上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
1.2k  625.3k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-2-22 02:56 PM 發表 查看引用來源
兩場G1跟國際評分排列
忘了國際評分。巴基之星本地評分確未反映賽績,唯今次久休而雷神棄騎,相信未到時候。

今日有雨,如果一直下雨至星期日,便大大增加明月千里贏面。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-2-23 08:05 AM 發表 查看引用來源
唔計場地因素 鴻兄點睇美麗大師?
近仗差不多,不易入Q但會近。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-2-24 07:49 AM 發表 查看引用來源
同感 已經走下坡可能千四最合跑 但爭下獎金 嗰場最睇唔透而有權殺哂我認為係西方快車 千四威力比千六强得多 最近呢兩場G1千六係跑得好 加上換炒飯哥肯定比祈生更好發揮 QT要預佢 ...
這場頗接近,難選馬,平湖之星五十五十爭分奪秒證明過差不多,喜蓮獎星實力較優但狀態有起伏,美麗傳承上仗回落早段欠反應,近來試閘又覺復現朝氣。要包也難包得晒,平衡注碼,可能簡單選三匹賭Q,感情加理性,大摩一對加平湖之星。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-2-24 12:15 PM 發表 查看引用來源
傳承如果成功殺埋欄就有勝算 只怕告仔兩隻指數同銀紙隨時玩team work招呼
美麗傳承不一定要放頭,有能力追馬,有狀態有步速最重要。指數應會放頭,銀紙用蘇銘倫,贏輸一件事,預期認真跑。

引用:
原帖由 有冇咁多名 於 2018-2-25 07:14 PM 發表 查看引用來源
盡哂力啦呢場。出埋彩星燒馬克羅斯,最尾半程唔到就已經收慢。明月千里看似追得近,實際人地以一敵二都仲有力fight back,仲有乜好講。
明月千里有一百米時間已經越過對手,看三四名馬匹位置,相信明月千里不夠sharp屬敗因,甚至當時已經流鼻血。總之整個馬房都在低潮,只有美麗傳承不受影響。

橫財就手流鼻血後仍能贏主席獎,可能是唯一流鼻血後贏大賽之馬,希望明月千里可以再創奇蹟。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-3-1 02:55 AM 發表 查看引用來源 嗰位所謂摩徒同petergarfield 好懷疑係同一個人 吹水唔抹咀 我當透明睇唔到
分裂已有一段時間,否則我也不堅持保留這片園地。其實後者算是對我甚尊重。

引用:
原帖由 有冇咁多名 於 2018-3-1 12:05 AM 發表 查看引用來源 踢波一樣姐,隊波順風順水一路贏梗冇問題,輸得幾場唔順就樣樣都係問題。
明天喜裝寶有機會贏,不知贏好抑或輸好。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-3-3 02:31 AM 發表 查看引用來源 係133磅麻煩 對手之中告仔隻陸寶上星期初出千六嫌短加勁慢步速返嚟雖然包尾但只輸兩個馬位實際唔差 增程隨時殺個措手不及
新鮮加慢步速往往衝一段,但大多未能翌仗到位。另一匹興爾上仗也有點像陸寶,看那匹能循序漸進。喜裝寶上仗跑贏及追近不少強勁對手,今負磅雖重,但主要對手也不輕,在此始終上風。

上星期入場,聽到的消息仍是大摩獨攬責任保護主帥。總之在未見馬房回起前,不宜作重心。

引用:
原帖由 有冇咁多名 於 2018-3-3 09:58 AM 發表 查看引用來源  

隻馬11月尾跑第一場,到而家已經跑左六場,跑得太密,都冇俾時間隻馬成長。今年成個馬房啲部署都好有問題,係得隻美麗傳承鴻福齊天,乜事都冇。 ...
這一匹密跑而越來越近,暫且當作部署沒有問題,跑出上仗的水準,似已夠贏。若贏了,那邊廂有些人又多說話。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆