上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
177  445.3k

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-9-28 20:42 發表 查看引用來源
最遲10月20可以免14日, why? How do I know?
之前林鄭講,  話最早9月廿幾, 最遲10 月20, 可用健康碼來回兩地免14日嘛, 唔係咩

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-10-7 21:29 發表 查看引用來源
我可能要改標題了😭😭
大佬唔好改呀. 你改一次又衰一次. 冇寫年份, 2021年10月前機會大好多.
起10月後面加個"前"字就OK啦.

改2046穩陣D

坡妹比7日喇, 會唔會有其他跟住比7日? 隔7日可能公司會比一D人出境.

引用:
原帖由 reddoor 於 2020-10-15 13:31 發表 查看引用來源

7+7都要14日,玩幾日加埋都要廿日,條數計唔掂喇。
OK啦. 以前14+14, 公C比我去1個月只做得1-2日野.
E家去1個月扣減7+7, 都仲有16日可以用. 如果自己拎7日假, 公C送7日, 都唔係冇得諗架.

引用:
原帖由 cooper8690 於 2020-10-18 09:27 發表 查看引用來源
不出奇,呢個叫單向通關,香港政府同意就得
單向放左在內地港人回港之後, 個港人要返上去開工都要隔14日, 咁好多人都唔回港住啦.

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-10-19 23:25 發表 查看引用來源
11月, 有機會去深圳了
你係公務定E療需要先? 咁快就想11月北上
我只有保健需求, 等明年啦

引用:
原帖由 cooper8690 於 2020-10-19 15:02 發表 查看引用來源

無乜用😂勝於無,始終28日清零難,唔使經澳門深圳認可仲想點
係好過冇既. 最大得益係班退休住中山, 廣東家鄉果D. 返港唔洗隔, 又唔水趕返上去開工. 住幾個月等通關

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-10-28 22:29 發表 查看引用來源
自由黨, 都出來發聲
有鬼用咩. 你出街抗爭有D機. 代表G虫發聲, 話大家谷左好9耐, 香港冇囡好食, 快LD開關啦

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-10-29 20:06 發表 查看引用來源
香港近日多了很多失業空姐🤩
Andy哥心態真係好,多失業空姐都咁開心
飛G老喇, 龍崗G仔先至係 平,靚,正

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆