上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
331  445.8k

引用:
原帖由 香港中心的主題 於 2020-8-24 11:28 發表 查看引用來源
諗左咁多日,先諗到個咁可笑既掩飾[解釋]?!
你不如話你,上188雞網,系為左幫國家捉犯法雞蟲啦?!😂😂😂
以你咁低嘅理解能力算係咁啦,哈哈

引用:
原帖由 香港中心的主題 於 2020-8-24 11:39 發表 查看引用來源
學人解釋喎!
央行數字貨幣電子錢包,吾系我架!系國家用黎行洗電子貨幣,系可以用黎埋單!央行數碼貨幣(DCEP),DC系數碼貨,EP系電子支付平台!知未呀,柒碌! ...
電子貨幣當然系用黎買單啦,買單電子貨幣當然要用電子支付平台啦. wechat pay,支付寶咪係電子支付平台啦,你唔係咁柒碌唔知呀?

引用:
原帖由 香港中心的主題 於 2020-8-24 12:18 發表 查看引用來源
有柒頭問,數碼化人仔,咁唔用V7支付寶咁唔知仲有咩手機app可用呢?咩都唔識就辦代表個啲正冇鳩用廢柴
答左柒頭,央行數碼電子錢包app,之後D柒頭就知吾以對鳥! ...
央行數碼電子錢包app?  你條廢柴學埋爛生果一味老作

人行都話咗在進行交易時,DCEP與一般電子錢包的使用方式沒有太大分別,同樣是通過手機應用程式(App)完成交易。另一項特點是採取雙離線支付模式,即使交易雙方都處於離線狀態,沒有網絡覆蓋,仍然可以進行交易,只要雙方用手機互相一拍即可完成交易

打開你個手機搜吓有冇央行數碼電子錢包app先講啦

引用:
原帖由 香港中心的主題 於 2020-8-24 12:18 發表 查看引用來源
有柒頭問,數碼化人仔,咁唔用V7支付寶咁唔知仲有咩手機app可用呢?咩都唔識就辦代表個啲正冇鳩用廢柴
答左柒頭,央行數碼電子錢包app,之後D柒頭就支吾以對鳥! ...
手機wallet  放張國內銀行卞 或有union pay 功能嘅香港銀行卡,唔通呢啲就係央行數碼電子錢包app?

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2020-8-24 12:48 發表 查看引用來源
睇下上面最多人用邊兩個支付程式先啦。 銀行發箇d程式咪又要實名。 入會所登記咪又實名。 通行碼健康碼實名,曱甴想隱藏自己做過乜野,好撚難囉。。

我不是鄭文傑呀 ...
電子貨幣都要經過電子平台去做交收. 隻死曱甴知咩係電子平台.成日話用電子錢包app

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2020-8-24 13:18 發表 查看引用來源
係國內用現金一樣查到你係邊個啦。 度度都係保安鏡頭。

可能鄭文傑一樣係用上世紀的智慧現金找數架。
唱完K係班囡囡面前用現金買單夠豪喎.成疊一百蚊紙拎出來數七,八拾張找數又幾過引.以前有個朋友就鍾意咁做.

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2020-8-24 14:43 發表 查看引用來源
漢奸曱甴好鍾意將罪行同道德混淆。

即係性工作者,出賣身體。
漢奸曱甴出賣國家出賣民族。

兩者之間一樣嗎? 絕對不一樣。

做雞都有愛國的。 但漢奸絕不愛國 ...
隻漢奸曱甴係中華人民共和國香港特別行政區委曲求全又學唔到隻大曱甴黃秋生咁快速走去台灣生活真係好可悲.

引用:
原帖由 香港中心的主題 於 2020-8-24 14:09 發表 查看引用來源
等你知道係犯法,可能你會諗點逃避法律囉!皆因你口口聲聲講愛國嘛!雞版講愛國?愛國你又叫雞?
曱甴漢奸講愛國,真係唔怕笑死人.愛國就唔會做走狗漢奸.

引用:
原帖由 香港中心的主題 於 2020-8-24 23:16 發表 查看引用來源
你咁樣笑鳩偽真偽善?佢愛國有錯咩?
佢最多錯在雞版講愛國啫,
如果偽真肯去自首,你原諒偽善吧!
你好L鳩屎架!
話只可以用Ⅴ7豬腐煲嘛!
我答左喇!你答我吖?!
無料扮四條!
你又要諗幾日先答到呀?無鳩用! ...
你嘅才智同理解力可媲美美國總統特朗普

引用:
原帖由 香港中心的主題 於 2020-8-25 15:10 發表 查看引用來源
DC/EP数字钱包,相比于支付宝、微信需要绑定银行卡,数字货币无需绑定任何银行账户,无需网络。在穆长春描绘的使用场景中,只要两部具有DC/EP数字钱包的手机互相碰一碰,就能完成支付。

願聞其詳!無間雞蟲!
你認矮仔,認自己乜七 ...
所以話你嘅才智同理解力唔止可以媲美美國總統特朗普,直頭有過之而無不及

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆