48 12345
上一頁下一頁
發新話題

矮佬之道 0430 R8 同個夢想, 城中話題, 環保戰士, 奇勇

收藏  |  訂閱
47  10.7k

矮佬之道 0430 R8 同個夢想, 城中話題, 環保戰士, 奇勇

今期騎王非潘生莫屬. 唔係龜兔競跑, 係龜蟹賽跑, 釣龜要用蟹為餌釣最為合適.

第一場: 比你高, 馬風雲, 快樂時光, 八喜(現改為穩佔先機, 馬風雲, 喜遇知已, 快樂時光)
第二場: 跑馬仔, 海之濤, 四喜滿堂, (要利是來高山威龍)
第三場: 四季星, 沙池王子, 駟馬難追, 勝捷勝
第四場: 馬利多, 光速銀桂, 馬主光輝, 卡加大師
第五場: 奧妙繽紛, 按一按, (要海嵐一號飛天心星), 盤滿鉢滿
第六場: 方程式, 豁達瀟灑, 威駿寶, 惜福
第七場: 劍飛聲, (要幸運歡笑飛高耀之寶), 準依時, 幸運日
第八場: 同個夢想, 城中話題, 環保戰士, 兩個寶

臨場提供:
R1 穩佔先機, 快樂時光, 喜遇知已, 八喜
R2 (要高山飛淳綵) 跑馬仔, 四喜滿堂, 勝利大將
R3 無敵城堡, 沙池王子, 多綵, 金磗五國
R4 馬利多, 光速銀桂, 馬主光輝, 卡加大師
R5 佳同, 奧妙, 天心星,  盤滿鉢滿
R6 軍功, 方程式, 聖驛善, 惜福
R7 幸運歡笑, 威威寶貝, 飲食之星, 幸運日
R8 同個夢想, 城中話題, 環保戰士, 奇勇

附件

引用:
原帖由 Rajor 於 2014-4-28 05:56 PM 發表 查看引用來源

頭場 莫雷拉 次次操過 次次唔騎 今次扲黎騎 代表信心十足? 八喜上次佢騎入緊人位 今次比韋達立左黎騎

你的資料都幾足, 只有專業馬迷才會提到的問題, 係亞拉今季操過佔機5次都無取騎, 隻馬長期有飛, 是否要由亞拉交待都要睇賠率, 達少取八喜多數因同主馬八飛關係. 理應先機佔先過八喜.

引用:
原帖由 Rajor 於 2014-4-28 06:32 PM 發表 查看引用來源
心甜意合又用番蘇狄雄 上季係4班用佢全入圍 不過今季騎得一次 可唔可以出冷?

心甜意合根本是超分馬, 要睇佢幾時郁手, 上季貝禮頓99倍那次我要有提及我都有投位置. 心甜係二手強老主顧一定有機會會去馬, 理應今次會有飛, 唔會係冷門.

引用:
原帖由 Rajor 於 2014-4-29 12:19 AM 發表 查看引用來源
睇番貝湯美d 座騎 大部份唔係安騎開 安騎開 信眼光 劍飛聲 俾左柏寶同杜利來 係可能得淳綵 安騎開 咁貝湯美作用係咩呢??

剛到埗貝好似同上季任務好似有些少轉變, 都要睇下發展落才可以睇佢任務是為誰. 谷草貝只有一匹環保是有機因同個夢有關. 反之布重有機過佢. 覺感上貝個樣唔夠亞拉平易近人, 殺氣好似重一些, 與馬主關係佢唔夠亞拉黎.

引用:
原帖由 bear66 於 2014-4-29 12:43 AM 發表 查看引用來源
請問師兄有無一啲入門版? 小妹唔太明師兄的理論……
完全唔明輸開,跑包尾的馬,點解可以發功就發功,跑入三甲…

初哥入門版, 我以前都有詳細提及. 等我得閒再次在此談一談. 跑包尾的馬是那匹, 我才可以解釋為甚麼可以再出入三甲

心聲:
又因應有初哥要求入門版, 好彩有電腦, 等我係櫳底抄返的秘笈出黎才發覺有條傻仔寫咗咁多咁長心聲唔知為嘜.

上山學藝大多數以竹代劍,  下得山時才拿出真劍四圍舞. 即是話初哥可以模擬下注, 不雖要用真銀, 等到掌握竅門才出手未遲, 一世唔死都可以有馬賭.

如你對賽馬好似紙一樣的白, 以下是正統賭馬要訣:
1. 睇吓馬匹評分加或減, 或是無加無減, 作為馬匹實力指標, 如加8分或以上就要多加留意, 減5分以下可以睇少一瓣, 始終要信評磅員眼光.
2. 番查馬匹前三次出賽以頭馬馬位距離, 二馬位內要留意, 除非前賽頭馬以超級馬帶出另計.
3. 番查馬匹前賽同程或接近路程時賠率作為比較, 突然今次有飛就要留意.
4. 留意馬匹騎師是誰, 那路程是否專長或是唔掂, 留意倉主對那路程是否專長或是唔掂.
5. 番查馬匹同程時間比較以前最佳時間, 有進或保持就要留意, 最重要就是要查馬匹所造尾段時間, 及所締造時間以作評分比較.
6. 賽前參考各報章主題貼士, 雖然都是千篇一律, 無嘜新意, 但有熱門馬匹如大多數都唔貼, 事必有因, 就要留意.
7. 最重要就是睇餸食飯.

以上都是初階賭馬應注意的要訣, 重有不要浪費時間去研究晨操, 那是一門專科, 出賽馬掂唔掂有馬會監察, 佢哋重緊張過你, 因人命關係. 所以牌仔為甚麼初次上陣都比放頭馬佢哋騎, 因佢哋功力唔夠, 不能控制馬匹在馬冧競跑, 所以高手與新手分別在於唔係要贏馬咁簡單, 而係可以跟指示在馬冧中走位控制得宜, 無嘜出錯, 各就各位, 人命關天. 馬會旨意雖然金錢至上, 但人命都擺係第二位.

心聲:
對初哥入門之道就是練習由賽果得知那次賽事誰勝誰會負, 為甚麼會勝為何會負, 從中得個腦去吸收, 你個老友自然會同你分析, 進而啟發對賭馬有直覺, 有靈感才再用賠率去分析是直覺還是錯覺. 賭馬常勝之道不是永遠向冷馬求, 一定要向熱門馬求才能夠長期有良好收入. 所以輸錢的人大部份是賭冷門馬, 刀仔怎能鋸大樹, 就算比你買中, 你只會長期向冷門求而忽略致勝之道. 致勝之道就是少數永遠服從多數, 這就是邏輯.

引用:
原帖由 Rajor 於 2014-4-29 01:02 PM 發表 查看引用來源
天心星好想贏? 自己馬房塑料盈咁早退出 東飛快叻又退出埋
即是話天心星無得贏, 可能海嵐一號與佳同有機會入位, 又有可能會爆.

引用:
原帖由 Rajor 於 2014-4-29 01:35 PM 發表 查看引用來源
徐又會唔會做咩飛比葉個個
徐一樣會孭飛比按一按, 所以信眼光買佢就眼光光及無眼光.

引用:
原帖由 水…魚 於 2014-4-29 01:46 PM 發表 查看引用來源
同個夢想,會唔會重飛孭死

理應唔會, 有環保戰士同場, 就算打真軍都好難同個跑, 只有城中話題可以撼低夢想. 達少412號重同環保試課閘, 動態積極到加零一都不取, 理應唔會有假攤. 頭馬非夢想就是話題.

48 12345
上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆