上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
53  449.7k

引用:
原帖由 sailamfc175 於 2019-10-3 09:46 AM 發表 查看引用來源

師兄有冇打算去關愛或者善導會個邊再驗下?
我諗住去私家嗰啲咋,你可吾可以幫我問吓got兄29日做梅同HIV夠吾夠準???

引用:
原帖由 sailamfc175 於 2019-10-3 10:26 AM 發表 查看引用來源

好呀, 我再幫你firm firm, 之前got兄係suggest我28日去驗。因此, 照道理係準的。
按我爬文所得, 最準的做法係28日一次, 之後90日再一次。
如果你諗住吾再出黎玩既話,九十日做個全餐lo, 我諗住week 4做完,week8再做,最後week12 做個全檢。

夠28日可以做住個HIV同梅既測試先既都係一千蚊有找,然後第90日就做嗰勁plan甘lo. 話曬都成兩千幾蚊個全plan.

引用:
原帖由 sailamfc175 於 2019-10-3 01:21 PM 發表 查看引用來源

都係, 我應該28日會去做neo的hiv同梅, 不過希望mhs 星期1個報告冇事啦..........
唉, 而家成日都集中唔到, 日諗夜諗:smile_27:

btw, got 兄未on line, 佢多數夜晚on
等佢on line, 我問問你岩先個問題。 ...
我都好淆,頭嗰個禮拜我直頭想辭工

引用:
原帖由 sailamfc175 於 2019-10-3 01:36 PM 發表 查看引用來源

係...... 少少頭痛, 或者有少少口乾都會聯想係唔係關事.......
跟手又留意多左自己下體的情況... 有時發現d平時唔為意存唔存在的點點, 又會即刻覺得會唔會係症狀...
精神超級緊崩
師兄你今日係第幾日呀 ...
今日係第廿二日,夠廿八日就做多次

引用:
原帖由 sailamfc175 於 2019-10-3 02:14 PM 發表 查看引用來源

哇, 師兄... 雖然咁講唔多好, 我第23日, 我地都幾有緣...
你事發經歷係點?
我最後嗰次係10/9去撳鐘仔,然後完咗吾記得睇個套有冇穿,所以好驚。個加就自備都係嗰啲大路牌子。

引用:
原帖由 sailamfc175 於 2019-10-4 11:09 AM 發表 查看引用來源

師兄, 俾你咁講, 我先醒起我連套都唔係自己買, 係個女仔自己有帶..........

btw, got兄未online
無穿無爛就ok架啦,仲要女仔帶埋套比你甘証明佢係有安全意識啦。

引用:
原帖由 sailamfc175 於 2019-10-10 04:07 PM 發表 查看引用來源

師兄, 岩岩got哥回左:
我問:「btw, 香討有位師兄托我問下got兄你下面呢個問題: 「你可吾可以幫我問吓got兄29日做梅同HIV夠吾夠準???」
got哥答: 「對阿,28日之後negative都排除了」 ...
師兄吾該曬你🙌

引用:
原帖由 fbece9dc1a4a96 於 2019-10-11 03:39 PM 發表 查看引用來源
我27/9係骨場 有套口交同性交 但係無check到個套有無穿 佢提供的個套
係第6日仲有11日 我做左NEO個 US HIV RNA test. 兩個都係negative.

我宜家好驚 因為有喉嚨痛 小小腹瀉

我可以點...  ...
千其吾好憑症狀判斷。黎緊星期一去做個p24 combo test, 廿八日再做多次驗埋梅梅。然後三個月後做次full testing。

引用:
原帖由 fbece9dc1a4a96 於 2019-10-11 10:59 PM 發表 查看引用來源

我想問我果2個rna有幾準 係唔係可以排除好大好大部分?
係掛,我見佢寫七日都有95%,甘你都十日八日啦。同埋你下星期再做個combo囉,我都係十四日做一次,廿八日做一次。黎緊夠90日再做。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆