2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
18  446.7k

好彩爆疫前同條飯盒嘈左交,詐嬲兼撤檔,咁撚大支野由鳩佢死!

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-2-10 03:57 發表 查看引用來源
就算重開, 會超級貴
市場定價,當年東莞貴至千零平至三百都有,主要先恢復三沙一水先!這是上天比港男再一次機會!

雙十四係大陸嘅政治含義比較大,之前好多長居大陸藍屎不停網上發布香港關14係唔公平

上面正在嚴打,廣州本來有D場以私下可即場開大招徠,而家都停曬!可能為開關準備,以免如鬼子入村,喺走廊見到件大媽都抬入房強制插入!
我估十月會稍為開關,先係商務、探親,再到普通市民,但為期可能好短,得十日八日,因為呢個病毒秋冬季必會重臨!過關條件亦會多多要求,檢測報告之外仲要報戶口,如八十年代一樣,務求做到追踪你入境行踪,咁耐無上,自己已經興趣不大,呢幾個月冷靜落嚟,D女騙錢屈機手法慢慢回想,其實失多過得,現在祈求開關係可以出外國玩如泰國台灣菲律賓越南,去洗一萬幾千唔使貼錢買難受,開心到回味無窮!

引用:
原帖由 cooper8690 於 2020-10-13 08:22 發表 查看引用來源

等做白老鼠等到頸都長😂病毒唔等你,明年玩變種,打完疫苗又係要中招

白打😂
中國疫苗研發得比病毒變種快,我就信唔過,歐美疫苗要下年二三月先夠期成功,生產同發行要六七月,香港政苦班大帝又為擦鞋多數會入大陸疫苗先,歐美貨要靠私家醫生睇嚟下年都無得玩,對北上夜蒲已經放棄咯~等住外國開關出去玩好過!

引用:
原帖由 reddoor 於 2021-4-17 01:40 發表 查看引用來源

疫前你有去过沙咀八樓,你就知有冇得带女出街。
紅門兄,正所謂夏蟲不可語冰,九十年代千禧年代而家果輩未體驗過,去排隊起個機已經好開心

附件

引用:
原帖由 無敵電車男 於 2021-4-18 18:12 發表 查看引用來源
應該好快有通關希望,而家內地批准遲d可以接種復必泰,最怕佢地排擠外國疫苗。
話之佢承唔承認,去泰國菲律賓好過北上,堂堂正正上豬肉枱

引用:
原帖由 魔鬼仔@666 於 2021-5-12 17:53 發表 查看引用來源
Andy哥你真係醒下啦,6月可以返深圳,約埋你d好友坐洗頭艇返去啦,真係笑你onx驚你嬲
以柒婆D智慧,下年六月啦~

引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-5-13 22:44 發表 查看引用來源
鍾南山:全球通過接種疫苗實現群體免疫需兩到三年
https://www.wenweipo.com/a/202105/13/AP609cb852e4b0a46dabe9156b.html
咁又唔使太擔心要三年後先通關,老友回報:笋崗、華強北、火車站商圈都執得七七八八,雖然呢D係基層經濟,但影響嘅人口係最多,水貨經濟亦影響深圳好大,只要柒婆唔好亂嚟,政府防疫政策有板有眼,一年半載實要開關嘅!

你估開關原因係清零咩~係柒婆管唔掂靠限聚令咋~今年係建黨百年,過埋十月就明朗化

前往最後回覆