【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問

收藏  |  訂閱
7  185.4k

我想問一下,
我下星期會到浸會醫院做割包皮,
請問有無人知道浸會醫院做完手術後係咪用杯cup住,定用另一方法?
另外,我想問個杯有幾大? 我出完時咪個個見到我個杯? 好怪嫁wo

引用:
原帖由 diokwok 於 2008-7-17 12:00 AM 發表

1. 診所較平,無得過夜.第二日一定要覆診.割完之後出街都幾唔方便.醫院貴, 但可過夜.覆診唔係行黎行去.但可能排期長.真係要自己決定
2. 診所係即日走. 割果日因麻醉藥未散. 問題唔大. 第二日先係高潮...:smile_27: ...
我就快浸會醫院做,我想問下,係咪行路會帶住個杯...? 咁咪好怪...我出院果陣

引用:
原帖由 FeaTher乂阿羽 於 2008-7-24 08:36 PM 發表

我做完之後.. 完全
無比佢址
唔扯=.=?
男性訓覺扯期係控制唔到嫁WO,
我21號做完, 放晚訓覺扯血痛醒左, 好難頂
22號醫生話我可以沖涼,拆沙布,佢話比D尿濕住仲衰。
我一日換一次紗布, 次次都有血滲出。
到左今日25號,仲有一個位有小小滲血。
日日都有杯罩, 28號拆線

引用:
原帖由 diokwok 於 2008-7-26 12:52 AM 發表
依家仲要拆線咩?我用羊腸線, 慢慢溶左
哈係呀,我比我阿媽FAKE左, 請問你幾多日溶,我E家做完第5日,好似開似溶
唔知你有無D 黃黃地既水滲出黎呢, 係咪血水正常的?

我覆左診啦^_^
21號浸會醫院做完,22號出院。只比左抗胃酸瘍藥同止痛藥。醫生話可以沖涼。
23號起身發現有一大血塊痴住左= =硬晒, 之後換紗布狂爆血。止左十幾分鐘先止到, 差D想去急症。
24號起身,沒血塊今次, 但右邊傷口有黃色汁, 半塊紗布黃既。
26,27..號, 成個傷口都係黃色汁= =...成塊紗布都黃色,仲有少少紅色血, 傷口係不停慢慢滲黃汁
一日起碼換2次紗布...。勁驚自己發炎,,,
(次次拆紗布都會痴走少少溶左既線=.=個傷口好嘔心)
28號覆診, 把我所見到既問晒醫生, 佢話完全係正常! 黃色水係正常, 仲有E家係傷口最樣衰時期,好似發炎咁既。 之後比佢檢查, 佢話:你個傷口非常靚!, 我安心晒...。

佢仲話可以唔洗再黎了, 等佢好返, 如果擔心既可以隨時打電話返黎約時間。
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
我問左一個問題: 點解無藥食既, 無消炎藥又無消毒藥水?
                       D紗布同傷口乾左痴住左,我又MEET開佢, 好痛。
醫生: 你用暖水, 沖一沖濕個紗布,等佢軟D就得。 有需要既醫生一定開藥比你既^^,
          無需要開黎呃你錢都無謂^^。

就係咁,我好開心咁走左啦!
由始至終, 我只食左一粒止痛藥= =。

引用:
原帖由 ericpkeric 於 2008-7-29 06:57 PM 發表

boommf兄
請問你可否給我你的醫生資料,還有費用total多少?
預約要等幾耐呀??
唔該晒你!!
我私家醫院黎嫁wo
有無買保險,唔係都算貴

做完11日了,D 線溶左一D...又唔溶一D, 又黃黃地...
你地係咪咁=.=...醫生話E家係最嘔心既時候,唔係發炎=.=

引用:
原帖由 diokwok 於 2008-8-3 10:48 AM 發表
D線唔會一日溶哂.沖多d熱水涼會溶快d. 總之,唔見又一條,唔見又一條啦.黃黃地你指邊度.我由始至終都無黃過
d線係白白地黃黃地, d包皮偏黃色

前往最後回覆