【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問

收藏  |  訂閱
6  185.4k

請問做完手術的朋友, 你地休息左幾耐d皮先消腫呢? 同埋隔左幾耐個傷口先冇咁顯眼呢? Thx..

回覆 529# 的帖子

唔該晒你!! 好詳細

我割完到而家仲未消腫, 所以都分唔到自己係邊類型... 只見到傷口位係明顯外露, 冇俾皮遮住..

咁割完之後幾耐先會消晒腫呢? thx again

回覆 554# 的帖子

想冇咁敏感, 而家就要反定出黎先, 等佢早d習慣外露

引用:
原帖由 fujifuji21 於 2008-7-9 11:04 AM 發表

即係自己問題??
普遍隔一兩星期消左腫就會變返正常
我割完頭幾日都係咁

引用:
原帖由 ES000001 於 2008-7-20 03:16 PM 發表

唉......係個 doctor 叫我照沖呀.......我都好後悔......今天剛好第八天, 我衣家冲涼 JJ 吾敢濕水 la, 而且天天都用油性紗布蓋住, 面層先用紗布包住,但個 d 傷口好似越來越衰咁.......平日係無野, 但一早 ...
最緊要乾爽, 唔好搞個傷口, 等佢慢慢乾
盡量著boxer唔好著底褲會有幫助

引用:
原帖由 明明明白白白 於 2008-8-5 12:56 PM 發表
咁你地割左之後龜頭旁邊果d"水腫"幾時先會完全冇哂?
我個半月都仲有d腫...同傷口唔平滑...

引用:
原帖由 chancaven123456 於 2008-8-7 02:02 AM 發表

果d特別薄嘅皮, 有咗你打飛機high....我就喺無晒,
所以唔 high.....:')
你應該感謝你個醫生...
好難想像割晒係咩感覺
我個醫生幫我留返果d皮, 而家做時仲好好feel, 但個頭成日露出, 已經冇咁敏感

如果果d皮連埋條繫帶都割晒既話, 咪好難先出野...?:smile_39:

前往最後回覆