上一頁下一頁
發新話題

那些年,星星同學會

收藏  |  訂閱
991  299.7k

引用:
原帖由 licklickson 於 2/11/2022 09:35 發表 查看引用來源
唔通有日本妹食?😉
食刺身壽司就有嘅😬

冷冰冰嘅日子,寫啲暖笠笠嘅故事先得。星星同學會第23話~

那些年,星星同學會 第23話

小千同裕美翔子地三個去咗西班牙玩咗幾日,阿星就一早問定裕美佢地幾時返,然後喺機場等佢地嘅出現。小千落機出到嚟見到阿星仲唔笑咩,即刻掉低啲行李俾佢兩個friend就同阿星出咗去,飲到咁上下就梗係温馨下啦。小千扭腰扭得好犀利,果晚好纏綿,因為大家都知只得一晚機會,以後未必會再見。

阿星亦都信守承諾,唔會去支擾佢嘅生活。大家嘅人生,只係喺一個好細好細嘅交叉點上擦過,以後嘅方向唔會再接頭,各自過自己嘅人生。都間唔中有諗起佢嘅時候,當然,只係阿星自作多情,人家未必會諗起你。

哈哈!阿星終於有部手提電話喇。呢,亀仔果啲呢。趁有部手提,成日打去Man度吹水,無聊嘛,間唔中會同Joyce或者Grace傾。一次阿星打去揾Man,Grace聽電話,佢叫:「哥哥,有個把聲好磁性嘅人揾你!」唔係啩?你依家先知阿星把聲磁性?

待續😬

咁靜焗,出多一回星星同學會先。第24話~

那些年,星星同學會 第24話

講返Joyce,阿星成日唔返學去打機,佢又係唔返學喺屋企打機。佢成日打俾阿星問啲打機嘢,咁咪教下人地囉。慢慢阿星就成日出入Man屋企揾佢,揾揾下就揾埋入房。「Grace唔知呢啲嘢㗎,唔好講佢知喎。」 哦,阿星同Joyce講:「佢知又點呢?」

「總之你唔好講啦!」 咁好囉。

往後嘅日子,阿星成日喺Man屋企打地鋪,等到佢地三點幾瞓哂覺,Joyce就會落嚟揾阿星。做啲咩就唔好講喇,大家心照。

好事多磨,總有俾人知道嘅時候。阿星同Joyce嘅事終於俾人睇到,仲要係Grace睇到!果晚半夜Man上咗去瞓,Joyce好快就落咗嚟廳度陪阿星。當然,夜媽媽靜英英冇咩好搞,都係搞果啲嘢。Joyce經驗極其豐富,之前個男友啱啱同佢分開冇耐,阿星就同佢開始,都冇乜正式溝通就已經同佢有好深入嘅溝通。Joyce好主動,有時佢仲猴禽過阿星,果晚都唔例外,佢騎住阿星响梳化上起勢咁搖,點知Grace喺樓上落嚟飲水,兩條肉蟲打開哂喺人面前。

待續😬

引用:
原帖由 大食之熟女 於 19/11/2022 20:09 發表 查看引用來源
斷正,條女係度就唔好咁曳啦,擺明挑機😅😅
咁阿星同女朋友纏綿啦嘛,鬼知個衰妹會落嚟飲水咩😬

引用:
原帖由 licklickson 於 19/11/2022 22:06 發表 查看引用來源
可能你哋叫得大聲得滯!😬
點解唔入佢房搞?
佢同佢阿妹一間房嘛,喺房搞阿星咪蝕底哂俾Grace 睇哂囉,唔制😬

引用:
原帖由 licklickson 於 20/11/2022 16:59 發表 查看引用來源
咁咪順便食埋佢!😉
咁………又唔係幾好嘅😬

那些年,星星同學會 第25話

Grace話:「你地唔使理我,繼續啦!」 繼續?唔係呀化?Grace攞咗杯水好快咁跑咗上房,Joyce即刻抽返出嚟,着返衫講今晚唔做啦。轉身就上返房。吓,留返小星星一柱擎天咁自己一個喺度做乜?往後幾個星期阿星揾Joyce唔到,Man又話佢唔得閒。直到一次Grace聽電話:「喂,Grace,你家姐喺唔喺度?」 Grace話:「佢唔喺度呀。」 哦,好失望,佢幾時返呀?Grace話佢返咗香港放假喎,唔知幾時返。吓?走咗都唔講阿星知嘅?

跟住Grace好細聲又好正經咁問阿星,點解你同姐姐一齊?因為阿星識佢先囉。跟住佢再問:「咁如果你識我先呢?」 阿星諗都冇諗,好自然咁就話:「咁咪同你一齊囉。」 打死阿星都估唔到隨口噏會搞到咁大鑊。Grace突然喊哂咁好大聲話:「你依家先講啲咁嘅嘢?你從來都冇諗過我,依家又講啲咁嘅嘢hurt我!」

寃枉呀大人,講下笑好冇?唔好咁認真啦! Grace好快收咗聲,用萌咗嘅聲線同阿星講咗句sorry,大家都靜咗落嚟。真係唔知講咩好,諗諗下其實Grace都有打機,係冇阿星打得咁犀利,不如同佢講下打機啦。喂,你太空戰士6打到邊度?

待續😬

引用:
原帖由 licklickson 於 21/11/2022 08:42 發表 查看引用來源
人哋都講到咁你仲唔出手!😉
吓,人地好多兵跟住㗎,係娘娘,阿星呢啲同佢身邊果班嘅質素真係拍馬都追唔上啦😬

出多一話,講埋落去。

那些年,星星同學會 第26話

當年太空戰士系列吸引唔少青少年,阿星同Grace都唔例外。佢嘅反應嚟得異常之慢,等咗好耐,都冇聲,仲諗住個電話壞咗,正想收線嘅時候,佢先答我:「最近冇玩。」 真係好怕沉默再度降臨,阿星即時接上:「咁打到邊度呀?識唔識再打落去?」

話題打開咗,大家多啲嘢講,阿星係係死𡃁仔,佢係𡃁妹,唔怕大家見笑,當時啲十七八青少年係講呢啲㗎咋,冇咁多咩學民咩之類咁遠大理想同情操。

Grace講多兩講俾阿星逗到笑返,應該都係時候功成身退,就同Grace話阿星去訓喇。點知佢又唔出聲,唉,咁你想阿星點呢?你家姐又唔喺度,阿星又冇嘢做,你又唔收線,阿星又眼瞓…………

咁嘅情況,梗係直接啲話佢知阿星眼瞓,跟住就收線啦。佢聽完靜咗一陣,問阿星聽日會唔會打俾佢?呢啲嘢瞓醒先講啦,鬼知聽日做咩呢?係咁咦隨便應下話好咪收線瞓覺囉。

待續😬

當時Grace大概就係咁樣喇

而姐姐Joyce就係咁上下

引用:
原帖由 licklickson 於 21/11/2022 11:05 發表 查看引用來源
.好似家姐正啲喎!不過Grace都擺到明有得食啦!😉
兩姊妹都幾靚㗎,Joyce冷豔靜焗啲,Grace活潑健談啲,以前阿星去朋友度成日見到佢哋兩個,阿星打機又多,所以同佢兩個先有偈傾啫。好話唔好聽,當時阿星都唔知點解佢哋會對阿星愛護有加,當然依家知咩事啦,不過當時嘅阿星盲樁樁嘛😬

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆