上一頁下一頁
發新話題

秋郊遊記2

收藏  |  訂閱
139  41.4k

引用:
原帖由 Chan8888 於 2008-5-3 05:06 PM 發表
如果樓主你事先通告你幾時出山的話,果晚e度都應該得番好少人呀!!
haha 唔知果晚果三個山佬有冇睇呢度呢
我諗冇咁岩既

引用:
原帖由 Chan8888 於 2008-5-3 05:18 PM 發表

你對山來講都識唔少喎,地方名,地點都好清楚呀,
有幾會都真係想見識下你,睇下大家有無緣,係山上見到啦
香港既流行既遠足徑我差唔多行左三分二啦
有緣既可能會碰到面

-------------------------------------------------------------------

btw其他人唔好諗住係度約我行ar, 開thread目的都係想傾多d有冇同好地方和有趣經歷,
有興趣既話我自然會約

剛剛寫返好d細節,同第一次寫有少少唔同,有興趣可以睇返
我出街啦,希望聽日返黎唔好見到變左chat posts版,分享多d資料同經歷仲好啦. 唔好作反呀 c u all

引用:
原帖由 Yin722 於 2008-5-3 08:16 PM 發表
冇野戰經驗可以講下野ma??=]
但系我試過一次露營lor..因為係童軍XD
個陣訓睡袋紮營...所以都五係好驚..亦五算多接解大自然
都幾驚蛇虫鼠蟻牙!!同理都訓五著好逼牙><

仲有自己煮野食,,雞手鴨腳
煮到 ...
yup 行夜山盡量唔好用電筒,一關電筒瞳孔未擴大仲難睇路ar,除非行到樹陰地方真係睇唔到路先好開

同朋友行夜山,一個人行都有既,睇行邊度同天黑情況啦
通常天黑晒唔會上山落山,怕危險,會留係上面徘徊至天光為止

港島南區都有唔少夜景幾靚既,例如成個大潭水塘好多引水道,香港仔水塘薄扶林水塘有段山路都唔錯既

引用:
原帖由 wrxgc8 於 2008-5-3 08:34 PM 發表
市區外圍的夜景確實好靚
但你所講那兩條路, 相對好行, 會唔會夜晚都好多人行?img src="images/smilies/smile_13.gif" smilieid="38" border="0" alt="" />
我講果兩段路夜晚未行過,我諗都幾靚既
港島徑淨係試過夜晚行大潭同孖崗山咋
引用:
原帖由 Yin722 於 2008-5-3 08:36 PM 發表
wa...點解甘老既男人仲有心有力仲會怕羞ge??@@
甘你有冇覺得邊個好d ar..係米胡鬚佬牙?=]
點解佢地會未試過含..幾出奇
係咪個陣ng興尼??

個晚你米累死lor...=0=''
hehe 可能係代溝啦, 佢地年長一輩我諗連oralsex都未興, 怕羞唔出奇
講得岩呀,最吸引我果個係胡鬚佬, 識震波架
引用:
原帖由 Chan8888 於 2008-5-3 08:59 PM 發表
Hi EdenAngela 又見面啦,
你行山行咁多啦,咁我相信你的體能都應該唔差啦,
咁你行山的速度如何呀,如果要快行的話又會唔會難到你呢?
咁你平時有無跑開步或玩其他運動咁呢?
除了行山之外還好多運動可以係野外玩 ...
讀書時打開排球,做自由人既,體能唔差得去邊既
出黎做野後都少左運動啦,最多都係跑步游水,約人打沙灘排球,網球,bowling都係好間中
我行得唔算好快,記得最快一次係由朝早8點至黃昏5點幾,行完麥理浩一二段
引用:
原帖由 幸運鑽石 於 2008-5-3 09:08 PM 發表
討論區有 郊遊遠足 樓主可到那裏看看
有時間會上去睇睇 thank
引用:
原帖由 kz1307 於 2008-5-3 09:43 PM 發表
angela有冇試過係離島玩架:smile_41:
有睇前文你會知
引用:
原帖由 虎無雙 於 2008-5-3 10:58 PM 發表
曾經秋天起赤徑個頭露營弗葚谷窾L微雨起路上面訓覺  ,個人超放鬆超free好好訓!
雲唔多望上天好多星星! 真係好正!
可惜而家真係冇咩時間同冇咩FD一齊再去過!
好懷念!
近年太多人去赤徑露營啦,一到假日仲旺過旺角既
話晒香港東邊,冇咁多燈光,夜晚係咸田灣睇星一流架,
wildcamp我會揀番咸田灣or東灣,赤徑行多兩步就到.坐沙灘有海風,人都舒服d
引用:
原帖由 winter1973 於 2008-5-3 11:40 PM 發表
樓主肯定係行山客一名, 但你係咪通常只會係一兩處地方裸露? 要知道一個女子夜間行山, 始終有危險. (一個男人日頭去唔熟既地方都有危險啦!),
thank 其實好多路係日頭有行, 都知入夜上山落山既路多樹陰會睇唔到路
so當入夜後我唔會落山住,寧願係山上面睇風景做返個野人解放自己,到第二朝至落山
引用:
原帖由 neky 於 2008-5-4 01:57 AM 發表
想問下樓主
只有一個一個做?
有無三個一齊做?成晚咪做左好多次?
應該好飽 la.....
佢地都係一個後一個咋, 三個一齊黎? 我諗佢地老人家接受唔到
引用:
原帖由 MiniSandy 於 2008-5-4 03:00 AM 發表
睇到我心郁郁,其實我都想試試郊外裸露既感覺,應該比屋企free好多,始終大自然唔同d,不過我未有咁大膽:smile_13:
有機會既不妨試下,未必好似我咁危險一個人既,同fds去wildcamp你可以行開去一d地方試下咁吹吹風
享受完著返衫返營地都冇人知啫

引用:
原帖由 翠林仔 於 2008-5-4 10:12 AM 發表
有次新年上石屋山頂, 見四面無人, 就算有人上山都可以一早睇到, 於是除晒衫褲 hea & 影相。

另試過平日晚上八點由蚺蛇尖出北潭凹, 沿途真係一個人都冇。

樓主或者可以試下深山澗邊 D 潭
大帽山,城門一d石澗都得,但水質越黎越差,都唔敢游,對上果次都係係西貢鹿湖果邊游左陣咋

岩岩睇遠足版看看d topic
見有人話見有貼赤裸行山
http://www24.188channel.com/viewthread.php?tid=7046588&extra=page%3D2
睇返日期原來比我寫早一日, 仲以為係講我添 hehe

引用:
原帖由 翠林仔 於 2008-5-4 10:30 AM 發表

試試一 D 冇咁出名既澗, 既少人又清潔
有冇d地方介紹下
有村既地方就有污染,熱門勝地開始多垃圾
想搵個方便去既地方都好難

引用:
原帖由 fung9258 於 2008-5-4 10:50 AM 發表
不如寫埋之前打野戰d經驗
都係寫果d野黎
不過地點同人物換左之嘛,冇咩好寫

引用:
原帖由 fung9258 於 2008-5-4 11:00 AM 發表
無咩特別野????
要寫真係冇乜特別
而且要諗返晒整理好至寫得出,時間次序記唔清楚會好混亂架
你睇我編輯過好多次己知,我打字係諗到乜就打乜.唔識由頭到尾好順寫出黎

不如你講講你經歷同提議啦

引用:
原帖由 翠林仔 於 2008-5-4 10:48 AM 發表

冷門地方, 俾個名你, 未必搵到,

其實大嶼馬鞍西貢都有好多偏澗 (當然要有足夠自顧能力至好去)

大嶼山有大東九龍, 馬鞍下有東西馬肚, 西貢有糧船灣洲,
睇睇你之前提果個 thread 最後一個 post, 清潭一個 ~
http://www24.188channel.com/viewthread.php?tid=7046588&extra=page%3D2
你指最後個post個人既簽名,有個人跳落水張圖?
d水真係好清喎,邊度黎架?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆