上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
708  1.4m

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2020-10-16 15:09 發表 查看引用來源

年長....好彩唔係年老😅😅😅😅😅

有才華嘅男人,令人心醉

以前遇過冇上進心嘅男人,簡直想死。佢成日話我嫌棄佢差,我好清楚同佢講,差唔係問題,問題亦唔係冇進步過,係嫌棄佢唔勤力,比萬個excuse 唔去改進,又唔肯踏出一步去改 ...
何謂進步?

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-10-16 17:55 發表 查看引用來源

與其講進步,不如講同步。
大家要步伐一致,先可以係埋一齊。
我從來都唔係一句我愛你就大晒既人,即唔好同我講以前愛我,而家都愛,但咩都無為我做過就叫一生不變,呢D只係叫一成不變。

即簡單如我鐘意既早餐腿通,煎蛋腸仔,廿 ...
真係明白咩係叫做愛,會明白真愛,有真理支持既愛,係有很強大既能量。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-10-16 17:55 發表 查看引用來源

與其講進步,不如講同步。
大家要步伐一致,先可以係埋一齊。
我從來都唔係一句我愛你就大晒既人,即唔好同我講以前愛我,而家都愛,但咩都無為我做過就叫一生不變,呢D只係叫一成不變。

即簡單如我鐘意既早餐腿通,煎蛋腸仔,廿 ...
真係明白咩係叫做愛,會明白真愛,有真理支持既愛,係有很強大既能量。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-10-16 22:48 發表 查看引用來源

無為對方設想,無去努力令對方同自己一齊係享受就已經係無料到。師兄,我地明咩叫做愛既,億億聲俾對方都無問題啦,係咪先?
係世間,錢係必須有,冇錢又肯同自己一齊,很難。
但唔應該只得錢,人生要平衡。
物質之外,仲有其他東西。

生命需要很深既平衡。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-10-16 22:48 發表 查看引用來源

無為對方設想,無去努力令對方同自己一齊係享受就已經係無料到。師兄,我地明咩叫做愛既,億億聲俾對方都無問題啦,係咪先?
係世間,錢係必須有,冇錢又肯同自己一齊,很難。
但唔應該只得錢,人生要平衡。
物質之外,仲有其他東西。

生命需要很深既平衡。

很多人經常問人生有咩意義?

有一段時間,我都問過。
搵左好耐,都唔知搵唔搵到。
果段時間其實都好迷惘。

人唔應該只關心自己,有些問題或者應該要跳出自己,先會清楚知道點做。

於香港、國家和世界有益的事,我盡力而為。

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2020-10-17 00:20 發表 查看引用來源

我欣賞這種男人㗎!

不過 not my cup of tea
cat姐鍾意邊類男人呀?

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2020-10-17 00:20 發表 查看引用來源

我欣賞這種男人㗎!

不過 not my cup of tea
cat姐鍾意邊類男人呀?

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-10-17 16:11 發表 查看引用來源

其實又唔可能個個都有錢既,有錢係解決要用錢既問題遮。
男人個心最緊要。
師兄有冇深圳買樓?

引用:
原帖由 vanillasky 於 2020-10-17 17:41 發表 查看引用來源
Staycation @ The Langham
身材好好,皮膚好白,師兄好艷福喎

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆