上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
53  449.4k

Got 兄,我人生第一次真係搵小姐⋯但我有同佢打車輪⋯我忘記自己牙肉痛,想問感染性病風險大吾大⋯令外口交同性交我都有戴安全套。希望你可以幫忙回答小弟問題,感激不盡🙏

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2018-5-18 11:41 PM 發表 查看引用來源

濕吻大多中感冒,或者極平常嘅口腔疱疹(大部分成人有抗體,細細個幾歲時侯大部分已經”中招”)

乙型肝炎都機會不大, 大部分香港市民都接種咗疫苗。
正確戴套就無HIV風險,咪嚇自己,浪費無謂錢。 ...
吾該Got兄解答~但我同佢kiss完呢幾日~咽喉腫腫地但吾痛覺得有少少un住un住~可吾可以自行好返???

引用:
原帖由 Sunnyday678 於 2018-5-26 01:44 PM 發表 查看引用來源
Got 兄 我剛剛的2018年5月18日夜晚12點到5月19日震零兩點期間同一個女仔不安的口交兩次。同日早上7,8點喉嚨特別感不適,咳嗽,痛,有些呑口水不適。

不過我當日之前的一兩個月喉嚨都不舒服,曾經食過家庭醫生開消炎同抗生素,好返些後。其實到18/5前都有感喉嚨,淋巴腫脹,平時工作壓力大,瞓得好差,病情其實一直反覆。所以我自己其實一直都幾常扁桃腺發炎,每次都可能要兩三星期才好些,但冇乜戒口, ...
喂,師兄~你會吾會都係中咗克雷白氏杆菌?我同1樓1姐姐車完之後咽喉腫但吾痛~去睇醫生檢查到口腔有呢隻 Klebsiella spp ~ 會吾會你都係??? ps. 上網睇完同性病無L7關係

引用:
原帖由 Sunnyday678 於 2018-5-26 01:44 PM 發表 查看引用來源
Got 兄 我剛剛的2018年5月18日夜晚12點到5月19日震零兩點期間同一個女仔不安的口交兩次。同日早上7,8點喉嚨特別感不適,咳嗽,痛,有些呑口水不適。

不過我當日之前的一兩個月喉嚨都不舒服,曾經食過家庭醫生開消炎同抗生素,好返些後。其實到18/5前都有感喉嚨,淋巴腫脹,平時工作壓力大,瞓得好差,病情其實一直反覆。所以我自己其實一直都幾常扁桃腺發炎,每次都可能要兩三星期才好些,但冇乜戒口, ...
對吾住 師兄我睇錯咗你篇嘢既內容sor9 🙏

引用:
原帖由 乞衣哥 於 2018-5-30 10:49 AM 發表 查看引用來源
邊度檢查較有信心請問。我都想去驗一驗
我去過一間做全面性健康叫mxx, 中文叫嘉x 好易搵 連埋睇醫生3k內啦預

引用:
原帖由 我要買GTR 於 2018-5-30 04:05 AM 發表 查看引用來源

性行為後14日內如有病徵立即求醫 通常細奬2星期內一定能看出
環吹聽聞好似無咩大嘢~~小弟未聽過中大嘢~ 甘小弟都係新手戴套玩~呢幾日就少去咗

引用:
原帖由 失控的黑頭 於 2018-5-29 03:09 AM 發表 查看引用來源

got 兄你好
早兩日出了人生第一次軌
環吹之後用手出 有kiss 沒有性交和其他行為

唔知係心理作用定點 覺得小便比平常密左 間鐘陰莖/陰部有少少痕 好驚會中性病/ HIV
爬完文 如果要去驗性病係咪要等症狀出現或14日後先會驗到? 要驗係咪mhs 2480就可以?
for hiv就要足28日後lab based HIV combo或者90日?

而家心理壓力大到仆街  ...
一路都有keep住喺Got兄呢個post爬下文~環吹好似無咩機會中大嘢~

引用:
原帖由 失控的黑頭 於 2018-5-31 05:52 AM 發表 查看引用來源

謝回覆
我都搵緊醫生去驗 希望冇中其他野

其實最怕會傳染家人/女友 一般生活似乎傳染性唔係咁高?
應該都係果兩味 頗疹同HPV(但通常要對方有病源同埋甘啱佢又復發)另外都係老淋同埋衣原體之類。師兄check 下身體無坊~當body check~預無嘢先~就算有都應該只係老淋同衣原體(可斷尾)。

引用:
原帖由 失控的黑頭 於 2018-5-31 05:52 AM 發表 查看引用來源

謝回覆
我都搵緊醫生去驗 希望冇中其他野

其實最怕會傳染家人/女友 一般生活似乎傳染性唔係咁高?
同埋師兄如果有老婆/固定女友就少啲出去玩~就算玩都做返啲措施保障自己同屋企人~同埋吾好同出面啲囡囡玩大車(感冒菌好L勁)仲易傳染~做body check順便check埋口腔~因爲小弟中咗啲傻西感冒菌。
戴定頭盔先:如有任何問題請各位師兄糾正同補充

引用:
原帖由 七個永恆的馬 於 2018-6-1 08:59 AM 發表 查看引用來源
病毒無刻不在,床褥,沖涼房……都有機會染到
師兄既然吾去玩~上帝一定會保佑你長命百歲😇😇😇

附件

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆