上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
177  447.0k

回覆 455# andy_2008 的帖子

睇電視話有2種計法。
1. 係完全0確診14日
2. 係冇社區感染,全部確診有外遊,即係外地輸入

睇E加病床又空出一半。過多2星期,再多D人出院,零星確診,應該會逐步开关。但全面通行就難D。
希望快D开番口岸啦

回覆 457# andy_2008 的帖子

你指大6D人妻?😁

5月8開番關, 但要即日來回, 有冇得諗?

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-4-27 14:02 發表 查看引用來源
梁子超:五一黃金周後可考慮逐步放寬內地人來港
https://hk.news.yahoo.com/%E6%A2%81%E5%AD%90%E8%B6%85-%E4%BA%94-%E9%BB%83%E9%87%91%E5%91%A8%E5%BE%8C%E5%8F%AF%E8%80%83%E6%85%AE%E9%80%90%E6%AD%A5%E ...
5月8開始回港就好大機會唔洗隔離14日. 但回大6就好難知幾時開始唔洗14日

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-4-27 14:02 發表 查看引用來源
梁子超:五一黃金周後可考慮逐步放寬內地人來港
https://hk.news.yahoo.com/%E6%A2%81%E5%AD%90%E8%B6%85-%E4%BA%94-%E9%BB%83%E9%87%91%E5%91%A8%E5%BE%8C%E5%8F%AF%E8%80%83%E6%85%AE%E9%80%90%E6%AD%A5%E ...
5月8開始回港就好大機會唔洗隔離14日. 但回大6就好難知幾時開始唔洗14日

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-4-29 20:18 發表 查看引用來源
希望6月8日可以實現
可以. 一定可以.
除非唔可以.

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-5-4 22:40 發表 查看引用來源
木屋燒烤
我同BB去深圳地庫果間多

引用:
原帖由 高文 於 2020-5-6 20:38 發表 查看引用來源
到下個月政府可以諗下放寬一d出入境限制
仲下個月?
月尾好放寬多一D啦. 6月8日最好全面解封

引用:
原帖由 高文 於 2020-5-6 20:38 發表 查看引用來源
到下個月政府可以諗下放寬一d出入境限制
仲下個月?
月尾好放寬多一D啦. 6月8日最好全面解封

引用:
原帖由 ha228 於 2020-5-7 11:21 發表 查看引用來源
要你出示綠色健康碼

聽聞要有驗身報告證明係陰性, 14日內可以返大6.

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆