上一頁下一頁
發新話題

[轉貼] 人妻出軌的二三事(連圖6/2更新)

收藏  |  訂閱
507  245.8k

「每日都爾餐虞我詐,會好攰㗎,搵一個可以傾吓嘅人傾吓偈,生活無咁沉重!」

老闆對我講心裡話,我誓估唔到。

「可以傾吓偈嘅人?係我?!」

「係,因為你係神揀俾我嘅,好似五十幾年前一樣!」

「唔係,係你哋用方法𠱁我上當嘅!」

想起之前喺別墅唔開心嘅經歷。

附件

「你回想吓,你點認識Leonard嘅,係你主動追上前認識佢,呢啲係神嘅主意!」

當時我掛住Leo,而咁啱Leonard又咁似Leo,我先會主動認識佢,但係同佢相處得耐,除咗身型,相貌上又似乎同Leo唔相似,唔明點解當時會將佢錯認咗。

莫非真係老闆所信嘅神嘅安排,Leonard係一個媒介,俾老闆遇上貌似佢幾十年前女朋友嘅我。

「你要經過咗淨化,人生先會得到昇華!」

附件

我哋傾偈嘅時間越嚟越長,今次一傾就傾咗接近一個鐘頭,比之前兩次,時間長咗之外,內容擴闊咗,唔係單一只係性,老闆又講吓佢返到日本,幫會裡面嘅生活,佢阿爺對佢好嚴格,仲坦白承認喺我身上搵到一直欠缺咗幾十年嘅親情。

附件

平日屋企靜到連空氣都停咗落嚟嘅時候,有時我會諗起老闆,有個人同我傾吓偈,尤其係到月中,佢差唔多打電話嚟之前嗰一兩個星期。

附件

我試過俾其他學生家長起底,喺而加囡囡讀緊間小學,我雖然有加入學生家長聊天群組,但係再無加上自己頭像,亦從來唔留言,只係八卦吓家長之間有乜嘢動態。

附件

日頭兼職嗰份工,員工之間是非又多,我唔想牽連在內。

除咗囡囡同阿Mark,講嘢嘅對象少之又少。

附件

好似困喺一個唔夠氧氣嘅環境,對我嚟講,老闆嘅電話係一啖新鮮空氣,論年紀,佢做得我阿爺,但感情上,越嚟越覺得佢代替咗我已經六、七年無仼何聯繫嘅老豆。

有關老闆嘅嘢,好多我好奇想知,對佢嘅親近,隨住交談多咗而增加。

附件

佢一個月先同我通一次電話,有時會覺得時間相隔太長。

「你基於乜嘢,要一個月俾電話我一次,而唔係半個月,又或者多過一個月?」

「哈哈,想同我傾多啲?唔使怕醜,我都好喜歡你!」

「嗯⋯⋯有時啦!」

俾老闆睇通晒個心,知道我期待佢嘅電話,有啲難為情。

「我唔可以搵你啫,你想嘅可以主動搵我,咁我哋就無違反約定。」蚃刂咁

附件

「你咁忙,我唔知你幾時方便,同埋,我唔明你對自己講過嘅嘢,點解守到咁緊?」

「我係接我阿爺嘅職位去管理一個幫會,我唔可以言而無信,我身邊嘅人相對要絕對服從!同時亦都有人監察住我!」

「嗯⋯⋯」

我估呢個人話係池田。

「做咩?同你一齊個男仔對你唔好?」

老闆察覺到,我乜嘢都瞞唔過佢。

「唔係呀,唔係呀!」

「哈哈,滿足唔到你,哈哈⋯⋯」

我每一樣嘢都俾老闆睇通晒,佢好有把握咁笑。

「⋯⋯唔會⋯⋯唔係呀!」

唔可以講唔滿足,只係欠缺咗少少,我否認,不過語氣唔堅定。

附件

「同我生活過嘅女人,除非得到我嘅開導,將情感釋放,否則再無人可以滿足到佢,從來都係!」

老闆嗰種自信喺電話傳過嚟。

佢開始講番以前同佢親近過啲女仔嘅後遺症,喺佢面前我只可無保留咁,將有關Leo同「一點綠」嘅經驗講晒出嚟。

「你本已經⋯⋯」

我竟然同佢討論呢啲嘢。

「你想講我本來已經好大,點解仲要鑲珠,係咪?哈哈,呢啲係我哋幫會傳統,要考驗男人嘅勇氣,同時要女人永遠俾我哋征服!

附件

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆