上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
1.3k  626.3k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-4-14 10:54 PM 發表 查看引用來源
聽日場地不明 玩兩場就算 第八場個個睇住時時精綵我就偏偏第一隻劃左佢 換騎師 133磅加埋打比硬拼後遣症呢幾個不利條件足以唔揀 同馬房代代為王告仔算打理唔錯 今場輕磅檔利加拉哥 告仔主力 另一隻要哈蝦巴爸 因為呢 ...
上季打比二打六哈蝦巴爸也贏馬,今季批打比馬似乎很普通,季軍時時精綵跑出水準也讓不起十磅。

引用:
原帖由 terryc 於 2018-4-17 10:42 AM 發表 查看引用來源

季尾埋單有40場已經執到喇.
感覺而家大摩D部署已經被牽著鼻子走.
部份報名比較古怪....
40場就當然執到,我的期望只是不少於最低紀錄的32場,共創更好、勝利專家、確威風等減夠分但同時也狀態滑落,現在只能勉強數出8場:

得勝駒
綫路光輝
喜勝駒
錶之太陽
大風暴
大四喜
好運齊來
薈力之城

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-4-17 11:27 PM 發表 查看引用來源
聽晚主打第七場 上海大師上場一著夾中但今場加九磅檔位外移 走位上未必有上場咁好際遇 拉哥騎上去更有戒心 四平八穩要檔位相對有利嘅好益善 能跟擅鬥之馬同程又係專家 串QT唔拖佢違反數據 同進今季出得少體力上佔有 ...
上海大師前仗沿途三疊仍入位,似乎此馬是谷草奇才,始終是進步中馬匹,加九磅雖有壓力,但仍宜兼顧。另外幾匹上仗同場距離近,當然都是機會馬。

引用:
原帖由 terryc 於 2018-4-16 03:06 PM 發表 查看引用來源

去到季尾, 除左軍力同標準外...都係呢堆馬...
軍力勁不知會否嘗試谷草一千,否則看目前進度就難以在田草突圍。

R1銀城福星上仗與實力指標金錢炮接近,有復起跡象,今排好檔又換了一批對手,減兩分再用潘明輝減七磅,已有機會一放到底,半冷可敲。R3千金一諾上仗走位與戰意掛鉤,蝕位多而追得勁,算是試了在此班長途能力,今次都是那批對手,在谷草排好檔,有力反先,亦是半冷佳選。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-4-18 09:49 AM 發表 查看引用來源 女皇杯日古摩軍團全數唔嚟
你看是好事抑或壞事?

引用:
原帖由 terryc 於 2018-4-18 11:41 AM 發表 查看引用來源  

喜裝寶只要唔心急, 6/24 2班1400應該有點機會交代. 喜系其實如果繼續祁普敦主理, 前境受限.  上場喜勝駒騎得硬淨少少已經贏左.
得勝駒...三歲馬跑了五場, 已經不少.  真係要慢慢成長就最好跑多一場半場好收手.  ...
大四喜上仗非夢幻形勢,基本上谷草便是如此,下次及再下次仍會有類似形勢。

花月流星宜再減分落班,已有的賽程沒有65分上限的。

引用:
原帖由 terryc 於 2018-4-19 10:41 AM 發表 查看引用來源
十三隻軍力勁畀莫雷拉撬左.
共創更好配埋莫, 可惜我認為此馬最好機會其實係 552 場4 班1650. 可惜讓左路比勝利專家.

另, 現在大摩對貝湯美尤如當年對待羅理雅般. 不勝唏噓. ...
共創更好最合4班1650泥,勝利專家最合4班1400,但問題是兩者狀態都回落,不是偶然失準,難搞。後者1650泥也好但不能負重。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-4-19 02:49 PM 發表 查看引用來源
25/4
三班千二:大風暴(王牌)

四班千二第二組:大四喜(王牌)

魔頭係唔俾大風暴跑一千
大風暴確似不夠爆炸力跑一千。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-4-20 11:40 PM 發表 查看引用來源 聽日搏下尾場 正路計協勝神駒同酷比仔主宰呢場馬 想好分啲我搏下人民武士入嚟 無疑呢個分跑草地見頂 加上隻馬唔算易騎對黄俊係考驗 但去到呢啲時候減十磅威力唔講得笑 用佢膽拖番兩隻熱門有分頭可以諗 ...
人民武士始終是二班頭馬,同場對手進度可能不夠或根本不強,入一席不算難。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆