突破大陸封鎖.........上夜遊區無問題!

收藏  |  訂閱
5  38.6k

引用:
原帖由 salonkung 於 2007-6-7 10:56 PM 發表
真係好煩, 我按一下就得!!!

:smile_30: :smile_34: :smile_30:
點樣一下, 師兄過招嚟好喎:smile_44::smile_44:

引用:
原帖由 WoodyJenny 於 2007-6-9 12:12 AM 發表

我住大陸,用Kaspersky Internet Security 6.0+Windows防火牆都可用自由門或無界,你要知到你上不到是因為閣下巳給大陸封鎖某些網站,解決方法很簡單,在香港找朋友下載,然後WinRAR壓縮(因很多提供免費郵箱的 ...
我通常都放個自由門無間係自己個gmail mailbox 個draft box度, 因為gmail係大陸一定上到, 新聞都有買啦.:smile_40:
係骨場就從mailbox save返落部機, 不過無界就會比nav block咗, 所以如果可以就disable咗 nav 先, 通常d骨場都無set admin password, 因為佢哋一有問題就成部部機restore.  其他 av都可以咁做, 不過有d都唔駛disable都可以用.:smile_44::smile_44:

佢就攪掂啦. 馬會個d網都開到, 不過當然睇唔到生果, 因為d server 唔係香港.  如果disable唔到av就要用d proxy site, 不過都幾慢:smile_39:

引用:
原帖由 COPYBOY 於 2007-6-9 12:58 AM 發表

多謝CHING提供另外方法:smile_38: :smile_38:

我好少在外面上網,多數係深圳家裡或香港家裡上。
呢個方法方便D骨友啦。:smile_30: :smile_30:  
其實真係各施各法, 骨場網吧個d通常都有av, 自由門無界個d未必行到. 但好多都無乜保安可以自行disable:smile_44:
但係要係骨場網吧裝個firefox就費時失事, 因為佢哋係ie fans, 攪得嚟都夠鐘走人:smile_43::smile_43:
你個方法會合自用或公司用(不過我試過tor 個d server好似唔係咁stable):smile_45:,
係外面梗係綠色軟件或者web proxy方便d. 自己選擇:smile_13::smile_13:

引用:
原帖由 COPYBOY 於 2007-6-9 01:30 AM 發表

TOR ENABLE - but connection is dead.?

你話set左Enablad,Connection死左,上唔到網?

係大陸沒問題,我試驗過!

係�

咁就set Disablad,就沒問題啦。

我英文水皮,唔知答岩未?
set disable 咪即係無proxy, 可能tor d server係大陸掛, 係香港都有咁情況:smile_34:

引用:
原帖由 iceman7777 於 2007-6-8 01:32 PM 發表

C兄試纒這個http://127.0.0.1:8567/loc/phome.php,入到去個網左上角見到有自由門6.34下載的:smile_38:
仲有見好多師兄之前比自由門條link都唔work因為個條link係assume自由門running, 自由門預設個port係8567, 所以條link會咁, 官方下載條link如下
http://www.dongtaiwang.com/loc/download.php

樓主如果好心d不如張其他師兄意加埋上你#1, 因為好多師兄都唔睇中間:smile_39:

引用:
原帖由 基夫斯 於 2007-6-9 02:07 PM 發表
個U.EXE有VIRUS ,個BITDE..5比我開 :smile_38:
個ultrasurf 好多anti-virus都當係virus, exclude咗佢就得啦, 開唔開得過, 自己諗囉:smile_45::smile_45:

前往最後回覆