上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
688  1.3m

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-10-17 23:49 發表 查看引用來源

無喎師兄,點解咁問呢?
深圳買樓保值等升值~

深圳發展得好,對於香港係一個機會。
係花既旁邊可以聞到花香,若果係污水隔離有咩呢?

我係中國人,內地發展得越好,越有能力助香港。

香港與深圳並非零和遊戲,係可以共同將餅越做越大。

引用:
原帖由 粉紅寶寶 於 2020-10-19 23:56 發表 查看引用來源
轉相啦,等大家都開心下
寶寶呢排有咩玩呀

引用:
原帖由 粉紅寶寶 於 2020-10-19 23:56 發表 查看引用來源
轉相啦,等大家都開心下
寶寶呢排有咩玩呀

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-10-19 12:27 發表 查看引用來源

師兄有眼光,其實我一直有留意國內既行情,深圳當然好,但近年真係升得好快。
而且國家都點名發展,黎緊10年只會起飛得更快。
其實當中有人搞局遮,心水清既人都知國內而家有幾強,當然,每個國家都總有街街行為,無地方係完美。
...
如果我有錢,唔會買內地或香港以外的物業啦,我又無打算移民。
其實香港好好住。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-10-19 12:27 發表 查看引用來源

師兄有眼光,其實我一直有留意國內既行情,深圳當然好,但近年真係升得好快。
而且國家都點名發展,黎緊10年只會起飛得更快。
其實當中有人搞局遮,心水清既人都知國內而家有幾強,當然,每個國家都總有街街行為,無地方係完美。
...
如果我有錢,唔會買內地或香港以外的物業啦,我又無打算移民。
其實香港好好住。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-10-20 10:30 發表 查看引用來源

香港係首選,但如果有資金,不妨留意下唔同地區,我其實唔係為自己打算,係考慮緊小朋友既將來。
內地和香港已係現今世界最有前景的。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-10-20 10:30 發表 查看引用來源

香港係首選,但如果有資金,不妨留意下唔同地區,我其實唔係為自己打算,係考慮緊小朋友既將來。
內地和香港已係現今世界最有前景的。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-10-21 11:01 發表 查看引用來源

師兄,內地我信係。
香港就........
好難講了。
而家好多人估樓市會冧添啊。
香港仍有可為或大有可為,但首先係要清醒,唔好自亂自敗。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-10-21 11:01 發表 查看引用來源

師兄,內地我信係。
香港就........
好難講了。
而家好多人估樓市會冧添啊。
香港仍有可為或大有可為,但首先係要清醒,唔好自亂自敗。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-10-22 11:37 發表 查看引用來源

見師兄對香港仲咁有信心,又正面,真係唔錯。
我真心欣賞。
但呢度係引區,講太多怕唔怕好趕客??HAHA.....

為左唔太趕客,除左講拜登定浸浸估邊個當選外,一定要講而家一下子無左幾千個空姐,唔見左好多著制服既靚囡囡....... ...
依家引板都冇咩女啦~以前呢度都有空姐,依家都唔知去左邊~

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆