上一頁下一頁
發新話題

呃水吹~~R水吹

收藏  |  訂閱
263  49.7k

引用:
原帖由 yeungho73 於 2020-10-28 00:07 發表 查看引用來源
人⋯⋯如果冇感情煩惱幾咁好,有又煩冇又煩
拋去七情六慾,人生又剩幾多意義?凡人羨仙不老,神仙羨人有情.世事就係無完美先珍貴.以前無野食,一粒糖都令我開心成日.而家有咩有咩,百幾蚊一包零食可能因為唔岩口味攦到過期再拋棄.
做人要知珍惜當下,亦要識得過去就放下.洒脫唔係無情,豁達唔係無腦.明白人生咩野值得堅持咩野唔好執著.咁你就無白過.

引用:
原帖由 yeungho73 於 2020-10-28 00:13 發表 查看引用來源
你又買一送一🤪🤪🤪🤪
佢係爆post專員,負責幫手將個post加速吹爆.

引用:
原帖由 yeungho73 於 2020-10-28 00:19 發表 查看引用來源
可能我太執著😂😂😂😂
學習放低,道理個個都識講.但係幫到你既最終係你自己.別人幾叻都好最多都係係你身旁打氣.人生比賽入面所有閞都要自己去闖過.

引用:
原帖由 80後廢青人夫 於 2020-10-28 00:38 發表 查看引用來源

做乜無啦啦發姣既?🤣🤣
嗱嗱..嗱嗱嗱...嗱嗱嗱嗱....

引用:
原帖由 80後廢青人夫 於 2020-10-28 00:50 發表 查看引用來源

成日諗,係因為唔想放棄習慣,成日諗,係因為太得閒,太多自由時間,成日諗,因為無可以約束時間既產物出現🤣

唔改變一貫生活習慣,如何改變更多困局 ...
諗野需要既係明悟,而唔係鑽牛角尖.鑽牛角尖你諗越多束縛越緊.個人堰炆心越亂.前路一片黑暗唔知方向係邊.明悟先要既係接受,接受到個現實,再去明暸成件事本質.當你通透左.咁就了悟.個人會鬆晒,好似迷途好耐搵到出口個種感覺.

引用:
原帖由 degree06 於 2020-10-28 00:10 發表 查看引用來源

之前我返夜,都係飲便利店買到那些茶飲
近兩年多數飲老白茶,一般係超過十年個種.以前就多數飲鐵觀音同單樅.

引用:
原帖由 degree06 於 2020-10-28 01:35 發表 查看引用來源

茶配合季節飲,好似話有益
茶一般分黑,白,綠,紅,黃,青幾類.而當中又分輕發酵,半發酵,深度發酵等唔同程度類別,長期飲茶好處多.不過最好都要睇自己體質來揀.例如胃唔好紅茶可以養胃.燥底綠茶白茶可以清熱,寒底可以飲黑茶,抗氧化方面老白茶最好.等等..季節方面可以根據哩d特性來飲.夏天白茶,青茶,綠茶.秋冬黑茶,紅茶.春天無所謂.
不過好多人中意某一類茶會長飲,好少跟季節.如果量唔多,其實都無所謂.只係未發酵青綠茶比較寒.如果體質虛同寒底.或者低血壓血糖.就唔好啦.選擇長飲紅黑茶幫返個身體扶正.

雨中打卡小跑6km,超舒服。

附件

引用:
原帖由 yeungho73 於 2020-10-28 23:11 發表 查看引用來源
今日下午開始落雨⋯⋯落到依家喎😱都大雨仲去跑🤪🤪係咪要跑走D慾火🤣🤣🤣🤣
咩..咩...咩牙.咩慾火,完全吾豬李港嘜..鵝有事走先...

引用:
原帖由 yeungho73 於 2020-10-28 23:44 發表 查看引用來源
😂😂😂😂😂好啦,我都瞓覺喇⋯⋯晚安😘🌙
晚安,好夢~😘😘

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆