上一頁下一頁
發新話題

那些年,星星同學會

收藏  |  訂閱
991  299.6k

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 28/9/2022 00:48 發表 查看引用來源
年紀慢慢增長啦。有過開心歲月而家可以慢慢回味。

咁我地又一齊嗒下…
角色未出場,要等下先有喎😬

引用:
原帖由 cx829 於 28/9/2022 10:01 發表 查看引用來源

yeh sometimes wrong place wrong time... unlucky is all it is. more often for me is that we become too good of friends n we lose the spark. if u know what i mean.....
That used to be the case, lose the sparks and no desire to go further. But now I found that it is rather easy to create spark just like the spark plug 😬
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 28/9/2022 12:31 發表 查看引用來源
師兄慢慢寫。我等下先。
時間不留人,寫寫下阿星就由星仔變星佬,然後返嚟老星嘅地步啦😬

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 28/9/2022 21:08 發表 查看引用來源
哈哈。成本自傳咁寫出來。

可惜賣唔到乜嘢錢。
賣錢就唔係咁寫法啦,要再商業化啲,三大元素都要寫出嚟先得,只得情色同另外一樣,欠缺暴力始終差啲叫座力😬

引用:
原帖由 cx829 於 29/9/2022 07:20 發表 查看引用來源
Now that you have to share more! i need to find that spark again! hahahaha
Already sharing more la, almost my entire life from 16 until now. Keep the sparks glowing is rather simple, have the fire in the heart and the desire to be a better man than yesterday is good enough 😬

引用:
原帖由 mtvong 於 29/9/2022 15:19 發表 查看引用來源

嗰時我仲係青頭仔呢
青頭有青頭好,有童心😬

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 29/9/2022 21:23 發表 查看引用來源
暴力…?

唔通兩個女仔打過,打贏左就有得食星…
或者係阿星同人隻抽,輸咗任人魚肉呢😬

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 1/10/2022 12:44 發表 查看引用來源
我記得有次星師兄俾女角打暈左… 係爭冇任人魚肉情節…
呢拳真心應,正中鼻樑,一拳打爆阿星眼鏡,實在令阿星懷疑阿Gina其實係咪女版一拳超人😬

星期六喎,出下更新先。星星同學會第18話~

那些年,星星同學會 第18話

讀唔到書,又要重讀,今次阿星醒啦!舊年要讀十科考五科,今年阿星讀五科考五科!出咗去倫敦中心區一間私學校度報讀,由於舊年已經打咗英文底,今年啲先生睇嚟好buy阿星啲英文,啲同學都紛紛問阿星嘢,咩都叫阿星同先生講,突然間變咗班長!

所以話呢,要學任何一種語言,點都要食返咁上下多口水先有效果嘅。阿星上嘅幾科入面,其中有個女仔叫Salina,香港人嚟,讀完中五成績唔好,想嚟讀過。有個希臘妹,唔記得佢咩名喇,面長長嘅,咦,上唇有鬚嘅?!仲有機友嘅兩個妹妹,Joyce同Grace。

講返Salina,都係十七八,性唔性感見人見志,但一定係小野貓。佢好叻借位坐喺阿星隔離,聽唔到先生講咩,有咩唔明白,唔識做,都就即刻問阿星。成日借啲意拍下阿星手背,問阿星攞筆記抄。好心啦,睇唔到就戴返個眼鏡,原來佢真係四眼㗎!過兩日佢戴返副眼鏡返學,阿星差啲唔認得佢。Salina見阿星一路望住佢,忍唔住問阿星係咪佢塊面汚糟咗,點解眼定定望住佢?阿星話唔係,唔知你都戴眼鏡啫。

待續😬

更新埋星仔嘅故事先得。星星同學會第19話~

那些年,星星同學會 第19話

Salina笑咗一下,細細聲問阿星佢戴眼鏡靚定唔戴眼鏡靚,咁嘅情況,當然即刻施展阿星自以為風趣嘅言論同佢講:「上面,戴靚啲,落啲呢,就唔帶靚啲~~~,不過阿星冇睇過,唔知靚唔靚嚕~~~。」 佢愕咗一下,邊有男人咁下流㗎。但係估唔到佢竟然笑笑,話:「咁你係咪想睇下?」唔係啩,你信阿星講?講下咋喎,如果係真,又唔驅呀。Salina見阿星冇答,就話如果阿星可以幫佢攞到測驗成績好,佢會獎勵阿星。

吓,咩話?等價交換嚟咩?當然,當時未有鋼練,阿星都唔知咩係等價交換,剩係覺得唔係好妥。Salina見阿星冇答,伸手摸住阿星手背,一隻手指喺阿星手背不停打圈。再講:「你識唔識㗎?」「超,阿星唔識?識過你添呀!」就係咁,阿星就一頭鐘咗落個氹度,死咗都唔知咩事!功課,筆記,assignment全部俾佢抄,仲要教埋佢讀啲字!你話死唔死,男人真係用下半身諗嘢嘅!

測驗過後,Salina真係覆行諾言,同阿星搞咗。佢係一般香港女仔身材,嬌小,瘦削,仲冇乜胸………………。反應尚算熱烈,仲好似有啲頂唔順嘅感覺。唔通阿星真係咁勁?梗係唔係啦,金像獎女主角嚟嘛。你想佢係乜,佢就係乜㗎喇。後來阿星先知道,原來佢有好多兵,阿星只係其中嘅一個,叫做係翻譯員。哈,上過一次當,又上多次!

待續😬

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆