XP 加入ReadyBoost 優化加速終極策略 EBoostr 多國語言版

收藏  |  訂閱
8  122.2k

引用:
原帖由 DJ魔教皇 於 2007-12-28 07:41 PM 發表
我發現一個問題!!  就是我插第二隻USB之後諗住退出USB  但右下各冇左安全退出戈個野!!:044:
我都係用兩隻 USB 手指 , 不過無你個問題 :030:

部腦真係快左:036:

附件

圖片 4.JPG (12.19 KB)

圖片 4.JPG

引用:
原帖由 DJ魔教皇 於 2007-12-30 08:02 AM 發表
我依加都冇用lu.. . 我發覺唔覺有快.....:029:      可能我有1GB ram ge 關係啦:028:
我用緊兩 GB Ram , 再加USB 手指 , 明明快左好多 , 你係唔係有用過架, 定係作野 :046:

人地 PC3 電腦雜誌個測試報告 , 樣樣都試左 , 全部都係正面 , 靜係你係負面 :025:

唔該哂 Djstephen 個測試報告

附件

圖片 d.jpg (61.55 KB)

圖片 d.jpg

引用:
原帖由 1212156 於 2008-1-6 11:23 AM 發表

我試過,
硬碟都可以,
不過要另外加多一個,
係亞我都試過用外置硬碟無加速到 , 要用 USB 手指先得 , 後尾睇完樓主個 PC3 測試 ,
再加多一支 USB 手指 , 總共兩支 USB 手指 , 效果好好 . :023:  
eBoostr 真係好用. :036:

附件

引用:
原帖由 djstephen 於 2008-1-6 12:00 AM 發表

要用USB 手指 2.0 , 用硬碟會無效 , 因為硬碟同你本身電腦上的硬碟速度一樣  , 所以對系統加速無幫助 , 試下按重新開始快取 .  
感謝大大回覆 :041:

引用:
原帖由 kingiskings 於 2008-1-13 06:59 PM 發表
我個快取填充得10%~有無問題??點解得10%咁少?
我個朋友裝左 , 但距部腦因為經常有好多軟件常駐(例如 sidebar), 個快取填充有 100% ,
我自己就有 17% ! :041:

附件

引用:
原帖由 mm21 於 2008-1-17 08:22 PM 發表
之前佢會一入window 就會自己加速.... 開哂d 自動開windows 開ge程式都快左好多
但係唔知點解 今日佢冇自己係一入window 時開...好似變返未安果時咁
試下從開部腦 :041:

我自己用左幾個星期 , 都無事 ,
日日開機都快左 :036:

引用:
原帖由 qe7913468250 於 2008-1-20 12:56 AM 發表
我想知如果有果個低速警告會有咩影響嫁???
仲有仲有係咪插得愈多就愈快嫁???
但您的手指規格上可能速度上比效慢 ,
出現低速警告, 其實只是加速效能低一點 ,
如再加手指 , 對加速會有一定幫助 !

附件

引用:
原帖由 labelcare 於 2008-2-17 03:59 AM 發表
請問你這個"示範版"可否更新的呢??我見它成日問我?????????????
tks

pls
我試過更新後 , 會連上官網下載新版 !
下載雙擊後會問你是否升級 :041:

引用:
原帖由 ericispoo 於 2008-2-22 11:42 AM 發表
請問可以在VISTA上用嗎???
是不是容量越大效果越好???如果用40GB之類的移動硬盤呢???

麻煩大大可否PM我告訴我
Vista 本身已有 Ready Boost 功能 !

附件

選擇 加速我的系統

附件

前往最後回覆