個主人?
冇諗過離開?
作者: little_princess    時間: 2024-4-5 23:03

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2024-4-5 06:31 發表 查看引用來源

With all due respect, 如果換轉當事人係我,
如果我依然深愛對方, 當然, 可以一路知道佢過得安好係件好事,
但呢種contact 無力感太強烈啦, 我覺得自己未必受得住
所以權衡利弊之後, 都係索性一刀兩斷唔再聯繫比 ...
我好貪心,我唔會離開主人架
直到唔可以再見
我後生時,曾經幻想過同主人一起變老
作者: little_princess    時間: 2024-4-5 23:06

引用:
原帖由 CTAN2Y33 於 2024-4-5 06:48 發表 查看引用來源
咁多年都只係跟一個主人?
冇諗過離開?
唔會離開主人
直到唔可以再一起
作者: CTAN2Y33    時間: 2024-4-6 06:27

引用:
原帖由 little_princess 於 2024-4-5 23:06 發表 查看引用來源

唔會離開主人
直到唔可以再一起
有咩原因 可以一直咁堅持?
作者: little_princess    時間: 2024-4-9 00:51

引用:
原帖由 CTAN2Y33 於 2024-4-6 06:27 發表 查看引用來源
有咩原因 可以一直咁堅持?
我都唔知。個心好掛著他囉
唔想無左他
想耐唔耐見下他
每天保持聯絡
作者: CTAN2Y33    時間: 2024-4-9 06:07

引用:
原帖由 little_princess 於 2024-4-9 00:51 發表 查看引用來源

唔想無左他
想耐唔耐見下他
每天保持聯絡
好難得 仲有女仔不計時間
每日都堅持
或者係傻 但最堅要你開心
作者: water121212    時間: 2024-4-9 07:16

引用:
原帖由 little_princess 於 2024-4-9 00:51 發表 查看引用來源

唔想無左他
想耐唔耐見下他
每天保持聯絡
雙魚座?
作者: tommy414    時間: 2024-4-9 09:07

咁樣唔會覺得好辛苦咩?耐唔耐先見到,又唔係男女朋友關係
引用:

唔想無左他
想耐唔耐見下他
每天保持聯絡

作者: little_princess    時間: 2024-4-10 13:31

引用:
原帖由 tommy414 於 2024-4-9 09:07 發表 查看引用來源
咁樣唔會覺得好辛苦咩?耐唔耐先見到,又唔係男女朋友關係

我地有定期見面食飯
係secret lover 關係
如過要將來,關係就唔係咁簡單
作者: little_princess    時間: 2024-4-10 13:33

引用:
原帖由 water121212 於 2024-4-9 07:16 發表 查看引用來源

雙魚座?
係啊。你咁叻既

愛大過天哈哈哈
作者: 更年大叔    時間: 2024-4-10 13:56

引用:
原帖由 little_princess 於 2024-3-31 16:00 發表 查看引用來源

也可以說是說下降了
看你從哪角度去看

主人已經算康復了
香港醫療一流,
只要有錢,肯定是 ...
也可以說是說下降了
看你從哪角度去看

呢句中肯,每事都有得必有失
作者: 蛇貴妃    時間: 2024-4-10 14:07

引用:
原帖由 little_princess 於 2024-4-5 23:03 發表 查看引用來源

我好貪心,我唔會離開主人架
直到唔可以再見
我後生時,曾經幻想過同主人一起變老
o係公主o既痴情面前, 本宮呢款極其量只可以叫做痴線

Anyway, 感情冇話對與錯, 只能夠祝福你最終可以得償所願
作者: angelking89    時間: 2024-4-11 12:18

但keep到咁耐已經好難得, 好多時候隔幾年, 有時對方/自己現實有野要搞, 關係上好難keep到
作者: little_princess    時間: 2024-4-17 01:54

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2024-4-10 14:07 發表 查看引用來源

o係公主o既痴情面前, 本宮呢款極其量只可以叫做痴線

Anyway, 感情冇話對與錯, 只能夠祝福你最終可以得償所願
我無想過同主人真正一齊
大家都有自己的生活方式和圈子
只希望大家可以繼續keep 住
心裡面有對方就夠
作者: little_princess    時間: 2024-4-17 01:56

引用:
原帖由 angelking89 於 2024-4-11 12:18 發表 查看引用來源
但keep到咁耐已經好難得, 好多時候隔幾年, 有時對方/自己現實有野要搞, 關係上好難keep到
係啊
我同主人都各又各忙
唔係成日可以見
可以定期約會下已經好滿足
作者: 惡女b水    時間: 2024-4-18 21:08

引用:
原帖由 little_princess 於 2024-4-17 01:56 發表 查看引用來源

係啊
我同主人都各又各忙
唔係成日可以見
可以定期約會下已經好滿足
小公主好
作者: little_princess    時間: 2024-4-19 01:42

Part 3
吃完飯後,我們拖手行了一會兒,主人說買東西給我喝,其實我都預了不會做愛了,因爲我實在有「M到」做愛的陰影,怕抽插得太刺激,令子宮充血攪到大出血。走進便利店,主人拿了我最愛的飲品,然後走去付款,順便拿了套套。原來他真的是想去買套套。

主人知道我m 剛到,為什麼還買套套呢?可能想博一博?我邊喝著飲品邊上車,主人說今天和我遊車河。他一邊駕車,一邊拖著我的手,我真的覺得很甜蜜。主人把車子停在一個郊野公園的停車場裡,哪裏人流甚少,有山有樹。我們停了車就在車廂裡雙擁和親吻。其實主人唔忙,唔係做緊野的時候,對我特別溫柔。我要相信,他的心裡,一定有我的。我錫錫下主人,當然慢慢錫落去錫埋小主人。主人解開褲頭,把小主人露出來,我立刻就像飢餓的小狗含住小主人。這次我決定要吹爆主人。我左手摸著蛋蛋,口就一下一下地吸住小主人,我還刻意食到「呼呼」聲。我一邊含一邊添,一邊繼續摸蛋蛋。我還記得主人以前的教導,要多口水,果然主人就立刻要我停下來,他說在車裡不舒服,他提議去外面。

主人見我沒有反對,就想和我下車。他問我怕不怕插插下會大出血。他都記得當年的事故。我說不能了,我真的怕M到做愛會流好多血,攪到好污糟。我說我會吹爆主人。於是我們下車,走到山邊,尋找適合的位置。

其實所有位置都不算隱蔽,我都不知道其他車會否看到我們。主人看過安全後,我們在山邊又再開始,主人解開褲頭,放小主人出來。我什麼都不怕,相信主人,我就踎低專心地為主人口交,而主人就好分心地繼續留意四周。

我先打圈舔下龜頭,又舔下肉捧,真係好掛住小主人。我有兩年無錫小主人了。之後我就慢慢含住小主人,打則個頭,小主人就可以頂住我面珠,主人看到凸出來的小主人應該也很興奮,輕輕地頂多幾下。我打直返個頭,儲了些口水在口中,就用口水浸住小主人,然後再慢慢一下一下地含,我不敢吸得太緊,鬆鬆地一下一下地含著,同時我全程從下而上望著主人。我一邊含一邊望著主人,我要主人看到我又淫又滿足的樣子。我真的很享受為主人口交,我開始加速,刻意含到大大聲,最後主人就係我口中爆發。他一邊噴射,我一邊吸乾淨小主人。主人射了很多很多,我把精液吐在一旁,再舔和吸乾淨小主人。射了後再含住和慢慢地吸小主人應該特別敏感,主人忍唔住發出少少呻吟聲。我真係好滿足。

完事後我地都快快駕車離開。我們都依依不捨,主人就話不如再遊下車河,主人一邊拖著我,一邊駕駛。我們去了很遠很遠,傾計看風景都很開心。快樂的時間過的特別快,也是時候要回程,其實我想再來一Q,但好像沒有合適的地方。差不多時候要返回市區,但我們還是依依不捨。主人把車停在一個屋苑對開的迴旋處,哪裏清靜,又可看到山下的海景。就好像當年遊車河一樣,我攬住主人,我們不停地錫錫,又傾下計,又再攬住錫。感謝主人讓我過了很開心的一天。 其實主人唔忙的時候,都很錫我。那天我攬住他的時候,我聽到他的心跳聲是有我的。

主人最後送我回去。他真的很有風度。他以前都一定會送我,這次也不例外。其實點解我咁鍾意主人,第一,我同主人一起的那段時間,係我人生中最開心的,第二,主人好有風度的,每次出來都很照顧我,當年沒有車,他來回要兩三個小時,就算幾夜,他都會堅持送我。第三,就係主人的能力好滿足到我,令我切底地順服於他。

(完)

作者: little_princess    時間: 2024-4-19 01:46

引用:
原帖由 惡女b水 於 2024-4-18 21:08 發表 查看引用來源

小公主好
你好啊,多謝來探我個post ☺️
作者: licklickson    時間: 2024-4-19 07:57

引用:
原帖由 little_princess 於 2024-4-19 01:42 發表 查看引用來源
Part 3
吃完飯後,我們拖手行了一會兒,主人說買東西給我喝,其實我都預了不會做愛了,因爲我實在有「M到」做愛的陰影,怕抽插得太刺激,令子宮充血攪到大出血。走進便利店,主人拿了我最愛的飲品,然後走去付款,順便拿了套套。原來他 ...
好sweet呀!雖然冇得ml,不過都感受到你嘅開心!希望下次可以做個痛快啦!😊
作者: little_princess    時間: 2024-5-1 14:56     標題: 回覆 50# licklickson 的帖子

同主人見面真係好開心

圖片附件: IMG_3013.jpeg (2024-5-1 15:02, 546.85 KB) / 該附件被下載次數 1

作者: licklickson    時間: 2024-5-1 18:22

引用:
原帖由 little_princess 於 2024-5-1 14:56 發表 查看引用來源
同主人見面真係好開心
咁咪好囉!😊

歡迎光臨 188Channel (https://www.188channel.com/)