上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
1.5k  445.9k

引用:
原帖由 SZ11 於 2020-12-6 10:41 發表 查看引用來源

我相信除咗Andy哥你之外,都無咩人短期內樂觀😂
本港新增95宗新型肺炎確診, 36宗屬源頭不明

引用:
原帖由 hkg369 於 2020-12-1 13:16 發表 查看引用來源
陸續有黎!!! 保就業一完, 好多公司即刻手起刀落. 總之, 老闆&打工仔, 大家都慘!
港人返內地逼爆深圳灣口岸, 16小時才入住隔離酒店
hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201206/bkn-20201206120821348-1206_00822_001.html

引用:
原帖由 SZ11 於 2020-12-6 19:15 發表 查看引用來源
許樹昌稱本港較難清零 料市民須戴口罩至2022年

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1563848-20201206.htm?spTabChangeable=0

呢個post 可以玩多一年

引用:
原帖由 SZ11 於 2020-12-6 19:15 發表 查看引用來源
許樹昌稱本港較難清零 料市民須戴口罩至2022年

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1563848-20201206.htm?spTabChangeable=0

呢個post 可以玩多一年
www.hd.stheadline.com/news/realt ... 3%E5%B1%95%E9%96%8B  

許樹昌:抗疫馬拉松只跑完三分一

據世衞說法,疫苗涵蓋率必須超過六成五,才有群體保護力。許樹昌預計,本港在明年第二、三季本港才會有第一批疫苗,而「新冠疫苗全球獲取機制」也可確保在本港在二○二一年十一月前可以有三成半人口的劑量。他預計,最快要二○二二年底才可以完成全民接種,屆時才可以回復正常生活,「不可能只打高危人士就放寬,多年輕患者病,醫療系統也是負擔不到 」,意味着抗疫馬拉松現時只跑完三分之一。

引用:
原帖由 hkg369 於 2020-12-7 13:52 發表 查看引用來源
andy_2008, 好掛住龍崗d雞仔. 點算呀?
許樹昌抗疫馬拉松只跑完三分一, 點算??

還有23天便是2021年😔

引用:
原帖由 hkg369 於 2020-12-8 13:21 發表 查看引用來源
andy_2008, 到了2021, 吾好改標題了.
我幾天後, 可能再改標題

香港周四起再禁晚市堂食,冬至百業仆直
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20201209/00176_006.html

引用:
原帖由 魔鬼仔@666 於 2020-12-8 23:03 發表 查看引用來源
唔駛改喎,你都冇講邊年1月

呢個post 可以一直倒數到2046年架喎🙊🙊

只要Andy 呢個post一直健在,個疫情一定唔會完,仲有幾個撐你兄弟陪住你添😄😄

...
本港今新增104宗新冠肺炎確診,年齡介乎2至94歲 包括99宗本地個案,35宗源頭不明

引用:
原帖由 魔鬼仔@666 於 2020-12-9 22:40 發表 查看引用來源
Andy哥,我自己識去睇新聞,唔駛你日日 update出黎架😥😥
我好心急, 想去大陸

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆