上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#52 —關係- reset P475更新

收藏  |  訂閱
44  150.9k

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2020-1-8 10:22 發表 查看引用來源
後入睇到樣架
唔計對鏡,都會擰轉頭望+錫
會睇到樣喎
要好好腰力先得 ga 😀😀😀

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-2-6 00:39 發表 查看引用來源

我想講既係,一個護士都可以立幾十盒口罩走。但同時又罷工又置病人為籌碼,我會睇佢地唔起。
而家國內人既問題,真係要玩野到罷工黎威脅先叫做啱?政府係廢但身為醫者我覺得態度唔係咁,可惜太逆耳,呢d說話唔會啱呢個時勢聽。 ...
我好肯定醫護無立幾十盒口罩走,我有幾個醫護跑友同我地一樣四維搏緊口罩!!!

醫護擺工,用一個簡單角度諗,03年後政府對醫療投放做了什麽??大家有無想過!??係不停 cut budget....

我明政府想慳錢,將有錢一部份香港人放入私營醫療,但差不多20年,個分派都未見其功,先加重公營醫護工作量。

如果大家有公營醫護嘅朋友,就知佢地嘅 work load 係點……另外,香港引入太多大陸人,我唔反大陸人來港,但係唔係去每日150人??
公營醫療照顧香港人同大陸人已經頂到爆燈……
今次擺工,可能係一個對醫療制度嘅爆發!
當然,你用道德觀來評價擺工,我唔反對。不過,請清楚,公營醫護無特權,他們和香港人一樣面對緊疫情,比我們行得更前!!!

係不停減 budget

回覆 3129# dragonbone 的帖子

你所指的護士是誰!!!

引用:
原帖由 degree06 於 2020-2-12 19:13 發表 查看引用來源
我追求既係真理大道。
其實人在世上,本身就係孤獨。

師兄,有無用過天貓訂貨?

果度好似有得訂廁紙
先用感性理解,再用理性包裝,變為合理……

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2020-2-15 00:50 發表 查看引用來源
咁我又無特別喜好
不過唔好超肥就ok
我睇到 d 野 😁😁😁

已經大戰了三回,但你還眷戀於我的小弟弟,用你小手上下玩弄他,他也比了精神上的反應,那我也用盡我的體力回報你……你忍不住説要我盡情灌進一切於你體內,完成奇蹟第四回!!!

女主角要我 post 😅😅😅

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2020-2-24 22:27 發表 查看引用來源
睇咗教庭白煙the two popes
好睇
無得頂,兩個老野加埋成150歲有多,但講對白反應之快,……your  church.....our church 👍👍👍

引用:
原帖由 粉紅寶寶 於 2020-2-24 18:19 發表 查看引用來源
淨係可以有時send相傾幾句,有排都見唔到,我地個sex toy shopping 都要告吹了
我又好好彩重見到佢 😀😀😀

引用:
原帖由 粉紅寶寶 於 2020-2-25 16:56 發表 查看引用來源
我日日send咁滯
我都要求佢日日 send 相 😂😂😂

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆