破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
16  449.4k

got兄,我想問下梅毒test係未28日後先好去做?

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2018-12-20 11:18 PM 發表 查看引用來源

對的師兄, 28日之後排除
我本身係無套口交,14日係關愛到做完p24test,之後18日又去左neo到檢梅,出左neg
今日好似病病地先驚中招

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2018-12-21 01:02 PM 發表 查看引用來源

噉你嘅hiv 風險都算低,你就28日之後去做combo 同埋梅毒
唔該曬got兄

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2018-12-24 04:07 PM 發表 查看引用來源

等到的話等多3,4日吧,之後你就唔會有咁多憂慮
got兄,我有問題想問
41同45日驗hiv其實係未無太大影響?

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2018-12-24 05:47 PM 發表 查看引用來源

其實冇嘅,一般都係會用星期較為普遍
例如六星期,或者七星期.
因為我呢幾日喉嚨痛,就係到諗會唔會hiv,但計返我係無套口交完大約41日到,然後又諗返今個星期打左3次邊爐1次韓燒同bbq。
雖然我直覺話我知唔係hiv,但都係琴日去左抽血驗多次。
我又有多個問題,就係無套口交後14日係關愛到吉手指驗hiv其實係未唔太準?

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2018-12-24 07:55 PM 發表 查看引用來源

對14日太早.
但好明顯係你飲食太過刺激,所以導致你喉嚨唔舒服.
急性感染都唔會係而家先出現.
放心吧,祇有做過測試,你就會知道自己冇事.
頭先睇醫生都話我喉嚨發炎
之後問我最近係咪打得邊爐多,我話係

got兄,又係我啊,之前lab hiv出Negative
我家下環吹後52日,咁我想問下到60日去做梅快速測試定等多一個月同hiv快速測試一齊做?謝謝你

師兄們,我想問下3個月後驗梅同hiv係neg就係無事?

引用:
原帖由 阿羅漢果 於 2019-2-26 09:15 AM 發表 查看引用來源

C兄你做左test?
我係103日做左次快速test,我驚唔準

成日覺得自己中左梅,但驗完份報告話無事。有冇人可以開解下我

附件

前往最後回覆