前列腺炎病友互助討論區 2

收藏  |  訂閱
21  157.5k

回覆 #86 easternreaper 的帖子

咁你又吾洗咁緊張,起碼你個case係陳醫生度有過好番既例子
我回復左你既 pm,得閒你就去睇睇嗱

回覆 #87 taikishuttle 的帖子

我由細菌性慢前列線炎轉為無菌慢前都有成10個月~
我係由尿道炎引起列線炎既,同你一樣我都有陰囊同大脾間果個位痛,之外仲有左丸痛,尿道痕癢,龜頭前端位置疼痛,腳板底痛和恥骨等等....
而家就好番好多了只係淨番左丸同大脾之間個位痛(我係長期都痛住果隻)吾係一陣痛一陣又吾痛果啲
你話睇過陳醫生咁係咪陳龍X呀 驗d精液就話你有d鏈球菌,咁有無做過(藥物敏感測試)即係測試那一隻既抗生素對你既鏈球菌會有效,但係你睇過咁多醫生都未食過前列腺既藥咁就真係机奇怪.置於遺尿&精,同腰背又痛我地分別有兩三個巴打都有此症狀,總知我可以話你知這個病除有部症狀相同外,仲可以有其他古怪既病徵出現(這個可能因每個人的神經線分佈不同有關)
你既我地係同道中人呢個病真係好辛苦你不如出黎傾下個人會開心d~吾洗一個人面對甘辛苦,我地五條友仔~好歡迎任何患有前列線炎既巴打一齊出來參與驟會傾吓個病,訴下苦,如有興趣就留言比我地,我地會想辨法和你取得聯絡

回覆 #90 lch2503 的帖子

吾止煩到你吾信,仲好難醫番好,仲好似冤鬼咁無時無刻都提住你佢既存在(机時都痛住)有人机個月好番(咁已係好好彩)亦有人十年八年都未醫好....唉

回覆 #91 taikishuttle 的帖子

你驗過有d鏈球菌咁就一定係細菌性慢前~患細菌性慢前吾及早醫治就算食6個星期抗生素啲細菌死晒亦可引至無菌慢前,所以這個病越拖得耐越難醫

而家食緊抗生素, 都好似無乜用?1.咁你問個醫生有無同你做(藥物敏感測試) 2. 咁係咪陳醫生開比你架,3.這個病係比較都會病情返復,但最少都要食6個星期抗生素

回覆 #94 taikishuttle 的帖子

化驗所驗精液時出果份報告寫住隻菌對咩藥sensitive, 咁係藥物敏感測試喎
食隻藥對啲好似無效~咁你食左机耐日子呀
陳醫生無係仁on做己經一段時間嗱,佢而家自己係尖沙咀開左間診所,返而除左星期二之外星期1至6都會開診
可惜我又吾可以就咁係度打陳醫生既地址同電話因為違反及發現有登出有關商業機構之任何資料~就會比板主本帖會關閉~到時所有既巴打都吾可以係度發言了
如果你要個地址同電話,你不如用你手提,開個新a/c待我打比你

回覆 #96 taikishuttle 的帖子

佢已經唔係仁on做都約有三個机月到嗱
最少都要食足6星期,如果都無好轉你其實可能已成無菌慢性,不過點都好食晒成個療程以確定無菌減少一重故慮

備注~因為新會員要升級到一星級會員才可以使用短消息即係每個帖子既上高
例如(發表於 2007-9-30 11:56 AM 資料 短消息 <-----(私人小信箱)
如何升級到一星級會員,好簡單只要任何討論區留言,就會加你既分數
分數到了50分就可以成為一星級會員了
**因為你係新會員我pm吾到比你,
如果你要陳醫生個地址同電話,你不如用你手提林巴當係你個新A/C名,開個新a/c待我打比你
暫時只有這個辦法

回覆 #126 nod 的帖子

本帖隱藏的內容需要積分高於 99999999 才可瀏覽
引用:
嚴禁發表招攬、徵友、網聚或吹水閒聊的內容

回覆 #146 wai512 的帖子

佢又吾係而個板既板主,係度搞住晒,係想趕絕我地
第日佢老豆都會有前列腺炎,就睇住佢老豆痛死...抵死...嘻嘻:smile_38:
因為此病係香港既專科係速手無政策10個患者只有一個會好得番

回覆 #149 邱.比利 的帖子

多謝~比利板主回復 如要私下聚會,請會員利用PM通訊
没有錯你說得對:但我們的意旨係叫其他患者升級到一星級會員才可以使用短消息,(吾通我地叫人去升級也有犯規的嗎~如果下面既文章吾可以登出咁我地以後就吾會再post了免得會為難了你  )內容如下:
如想和我地我聯絡,我地會係短消息留電話比你
但你先要取得(一星級會員)資格,因為係度吾可以留透露私人電話?碼吾係會比板主關閉這個討論區
到時其他巴打就吾可以係度發言了方法如下
備注~因為新會員要升級到一星級會員才可以使用短消息即係每個帖子既上高
例如(發表於 2007-9-30 11:56 AM 資料 短消息 <-----(私人小信箱)
如何升級到一星級會員,好簡單只要任何討論區留言或玩加分遊戲,就會加你既分數
分數到了50分就可以成為一星級會員了

回覆 #149 邱.比利 的帖子

仲未有回復....
咁即係可吾可以post這段叫人去升級的提示(如要私下聚會,請會員利用PM通訊)

前往最後回覆