人妻講嘢

收藏  |  訂閱
12  127.7k

多謝師姐教導. 日後多D上來交流下. 比起食, 有時我覺得係人同人之間的關係. 如何建立呢樣關係還有請師姐多多分享.

引用:
原帖由 haileykoo2012 於 2013-6-7 12:40 PM 發表 查看引用來源

百貨賣百客,各有不同,我都係講自己嘅喜好啫... 不過基本尊重係需要囉!
而人同人之間當然係presentation,trust 同first impression... 同最短時間去贏取別人信任同喜歡啫....
呢啲& ...
我深深明白, 可惜好多時大家都係想食快餐. 基本尊重都冇左.

師姐你講完, 其實道理唔難明, 但好多人唔想去認同. 好多人見到好多人有得吃, 就以為好易有得吃. 冇想過人地失敗左幾多次? 人地點解要比你食先? 大家太多幻想啦.

熱情冷卻. 現在又各自回去自己的世界. 心中有說不出的無奈... 明知冇結果, 又去開始呢個遊戲. 抽身出來之後, 又想再找回那一種感覺. 開心後又受傷. 一個接一個. 開始覺得好犯賤. 唉~~

引用:
原帖由 jackielam 於 2013-7-4 10:56 PM 發表 查看引用來源

咁又唔同, 冇感情淨射係好難會滿足, 有感情做會滿足好多, 身體會分辨到
真係雙方有放感情係唔同D。你會想對方的滿足,唔係了事就算。不過有太多感情時沈船真好大件事,好難平衡。個感覺真係好微妙,明知冇結果,但不能自己地繼續呢一段關係。當其中一個抽身,又好失落,但理智話比你聽你一早知道故事的結局。好似拍拖又唔係拍拖的關係,多了一份激情,少了一份約定。當有時想起時會有一份回憶,但有時有又一份心酸。你會專重對方,唔係一種買賣的關係。不過我冇本事去玩呢個遊戲,因為呢個遊戲會無聲無色地結束,留下的只有無奈和寂寞。我只能選擇過正常的生活,祝她們幸福快樂。

引用:
原帖由 haileykoo2012 於 2013-7-5 11:18 AM 發表 查看引用來源

其實如果你將年件事睇成係人生嘅一啲經歷,感覺,你會覺得好好多,起碼唔會後悔有過呢啲咁深刻嘅經歷,何況,啲bb,或者冇膽嘅人係永遠唔會明固中感受,仲會學到好多人與人 ...
師姐講得好。我是沒有後悔,但失落就一定有。其實真好微妙,開始到結束都好唔真實,結合唔係為左性,但一種想佔有的感覺,一種更單純的感覺。不過算啦,再遇上先算。呢D野可遇不可求。 :smile_30:

引用:
原帖由 haileykoo2012 於 2013-7-30 01:12 PM 發表 查看引用來源

係咪真㗎,太有深度冇人睇得明喎。
睇得明大有人在,其實都係好簡單人同人之間的相處。其實好ENJOY睇你寫野,因為係一份好現實好簡單好難做的事情。希望會繼續見到你的文章。

其實男人比女人自私, 都想將女人私有化. 男人比感情, 就唔多想同其他人分享. 男人唔比感情, 又唔好玩. 為錢食軟飯? 呢種男人都唔會好MAN, 女仕們又未必睇得上眼. 好MAN的男人又會想私有化個女人.  想找二佬緊係難啦.

引用:
原帖由 haileykoo2012 於 2013-8-12 03:54 PM 發表 查看引用來源
o靚模初報到

我係一個衰人,我認,我成日都同人咁講,因為人總有階級之分,就好似我對啲BB 會好唔客氣,其實我想佢地知道唔好以為你問兩句笑兩句,就可以得到佢地想要嘅嘢,又或者啲女以 ...
回應返師姐先. 好多妹妹出席呢類function都係姊妹衫, 更有班姐姐都係上廣州做衫 (dup衫), 已經見怪不怪啦. 呢類function一定有2-3個呢類人, 有幾出奇? 不過可能男女有別. 有班好有錢, 但著件十年不變的老西, 開住部n年前的benz, 平時見佢好似茶記呀叔, 洗錢每一分一豪都同你計. 出席個function的dress code明明係black tie, 佢都係千幾銀的訂做老西出席. 吹呀? 佢個title已經唔洗佢跟dress code出席, 一樣大把人上前巴結佢. 真係問你死未? 你話佢唔尊重個場合? 佢話比你聽佢出席已經好比面你啦, 佢中場就閃, 有事上佢公司找佢, 不過佢唔一定在公司. 寸? 佢寸得起. 有本事唔好大時大節叫佢出來sponsor. 咩話? 點解有錢唔買靚衫靚車? 有錢佢走去買棟商廈投資轉手啦. 係呀. 成棟呀. 聽完當場O左嘴, 跟住你已經唔會好介意佢點著, 因為佢有錢有本事, 已經係佢最好的衣著. 當你睇住開住部N年前的BENZ走時, 你心入面只有佩服.

引用:
原帖由 haileykoo2012 於 2013-8-15 10:41 AM 發表 查看引用來源

完全係因為我眼見好多妹妹仔好白痴,好似完全生活喺個童話世界入面咁,咪傻啦,個chanel 袋唔係插完就買到㗎。
好老實, 好多妹妹見到金龜都都變到千依百順, 不過好少有幾個做到正印. 正印的, 我都係只有一個服字. 大公司的高層的老婆? 好多都係自己有本事的高層. 一開口你已經知佢有料到. 大老細個老婆? 睇住個老公出去滾都同你講佢係一個好老公. 生左兩件都KEEP到睇唔出佢的真實年齡. 一係好本事, 幫公司睇住盤數. 滾? 你有錢滾先算啦. 不過全部都有共通點, 就係人前人後比足面佢老公. 好似佢係老公的經理人, 不斷PR做BRAND BUILDING. 嫁金龜? 人地落左幾多功夫有幾多人知?

前往最後回覆