上一頁下一頁
發新話題

真人真事~我的第一次~~~part24 p.135 11/9

收藏  |  訂閱
190  1.1m

引用:
原帖由 曲毛 於 2007-8-30 01:12 AM 發表
我一早估到佢地兩個有關係:smile_30:
你媾女都幾掂呀喎
家姐細妹都搞掂哂:smile_30:
毛,終於見到你留言。今晚見到好多熟客仔~~~我講多次。我同佢阿妹一咋...........你睇落去就知我同cindy會否一齊架拉

食完野,sara好自動自覺甘去洗碗。而呢個時候我緊係即刻扮幫手拉。入到廚房我從後面攬住佢講
「喂,使唔使幫手呀?」
「你指既幫手係幫手洗碗定係幫手攪亂檔呢?」
「我邊有攪亂檔姐,我真係入黎想幫你手架。」
「出返去拉,阻住晒~~」sara極力甘想鬆開我隻手,但點夠我大力呀
「咳咳~~~2位小情人,請問我方唔方便入黎飲杯水甘呢。」我地卿卿我我既場面比cindy睇到晒。
「最衰你呀,阻住晒。」sara扮晒可憐甘埋怨我。於是我就順勢甘跟住cindy出去拉。
基本上我有好多野問,但我唔知從邊到問起,定係我心中有愧呢?之前就同人講我有幾鐘意人家下就有女朋友仲要係cindy個妹。
「喂,你對我妹係未認真架?」
「你覺得我玩玩下咩?」
「你係未玩我唔知呀,不過我驚你太過認真,到最後又走左去借酒消愁呀。」
「你講咩呀?」
「我意思係我妹唔知係未認真架喎。」
「吓?!~~~」
「我阿妹由細到大都唔怕無男仔追既,當中樣好過你,學歷好過你大有人在,但佢偏偏同你一齊。所以我先為你擔心姐。」
「喂,甘踩我呀。家下我好失禮咩。甘未姐係證明我有我既優點拉。」
「我就係知你既優點,所要先叫你同sara黎公司做。」
我聽到即刻滿頭問號呀。
「其實sara一早就知有你呢個人既存在。佢一直都唔明點解我同你會做到朋友,於是我間唔中都會講下你既野比佢知。但佢死都話你其實係對我有企圖。直到前幾個月,我唔知佢發生咩事,成個人落晒形。問佢咩事又唔講,成日匿係間房到。於是我未諗到有一個傻瓜應該可幫到我。」
「甘姐係話我拉。」我怒beer住cindy
「我妹性格好勝,又唔衰得。由細到大都比人縱慣晒。基本上同大小姐無咩分別,但為人好細心。而你呢白痴不在話下拉,做人又衝動,做事又唔經大腦。但你地2個既性格正好可以互相填補。」
「姐係話你有心撮合我地2個拉喎。」
「我甘做一來係想佢知我同你做到朋友既原因唔係佢甘諗,二來,我點知我妹會甘無taste揀左你先得架。再加上我覺得你可以幫sara忘記唔開心既事,但你地一齊都好呀。至少證明你唔會對我有非份之想。」
原來佢甘做真係有目的。不過呢個時間我真係噁口無言。無可否認,自從果晚我同sara打開話題之後,我好少再諗起cindy。基本上每一日都係見住sara,再加上sara對我由冷淡,到同我熱戀。呢個時候我真係過得幾開心,什至唔記得有cindy既存在。
「你同第二個一齊,會唔會再追第二個我管唔到。但你家下同sara一齊,唔論到我唔管。除左佢你唔可以有第二個,諗下都唔得。」
表面上,佢係話我知唔可以傷害sara,但其實我知佢同我講,唔好再對佢存在任何感情。
「但有時有d野控制唔到,有d角色係我心入面係永遠都動搖唔到架。唔係我話要忘記就忘記。」
「甘你明白到只有sara先係你心入面既女主角就得拉,有時d野可以維持到就唔好刻意改變。明唔明白。」
cindy講到甘玄我一時又點明白呀,我只係知道無論我點講我都無point。因為我已經揀左。
cindy見我諗得入神
「輝,我地永遠都係好朋友,應承我,好好甘對sara。」我除左點頭我唔知可以比到咩反應佢。我聽到佢甘講總係覺得cindy話中有話,但係咩野我又估唔到。
呢個時候廚房傳來尖叫聲~~~唉,sara呢位大小姐,驕生慣養。一係唔做野做野打爛野。洗碗都可以整到自己流血,真係要比個叻佢。
甘我緊係同佢包紮拉。cindy見到甘又成機窒我
「估唔到輝甘細心,以前識佢都係唔甘架。」
「係喎,家姐呀,我以前問你點識佢你死都唔肯講,其實你地2個點識架。」平時一世英明既cindy,比sara突如其來一問,我同佢都一時唔知點答好。
「你2個做咩呀,快d話我知拉!」........................續

引用:
原帖由 hundasit 於 2007-8-30 05:04 PM 發表

正....

睇你點答..

Cindy 而家有無男朋友?
Cindy 而家有無男朋友?你睇到最後知答案架拉,因為呢個同結局有關。要賣下關子。

引用:
原帖由 pt2007wendy 於 2007-8-30 05:20 PM 發表
我只係一個好普通嘅中學女生 :smile_13:
你真係無論大朋友小朋友都被你吸引哂去呢樹!呵!:smile_27:
但係都依家被呢段真人真事深深咁吸引住我 :smile_40:
真係充滿全無限嘅Attactive呀 :smile ...
i remember u ,wendy~~~first thank you for ur support~~n the new term is coming soon.will u have time to c my post.
and then u r the first one to ask abt the pic....i won't ans u.let u to think she is SANDY,SAR CINDY or oThers~~haha

引用:
原帖由 pt2007wendy 於 2007-8-30 05:45 PM 發表
Sandy/Cindy/Sara???NO NO NO
Of course I have time to see your post!不過就返學咁姐!遲下就未必!
It is impossible! :smile_27:
我覺得呢幅相冇可能會係佢地其中一個囉! :smile_41:
係咪樓主?!因為我橫 ...
你覺得唔係佢地就唔係佢地拉~~哈哈,我多口問句,你今年升中幾拉

引用:
原帖由 權子`~! 於 2007-8-30 06:59 PM 發表

but i think is sara :smile_13::smile_13:
點解你會覺得係佢?!~

引用:
原帖由 siuming929 於 2007-8-30 08:07 PM 發表
今集好正呀:smile_30:
小明,點解覺得甘正?!~

我見到好多人講張相~~~我只可以講既係,張相係佢客串做model影架~~~~

仲有,我會打部門架拉:smile_13:

我邊到有甘勁出到書呀~~~雖然做作家係小時既夢想~~:smile_39:

引用:
原帖由 pt2007wendy 於 2007-8-31 01:40 AM 發表
QUOTE:原帖由 forssell427 於 2007-8-30 06:51 PM 發表
你覺得唔係佢地就唔係佢地拉~~哈哈,我多口問句,你今年升中幾拉

我唔係有心post錯野嫁...多多見諒!
我好似唔小心講左自己我歲數.......唔知後果會點 ...
學生哥,仲唔訓呀。
哦,姐係未夠18歲~~~~~~~~~睇黎我要搬家拉~~
:smile_30:
仲有,我想做少少統計。

大家係男定女都埋幾大~~~

12-20---a
21-30---b
31-40---c
over40---d

因為我見到話有人講大人同細佬哥都黎睇

引用:
原帖由 pt2007wendy 於 2007-8-31 01:46 AM 發表
不過我最估唔到嘅就係......我一講下樓主幅相係邊個
就即刻有咁多人一齊談論囉
即時就引起哄動同咁多回響
如果我唔講呢樣野......唔知依家會點呢......
但係我真係好驚會出事呀......岩岩唔小心post錯左野
你都係講呢個post既野姐。你無講錯野,放心。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆