前列腺炎病友互助討論區 2

收藏  |  訂閱
14  157.5k

報到,食tomato好似都有幫助,重可以防埋前列腺癌!

我想問吓有冇人食過一隻叫nitrofurantoin既藥,唉......
食呢隻藥好辛苦,成日都想嘔......

引用:
原帖由 XRickyX 於 2007-10-23 07:36 PM 發表
巴打無計嗱~~苦口良藥...有這個病你吾食藥真係好難好番..頂住呀
多謝你 XRickyX, 真係打緊一塲一個人既戰爭......
身邊人只會話你"你日日都唔舒服架啦"
:smile_42:

引用:
原帖由 wai512 於 2007-10-23 08:59 PM 發表
alcard甘我諗呢隻藥吾係甘岩你~
我之前都試過食第二隻藥都成日想嘔...好可能你應該受吾到呢隻藥~
我果時食左一日即停~仲要果時醫生開左幾星期藥比我....成幾百蚊...不過都無計...因為真係好辛苦....
我已經堅持咗一個星期,真係好金,一日食3次,到冇咁想嘔,又夠鐘食,即係又想嘔過......
係呢,巴打,你家陣乜情況呀,食緊乜嘢藥呀?

引用:
原帖由 XRickyX 於 2007-10-25 07:01 PM 發表
出黎傾下個人會開心d~吾洗一個人面對甘辛苦,我地而家五條友仔~叫做五苦將
我地好歡迎任何患有前列線炎既巴打一齊出來參與驟會傾吓個病傾下苦,如有興趣就留言比我地
我地會想辨法和你取得聯絡
下次幾時出來呀?

引用:
原帖由 XRickyX 於 2007-10-28 10:07 AM 發表
應該會係11月6日星期二晚上,但有一位巴打可能請吾到假未必出到黎,暫時有4個,咁你有時間出來嗎參與驟會傾吓個病傾下苦嗎 ?
我應該ok喎,預埋我一份喎!

引用:
原帖由 XRickyX 於 2007-10-29 07:00 PM 發表
我pm左我同阿威既手提霖巴比你,你去檢查下個小信箱呀
因為我一陣要去跑步,咁你打去同阿威傾住先嗱,佢係同你情況較相同既巴打阿威(佢又係食吾到西藥) 我同佢講左,你可以任何時間打比佢交流吓
  如 ...
星期三打比你地!

跑步跑到腳軟,不過會繼續,開始做埋sit up 同 push up!

引用:
原帖由 XRickyX 於 2007-11-7 08:42 PM 發表
嘩~你日日係咁操,可以仲快好番過我喎~~勁~好野
頭先我都跑完山,今日仲它h少少跑完感覺好好無麥點痛嗱,只係後面仲有少少,戰友們你地都要努力呀~~
你所受既苦,勁過我地,因為你跑每一步都痛!
我覺得我地幾個既鬥心,係靠你帶領住,加油加油!

回覆 #164 mingggg 的帖子

比心機,頂住呀,慢慢就會慣!

前往最後回覆